hits

BRYLLUPSPLANLEGGING

1-ÅRS BRYLLUPSDAG

For nøyaktig et år siden i dag giftet jeg meg med min drømmemann, Ulrik på Thorskog slott i Sverige. Bryllupet var i ekte "Tre nøtter til askepott"-stil og varte over en hel helg med familie og venner på det fantastiske slottet 19-20 februar 2016. På fredagen arrangerte vi jegerfest, på lørdagen var selve vielsen og bryllupsfesten. En eventyrlig helg jeg aldri kommer til å glemme!

Her er bryllupsvideoen som sikkert mange av dere har sett fra før. Jeg kommer til å dele denne videoen på hver bryllupsdag i årene fremover. Først og fremst for å minnes den store dagen, men også fordi jeg stadig får nye lesere som jeg ønsker å vise hvordan eventyret om Ulrik og Julianne faktisk startet. Åh, jeg får tårer i øynene helt på ekte når jeg nå sitter her og ser på denne videoen gravid om mulig enda lykkeligere enn jeg var på denne dagen for et år siden.. Tenk så lykkelig jeg kommer til å være neste år, da dere. Da lille Lykke eller Severin har kommet til verden. Jeg føler meg virkelig heldig!

 

Videoen er filmet, redigert og klippet av Bryllup.no Videoproduksjon. Det var de samme som laget klippet for God kveld Norge. Filmteamet bestod av en mann og en dame, som fulgte oss fra fredag og ut lørdag. Erik fulgte Ulrik og gutta gjennom klargjøringen, mens Marie fulgte meg på jenterommet. Utrolig hyggelige og ikke minst dyktige videografer som jeg anbefaler på det varmeste til andre som planlegger bryllup. Det er ingenting som slår levende bilder som dette når vi nå skal se tilbake på den store dagen.

Nå skal vi pakke oss ut av leiligheten her på Geilo og sette snuten mot Oslo igjen. Senere i dag får dere se hva vi har gitt hverandre i gave på denne store dagen som betyr veldig mye for både Ulrik og meg.

Jeg vil forresten også få gratulere svigerforeldrene mine, Vigdis og Atle med deres bryllupsdag i dag. De har vært gift i hele 46 år! FOR noen gode forbilder ♥ ♥

TIPS TIL ET VELLYKKET UTDRIKNINGSLAG

Jeg er som dere vet forlover til min beste venninne, Pia. Bryllupet er ikke før i 2017, men tiden går fort og jeg gleder meg veldig. Oppgaven som forlover er en oppgave jeg tar seriøst. Pia var jo den beste forloveren jeg kunne hatt, så nå er det min tur til å gi alt jeg kan tilbake til henne. Heldigvis for meg har Pia to forlovere. Vi to skal altså samarbeide om oppgavene fremover, noe som gjør meg veldig lettet. Hehe! Det er jo alltid godt å være flere om ting som må planlegges, spesielt et utdrikningslag hvor man skal ta endel hensyn.

Pia var en tur hos meg i går etter vår lille "shoot", som jeg fortalte dere om. I og med at dette bryllupet nærmer seg så faller praten fort over i alt som har med den store dagen å gjøre. Vi snakket litt om mitt utdrikningslag og for første gang om hvordan hun så for seg sitt eget. Jeg har aldri vært med på å planlegge et utdrikningslag før, men jeg har vært i flere morsome utdrikningslag og hadde jo mitt eget fantastiske utdrikningslag i London. I tillegg til dette ELSKER jeg å planlegge fester og har sett frem til et nytt prosjekt etter bryllupet til Ulrik og meg. Alt i alt har jeg gjort meg erfaringer med hvordan et utdrikningslag bør planlegges og gjennomføres. Disse erfaringene vil jeg nå dele ved å gi dere noen tips..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

10 TIPS TIL DET PERFEKTE UTDRIKNINGSLAGET FOR HENNE: 

1. Start planleggingen så tidlig som mulig: Med god tid får man til det meste og slipper å ty til andrevalg og nødløsninger. Tid er også penger i sammenhenger som dette. Jo tidligere man booker og bestiller ting, jo rimeligere blir det og jo mer gøy kan man finne på sammen. Dessuten er jo planleggingen halve moroa. Det synes nå i hvert fall jeg!

2. Spør bruden om ønsker: Det meste skal såklart holdes hemmelig for bruden, men be om en liste over hvilke venninner hun ønsker å invitere og spør henne om hvordan hun ser for seg dagen tidlig i planleggingsfasen. Det er ikke meningen at hun skal få bestemme aktiviteter eller vite noe om hva som skal skje, men det er heller ikke meningen at hun skal grue seg til en dag som bare skal være positiv. Derfor er det viktig at hun presiserer hva hun absolutt ikke vil eller eventuelt frykter. Bruden skal hedres, ikke dummes ut. Det er greit å gi henne utfordringer, men pass på at dere ikke beveger dere for langt ut av komfortsonen hennes.

Eksempel: Hadde venninnene mine dratt med meg nedover Karl Johan utkledd som et eller annet flaut, så hadde ikke vi vært venninner etter den dagen. Det er ut å drite ut bruden.

3. Sett opp et budsjett som alle kan leve med: Det viktigste for bruden er som regel at alle hun ønsker å invitere til fest kan delta og være med å feire henne. Derfor må de som planlegger utdrikningslaget ta hensyn så langt det går. Som oftest er det jo de som står bruden nærmest som planlegger utdrikningslaget. De er gjerne mest gira i forkant og mer villige enn resten til å strekke seg det lille ekstra. Dersom dere ikke får med alle på ideene og planene deres kan det være lurt å legge lista litt lavere. Husk at bruden ikke skal ha noen utgifter denne dagen, og betal alt som skal betales inn på forkant. Det er lurt å la EN person ha ansvaret for den økonomiske biten. 

4. Bestem aktiviteter og program før "invitasjonen" sendes ut: Innspill er helt topp i alle andre anledninger enn i planleggingen av et utdrikninslag. Sett opp et forslag med fullt program og priser og legg det frem som et "ja og nei spørsmål". 

5. Lag en hemmelig gruppe på Facebook: Når programmet for utdrikningslaget er klart kan resten av de som er inviterte i utdrikningslaget bli informert om opplegg og pris. Dersom forslaget blir tatt i mot negativt har dere gjort en dårlig jobb. Da lønner det seg å lytte, finne løsninger og komme tilbake med nytt forslag. Diskusjoner i plenum tar som regel ingen ende.

6. Ha god kommunikasjon med brudgommen: Det er en fordel å snakke med brudgommen om det meste av planene for utdrikningslaget, slik at bruden ikke legger andre viktige planer samme dag eller helg. I tillegg er det hyggelig for brudgommen og føle at han er en del av denne positive opplevelsen. Han skal heller ikke grue seg til denne dagen. Ulrik ble godt informert av mine jenter underveis i planleggingen. I tillegg gjorde han noe veldig søtt. Han overrasket meg med et nydelig kort, champagne og roser som stod på rommet mitt når jeg sjekket inn på hotellet i London. Dette fikk han til i samarbeid med jentene mine. Han svarte også på en haug med spørsmål som jentene brukte i en quiz vi hadde felles på hotellrommet før middag, noe jeg synes var utrolig koselig. 

7. Vis hensyn til selve bryllupet: Skaff dere full oversikt over brudens planer den siste tiden før selve bryllupet og for guds skyld ikke legg utdrikningslaget til helgen før den store dagen. Det er bare slemt.

8. Ta bilder: Bilder er minner og minner fra en dag som dette er fantastisk å ha for den kommende bruden. Ta masse bilder gjennom hele dagen. Hun kommer til å sette STOR pris på disse bildene i ettertid, i hvert fall de fleste bildene. Hehe!

9. Vær realistiske i forhold til tid: Et døgn har bare 24 timer uansett hvordan du vrir og vender på det. Det er bedre å droppe en aktivitet enn at hele dagen blir stressende. Stress = dårlig stemning, og dårlig stemning har ikke noe å gjøre i et utdrikningslag.

10. Stay classy: Her er det nok mange delte meninger, men jeg mener som sagt at denne dagen ikke handler om å dumme ut bruden eller å sjenke henne full. Hun skal ha det gøy og vi rundt henne skal sørge for at hun er i god form/i farta hele dagen. Gi gjerne bruden utfordringer som får henne til å rødme. Men disse utfordringene bør pønskes ut av de som kjenner henne best. Det å leie inn en stripper eller å dra på strippebar foreksempel er kun tacky etter min mening. Dessuten er det oppbrukt. Vær kreative. Det finnes så mye gøy man kan gjøre! Dette med kreativitet burde egentlig vært et eget punkt.

Bildene som er brukt i dette innlegget er fra mitt eget utdrikningslag. Se flere bilder fra mitt utdrikningslag her 

Alle tipsene over gjelder såklart for gutta som planlegger fest for brudgommen også. Det er bare naturlig å bruke meg selv som eksempel og snakke til dere jenter som leser denne bloggen i denne sammenhengen. Jeg gleder meg til å fortelle om resultatet av samarbeidet til Tina (den andre forloveren) og meg. Dere skal ikke se bort ifra at det kommer bilder her på bloggen av dette utdrikningslaget. Det er jo tross alt min aller beste venninne som skal drikkes ut!

Har jeg glemt noe? Del gjerne dine erfaringer rundt utdrikningslag :-)

PAPPA FORTELLER OM SINE TANKER RUNDT BRYLLUPET

Selvfølgelig var det litt rart å ikke følge Julianne opp kirkegulvet. Jeg har selv vært pastor og viet mange brudepar. I de fleste vielsene har bruden blitt fulgt opp av sin far.

Det er heller ikke uproblematisk med slike begivenheter. Med dine, mine og våre. I en tid hvor sammensatte og tildels kompliserte familiekonstellasjoner er normalen. Det nytter ikke lenger å gjøre som min gamle, kjære mor. Når skilsmissene begynte å melde seg, strevde hun med hvilke brudebilder som skulle henge på veggen. Noen ble hengt opp, mens andre ble plukket ned - avhengig av hvem som var på besøk.

Til slutt måtte hun gi opp, for med min generasjon ble familielivet forandret, og de nye storfamiliene var kommet for å bli. Det måtte vi alle akseptere og leve med. Dette ble også Juliannes virkelighet i oppveksten. Mamma, pappa, stepappa, eksen til stepappa, søsken, stesøsken, og mange andre. En stor mengde mennesker som kom til å bety mye for henne, og alle var de der - i Askepottbrylluppet.

Jeg hadde nok ikke likt at stepappa fikk oppgaven, på bekostning av meg. Husker jeg så filmen "Last Chance Harvey" hvor Dustin Hoffman spiller en far som skal i sin datters bryllup. Glemmer aldri scenen hvor hun forteller faren at stefaren skal føre henne opp kirkegulvet. Harvey Shine, som faren heter i filmen, klarte å ta seg sammen, på en måte.

Det hadde ikke jeg klart. Da hadde jeg følt meg utenfor og nedprioritert. Selv om stepappaen til Julianne er en kjernekar, og kunne vært et stødig følge opp kirkegulvet. Men å unngå å såre ham, var nok neppe bakgrunnen for hennes avgjørelse om å gå alene. Like lite som å såre meg på noen måte. Nei, jeg tror på hennes intensjon.

Dette var en del av "Askepott-drømmen". Hennes drøm. En eventyrlig helg, skapt etter en mal, med mange gamle ærverdige tradisjoner, blandet med nytenking og originalitet. Så jeg er storfornøyd og mer opptatt av hvem som fulgte Julianne ned igjen. Nemlig en fantastisk mann. Dette var deres dag. Julianne og Ulrik`s dag. Jeg er bare utrolig takknemlig for å ha fått overvære dette.

JEG BLE KALT EGOISTISK FORDI JEG VALGTE Å GÅ OPP KIRKEGULVET ALENE

Husker dere at jeg skrev dette innlegget i forkant av bryllupet, som handlet om at jeg ville gå opp kirkegulvet alene? Jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjennomførte den store dagen akkurat slik jeg ønsket. Heldigvis respekterte pappa og alle andre i min familie dette valget. Det var likevel flere som ble overasket, da dette kom noe uventet fra en jente som ellers er glad i det meste av tradisjoner. Men de nærmeste forstod meg og mitt syn på hvordan dette skulle foregå. Jeg er glad for at jeg ikke følte på presset og forventningene av alle andre, for reaksjonene utenfor familien var for det meste negative. Jeg ble kalt egoistisk og mange mente at det var stygt av meg å ta fra en far en slik glede.. Dersom Ulrik og jeg skulle være så heldige å få en liten datter en dag så kommer jeg til å råde henne til å gjøre det samme, hvis hun allerede har flyttet hjemmefra og er selvstendig. Det er jo stort sett tilfellet hos de fleste par som gifter seg i Norge og Sverige i dag. Steget er allerede tatt..

Vårt land har laget en sak om meg og brudeoverlevering i dag. Dere kan lese saken her :-) 


 

TIPS TIL PYNT AV BRYLLUPSLOKALET

I går fikk jeg tilsendt verdens nydeligste bilde av en jente i brudekjole. Bildet var av bestevenninnen min, Pia. Hun skal gifte seg om litt over et år og er allerde godt i gang med planleggingen. En annen vakker venninne av meg gifter seg i august og kusinen til Ulrik skal gifte seg allerede i juni, så det er mye å se frem til for meg som elsker bryllup. Ulrik og jeg giftet oss jo i februar, som er en noe mer uvanlig årstid å velge for den store dagen. Nå som bryllupssesongen faktisk er i gang tenkte jeg at jeg skulle komme med et tips til pynt av bryllupslokalet for dere som er i planleggingsfasen.

Jeg tok dere med på alle forberedelsene før bryllupet og har fortalt dere om det meste også i ettertid. Likevel er det en stor detalj jeg har glemt å si noe om, nemlig stoltrekkene. Grunnen til at jeg setter av et helt innlegg bare til de kommer dere til å skjønne på bildene under. Sammen med de vakre blomstene forvandlet de virkelig rommet fra et gammeldags og hyggelig festlokale til min eventyrlige askepott drøm 

Vi gikk som dere ser for hvite stoltrekk med champagnefargede sløyfer. Jeg er så fornøyd med fargevalget og har fått enormt mye skryt og spørsmål av både gjesterne i bryllupet og lesere av bloggen om hvor jeg fikk tak trekk og sløyfer. Sannheten er at jeg gjorde som jeg alltid gjør, googlet "stoltrekk" og kom rett inn på denne siden. Her fant jeg både stoltrekk og organsbånd (sløyfer) til leie for en god pris. Jeg var redd for at trekkene skulle se billige ut eller dra ned standarden på alt det andre flotte i lokalet, men det gjorde de altså ikke. Stoltrekkene satt virkelig prikken over i-en i bryllupslokalet. Med over 100 stoler i et rom er det selvsagt en "big deal" hvordan stolene ser ut..


På hovedbordet hadde vi annerledes stoler enn de som stod i resten av lokalet. Her passet det best uten stoltrekk, men med sløyfer. Slik pyntet vi stolene på hovedbordet:
Bilder av lokalet og stolene før vi pyntet til bryllupet vårt:


Bildene av lokalet som ikke hører til bryllupet er lånt av Thorskog slott
 

Jeg vet ikke med dere, men for meg ser nesten ikke dette ut som det samme rommet som vi giftet oss i. Hehe! Jeg sier ikke at det ikke er fint her i utgangspunktet. For det er et flott rom. Orangeriet, heter rommet. Men rommet ble i mine øyne veldig mye flottere med disse stoltrekkene og sløyfene fra stoltrekk.no, spesielt i anledning bryllup.

I og med at vi giftet oss i Sverige fraktet vi trekkene og sløyfene i bil fra Oslo. Før jeg bestemte meg fikk jeg de til å sende ned et stoltrekk til slottet for å være sikker på at det passet til stolene i lokalet. Den servicen de ga meg før jeg hadde bestemt meg og betalt var imponerende. Stoltrekkene er ikke sponset, bare så det er sagt. Dette var fullt og helt mtt påfunn og initiativ som jeg ALDRI kommer til å angre på 

BILDER FRA BRYLLUPET: DAG 1

Hei, dere! Da har jeg fått endel bilder fra jegerfesten, som var festen før den store dagen på Thorskog slott. Dette er desidert en av mine beste kvelder i livet og den kvelden jeg har hatt mest sommerfugler i magen noensinne.. Hehe! Men det var gode sommerfugler og som dere ser så satt smilene løst.

Vi hadde det utrolig gøy denne fredagen! Tenk så heldige Ulrik og jeg er som har så stor og flott familie og så mange herlige venner. Vi var mektig imponert over innsatsen alle gjestene hadde gjort i forkant med klær og kostymer. Det ble rett og slett en ordentlig jegerfest i ekte "Tre nøtter til Askepott" sti. Akkurat slik vi drømte om Fotograf: Karl Lindqvist Bergstrand

@exellentpicture

UNDERHOLDNINGEN I BRYLLUPET

Hei, dere! Jeg var hjemme sent i går kveld, så det ble ikke noe mer tid til blogging. Jeg koste meg rett og slett litt for mye i Halden med hjemmelaget lapskaus, mer enn nok søtsaker og flere latterktramper med farmor og bestefar av gamle opptak fra jeg var liten. Hehe! Det er gøy å mimre litt.. 

Over til noe annet.. Jeg har fått endel spørsmål angående underholdningen i bryllupet. Derfor tenkte jeg at jeg skulle fortelle dere litt om akkurat det. Vi hadde nemlig en hyggelig kar på trekkspill hele fredagen som spilte under jegerfesten og en DJ på lørdagen som spilte sammen med en fiolinist og en trompetist både i bryllupsmiddagen og på selve bryllupsfesten. I tillegg til at min kjære storesøster sang for meg i kirken da. DET var vakkert og fantastisk tøft gjort! Hun sang "Love me like you do" med Ellie Goulding. Den samme sangen som vi danset brudevalsen til noen timer etter.. Jeg er veldig fornøyd med den miksen av musikk vi klarte å skape sammen med disse musikerne hele helgen og har bare fått positive tilbakemeldinger fra gjestene. 

Når det gjelder han karen på trekkspill (Torfinn), så har jeg ikke spurt om å legge ut kontaktinfoen hans her på bloggen, men for de av dere som er interesserte i det kan sende meg en mail på: pilotfrue@outlook.com. Det samme gjelder trompetisten (Kristoffer). 


​Bildet er lånt av Ole Marius sin facebookprofil og ble tatt rett før de snek seg inn i bryllupsmiddagen vår på Thorskog slott.

Når det gjelder DJ-en (Ole Marius) og fiolonisten (Fredrikke) så var det de jeg hadde mest kontakt med i forkant av bryllupet. Ole Marius spiller vanligvis på flere kjente utesteder i Oslo, som Sollihagen, Bar Tjuvholmen, Lille Asia og Lektern. Han var veldig lett å samarbeide med og en utrolig kul fyr. Med samarbeid mener jeg å planlegge musikkstil og sette opp tidsplan for når og hvor ting skulle skje. Det var Ole Marius som fikk meg i kontakt med både fiolinisten og trompetisten. Han har et stort nettverk som er gull verdt når man skal arrangere et bryllup, som vi gjorde eller andre store eventer. Ole Marius Berg (DJ) kan kontaktes på mail: djlemar2@gmail.com 

 

Fredrikke (fiolinisten) var bare HELT RÅ. Det så dere et lite glimt av henne i bryllupsvideoen og kan se mer i videoen over.. Ikke bare er hun utrolig søt og sjarmerende, hun er også imponerende dyktig på den fiolinen og lager ekstremt bra show. Jeg kjenner at jeg har veldig lyst til å finne på mer med denne jenta i fremtiden, for når hun hopper opp på bordene og lager liv så er det ingen over og ingen ved siden av. Fredrikke lagde også notene til inngangsmusikken og utmasjen i kirken sammen med trompetisten. Fredrikke Juliane Tordhol kan kontaktes på mail: fredrikke.tordhol@gmail.com eller på Facebook her

Bildet er lånt av facebookprofilen til Fredrikke og tatt på Thorskog slott på bryllupsdagen vår

Jeg anbefaler alle som skal gifte seg eller arrangere en stor fest å leie inn musikere. Det er ingenting som kan måle seg med den stemningen man får av live musikk, spesielt kombinasjonen av instrumenter som fiolin, trompet og saksofon sammen med en DJ 

NÅ BYTTER VI ROLLER

I kveld har jeg som sagt hatt besøk av forloveren min, Pia. Vi har snakket om bryllupet i detaljer, bryllupsreisen, alt som har skjedd her hjemme mens jeg har vært borte, planer videre og kost oss med grønnsakslasagne. En etterlengtet jentekveld 

Pia har virkelig vært den beste forloveren jeg kunne ønske meg. Ikke bare arrangerte hun tidenes utdrikningslag med alle de beste jentene i London. Hun har også vært der for meg når jeg har trengt henne, hjulpet meg med praktiske ting og holdt meg i hånden når bryllupsnervene var som verst. Jeg er så takknemlig for alt denne vakre jenta har gjort for meg. Dere aner ikke! Det blir vanskelig å gjengjelde dette, men vet dere hva? Jeg er så heldig at jeg får muligheten, for nå bytter vi roller. Jeg skal nemlig være forlover til Pia i mai 2017 og den oppgaven skal jeg dele med en annen herlig jente. Dere kan tro at jeg gleder meg! Jeg vil tro at jeg kan bidra med mye nå i planleggingsfasen dersom det trengs, ettersom at jeg akkurat har vært gjennom det samme.

Bildetekst til bildet under: "Nå skjer det, Pia. Jeg skal gifte meg I DAG". Like sjokkerte begge to. Hehe! Snart er det jeg som står i bakgrunnen og holder meg for munnen. For det er jo ingen tvil om at Pia blir en nydelig brud!Alle de vakre blomstene i kirken, brudebuketten min (muffen), blomstene i håret, armbåndene av blomster og knapphullsblomstene var det de fantastiske jentene på Blomsterpikene som valgte ut og satt sammen etter temaet og omgivelsene. Vi fraktet blomstene selv i vanlig bil fra Oslo til Sverige fredag morgen, og satt de på kjøling frem til lørdag formiddag, i og med at alle blomstene var ekte. Silkemorgenkåpene er kjøpt på Change og trykket her. Noen har spurt etter skoene til Ulrik, og de finner dere her. Alt er mulig.  Det handler bare om å legge litt ekstra tid og energi i det man drømmer om 

THE PERFECT WEDDING CAKE

Husker dere at Ulrik og jeg var på prøvesmaking hos Hancock i starten av all bryllupsplanleggingen? Vi gikk som sagt for vår felles favoritt: Bringebær med hvit sjokolade. I og med at jeg ikke banner så får jeg nesten si HALLELUJA, for den smakte helt amazing! Etter prøvesmakingen tok jeg meg av resten av designet sammen med en utrolig dyktig konditør som heter Lily og er Pastry Chef for Cakes by Hancock. Jeg fortalte henne tidlig i prosessen at jeg blogget og derfor ønsket meg bilder fra "kjøkkenet" og kaken før vi skulle hente den som jeg nå i dag bruker her i dette innlegget. 

Kaken er ikke sponset. Jeg synes bare det er utrolig gøy å dele noe så vakkert i etterkant av den store dagen, og som jeg har fortalt dere så kommer det flere minner fra bryllupet fremover. Det er kanskje ikke så rart ettersom at helgen 19-21 februar var den største helgen hittil i Ulrik og mitt liv. Selve bryllupsvideoen legges ut i morgen tidlig før vi reiser hjem igjen til Norge. I videoen ser dere også denne fantastiske kaken og stemningen rundt kakeskjæringen. Gled dere til filmen!Det som var gøy med alle disse søte blomstene og resten av pynten var at alt var spiselig. Imponerende, eller hva? I tillegg til denne drømmen av en kake bestilte vi også cupcakes fra Hancock Cupcakes til bruk som bordkort. Dere kjenner jo meg. Jeg blir fort revet med når det er noe jeg liker. Det gikk ikke mange dagene før jeg rett og slett ikke klarte å se for meg bryllupet vårt uten både denne bryllupskaken og de søte små mini cupcaksene som matchet. Det geniale med bordkortene var at alt var spiselig på disse også, slik at hver og en av gjestene våre kunne spise sin egen lille cupcake utover kvelden, etter sirka 1000 bilder og snapchots.. Hehe! Bordkortene får dere også se mer av i videoen i morgen og på bilder som kommer etterhvert.

Håper dere blir i like godt humør som meg av å se på disse nydelige bildene som er tatt på konditoriet. Jeg bare elsker kombinasjonen av fargene vi valgte! Dersom det er noen kommende brudepar som leser dette innlegget bør dere ta et titt på instagramprofilen @byhancock 

Nå skal jeg slå av macen og nyte de siste solstålene her på Surin beach.. Det er alltid godt å reise hjem igjen etter en lang ferie, men tipper jeg kommer til å savne disse 36 gradende i skyggen rimelig fort. Kanskje allerede på Gardermoen.. Vi blogges mer senere! Klemmer fra Phuket 

WEDDING LOOK

Frisør/sminkør & negldesigner er sponset

Nå begynner det å nærme seg 3 uker siden jeg stod her på dette kongelige rommet og ble behandlet som tidenes prinsesse av min gode venninne Maria Dimitrov fra Head frisør i Hegdehausveien. Maria er min faste frisør, hun jeg går til for vippeextension og fiksing av bryn. I tillegg til dette er hun helt rå på sminke! Jeg tror faktisk at jeg aldri har vært så fornøyd som jeg var med sminken min som jeg var på selve bryllupsdagen. For ikke å snakke om håret.. Det ble akkurat slik jeg ønsket og hadde sett for meg. Litt oppsatt og pyntet, men samtidig løst og romantisk. 100 prosent meg 

Vi startet med frokost på dette rommet rundt 09.00 og brukte tiden frem til 13.45 med alt som skulle gjøres. Det var de mest nervepinnende timene jeg har opplevd noen gang. Godeste Maria, min fantastiske forlover (Pia) og snilleste Charlotte (fotograf) gjorde heldigvis disse timene mye lettere for meg. Jeg er veldig glad for at jeg hadde så herlige jenter med meg hele dagen! 

Når det gjelder sminken så gikk vi for markerte øyne og ellers en ganske naturlig og lys hudsminke, med litt contouring og en fresh rouge. All sminken som ble brukt var fra merket "Nars". Det er å få tak i på Head frisør i Hegdahausveien, for de som lurer på det..

Blomsten i håret og brudebuketten min var fra blomsterpikene. Jeg har jo lagt ut et bilde allerede av muffen på Instagram, men viser dere buketten litt nærmere under. Legg merke til de tre vakre nøttene i gull. De skal jeg spare på for alltid 


De flotte bryllupsneglene er det Madeleine fra Pure Beauty Frogner som skal ha æren for. Det er de vakreste neglene jeg noen gang har sett! Som dere ser så har hun satt på både perler og diamanter, i tillegg til å tegne et slags "barokk mønster" på to av neglene. Rosafargen var bare så nydelig at jeg ville beholde den til bryllupsreisen, men jeg måtte dessverre fjerne alt "stæsjet" da det mest sansynlig ville blitt ødelagt pga mye bading i saltvann osv. Ellers hadde jeg latt det være, for det satt overraskende godt. Jeg skal definitivt ha mer perler og diamanter på neglene denne våren og til sommeren. Det løfter jo rett og slett et helt antrekk!

BEHIND THE SCENES

Mens jeg sitter her og slapper av med takeaway i sengen fikk jeg plutselig lyst til å vise dere noen av bildene som ble tatt under de siste prøvingene på Undorn før bryllupet. Begge antrekkene til Ulrik og meg ble bare SÅ bra og gjennomførte! Akkurat slik vi ønsket i ekte "Tre nøtter til Askepott" stil 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det kommer masse bilder av brudekjolen min i et annet innlegg. Jeg tok ikke så mange bilder av den underveis i prosessen fordi jeg var livredd for at Ulrik skulle se de, men jeg har mer enn nok bilder fra klargjøringen, i kirken og fra selve bryllupsfesten. Bildene fra bryllupet får bare komme litt etter litt.. 

For de av dere som ikke fikk sett innslaget fra bryllupet på God kveld Norge i går kveld kan se reprisen i natt klokken 01.15 eller på Sumo, som Ulrik og jeg gjorde. Det kommer også en lengre bryllupsvideo her på bloggen om ikke lenge.

Nå skal vi hoppe i seng. I morgen starter dagen 07.30 for vår del (klokken er 01.00 her nå). Vi har kastet oss med på en organisert rundtur for å få mest mulig ut av den siste uken her nede. 

Vi snappes og blogges mer i morgen 

MORGENGAVENE FRA MEG TIL ULRIK

I morgengave fra meg til Ulrik fikk han en Louis Vuitton man bag som han har ønsket seg lenge og et Louis Vuitton armbånd som han kan ha på seg begge veier. Jeg tipper at han kommer til å bruke vesken allerede i morgen når vi skal ut og reise. Den er perfekt i størrelse for å oppbevare pass, lommebok, telefon, Ipad og slike småting som er greit å ha lett tilgjengelig når man er ute og reiser eller på farten generelt. Flyet går tidlig på ettermiddagen fra Gardermoen. Jeg gleder meg sånn til å komme ned i varmen og ikke minst til å slappe av sammen som mann og kone. Vi har ikke rukket å reflektere så mye over selve giftemålet ennå. Det kommer nok til å ta noen dager før jeg lander ordentlig. Men det gjør ikke noe. Jeg trives godt på denne rosa skyen ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg en tur til Madeleine på Pure Beauty for å ta av de nydelige perlene og diamantene jeg har på neglene. Det blir trist å ta de av, men det må bare til før reisen. Jeg har sikkert tatt 100 bilder av bryllupsneglene, så jeg får bare kose meg med de ♥ 

MORGENGAVEN

Hei, dere! Da var vi hjemme igjen etter en drømmehelg på Thorskog slott i Sverige. Jeg gleder meg sånn til å vise dere masse bilder og video fra både jegerfesten på fredagen og selve bryllupsfesten på lørdagen. Vi hadde med oss både to fotografer og to videografer som jobber på spreng for å få alt ferdig. Som dere skjønner kommer det masse mer av bryllupet her på bloggen, og til lørdag kommer det også et lite klipp på God kveld Norge sin sending på Tv2. Det blir stas, men først vil jeg vise dere morgengaven min fra Ulrik.. Han er gal!

Jeg har alltid ønsket meg en Rolex og denne med rosa skive kunne bare ikke passet meg bedre. I`m in love ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For dere som er spesielt interesserte så er dette en Rolex date just 36 mm med rosa skive, stål og hvitt gull. I tillegg har han gravert inn "Din Ulrik 20.02.16". Noe så romantisk! Jeg er så takknemmelig at dere aner ikke. Dette hadde jeg virkelig ikke ventet meg! 

Morgengaven fra meg til Ulrik kommer på bloggen etterpå ♥ 

BRUDENS TALE

Kjære Ulrik

Nå er vi endelig gift! Det er ingenting som gjør meg stoltere enn å
være din kone. Dagen i dag har jeg ventet på helt siden jeg traff deg
for første gang.. Ja, jeg var en smule optimisktisk ved første møte.
Heldigvis for meg gikk alt etter planen. Nesten like fort som jeg
håpet..

Tilbake til den dagen vi møttes.. Jeg husker alt veldig godt. Du var
så kjekk, blid, morsom og ja.. Du var pilot! Det var og er oppskriften
på min drømmemann. Jeg ble sittende lenge å bare se på deg prate uten
å få med meg så mye om hva du faktisk pratet om. Men det tok ikke mer
enn den ene lille praten før jeg tok hånden din. Det er det lureste
jeg noen gang har gjort.

"Han skal jeg gifte meg med", hvisket jeg i øret på Pia (min forlover)
og vår felles kamerat (Arild). De fliret av meg og det var kanskje
ikke så rart etter å ha kjent deg i nøyaktig to timer.

Det meste har gått veldig fort med deg og meg, synes kanskje du. I
mitt hodet ligger vi litt etter skjema, men sånn er det jo med oss to.
Du er en evig tidsoptimist og har alltid god tid, mens jeg stresser
avgårde med en stadig voksende "to do-list" og en noe mer realistisk
oppfatning av klokken. Likevel fungerer vi veldig bra sammen. Du får
meg rolig og jeg får deg i gang.

Etter at jeg ble bedre kjent med deg oppdaget jeg fort at du var mer
enn bare en kjekk og blid pilot. Den omsorgsfulle, snille og
handy mannen sluttet aldri å imponere. Du virket på en måte for god
til å være sann og det gjør jo alt her i dag også. Det er nesten for
godt til å være sant. Denne dagen har vært som et
eventyr. Heldigvis for oss er dette eventyret virkelig.

Det var flere enn meg som trodde at du var for god til å være sann i starten.
Jeg er heldig som har deg og vi er heldige som har fått deg inn i vår
familie. Jeg vet at jeg har med meg begge deler av familien min når
jeg sier dette. Du er det beste som har skjedd meg, Ulrik.

Jeg er så glad og takknemmelig for det livet vi to har skapt sammen.
Takk for at du får meg til å smile hver eneste dag enten du er
hjemme i huset vårt og har fri eller du er ute å flyr på jobb. Jeg
setter utrolig stor pris på den oppmerksomheten du gir meg. Du
skjemmer meg bort og jeg liker det.

Jeg vil takke deg Ulrik for at du lot deg rive med på denne
eventyrdrømmen. Det skulle litt overtaling til, og jeg vet at du har
gledet deg litt til all denne planleggingen er over. Men du skal vite
at eventyret fortsetter. Som du selv sier så blir det aldri en
kjedelig dag med meg. Jeg skal ta av meg resten av planleggingen
fremover, så du kan bare lene deg tilbake og nyte. Jeg gleder meg så masse til å
bygge livet videre sammen med deg at jeg nesten ikke klarer å vente!
Ja, for du kjenner jo meg. Her går ting fort i svingene. Snart er vi
to forhåpentligvis tre..

Jeg vil også få takke min fantastiske svigerfamilie. Jeg føler meg
utrolig heldig som har blitt kjent med dere. Det tok ikke mange
minuttene før jeg senket skuldrene sammen med dere. Den gode kontakten
vi nå har setter jeg veldig stor pris på. Jeg gleder meg til tiden fremover og håper dere ser på meg som en frisk pust i familien Nygård.
Jeg bærer allerede navnet med stolthet.

Til slutt vil jeg bare si at jeg elsker deg veldig høyt, Ulrik. Endelig er du min på ordentlig ♡


 

KLARE FOR JEGERFEST

Hei fra Thorskog slott! Tenk at helgen endelig er her! Jeg rekker ikke å fortelle så mye, men følg oss gjerne på Snapchat gjennom helgen (pilotfrue & mrulriknygaard)

Jeg ville bare vise dere kveldens antrekk til jegerfesten. Er de ikke kule? Jeg er bare SÅ fornøyd!

Vi snappes i kveld og blogges mer i morgen!

EN UKE IGJEN

God lørdag kveld, alle sammen! Helgen min startet som barnevakt for verdens søteste gutt (tanteungen min såklart) Hehe! Lillegutt og jeg fikk overnattingsbesøk av Anette Marie med datteren Tina Odine. Sammen var vi "one big happy family". Utrolig hyggelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg hatt skjønneste Charlotte på besøk. Vi har spist lunsj og satt opp en "fotoplan" for helgen som kommer. Charlotte er en av fotografene som skal følge oss gjennom hele bryllupshelgen. Hun er spesielt fokusert på detaljer, noe jeg setter ekstremt stor pris på med denne jenta. Jeg føler meg trygg med Charlotte på laget. Dere kan bare glede dere til å se bildene hennes! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men over til overskriften.. Om en uke er jeg gift! Det er så sprøtt å tenke på. Helt fantastisk, men fortsatt skremmende. Ikke skremmende på en negativ måte, men bare litt skummelt fordi jeg tar dette veldig seriøst. Det er vel bare bra?

Verken Ulrik eller jeg har vært i nærheten av tanken på å gifte oss før i livet med noen andre av våre tidligere kjærester. Det hadde ikke vært et problem for meg om Ulrik hadde vært forlovet før, men jeg er veldig glad for at jeg er den første personen som han faktisk ønsker å dele resten av livet med. Jeg vet at Ulrik føler det på samme måte med meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resten av kvelden skal jeg bruke på å gjøre ferdig talen min. Selv om bruden ikke er pliktet til å reise seg, så føler jeg likevel at jeg bør. Dessuten fortjener Ulrik det. Jeg vurderer å skrive inn hele eller deler av talen som en kladd her på bloggen og publisere den for dere fine lesere som har fulgt meg siden starten av dette bryllupsfjaset. Vi får se hva det blir til. Litt kliss håper jeg at dere tåler 

HUSKELISTE FOR DERE SOM PLANLEGGER BRYLLUP

Hei, dere! Det er veldig mye å huske på i planleggingsfasen av et bryllup, spesielt mot slutten da alt haster og man har vanskelig for å holde roen. Mye av forberedelsene som gjøres før den store dagen sier seg jo selv, men det er også noen småting som kan være greit å erfare gjennon andre. Jeg har derfor skrevet opp 6 tips til kommende brudepar som forhåpentligvis kan være til hjelp den siste tiden før bryllupet..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♡ Lag kirkeprogram: Det er ikke uten grunn at jeg setter opp dette punktet først. Kirkeprogrammene ble nemlig laget i all hast i går for at vi skal rekke å sende de til print og få de tilbake i tide. Det er ikke mange dagene siden jeg ikke visste at dette også var en av våre oppgaver. Det er jo naturlig når jeg tenker over det, men jeg trodde at kirken lagde disse for oss. Bestill i god tid, så slipper du hastelevering og ekstra gebyrer (Vi bestilte fra optimalprint). Under ser dere et bilde av Västerlanda Kyrka som er den kirken vi skal vies i.♡ Deleger oppgaver på forhånd: Jeg liker å ha kontroll, spesielt over alt som har med dette bryllupet å gjøre. Men til og med jeg har vært nødt til å gi fra meg noen av oppgavene, da jeg rett og slett ikke har mulighet til å gjøre alt selv under brylupet. Når dagen er der skal jeg som brud og Ulrik som brudgom få lov til bare å slappe av og nyte.

Bruk vennene deres og vær ikke redd for å sette de i sving. Jeg får hjelp av mine venner til både til sminke, hår, utdeling av kirkeprogram, pyning av kirke, frakting av blomster osv. En god venn setter pris på å få hjelpe.

Ulrik og jeg har til og med "ansatt" en snapchatansvarlig hver, som skal oppdatere kontoene våre (piloltfrue & mrulriknygaard) under dagen når vi ikke har mulighet selv, som i kirken osv. Håper dere vil følge storyen vår hele helgen fra 19-21 februar. Vi kommer til å dele det meste med dere som vil se!♡ Pakk et emergency kit: I går fikk jeg en melding av forloveren min (Pia). Hun har tydeligvis pakket et emergency kit til den store dagen. Hvor snilt er ikke det? Ingen kan si at ikke denne jenta tar oppgaven på alvor. Hehe! Jeg har helt klart verdens beste forlover!

Jeg har såklart min egen lille "emergency toalettmappe" med ekstra såler til skoene, gnagsårplaster osv, men det er godt å ha flere som passer på. Meldingen kan dere se her:


♡ Hudpleie: Det er naturlig å stresse litt før den store dagen. Men med stress kommer ofte uren hud og poser under øynene. Både Ulrik og jeg har tatt Green Peel på Stjerneklinikken og er spesielt nøye med å rense huden både om morgenen og om kvelden nå den siste tiden før bryllupet. Det er mye bra man kan gjøre i fotoshop, men den fine gløden i huden kommer ikke av seg selv. Jeg anbefaler alle kommende brudepar å sette av tid og ikke minst investere litt ekstra i hudpleie før den store dagen. Det er jo forsåvidt like viktig hele året, men er det en dag i livet man virkelig skal stråle så er det jo på selve bryllupsdagen. 
♡ Bryllypsreise: Har du byttet etternavn eller skal du bytte etternavn? Husk å bestille flybilletter i det navnet du kommer til å ha ved avreise. Dersom du velger å bytte etternavn: Husk å bestille nytt pass! Jeg har dessverre dummet meg ut på dette. Jeg gikk fra Nilsen til Nygård, tilbake til Nilsen og nå tilbake til Nygård igjen.. Lang historie. Hehe! Etternavn byttes enkelt på Skatteetaten (for de som ikke visste det). Når det gjelder pass så lønner det seg å forhåndsbestille time. Jeg ble nemlig sittende i noen timer i denne "drop in køen".  ♡ Søvn: 
Det er SÅ viktig med nok søvn. Jeg kjenner at jeg trenger mer søvn nå den siste tiden før bryllupet enn hva jeg gjør ellers. Både nerver og stress tar mye energi. Lytt til kroppen din og sørg for at du er opplagt til den store dagen. Til helgen skal jeg bare slappe av hjemme med "Pretty Little Liars" og sunn mat. Jeg er egentlig bedt i både bursdag og på Skiflyvning, men dropper begge deler da jeg er livredd for å bli syk eller redusert nå bare noen dager før den største dagen i mitt liv. Neste dråpe alkohol som skal inn i denne kroppen skal nytes på fredagen i bryllupet. 


Har du noen gode tips til meg eller andre kommende brudepar den siste tiden? 

 

JA TIL SEX FØR EKTESKAPET

I det siste har det vært en del meninger fra ulike bloggere om hvorvidt sexen skal planlegges eller ikke. Mens noen lever i nuet må andre sette ting i kalenderen for at det skal bli gjennomførbart i en hektisk hverdag med jobb og barn. For min del fungerer en god kombinasjon. Jeg håper ikke at fremtiden som mann og kone og etterhvert familie med barn fører til at enhver romanse må planlegges i forkant. Men jeg er forberedt på mindre frihet. Det er bare en naturlig del av livet og rollene vi etterhvert påtar oss.

Jeg tror at hemmeligheten bak et langt ekteskap er det å ha et godt sexliv. Planlagt eller ikke planlagt. Ofte eller en gang i blandt. Poenget er at det må fungere for begge parter. Derfor bekymrer det meg at det finnes folk som sparer seg til bryllupsnatten. Jeg dømmer ingen, men jeg har problemer med å forstå at noe godt kan komme ut av å tenke såpass "gammeldags" eller å leve såpass trangsynt på grunn av en religion. Hva om paret finner ut at de ikke har en god kjemi i sengen? Da er jo sansynligheten dessverre stor for at de til slutt velger å gå hvert til sitt. Det må da være et større nederlag å skille seg eller å leve ulykkelig enn å gå til sengs før ekteskapet?

Det er klart at det finnes mange andre verdier i et ekteskap som er like viktige for meg som sex. De verdiene har jeg skrevet om flere ganger før.. Jeg setter blant annet utrolig stor pris på Ulrik som den vennen og støttespilleren han er for meg, men han er jo ikke bare en venn. Han er min store kjærlighet og min kommende mann. Derfor er det viktig at vi passer sammen også i sengen.

Så ja til "prøvekjøring", altså sex før ekteskapet. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg komme meg på trening. Jeg er endelig HELT frisk. De 10 dagene som er igjen før bryllupet skal jeg virkelig benytte godt. Ha en fortsatt fin onsdag!

JEG HAR STORE FORVENTNINGER TIL BRYLLUPSNATTEN

I dag har jeg vært rundt og kjøpt inn de siste nødvendighetene til meg selv før den store helgen, som gelesåler til skoene (foran og bak), knotter til hælene (for ikke å skli), stæsj til brudebuketten og undertøy til både fredagen og lørdagen i bryllupet. Endelig er jeg i mål! Nå er det forhåpentligvis ikke mer som skal handles i forkant av dette bryllupet. Med mindre vi har glemt noe da. Lommeboken min ønsker i hvertfall å ta seg en liten pause.. 

Men over til bryllupsnatten og undertøyet. Jeg har store forventninger til bryllupsnatten. Det blir stas å gå til sengs som ektepar for første gang! Det er ingen hemmelighet at vi ikke har spart oss til denne dagen. Hvem gjør egentlig det? Det er vel ikke akkurat normalt å være jomfru i en alder av 25 heller.. Likevel er det viktig for meg å gjøre litt ekstra ut av anledningen. Derfor tok jeg meg god tid i prøverommet for å finne det perfekte settet. Ettersom at jeg hadde vanskelig for å bestemme meg så investerte jeg like greit i to nye sett. Begge satt helt smashing på og selgeren var litt for god i jobben sin. Hehe! Jeg gleder meg uansett veldig til å ta de i bruk. Det blir vanskelig å spare undertøyet helt frem til bryllupsnatten, men det skal jeg klare. 11 dager igjen 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvilke forventninger har/hadde du til bryllupsnatten?

5 GYLNE REGLER FOR BRYLLUPSGJESTER

Jeg har hatt mange samtaler med familie og venner om hva de skal ha på seg i bryllupet. Nå er jo dette et temabryllup som i tillegg går over en helg, så jeg var forberedt på litt ekstra spørsmål. Men det er jo noen regler som gjelder i alle bryllup uavhengig tema og årstid. Under har jeg skrevet opp 5 punkter som jeg mener at alle bryllupsgjester bør følge på den store dagen, med mindre noe annet er spesifisert av brudeparet selv..

1. Ikke overgå bruden: Du skal pynte deg, men et sted går grensen. Overdreven bruk av paljetter, glitter og annen stæsj kan føre til at du stjeler oppmerksomhet fra bruden. Nå er jo jeg spesielt glad i å pynte meg og det vet jeg at de aller fleste av gjestene mine er klar over så jeg tror ikke dette skal bli noe problem hos oss, da det skal veldig mye til for å overgå kjolen og stylingen min. Men i bryllup hvor bruden er mer casual bør du som gjest tone deg ned av respekt for brudeparet.

2. Ikke kle deg i hvitt, sort, eller rødt: I følge gammel etikette er hvit brudens farge, sort sorgens farge og rødt forførerens farge. Lenge leve gammel etikette 

Bruden skal være alene om hvit kjole i lokalet. Dersom du er i tvil om kjolen din er for lys bør du spørre bruden selv. For alt du vet kan det hende at bruden ikke har gått for hvitt, men valgt en brudekjole i en annen dus farge. Da er det helt krise om du kommer i en beige/kremhvit kjole. 

Sort er som sagt en farge som symboliserer sorg. Til deg som elsker sort: Gå for en mørk blå eller grå kjole i stedet. Menn i sort dress eller smoking er noe annet. Det er bare flott. Ja, det er lettere å være gjest som mann i et bryllup. Spør du meg så har menn det generelt lettere i forhold til klesvalg i alle settinger.

SE HER, JENTER: Fargen rød er også helt forbudt som kvinnelig gjest i et bryllup. Dersom en av jentene dukker opp i rød kjole betyr det at hun har hatt sex med brudgommen. Dessuten er fargen rød en farge som tar mye oppmerksomhet. Jeg trenger vel ikke si mer?

3. Ikke kle deg for utfordrende: Det er greit å vise noe hud, men vis respekt for brudeparet og ikke minst den høytidelige stunden i kirken. En trang minikjole med utrigning og dyp rygg er ikke greit. I vår invitasjon skrev vi "antrekk: Lang kjole og dress" Du kan se litt av invitasjonen på bildet under.  

4. Legg tid og energi i stylingen: Du trenger ikke å gå til frisøren eller betale mange hundrelapper til en sminkør for å bli "fin nok", men sett av god tid på badet. Husk at dette er en stor dag for brudeparet, ikke bare en "vanlig" fest. Det er gøy om du utfordrer deg selv ved å gå for en annen look en den du har til hverdags.

5. Følg brudeparets ønsker: I vårt tilfellet blir det å følge temaet for helgen. I andre bryllup kan det være at brudeparet ønsker at gjestene følger en spesiell fargekode eller annen stil. Invitasjonene blir som regel sendt ut i god tid før den store dagen. Dermed har du INGEN unnskyldning som gjest dersom du ikke har noe passende å ha på deg den store dagen. Tips: Dersom du ikke har råd til å kjøpe deg en ny kjole så kan du høre med venninnene dine om de har en kjole som du kan låne.  

Les også:

Tre nøtter til Julianne

En icebreaker

 

BRUDEVALSEN

Det ble fjerde og siste time hos danselæreren vår i går. Vi kunne ha satt opp 10 timer til, for pardans er jammen ikke lett. Det ser så enkelt ut på TV der de svinger seg rundt på parketten i "Skal vi danse" foreksempel. Heldigvis er ikke dette en konkurranse. Brudevalsen handler jo mest om den gode kjemien mellom brudeparet. Likevel føler jeg at vi har lært endel på disse 4 timene. Jeg har ikke lenger noe problem med å forstå at det er mulig å bli veldig flink til å danse dersom man øver mye. Dessuten er det jo utrolig gøy og ikke minst god trening.

Det å danse med høye hæler var ikke så vanskelig som jeg trodde. Skoene jeg har øvd i har samme høyde (10 cm) som de skoene jeg skal gifte meg i. Men den lange kjolen blir verre.. Det spørs om vi ikke må snike oss unna gjestene å prøve ut noen trinn på rommet før vi skal vise den frem til alle gjestene.. Hehe!

Gøy blir det uansett! Sangen vi har valgt å danse til er en sang som vi begge liker veldig godt. Vi hørte blant annet en del på denne sangen da vi besøkte slottet som vi skal gifte oss på for første gang. Jeg la forresten ut et lite klipp fra øvingen på Snapchat i går (pilotfrue)
"Kan Ulrik og hans dansepartner Julianne komme ut på dansegulvet for sin brudevals"

10+10+10+10 

I wish

HER ER BRYLLUPSSKOENE

Nå er jeg sååå lykkelig! Endelig kom skoene som jeg har ventet på. Det føles som en evighet siden jeg bestilte de. Jeg snakker ikke om hvilke som helst sko, men selve bryllupsskoene! Tenk at jeg skal gå opp kirkegulvet i disse to herlighetene! Jeg kjenner at jeg får frysninger på kroppen av å skrive det. Ikke bare er det spesielt å ha bryllupsskoene i hus, men dette er også mitt første par i Christian Louboutin. Jeg har aldri investert i så dyre sko før. Vesker er en annen ting. Av en eller annen grunn føler jeg at det er mer forsvarlig å kjøpe dyre vesker enn å kjøpe dyre sko. Men denne gang tenkte jeg: "Life is short. Buy the shoes". Jeg gikk for den klassiske modellen: Pigaelle 100 i nude. Det var kjærlighet ved første blikk 

På grunn av noe kluss med posten har skoene vært Norge rundt. Jeg begynte nesten å lure på om de i det hele tatt kom frem og har hatt mareritt om at jeg måtte gifte meg barbeint. Hehe! Skoene ble sendt fra en butikk i Bergen til Oslo, så til Narvik (?!?!) og nå tilbake til Oslo igjen. Litt av en tur. Kjente jeg mistet motet for noen dager siden når jeg så de var i Narvik. Bryllupet er ikke før om to uker, men lengden på brudekjolen min kan ikke gjøres ferdig uten riktige sko. Derfor begynte tiden å bli knapp.

Jeg har stæsjet de opp med klistremerker bestilt på nett.. På mine står det som dere ser "I Do", og til Ulrik sine har jeg bestilt "Me too". Vakkert, ikke sant? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Life is short. Buy the shoes 

HIT SKAL VI PÅ BRYLLUPSREISE

Da var bryllupsreisen booket og vi gelder oss utrolig masse! Tenk at vi skal dele de to første ukene som mann og kone på dette herlige stedet! Jeg kommer til å bli nyforelsket hver morgen når jeg står opp! Er det ikke slik det skal være på bryllupsreisen da? Jeg har jo allerede fortalt dere om flybillettene fra Norge til Bangkok, så det kommer vel ikke som en overraskelse at vi skal feriere i fantastiske Thailand?

Vi har vært litt treige med å bestille hotell da vi har fått helt sykt mange tips av dere lesere og bekjente av Ulrik, som vi har sammenlignet og vurdert. Først i dag booket vi derfor dette stedet. Det ble en "super deluxe suite" i noen av de mest romantiske omgivelsene jeg har sett. Her skal vi slappe av og kose oss i hjel i nesten to uker. Kanskje vi til og med skal prøve å lage et barn her? Hvem vet.. Det hadde jo vært gøy om vi noen måneder etter reisen forteller om "Lille ..... , som er "Made in Thailand" Haha 

Vi har i hvertfall 135 kvm å boltre oss på, så tror ikke hjemmelengselen kommer med det første. Mest sansynligvis er nok det en følelse jeg ikke kommer til å kjenne på i det hele tatt.. Nå lengter jeg etter sol og gleder meg sånn til å spise masse spicy thaimat at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg gleder meg også veldig til alle de nydelige fruktdrikkene. Altså, jeg drar ikke hjem uten å ha smakt en pineapple cocktail. Dere vet sånn man drikker rett fra skallet? Det er jo bare sååå fresht!

Jeg skal selvfølgelig fortelle dere mer om stedet, hotellet, suiten og alt annet når vi er der nede. Kameraet mitt skal mildt sagt få kjørt seg. Bare vent og se ♥ 

Bildene er lånt av hotellet

Har du vært i Thailand før?

EN LITEN SMAK AV FARGETONENE I BRYLLUPET

Jeg elsker lyse farger, spesielt kremhvitt og dus rosa. Men i og med at dette er et bryllup, ikke min egen lille bursdagsfest så har jeg måtte roe ned fascinasjonen av fargen rosa og spilt på ulike hvitfarger. Noe rosa blir det da, men det i selve kirken. I tillegg til alt det lyse har jeg blandet inn mye gull, litt sølv og det jeg kaller "champagnefarge" på diverse pynt og blomster. Jeg tror at disse fargene blir helt fantastiske sammen. Det handler om å finne en fin balanse og det føler jeg at vi har klart sammen med ulike leverandører og ikke minst slottet. Når noe matcher for mye så blir det bare harry, derfor liker jeg å mikse litt.

Temaet for helgen er som mange vet filmen "Tre nøtter til Askepott". Jeg har fulgt temaet så langt det går med antrekkene til Ulrik og meg, jegerfesten på fredag, diverse pynt og noe mer som jeg holder hemmelig til den store dagen. Bryllupet blir en moderne utgave av scenene i filmen og jeg en moderne utgave av Askepott.. Hehe! 

Det er nok vanskelig for dere som bare ser disse små bildene og se en helhet, men her er uansett en liten smak av det som venter oss av farger og dekorasjon 20. februar:Nå klarer jeg nesten ikke å vente mer på at denne helgen skal sette i gang, så her har nedtellingen startet.. 22 dager igjen! 

For dere som lurer på hvilke leverandører vi har brukt: Jeg kommer med tips og anbefalinger etter bryllupet. Først må jeg jo se om netbutikkene leverer i tide, at kvaliteten er god på de produktene jeg har kjøpt/bestilt osv.. Tvi tvi!  

"DU LEGGER PRESS PÅ FREMTIDIGE BRUDER"

Helt siden jeg begynte å fortelle om planene mine rundt bryllupet til Ulrik og meg har jeg fått høre at jeg legger økonomisk press på fremtidige bruder. Nå begynner jeg å bli lei av dette tullet. Jeg ønsker ikke å presse noen til verken det ene eller det andre. Jeg ønsker kun å inspirere ved å ta dere med på hele reisen..

Det er ingen hemmelighet at vi har brukt mye penger og tid på dette bryllupet. Men vet dere hva? I mine og Ulrik sine øyne er det verdt hver eneste krone. Helgen 19-21 februar er blitt vår drøm og vårt andre felles prosjekt etter huskjøpet. Snart er vi i mål og får oppleve den store begivenheten som vi har jobbet så hardt for.

"Du fortjener ikke dette". Det er også en kommentar jeg ofte får høre. Det er klart at jeg fortjener å gjennomføre en barndomsdrøm. Du som ikke mener det lider av misunnelse. Misunnelige mennesker er det verste jeg vet. Jeg kan ikke fatte at det finnes så mange mennesker der ute som ikke unner andre godt. Kan du?

Mitt beste tips til kommende brudepar er å være åpne med hverandre fra starten av bryllupsplanleggingen i forhold til budsjett. Det er også utrolig viktig å være så realistiske som mulig hele veien i forhold til gjennomføring. Bryllupsplanleggingen er utfordrende og kan føre til uenigheter eller unbehagelige situasjoner i forholdet. Snakk sammen og løs de problemene som oppstår i fellesskap. Det er nøkkelen til et vellykket bryllup.

Jeg kommer ikke til å fortelle noe konkret rundt budsjettet vårt. Det er rett og slett fordi jeg IKKE ønsker å legge noe press på andre brudepar som er i planleggingsfasen. Men jeg kan fortelle at vi sprukket det planlagte budsjettet nå tre ganger og at det ikke er å anbefale. Heldigvis har vi løst alt sammen ved å kutte ned enkelte kostnader og droppe småting som rett og slett ble for dyrt. Jeg er overlykkelig over alt vi har fått til sammen i løpet av dette året og gleder meg enda mer nå som jeg snart kan ta og føle på den store drømmen 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

UTDRIKNINGSLAG I LONDON

Hei, dere! Da var jeg tilbake i Oslo etter en fantastisk tur. Som mange av dere har fått med seg overrasket jentene mine meg på sengen lørdag morgen med herlig frokost. Lite visste jeg at dagen og natten skulle tilbringes i London 

Heldige meg ble vartet opp fra start til slutt. Vi hadde det sinnsykt gøy sammen! Det tror jeg dere ser på bildene under..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er så heldig som har så snille venninner! Tusen takk for en utrolig morsom tur og ikke minst et hysterisk morsomt minne for livet: Pia, Benedicte, Viola, Kristine, Marte, Marthe Marie, Beate, Johanne, Victoria, Thea, Jenny Mina, Carina, Anneli, Naomi, Louise og Naomi T 

Dere er best!

Takeover

You are now defenceless. As from this moment you will experience a power vaccum,
both in the cyber world and in the real world. 

We are taking down the leader. 

Nothing can prepare you for the end. Assignment 1:
You now have fifteen minutes to gather your personal belongings.
Make sure to bring your passport, toothbrush, toilet paper, makeup and a very short coctail dress.
Also bring one of your most private belongings, color and shape of your choice.
Refucing to follow orders will have consequenses, of our choice.

May the force be with you.

DE SISTE DETALJENE

God torsdag, fine lesere! Jeg har vært i møter fra tidlig på morgen til nå. Det hyggeligste møte dreide seg om bryllupet. Nå er det de siste detaljene jeg jobber med, som tøyservietter, bordkort og slike "småting". For meg er det viktig at ingenting ser tilfeldig ut. Vi følger derfor en rød tråd med et personlig preg gjennom hele helgen. Jeg skal gifte meg kun en gang og denne ene gangen skal alt være gjennomført. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er det noen som har tips til hvor jeg kan kjøpe en hel haug med lommetørkler? De må være ensfarget og gjerne i hvitt eller i andre lyse farger.. Jeg tenker ikke på slike som alle gutter og menn har i dressjakken, men på de gode gammeldagse som man bruker til å tørke tårer med.. Håper dere kan hjelpe meg  

JEG HAR BYTTET NAVN

Husker dere da jeg fortalte at jeg vil ta etternavnet til Ulrik når vi gifter oss? Nå er navnet endret på Skatteetaten. Det føles veldig rart, men samtidig helt rett. Jeg gleder meg til å signere med "Julianne Nygård". Det klinger så bra! Men først må vi jo gi hverandre vårt "ja" i kirken.. Jeg satser på at vi blir gift og bestiller meg derfor nytt pass i sammen slengen.. Vi reiser som sagt på bryllupsreise 23. februar, så ingen tid å miste..

Tidligere i dag har vi både vært i telefonmøte med Thoskog slott som vi skal gifte oss på og i skype samtale med presten vår. Nå begynner virkelig ting å falle på plass. Nervene kommer og går. Det er vel det eneste som jeg ikke kan styre.. Hehe!

Resten av denne dagen er satt av til bordplassering, romlister og kirkeprogram. Det er bare en måned igjen til bryllupshelgen i dag og i morgen er det en måned til selve dagen. Jeg føler at tiden løper fra meg.. Det er kanskje litt stygt å si det, men nå begynner jeg å glede meg til dette er overstått.. Jeg gleder meg selvsagt utrolig masse til alt som skal skje i løpet av bryllupshelgen, festen på fredagen, vielsen på lørdagen og alt som hører med, men like mye til dagene etter denne helgen hvor vi kan se tilbake på et forhåpentligvis vellykket bryllup 

ET MINNE FOR LIVET

Før jul besøkte jeg denne herlige damen i hennes eget showroom som ligger på Skøyen. Natalia, heter hun. Kvinnen bak Ikra glass. Hun lager alt av asjetter og fat til både restauranter, hoteller, andre type forhandlere og til privatpersoner som meg. Jeg kontaktet henne i anledningen mitt bryllup, da jeg lenge har vært på jakt etter noe helt personlig og flott til hovedbordet den store dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I og med at Ulrik og jeg ønsker oss bidrag til bryllupsreisen i gave av gjestene våre så kommer ikke vi til å sitte igjen med minner i serviser eller andre materalistiske ting som vi kan ta frem i ettertid for å minnes bryllupshelgen, kun bildene og videoene som blir tatt. Derfor er det et stort poeng for oss å investere i dette selv. Jeg ønsker jo å ha noe flott å ta frem når vi får besøk av foreldrene våre, til jul eller ved andre høytider. Tenk så romantisk det blir om 20 år når vi forhåpentligvis fortsatt er lykkelig gift og kan dekke på med egne tallerkner med monogrammet vårt på 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Produktene er forresten ikke sponset, da dette er håndlagde ting som hun ikke har anledning til å gi bort. Grunnen til at jeg skriver om asjettene er fordi jeg har lovet å ta dere med på hele prossessen fra start til slutt i denne bryllupsplanleggingen. Det er lenge siden jeg har oppdatert dere noe om bryllupet nå ettersom at fokuset har vært på andre ting i julen. Men nå er det ikke mange ukene igjen til bryllupet, så det var på tide med en aldri så liten oppdatering..

Jeg har bestilt 12 dekktallerkner og 12 kuvertasjetter. Begge produktene er i klart glass og skal sandblåses. Under ser dere designet:
Det blir stas å vise dere det ferdige resultatet! Gjett om jeg gleder meg til å dekke på med dette i bryllupet 

PRØVETIME: BRUDEHÅR OG SMINKE

Frisørtimen er sponset

I dag har jeg vært hos Maria på Head frisører i Hegdehausveien og testet ut både hår og sminke til den store dagen. Maria fikk meg endelig til å senke skuldrene. Hun leser meg så godt og det gjør alt så mye enklere. Vi kom frem til en fantastisk frisyre sammen som var 100 prosent meg og ikke minst dødsfin og elegant. Jeg hadde som vanlig med meg litt bilder fra Pinterest, som vi tok et utgangspunkt i og bygget om til mitt hår og min hodefasong. 

Vi gikk for store krøller laget med krølltang, for en gangs skyld med noe hår oppsatt og endel hengende ned. Dere ser litt av stilen på bildene under, men jeg tok ikke bilder av selve oppsettet, da jeg føler at jeg må spare noe til selve bryllupsdagen også. Når det gjelder sminken så går vi for ganske markerte øynte med vippeextension og friske lepper. Jeg gleder meg til å vise dere bilder av hele looken selve dagen!

Det føles så bra at dette er i boks før jul. I januar er det nok av andre ting som står igjen på "to do-listen" min. Tiden går så fort. Jeg får frysninger av å se på kalenderen 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FORDELER OG ULEMPER VED Å GIFTE SEG MED EN BLOGGER

Hei, dere! Den store dagen nærmer seg og jeg gleder meg skikkelig til å kunne kalle meg for en ordentlig frue. Mange har hengt seg opp i dette med at jeg kaller meg "piloltfrue" uten å være gift med Ulrik. Snart må dere finne på noe nytt å snakke om. For om bare 10 uker er jeg gift!

Det er fordeler og ulemper med alle yrker og livssituasjoner. I dag tar jeg for meg yrket mitt og livet mitt som blogger. Her har jeg altså ramset opp de fordelene og ulempene Ulrik har ved å gifte seg med meg.. 

5 FORDELER VED Å GIFTE SEG MED EN BLOGGER:

+ Du får en hjemmeværende kone med god lønn: Hva er bedre enn å ha en frue som er hjemme og holder ting i orden samtidig som hun tjener penger og bidrar økonomisk? Jeg vil tro at en jente som lever av å blogge er en drømmedame for mange menn.

+ Du får uforventede gaver: Som blogger får hun gode priser i butikker og masse gratis ting til både deg og henne selv. Dermed blir hverdagen full av små overaskelser dere ellers kanskje ikke ville ha unnet dere.

+ Du får minner i bilder og videoer av alt dere gjør sammen: Bloggen hennes blir som en fantastisk minnebok for dere to. Du vil alltid ha bilder, videoer og detaljer fra alle de store og små øyeblikkene i livet ditt lett tilgjengelig. Dette er noe du kommer til å sette stor pris på de gangene du ser deg tilbake og prøver å huske. 

+ Hun forfaller ikke: Alle blir eldre, men en blogger lar seg som regel ikke forfalle så lett. Hun lever av å ta bilder av seg selv og er fullt oppdatert på alle behandlinger, kremer og sminke der ute som gjelder.

I og med at du er en del av hennes "image", så lar hun heller ikke deg forfalle og tilbyr deg derfor det ene etter det andre gratis 

+ Hun kan jobbe hvor som helst og når som helst: Det er du som styrer skuta. Reiser du mye i jobb? Bloggfrua di kan være med deg på korte eller lengre reiser. Det spiller som regel ingen rolle hvor hun sitter og skriver. Har du lyst på ferie? Hun kan ta ferie når det passer deg og din jobb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 ULEMPER VED Å GIFTE SEG MED EN BLOGGER: 

- Du må tåle netthets: Mange vil mislike deg kun på grunn av henne. Du må tåle at folk skriver negative og ikke minst usanne ting om deg på internett. Takler du ikke nett-troll, så takler du ikke å være gift med en blogger.

- Du er overvåket: En blogger sine faste lesere fungerer også som hennes beste venner/sladrekjerringer. Pass deg, for de er overalt.

- Kamera kommer alltid først: Når dere skal spise må du ikke bare vente på at maten skal bli ferdig eller servert, du må også vente på at hun har fått det perfekte bildet av tallerken og gjerne tre-fire av fine bilder dere to sammen hvor dere later som om dere hygger dere når dere egentlig bare er dødssultne og slitne begge to.

For ikke å nevne de romantiske øyeblikkene som blir ødelagt av at hun bare MÅ dokumentere det MENS dere har et "moment"..

- Hun er alltid online: Telefonen er hennes er livsviktig. Den bruker hun til ALT nesten hele tiden. Det kan være irriterende i settinger hvor du mener den ikke har noe å gjøre, men må respektere at hun trykker på den likevel.

- Hun må ta med seg jobben på ferie: En blogger har aldri helt fri. Selv om hun kan bestemme når og hvor bloggingen skal foregå, så må hun levere noe hver eneste dag. Dette kan være en stressende faktor for begge på ferie med dårlig internett, et kamera som er utladet, et minnekort som er fullt, dårlig lys osv..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MONOGRAMMET TIL BRYLLUPETJeg er utrolig fornøyd med monogrammet til bryllupet vårt! Ble det ikke flott? Jeg har sett mange vakre monogrammer i andre bryllup og etter diverse søk på Pinterest. Utfordingen vår var å få bokstavene "J" og "U" til å henge fint sammen. Jeg tror det må være en av de vanskeligste kombinasjonene av bokstaver til et monogram. Men vi fikk det til og jeg bare elsker det ferdige resultatet. Heldigvis er Ulrik like fornøyd som meg ♥ 

Monogrammet skal trykkes på diverse ting til bryllupet. Mer vil jeg ikke røpe ennå. Men jeg kan røpe en ting og det er at jeg også har lyst til å tatovere det på meg. Ja, det er kanskje litt skummelt siden jeg ikke vet hva som skjer i fremtiden. Vi har jo alle hørt om en eller annen tulling som går rundt med navnet på eksen tatovert på kroppen. Men det er jo bare å gjøre den om eller fjerne den. I forrige uke var jeg som sagt på en klinikk hvor de fjerner tatoveringer. Med den nye og moderne teknikken som finnes i dag er ikke dette lenger et stort problem. Er det en ting som er sikkert så er det at det er vondere å gå gjennom en skilsmisse enn å fjerne en tatovering. 

HER ER GIFTERINGENE

Visste dere at det er bare i Norge og Tyskland som vi setter gifteringene og forlovelsesringene på høyre hånd? Jeg ble først gjort oppmerksom på dette da jeg skulle stramme inn forlovelsesringen min og måtte bestemme meg for hvilken finger den skulle passe. Hun som jobbet i gullsmeden fortalte meg at det for mange år siden var en tysker som satt forlovelsesringen på høyre side på sin kommende hustru og etter det er det bare blitt slik, men at resten av verden har den på venstre side fordi det er nærmest hjertet. Jeg ble derfor veldig usikker om jeg skulle være litt internasjonal og gå for venstre hånd, siden jeg synes det med hjerftesiden var veldig romantisk, eller om jeg skulle gå for det norske. Det er jo tross alt i Norge jeg bor og lever. I det hun spurte meg om hvilken hånd jeg drikker champagne med var jeg solgt. Hehe! Det er jo høyre. Jeg vil at ringene skal synes mest mulig når jeg er ute blant andre mennesker. For meg er det er litt av vitsen. Jeg vil se forlovet ut. Det er ingenting annet som gjør meg mer stolt enn å vise at jeg tilhører Ulrik.

Ettersom at min forlovelsesring har en såpass stor stein har jeg ikke brukt den på trening på grunn av slitasje og kommer heller ikke til å bruke den under hansker nå om vinteren, da det både blir klumsete også er jeg jo veldig redd for den. Dermed ønsket jeg meg nå en ring som jeg alltid kan ha på meg, uansett hva jeg gjør. Jeg vil jo se gift ut.

Ringen min er i hvitt gull med innfelt diamanter rundt halve ringen. Den er ganske smal, men i mine øyne er den helt perfekt og utrolig fin sammen med forlovelsesringen min. Det var viktig for meg at de to ringene skulle se bra ut sammen. Ringen til Ulrik derimot er som dere ser litt kraftigere. Den har en mer røff look med børstet hvitt gull. Han har diamanter innfelt på begge sidene, noe som gjør den helt unik. Litt jålete, men samtidig maskulin. Ulrik er så flott med ringen på! Jeg gleder meg til at han skal begynne å bruke den. Jeg ønsker at han også skal se opptatt ut, for det er han jo. Ulrik tilhører meg Vi har ikke bestemt oss for noe inngravering ennå, men jeg har lyst til å gjøre det. Datoen for bryllupet, "Din Ulrik" og "Din Julianne" er vel det vanligste? Har dere noen andre romantiske forslag?

Jeg kommer ikke til å svare dere på noen spørsmål rundt hva ringene koster osv. Det gjør bare hele greia totalt uromantisk, dessuten er det en privatsak. Vi har valgt å holde alle kostnader rundt bryllupet for oss selv. Håper dere respekterer det, da jeg deler såpass mye annet her på bloggen. 

 

Les også:

I`m engaged

Princess cut

 

EN ICEBREAKER

Som mange av dere vet holder Ulrik og jeg på å arrangere et temabryllup for vår store dag. Bryllupet holdes i Sverige over en helg med alle våre gjester på Thorskog slott. Temaet for bryllupshelgen er filmen: "Tre nøtter til Askepott", med jegerfest på fredag og barokkball på lørdag. Jeg er veldig glad for at vi har valgt å gjennomføre et temabryllup, noe som stort sett blir for mye for de fleste trauste nordmenn. Unnskyld språkbruket, men det er jo faktisk sant.

Jeg har aldri selv vært i et temabryllup. Det er ikke så vanlig å arrangere det her i Norge. Etter reaksjonene vi har fått var dette også nytt for de fleste gjestene. Det har stormet inn med spørsmål rundt antrekk. Heldigvis tar de fleste temaet med smil. Noen synes nok dette er mer gøy enn andre, men sånn vil det alltid være. Jeg tipper at de unge gjestene kommer til å dra kleskoden lengst, men hva vet jeg? Håper jeg blir overrasket. 

Tanken bak det å arrangere et temabryllup var å skape en avslappet stemning. Det er mange av gjestene som aldri før har truffet hverandre. Det er mye av grunnen til at vi også valgte å holde bryllupet over flere dager. Nemlig for at gjestene skal bli bedre kjent. Dersom vi hadde startet helgen med å invitere gjestene til en stiv middag i lang kjole og dress tror jeg at stemningen fort kan bli mer overfladsik. Med morsomme og komfortable antrekk, live musikk, buffet til middag, langbord og fri bordplassering, blir det garantert en hyggelig kveld for alle. 


Forslag til antrekk fredag kveld er: Hatt, pil & bue. Semsket skinn, pels og tights. Det blir som en slags icebreaker. Uansett hvem man blir stående med har personene noe å snakke om. Jeg er ikke stresset for at gjestene mine skal kjede seg eller noe, men alle har da opplevd å bli stående sammen med en eller annen person som man har lite til felles med? Det er jo en typisk klisje i et bryllup. Den pinlige stillheten.. Jeg har mange pinlige historier rundt dette. Vurderer å dele en med dere senere. Men nok om det.. I en setting med skilte foreldre, nye foreldre og nær familie som ikke har mye kontakt er det beste å legge opp til en kveld som umulig kan bli klein eller ubehagelig for noen. Jeg føler meg veldig heldig fordi jeg har en såpass "unorsk" familie og nok av venner som tar seg så lite høytidelig at de faktisk blir med på dette. Gjestelisten er som dere skjønner en god blanding av morsomme mennesker, som betyr mye for Ulrik og meg

Forslag til antrekk den store dagen: Blonder, brokader og lange ermer. Her har vi sagt at dress og smoking er greit til menn, da vårt barokktema kan være noe vanskeligere for de enn for oss jenter. Ellers vil jeg at alle jentene og damene har lang kjole, da det passer til temaet og til vinterbryllup generelt. Som dere ser på innbydelsen over skrev vi at vi blir veldig glade om antrekkene er inspirerte av barokken. Frivillig tvang, kaller jeg det. Hehe!

Jeg tror vi kommer til å se en del temabryllup i Norge fremover, da flere skjønner hvor genialt dette faktisk er, ikke minst hvor unik selve dagen blir for både brudeparet og alle gjestene. Et temabryllup er en undervurdert icebreaker  

 

Les også: 

Tre nøtter til Julianne 

 Her skal vi gifte oss

 Derfor skal bryllupet vare over flere dager

WINTER WEDDING INSPO

Jeg drømmer meg bort på Pinterest om dagen. Det er jo SÅ mye fint når jeg søker på "winter wedding". Borddekorasjoner, mat, kaker, kjoler, håroppsett, brudesminke, negler osv.. Jeg dåner! Hehe! Fant blant annet en helt sykt fin frisyre, som jeg håper at frisøren min kan teste ut på meg. Det ser ut som en slags flette med masse store krøller. Dere finner den på bildene under. Har også begynt å tenke litt på hvordan neglene mine og resten av sminken min skal være den store dagen. Det er jo fint å være litt naturlig, alt må bare prøves i god tid før bryllupet. Det var som sagt meningen at jeg skulle teste både sminke og hår denne uken, men på grunn av litt venting på extension måtte vi utsette det en uke. Jeg har jo lovet å vise dere masse bilder, og det løftet skal jeg holde. Når det kommer til bordkortene har jeg kommet over noe helt genialt etter all denne søkingen. Jeg skal faktisk lage de selv..DIY etter inspirasjon av andre. Gleder meg til å vise dereFortsatt god helg! 

FORDELENE MED Å GIFTE SEG OM VINTEREN

Jeg har alltid drømt om å gifte meg på vinteren. Mange lurer på hvorfor. Favorittårsitiden min er egentlig om våren og sommeren. Jeg synes bare det er noe helt spesielt vakkert med med den årstiden som nå er på vei..

DERFOR BØR DU GIFTE DEG OM VINTEREN:

♥ Annerledes: De aller fleste velger å gifte seg om våren eller sommeren. Dermed er det ekstra stas å arrangere et bryllup som skiller seg ut fra mengden og som forhåpentligvis vil bli husket av mange i lang tid. En av grunnene til at vi valgte vinterbryllup var nettopp det å gjøre noe litt annerledes. Selv har jeg aldri vært i et vinterbryllup, så jeg gleder meg veldig til å få oppleve mitt eget. 

♥ Vakkert: Som jeg nevnte innledningsvis er jo vinteren spesielt vakker. Jeg ser for meg rim på rutene, snø på bakken, lykter i trærne, fakler som viser vei, lyden av peis og såpass mange minusgrader at det kommer "røyk" ut av munnen vår når vi står ute. En helt unik stemning.

♥ Billigere: Vinter er som de fleste vet ingen høysesong for bryllup. Dermed sparer vi faktisk mye penger når det kommer til leie av slott, fotografer, videografer og mer ved å arrangere bryllupet vårt om vinteren. Alle priser på leie av lokaler, utstyr og andre tjenester man ønsker i et bryllup er mye høyere om våren og sommeren enn om høsten og vinteren.

♥ Flere gjester: Det er større sjanse for at gjestene kan komme fordi det ikke er ferietid. Nå skal det sies at vi har valgt en helg midt i vinterferien (tror jeg), men for mange er ikke denne ferien like "viktig" som foreksempel sommerferie, som folk gjerne planlegger lang tid i forkant. De fleste har flere planer og er generelt mer opptatte om sommeren enn om høsten og vinteren, sålenge man styrer unna desember. Dessuten er det ekstra hyggelig å samle familie og venner på en ellers mørk og stille tid.
Er det noen av leserne mine som har giftet seg om vinteren eller har vært i et vinterbryllup? Kom gjerne med flere fordeler! 

DERFOR SKAL BRYLLUPET VARE OVER FLERE DAGER

Jeg har alltid ønsket meg et romantisk bryllup som varer over flere dager. Derfor er jeg lykkelig over at vi nå har mulighet til å arrangere en bryllupshelg fra fredag-søndag for alle gjestene våre. Det er klart at en hel helg koster mer penger enn kun en dag, men det er det verdt. Under har jeg skrevet ned seks punkter til hvorfor jeg mener at alle burde arrangere bryllupet sitt over flere dager..

6 GODE GRUNNER TIL Å ARRANGERE ET BRYLLUP OVER FLERE DAGER:

♥ Gjestene får god tid til å bli kjent med hverandre: I vårt tilfellet er det mange av gjestene som ikke har møtt hverandre før. Ulrik sin familie er fra Måløy og min familie er stor sett fra Østfold. Det sier seg selv at avstanden har vært i veien for at flere i familien ikke har hatt anledning til å møtes. I løpet av denne bryllupshelgen får alle gjestene mer enn nok tid til å prate sammen ved flere lunsjer, middager og frokoster i tillegg til all den hyggelige tiden mellom slagene.  

♥ Brudeparet får mer tid til alle gjestene: I vårt bryllup kommer det ca 110 gjester. Jeg ønsker at Ulrik og jeg skal få mulighet til å slå av en god prat med absolutt alle gjestene i løpet av bryllupet. Det ville blitt krevende å gjennomføre like avslappet dersom bryllupet kun varte i en dag. Da ville naturligvis samtalene også blitt kortere og mer overfladiske. 

♥ Stemningen mellom gjestene blir bedre: God stemning skapes sammen av alle gjestene. Uansett hvor nøye jeg planlegger dette bryllupet, så kan jeg ikke planlegge stemningen, men jeg kan legge alt til rette for at den blir bra. Den gode stemningen kommer først og fremst av gjestene og den kontakten de får sammen gjennom en slik helg. 

♥ Det er positivt for de tilreisende: Som jeg nevnte over er det mange av gjestene våre som reiser langt for å feire denne store dagen med oss. Jeg har fått tilbakemeldinger på at alle er glade over at festen varer i mer enn en dag. Jeg kan reise langt for de jeg er glad i, men det er ikke alle våre gjester som er like unge, friske og raske som meg. Det ville vært trist om noen måtte melde avbud på grunn av lang reisevei, noe som garantert hadde skjedd dersom bryllupet kun varte en dag uten overnatting eller mulighet for å trekke seg tilbake. 

♥ Mindre stress den store dagen: På den store dagen er det vanlig at brudeparet, forloverne og de nærmeste i familien føler seg stresset. Stress kommer som vi vet av nerver og dårlig tid. Ved å starte markeringen av bryllupet en dag før den store dagen vil det virke beroligende for mange og gi brudeparet muligheten til å ta et pust i bakken før sermonien.

♥ Mer moro for alle: Flere dager betyr mer hygge. Jeg er sikker på at denne helgen blir et stort minne for flere enn bare Ulrik og meg. Helt siden vi startet med bryllupsplanleggingen har jeg vært opptatt av at gjestene skal ha det gøy. Med den planen vi nå har satt for denne helgen blir det teknisk umulig for gjestene våre å kjede seg. 

Husk at det finnes flere løsninger når det kommer til det økonomiske. Mange brudepar lar gjestene bidra med å dekke overnatting, flybilletter eller andre deler av bryllupet. Mens andre brudepar ønsker seg penger i bryllupsgave for å dekke mye av kostnadene. Sparing er også undervurdert. Det er utrolig hvor mye to mennesker kan spare i løpet av et år eller to. Alt handler om prioriteringer. Dropp sydenferien og spar. Sett opp et realistisk mål og jobb sammen om hvordan dere vil bruke det innsparte budsjettet. Finn ut hva som er viktig for akkurat dere og vær tidlig ute med ALT.

Med god tid får dere mulighet til å gjøre grunndig reasearch på sted, tidspunkt, mat, drikke og til å sammenligne alle priser. Jeg har ikke tenkt til å fortelle dere hva vårt bryllup kommer til å koste i sin helhet, men det jeg vil fortelle dere er hvor viktig det har vært for oss med god planlegging. Her har vi spart mye penger. 

ALENE OPP KIRKEGULVET

Jeg har fått høre at valget mitt om å gå alene opp kirkegulvet er stusselig og egoistisk. Selv mener jeg det er både flott og romantisk og ønsker derfor å gjennomføre dette som en del av min Askepott drøm uten at det skal oppfattes som noe negativt mot min far eller stefar. Dette valget har kun med meg og min drøm å gjøre. Det vet de heldigvis godt begge to og respekterer den avgjørelsen jeg nå har tatt. Jeg er en voksen jente som har vært selvstendig og tatt mine egne valg i mange år. Vet dere hva? Det er noe jeg aldri har angret på. Nå tar jeg igjen et valg som passer meg, Ulrik og vårt bryllup uavhengig av hva andre sier og mener. Jeg kommer garantert til å være ekstra nervøs de minuttene før jeg skal gå opp kirkegulvet alene enn hva jeg hadde vært med en hånd ved min side, men det er det verdt i ettertid når jeg ser tilbake og vet at jeg gjennomførte den store dagen akkurat slik jeg faktisk ønsket meg, ikke slik alle andre så for seg.

Det er flott å se bruder som blir ført opp av fedre, besteforeldre, mødre, brudgommen og ja egentlig hvem som helst. Men i mine øyne er det spesielt flott dersom bruden våger å gå alene. Av en eller anner grunn er det få som velger å gjøre akkurat dette. Jeg tror det har med forventninger og andre sine følelser å gjøre. Vårt bryllup er et temabryllup, med filmen "Tre nøtter til Askepott" som inspirasjon. Jeg ønsker å gjenskape den stemningen i scenen hvor Askepott går alene inn i ballsalen og alle gjestene blir stumme av å se på henne. De få sekundene der har alltid gitt meg gåsehud.

Det kommer ikke til å være noe tvil om hvem som er faren min eller hvem som er stefarfen min på den store dagen. Jeg mener overhodet ikke å skyve noen til side. Familien min betyr alt for meg, men denne dagen betyr også filmen om Askepott mye for meg. Nettopp fordi dette temabryllupet har vært en drøm siden jeg så filmen for første gang med både mamma og pappa tilstedet på selveste julaften. Planene har altså vært klare i lang tid. Det eneste jeg manglet var den snille og gode prinsen, som viste seg å være Ulrik 


BARN HAR INGENTING Å GJØRE I ET BRYLLUP

Helt siden jeg begynte å planlegge bryllupet til Ulrik og meg har jeg vært veldig klar på dette med barn. Barn er for meg alle under 18 år. Er du under 18 år har du etter min mening ingenting å gjøre i et bryllup. Hvorfor? For det første serveres det stort sett alkohol. Jeg har ingenting mot de som tar seg et glass eller to med barna sine tilstedet en fredag eller lørdag, men i et bryllup blir det annerledes. Et bryllup er en voksenfest, som varer fra morgen til kveld. Selv om de enkelte foreldre tar ansvar for sine barn, vil det som oftest være nok av andre gjester med høy promille, som barna kan oppleve skremmende. Dessuten ønsker jeg ikke at gjestene mine skal føle ansvar på en slik dag hvor alt er lagt opp til å ha det gøy og feire sammen med andre voksne. Jeg vil at gjestene våre skal nyte stemningen, maten, samtalene og noe godt i glasset uten å måtte begrense seg på noe vis. De aller fleste tar jo hensyn når det er barn tilstedet, noe som selvsagt er veldig bra. En fest med barn er og bør være noe helt annet enn en fest uten barn. Jeg ønsker ikke at noen skal trenge å ta hensyn på en slik dag, i hvertfall ikke på vår dag. Det er for meg helt unødvendig. 

For det andre har ikke barn den samme gleden av å være i et bryllup som oss voksne. Det handler ikke bare om denne alkoholen. Jeg har vært i flere alkoholfrie bryllup. Etter min mening har ikke barn noe å gjøre her heller. Hvorfor? Fordi de ikke setter like stor pris på den gode maten og de lange talene. De fleste barn hater jo å vente mer enn 5 minutter på middag, liker ikke nye smaker, blir rastløse av å sitte stille, synes det er kjedelig å høre på taler osv.

For det tredje er ingen gjester gratis. Et bryllup koster mye penger. Alt avhenger jo av sted, meny og opplegg, men det er uansett en stor kostnad. Noen steder koster det mindre for barn enn voksne, men det koster likevel noe. Er det en ting som er sikkert så er det at det koster mer for dere som brudepar å betale for et barn enn det smaker for det barnet, som helst vil være hjemme å leke. 

I mine øyne er ingen bryllup barnevennlige.BRYLLUPSINVITASJONENE

Endelig kan jeg vise dere invitasjonene til bryllupet! Nå har vi brettet, klistret og skrevet på nesten 70 invitasjoner og konvolutter. Det var litt av en jobb, men også veldig gøy. De ble såååå fine! Jeg skal ikke ta på meg æren for akkurat det, for det er det Bryllupsdesigneren som står bak. Invitasjonene er forresten ikke sponset, men jeg vil likevel gi en liten applaus til søteste Maren (jenta bak @bryllupsdesigneren) for det flotte resultatet. Flinke folk fortjener ros. Dessuten så har jo invitasjonene vært en stor del av bryllupsplanleggingen til nå, så det skulle bare mangle at dere som følger meg får se de. Jeg bare elsker de søte magebeltene. For meg er det den mest romantiske detaljen på hele invitasjonen

EN SMAK AV BRYLLUP

Da var jeg hjemme igjen etter en utrolig hyggelig kveld på Undorn sitt bryllupsevent. Jeg hadde med meg Pia, forloveren min. Vi koste oss med kjolesnakk, søtsaker, planlegging og litt bobler. Det var slettes ikke feil en onsdagskveld.. Jeg har jo egentlig det meste på plass av kjole, smykker, kaker og slike ting før bryllupet, men litt inspirasjon kommer alltid godt med. Jeg fikk faktisk en ny og veldig god ide, som jeg håper på å realisere. 

Jeg har forresten begynt å tenke på morgengave til Ulrik.. Først og fremst er det julegave, så bursdagsgave (i og med at han har bursdag på nyttårsaften), og sååå morgengave i februar.. Det er ikke bare bare.. Hehe! What to do?

Ønsker dere en fin kveld videre. Vi blogges mer i morgen ♥

TRE NØTTER TIL JULIANNE

"Ansiktet fullt av sot, men ingen feier. Hatt med fjær, bue og pil, men ingen jeger. Kjole med slep, kantet med sølv, men ingen prinsesse.." Hvem er det? Askepott! Det stemmer.. Temaet for bryllupshelgen til Ulrik og meg i februar er verdens vakreste film, "Tre nøtter til Askepott". Invitasjonene er til trykk og jeg gleder meg til å vise dere resultatet uken som kommer. 

"Tre nøtter til Askepott" har vært min favorittfilm siden jeg så den første gang som liten jente. Jeg har sett på denne filmen hver julaften som jeg kan huske. Ingen jul uten Askepott, og siden jeg fikk bestemme så blir det heller ikke noe bryllup uten Askepott. Ulrik likte heldigvis ideen min og har selv kommet med flere gode innspill. Vi har hentet masse inspirasjon fra antrekkene og omgivelsene i filmen og jobber med å gjennomføre den store dagen så eventyrlig som overhodet mulig.

Bryllupet blir som sagt over tre dager på Thorskog slott i Sverige, med jegerfest på fredag og slottsbryllup på lørdag. Det eneste jeg ikke har kontroll over er været. Jeg ønsker meg snø mer enn noe annet. Kjære Gud, gi meg snø 20. februar 2016 ♥ 
SKAL VI DANSE?

Ulrik og jeg har vært på vår første dansetime i dag! Jeg vet vi er litt tidlig ute til å øve på brudevalsen, men hvorfor vente? Det er jo så gøy å danse og ikke minst er det god trening. Jeg har ikke danset vals siden vi lærte det en gang på ungdomsskolen, så det var virkelig på tide med en oppfriskning. Hehe! Heldigvis for meg så driver Desiree, som er en god venninne av meg fra Fredrikstad Elite Dance. Derfor var det ingen tvil om hvem som skulle få æren/den store jobben med å lære Ulrik og meg å danse før den store dagen. Noen bilturer til Fredrikstad er det absolutt verdt. Elite Dance er ikke hvilket som helst dansestudio, men et rooosa dansestudio. Hehe! ♥

Første dansetime lærte vi grunntrinnene i vals, vi lærte å bevege oss rundt på gulvet mens vi danset og ikke minst litt om holdning. Vi testet ut noen løft og la en plan for vår brudevals. Jeg har lastet opp to korte videosnutter for dere som vil se. En på Instagram (@pilotfrue) og en på Snapchat (pilotfrue). Det var utrolig morsomt! I starten så alt helt umulig ut. Det ble mye latter og tramping på hverandres tær. Hehe! Vi har endel å øve på frem til den store dagen, men blir bare gøy. Både Ulrik og jeg sitter igjen med en god følelse om at dette kommer til å gå bra. Vi har jo som sagt over middels god tid, men det skal man aldri kimse av. Det er like greit å komme i gang.

Hvilken sang vi skal danse til er ennå litt uklart. Jeg har et par favoritter som vi vurderer, så vi får se hva det blir til. I dag øvde vi mest uten musikk og litt til noe musikk de hadde i studioet. Flott blir det uansett. Men over til noe annet.. Vi har begynt å tenke på musikk til bryllupet. Jeg kunne tenke meg noen innslag både i kirken og på slottet. Gjerne et band som kan utføre flere type musikkstiler. Har dere noen forslag til et up-and-coming band, en gruppe, et kor eller en artist som kunne passe i et bryllup? Alle gjennomførbare forslag tas i mot med STORT takk. 

Nå blir det kveldsmat og rett i seng. Tipper jeg kommer til å danse i søvne.1-2-3,1-2-3..venstre-høyre-sammen,høyre-venstre-sammen ♥

BLOMSTER TIL BRYLLUPET

Hei, dere! I dag har jeg vært i møte med Blomsterpikene for å planlegge blomster og annen dekorasjon til bryllupet. Slottet vi skal gifte oss på tar seg av mye, men ikke det viktigste som brudebuketten og alt i kirken. Det må vi derfor fikse selv. Jeg ønsker jo at både Ulrik, forloverne og brudepikene skal bære noe flott som signaliserer at de tilhører meg. Blomster er virkelig noe av det vakreste jeg vet. Store og små, fargerike og klassiske. Alt er flott til sitt bruk. På den store dagen går vi for kremhvit og noe lys rosa. Det blir så flott! Brudebuketten min er noe utenom det vanlige. Den minner om alt annet enn en bukett. Hehe! Det er kanskje ikke så rart ettersom at den blir skreddersydd etter mine ønsker og selvfølgelig temaet vi har for bryllupshelgen. Jeg gleder meg til dere får se den!

I natt drømte jeg faktisk om den store dagen. Det var langt ifra en fin drøm. Alt som kunne gå galt gikk galt. Det var rett og slett et skikkelig mareritt. Jeg forsov meg, hun som skal hjelpe meg med sminke og hår hadde glemt meg, jeg kom en time forsent til kirken og Ulrik stilte meg spørsmålet utenfor kirken: "Skal vi virkelig gjøre dette"? Akkurat som om det var tidspunktet for å trekke seg. Og hva gjorde han egentlig utenfor kirken sammen med meg? Han skal jo ikke se meg før jeg går oppover alteret. Huffamei! Jeg håper og tror at alt går som det skal. Med all denne planleggingen så er jeg egentlig ikke stresset. Det er bare så ekkelt med slike mareritt. De føles noen ganger så virkelige..Det var derfor godt å starte dagen med blomster og inspirasjonsbilder, som fikk meg på gode tanker igjen ♥ 


KAKESMAKING

Vi har vært på prøvesmaking i dag for å finne ut av hvordan type kake vi ønsker til den store dagen. Gud, så mye godt! Planen min om å spise sunt denne uken røyk altså dag to. Haha! Men det var det verdt. Det er min søte venninne Ingrid som designer byllupskaken vår. Jeg er så imponert over alt hun har fått til med sitt sukkersøte firma. I utgangspunktet er jeg ingen kakemoms. Jeg hater bløtekaker og alle lignende kaker med krem, men dette var virkelig noe annet. Ikke bare var disse kakene fantastiske å se på, men de smakte også helt himmelsk. Ulrik hadde flere favoritter, mens jeg hadde en klar vinner fra starten. Heldigvis for meg var min favoritt også en av de Ulrik likte best. Bringebær med hvit sjokolade.. Halleluja!

Prøvesmaking er virkelig noe alle kommende brudepar bør sette av tid til og gjøre sammen. Det er utrolig hyggelig og ikke minst romantisk. Det var rart å se Ulrik i øynene mens vi smakte på de forskjellige kakene. Eventyret mitt ble vårt og det føltes så virkelig. Ulrik sa det så fint: "Nå er det ingen vei tilbake". Hehe! Da lo vi godt, Ingrid og jeg.. Var det kaken som skulle få han til å innse det? Litt sent, men bedre sent enn aldri. For min del er det lenge siden denne tanken slo meg. Et ja er og blir et ja fra meg.

Nå blir det torsk til middag med grønnsaker som tilbehør. Det legger seg nok fint på toppen av den lille sukkerbomben fra Hancock ♥
ER DET FREKT Å ØNSKE SEG PENGER I BRYLLUPSGAVE?

Hei, dere! Nå har vi vært på et nytt møte med tante Karina på Undorn. Hun skal ikke bare lage brudekjolen min, men også antrekket til Ulrik og antrekkene til oss begge dagen før den store dagen. Bryllupet blir som sagt fra fredag til søndag, så her er det mye å henge fingrene i. Det blir en rød tråd gjennom hele bryllupet hvor temaet for helgen er inspirert av mitt favoritteventyr. Ulrik synes vel kanskje at jeg overdriver litt, men han har heldigvis likt alt (det lille) han har sett til nå. Jeg inkluderer han i mye, men ikke alt. Kjolen min foreksempel er superhemmelig. Det betyr jo ulykke dersom brudgommen ser kjolen før selve dagen. Jeg er som dere vet litt gammeldags på disse tingene. Hehe! ♥  

Men over til noe jeg lurer på.. Er det frekt å ønske seg penger i bryllupsgave? Med penger tenker jeg på bidrag til bryllupsreise, ikke shoppingbudsjett til meg eller Ulrik. Hehe! Vi har nemlig snakket litt om dette og kommet frem til at vi har absolutt alt vi trenger. Når Ulrik og jeg flyttet sammen i oktober måtte vi gi bort og kaste et lass med fine ting for å i det hele tatt få plass i skapene her hjemme. Vi har ikke fått noe mer plass siden den gang, heller mindre.. Jeg har ikke noe problem med å skrive ned en lang liste med fine gjenstander jeg kunne tenke meg til hjemmet, men da må vi jo kvitte oss med det vi har fra før og det synes jeg er unødvendig. Synes ikke dere?

Selve bryllupsreisen vil jo bli et minne for livet for Ulrik og meg. Vår første tur som mann og kone. Det må da være hyggelig for gjestene våre å få bidra til en fantastisk start på vårt ekteskap? Her sår jo alle fritt til å gi hvor mye de ønsker eller har mulighet til å gi. Likevel føler jeg litt på dette med å ønske seg penger av andre, da penger fort blir upersonlig. Hva synes dere? 


SAVE THE DATE

 

Hei, fine lesere! I og med at jeg har lovet dere å dele alt frem til den store dagen, så måtte jeg nesten vise dere denne søte lille saken også. Det er enda en god stund til selve helgen, men månedene går jo så fort. Når høsten kommer er vi alle i gang med nye og gamle rutiner, og jeg som alle andre vet at hverdagen bare flyr avgårde. Derfor vil vi sørge for at gjestene våre holder av disse datoene allerede nå i god tid. I dette minutt blir altså denne sendt rundt digitalt til venner og familie som er invitert i bryllupet.

Til familie og venner: Mer informasjon kommer i invitasjonene som sendes ut i slutten av august/starten av september ♥

Jeg har bestilt alt vi skal trykke av en søt jente som heter Maren, som driver Bryllupsdesigneren. Designet er inspirert av et eventyr. Ser dere hvilket? Mitt favoritteventyr ♥

Jeg gleder meg til å vise dere invitasjonene også.. De blir sååå flotte! Tirsdag 18. august har vi nytt møte med tante Karina på Undorn, og min gode venninne Desiree har nå booket oss inn i sitt rosa dansestudio "Elite Dance". Brudevals står på planen. Det må ikke bare øves, men læres. Hehe! Så mamma.. Om du leser dette, så kan du forvente deg mange middagsbesøk av Ulrik og meg i Fredrikstad fremover..

Denne høsten blir som et eventyr! Ulrik og mitt sitt eventyr. Men nå er det nok bryllupssnakk og hjerter for i dag.. Følg gjerne Maren på @bryllupsdesigneren på Instagram, hvis dere vil se mer av hva hun lager. Skikkelig flink jente! 

FØLER MEG SOM EN PRINSESSE

Hei, dere! Her er et lite bildedryss fra gårsdagen og Thorskogs slott. Vi føler oss nesten kongelige her. Det tror jeg alle gjestene som besøker dette slottet gjør. Det er noe med hele settingen som bare må oppleves. Nå kjenner jeg at alle bitene faller på plass, og jeg er heldigvis mye mer avslappet i forhold til resten av planleggingen etter i går. Dette kommer til å bli bedre enn jeg har drømt om. Ulrik og Julianne sitt drømmebryllup..

Nå står vi klare for avreise. Neste stopp er fredrikstad. Dersom Ulrik får viljen sin blir det en aldri så liten tur innom Nordby først. Hehe! Men fredrikstad er målet. Der skal vi feire glommafestivalen med familien. Årlig, og ikke minst artig tradisjon. Det er meldt strålende sol resten av helgen, så dette blir bra. Jeg skal vise dere bilder av antrekket mitt senere.  

Ses vi på glommafestivalen?

Ønsker dere en superduper helg ♥


HER SKAL VI GIFTE OSS

Da er vi vel fremme på dette fantastiske stedet. Thorskogs slott i Sverige. Er det bare meg eller er dette noe av det mest idylliske slottet dere har sett? Jeg kjente at tårene kom når vi kjørte inn på gårdsplassen. Det vil selvsagt se noe annerledes ut på vinteren, med forhåpentligvis snø og masse flotte utelys. Det skal sies at både sommerene og vinterene ikke har vært på sitt beste her de siste årene,men jeg har troen og ønsker meg snø mer enn noe annet.

Når vi kom fikk vi en flott omvisning rundt på hele slottet. Det er så vakkert her! Dere aner ikke. Eller er det kanskje noen av dere som har vært her før? Jeg har tatt masse fine bilder som jeg skal vise dere senere. Først skal vi kjøre en tur og se på kirken og nærområdet, før middag klokken 19..

BRUDGOMMENS ANTREKK

Den nye uken er godt i gang, og vi har kommet enda lenger med bryllupsplanleggingen. I dag var Ulrik med meg til tante Karina på Undorn for å ta litt mål. Det er ikke bare jeg som skal være fin på den store dagen. Vi må jo stå perfekt til hverandre. Karina og jeg har en meget klar ide på hva Ulrik skal ha på seg, og vi jobber sammen med å få godkjennelse fra Ulrik. Hehe! Det skal vi klare. Girlpower! Dere ser vel det på smilet hans? Tegningene Karina har laget på antrekket til Ulrik ser bare sååå bra ut. Han kommer til å se ut som en prins! Ikke hvilken som helst prins, men MIN prins. Jeg gleder meg sånn til tegningene blir virkelighet. Dagens antrekk er jakke fra Mango, topp fra Brandy Melville, bukse fra Mango, sko fra Forever 21, og veske fra Prada. Nå skal vi nyte en hyggelig middag i solen, og gjøre ferdig gjestelisten. Invitasjonene må være klare rett over sommeren, så ingen tid å miste. De blir forresten utrolig fine, og er inspirert av temaet vi har valgt til bryllupshelgen. Det blir stas å vise de til dere ♥

DET VAR EN GANG EN BRUDEKJOLE..

Brudekjolen. Hva er det som er så spesielt med den? Det er vanskelig å sette ord på, men bare jeg skriver det ordet så kiler det i magen. Det har nok mye med forventninger å gjøre. Forventninger til den store dagen..

I dag har jeg vært hos tante Karina på Undorn og sett på skissene hun har jobbet med til brudekjolen. Jeg var såå spent i hele natt, og klarte nesten ikke vente til vekkeklokken ringte på morgen i dag. Det blir liksom noe helt eget å få sydd sin egen brudekjole. Det er det jeg alltid har ønsket meg. Min helt egen hvite drøm! Jeg tror jeg faktisk skal gå så lang som å si at det blir et eventyr av en kjole. Hva tenker dere så langt ut ifra det lille dere ser? Jeg er helt i ekstase!

Jeg gleder meg sånn til vi skal begynne med prøvingen og til jeg får se litt mer enn bare tegninger. Men det er uansett gøy å få være med på hele prosessen, ikke minst lærerikt. Tenk så mye jobb som ligger bak slikt håndarbeid! De har forresten en egen side for kommende bruder her <3

Som dere skjønner så skal jeg ta dere med på hele reisen, så fortsettelse følger..Nå står negler og hår på planen. Følg meg gjerne på @pilotfrue for flere oppdateringer. 

GIR POENG TIL FAMILIE OG VENNER

Jeg sliter fortsatt med denne gjestelisten på maks 120 personer til mitt vinterbryllup. Det høres kanskje mange ut i og med at det faktisk er over hundre mennesker, men når du setter deg ned og begynner å skrive så tar det ingen ende. Tro du meg. Med stor familie, skilte foreldre, nye familier på begge sider og en masse gode venner og bekjente. Hvor går grensen? Ja, jeg vet at jeg er heldig som har såpass mange flotte mennesker rundt meg, men det gjør ikke dette noe enklere. Jeg tipper at jeg ikke er alene om å bruke noen timer på gjestelisten i forkant av et bryllup, derfor har jeg satt opp syv spørsmål som jeg stiller meg selv hver gang et nytt navn eller par dukker opp i hodet mitt..

Spørsmålene gjør jobben mye lettere. Her gir jeg både poeng og minuspoeng. Brutalt, men effektivt. Håper de også kan gjøre det lettere for deg som sitter med samme frustrasjon som meg. Det er ingen som trenger å vite hvor mange poeng de fikk. Denne poenglisten er kun ment for brudeparet  

HERE IT GOES:

1. Har jeg snakket med denne personen i løpet av det siste året? 

Hvis ja: 1. poeng   Hvis nei: -1. poeng


2. Tilbringer vi tid sammen utenfor jobb?

Hvis ja: 2. poeng   Hvis nei: -1 poeng

 

3. Er vi venner/bekjente, nære venner eller er vi i familie?

Venner/bekjente: 1. poeng Nære venner: 2. poeng   Familie: 2. poeng   

- Spørsmål til venn/bekjent: Kjenner han/hun Ulrik?

- Spørsmål til familiemedlem: Har Ulrik møtt denne personen?

Hvis ja: 1. poeng   Hvis nei: -2.poeng

 

4. Vil denne personen bidra til god stemning i bryllupet?

Hvis ja: 2. poeng   Hvis nei: -2.poeng

 

5. Er dette noen jeg vanligvis ville ha spandert middag på?

Hvis ja: 2. poeng   Hvis nei: -1.poeng

 

6. Er det en person mine eller Ulrik sine foreldre ønsker tilstedet på den store dagen?

Hvis ja: 2. poeng   Hvis nei: -1. poeng

 

7. Kan jeg se for meg den store dagen uten denne personen tilstedet?

Hvis ja: -2 poeng   Hvis nei: 2. poengDersom du synes at disse poengene bare blir styr, så får uansett spørsmålene deg til å tenke over hvor nær du står de personene du ønsker å be. I tillegg får spørsmålene deg til å innse hvor lite kontakt du faktisk har med enkelte du føler at du må be. 

Og husk.. Det er brudeparet sin dag, og derfor de som bestemmer. I dette tilfellet er det Ulrik og meg 

SLOTTSBRYLLUP

Helt siden jeg var liten jente har jeg drømt om å gifte meg på et slott. Jeg har alltid ønsket meg et stort bryllup, fullt av familie og venner, og aller helst en fest som varer i tre dager til ende. Datoen er nå satt, og drømmeslottet er booket. Vinterbryllupet holdes en helg i februar. 9 måneder igjen.. Det kribler i hele kroppen! 

Nå sitter jeg her å jobber med gjestelisten. Det er noe av det vanskeligste og kanskje mest utfordrende med hele planleggingen. Hvor skal jeg sette grensen? Slottet har plass til 120 gjester ved middag. Med kun min familie og mine nærmeste venner er jeg nå allerede på tallet 69.. Ulrik har ikke en gang startet. Altså, vi blir 120 gjester. Ikke færre i hvertfall. 

Om noen uker skal vi reise og se på slottet. En romantisk tur for to. Himmel og hav som jeg gleder meg! Det blir noe helt annet å se det i virkeligheten. Fra hva jeg har sett til nå så ser det ut som et eventyrslott. Jeg kommer sikkert til å gråte under omvisningen.. Gråte av glede! Alle rommene inne på slottet er visst forskjellig innredet og har navn etter tidligere eiere av slottet og deres hustruer. Hvor flott er ikke det? For meg er det viktig at alle gjestene føler seg spesielle. For det er de jo for Ulrik og meg. En stor blomsterbukett av fantastiske utvalgte mennesker.

Jeg skal ta dere med på slottsbesøk og vise dere rundt. Vi skal utenlands, men slettes ikke så langt.. Prismekroner, store malerier, "engelsk park", og badekar i gull og marmor er noe av hva som venter oss. 

Dette blir STAS(elig) BRIDE TO BE

Det føles helt uvirkelig å være i gang med planleggingen av bryllupet. Mitt eget bryllup! Julianne og Ulrik sin store feiring av kjærligheten. Det må være noe av det største jeg kommer til å oppleve i livet. Alle forberedelser og ting som skal gjøres i forkant blir jo bare gøy. Jeg føler meg som en prinsesse i et eventyr som starter allerede i dag..

Ulrik: "Hvor skal vi begynne?"

Julianne: "KJOLEN! Alt avhenger jo av den."

Så heldig som jeg er jobber tanten min med akkurat dette. Hun syr og designer blant annet brudekjoler. Kvinnen bak UNDORN. Det var derfor ingen tvil om hvem skulle få den oppgaven. Min tante Karina! Det gikk ikke mange minuttene fra Ulrik fridde til jeg sendte henne en sms med noen få stikkord. Heldigvis ville hun hjelpe meg og tente straks på ideen. Moro!

Tidligere i dag besøkte jeg henne i deres nye lokaler i Hegdehausveien. Vi så på ulike stoffer og farger som passer til konseptet jeg drømmer om. Himmel og hav så gøy det var! Jeg gleder meg som et lite barn til å se på skissene hun kommer med om en ukes tid. Såååå stas! 

Ellers sitter jeg og sender ut diverse forespørsler i forhold til lokaler og alt som må på plass før selve datoen settes. Jeg ser for meg et vinterbryllup forhåpentligvis i februar 2016. Tvi tvi <3