hits

SPØRSMÅL OG SVAR TIDLIG I GRAVIDITETEN

21.02.2017 - 11:10 33 kommentarer

Er du redd for spontanabort?

- Jeg er selvfølgelig livredd for at det skal skje noe galt nå tildig i graviditeten, men jeg går ikke rundt og tenker på det hver dag nei. Jeg liker å tenke positivt. Det vet dere som leser denne bloggen fast.

Har du vurdert å måle hcg i blodet for å se at det øker? Eller vil du bare vente til mars for å forhåpentligvis se hjerteslag?

- Nei, jeg skal ikke måle noe som helst før vår første ultralyd mandag  6. mars.

Hvorfor gikk dere ut med den positive nyheten så tidlig?

- Vi har vært åpne om alt fra starten og bare gjort oss gode erfaringer med denne åpenheten. Den støtten dere lesere har gitt oss underveis har betydd veldig mye for både Ulrik og meg. Spesielt på de tøffe dagene. Derfor føles det naturlig å dele nyheten såpass tildig med dere. Dessuten hadde det vært vanskelig å holde graviditeten hemmelig nå som såpass mange har fulgt med i denne prøverørsprosessen.

Hvilke symptomer hadde du i dagene før du fikk den positive testen?

- Jeg var kvalm, hadde mye murringer i magen og en del hodepine. Brystene mine var ikke ømme, noe de alltid er før jeg få mensen. I tillegg drømte jeg veldig mye rart og var skikkelig varm om nettene.

♥ Hvordan kan du være så langt på vei i graviditeten allerede?

- Svangerskapet regnes fra første dag i siste menstruasjon. Det vil si sirka to uker før jeg satt inn egget. Denne tellemåten brukes av både jordmødre og annet helsepersonell som vi skal møte gjennom hele svangerskapet. Det blir akkurat som om jeg skulle blitt gravid "naturlig", da hadde legen spurt om når du hadde siste mens og regnet svangerskapet fra denne datoen. Onsdag 15. februar skrev Spiren dette til oss på mail: "Gratulerer, Julianne og Ulrik! I dag er du 4 uker og 5 dager gravid. Den foreløpige terminen din er 19.oktober. Denne vil kanskje bli justert noen dager fram eller tilbake når du er på rutine-ultralyden på det sykehuset der du skal føde."
 
Hvorfor må du forsatt gå på medisiner?
 
- Det er fordi jeg er gravid i en hormonsubstituert syklus og det vil si at jeg ikke har hatt egen eggløsning nå. Slimhinnen er derfor avhengig av jevn tilførsel av østrogen og progesteron for å opprettholde graviditeten inntil morkaken er på plass. Ved å ta medikamentene ut uke 9 er jeg på den sikre siden. Det er som sagt noe skikkelig skikkelig kliss med de Utrogestan-kapslene, men det finnes vel ikke bedre grunn til å holde ut enn det lille miraklet som skjer inne i livmoren min akkurat nå.
 
 
♥ Hva har dere kjøpt av babyting til nå?
 
- Vi har ikke kjøpt så mye, bare litt klær. Ellers har vi bestemt oss for babyseng og flere av møblene til barnerommet som vi snart skal begynne å pusse opp.
 
Hva gleder du deg mest til i graviditeten?
 
- Alt foreløpig, men først og fremst til ultralyd 6. mars og til at magen begynner å vokse.
 
Hva gruer du deg mest til i denne graviditeten?
 
- Ingenting foreløpig, men jeg er såklart veldig spent på den første ultralyden 6. mars.
 
♥ Hva gleder Ulrik seg mest til i graviditeten?
 
- Han gleder seg veldig til å se forandringer på kroppen min og til å se liv på den første ultralyden.
 
♥ Hva gruer Ulrik seg mest til i graviditeten?
 
- Ingenting, men han er redd for at det skal bli noen komplikasjoner underveis. Spesielt siden han er så mye borte i jobben sin.


 

33 kommentarer

Hanne

21.02.2017 kl.11:39

Du har jo vært særdeles åpen om prosessen, og liker å dele med oss lesere. Hva tenker du i fyr personvernet av barnet ditt når det blir født, vil du respektere barnets rett på privatliv eller legge ut bilder og informasjon om barnets fødsel og oppvekst? Jeg tenker spesielt på barna til Anna Rasmussen som må få hjemmeundetvisning eller privatskole, og Anne Brit Davidsens barn som mobbes på grunn av mammas (veldig spesielle) blogg. Gratulerer forøvrig så masse med graviditeten, dette fortjente dere virkelig og det må være fantastisk for barnet å vite at det er så inderlig ønsket:)

Charlotte

21.02.2017 kl.11:39

Synes det er flott at vi får ta del i reisen deres <3 unner dere virkelig dette altså!

Christine

21.02.2017 kl.11:50

Gratulerer så mye med graviditeten :) Det har vært så spennende å følge dere i denne prossesen. Det krever guts å være så åpen om alt dere har slitt med og selve prøverørsforsøket. Veldig bra at noen tør å prate om det :)

Ingrid S

21.02.2017 kl.12:32

Skjønner godt at du gikk ut med nyheten med en gang, hadde jo vært unaturlig å ikke si noe ettersom vi alle visste hva som skulle skje 15.februar <3

Gleder meg til gravidmagen din begynner å synes jeg :D

Marthe

21.02.2017 kl.14:01

Nok en gang, du kan ikke bruke første dag i siste menstruasjon for å beregne termin ved prøverør. Hvis du selv legger inn den dagen i en kalkulator får du ikke den 19.10 som termin, prøv selv. Spiren har rett, det er riktig termin, men det er fordi du satte inn et blastocystegg (5-dagers egg). Du kommer til å få flere kommentarer på dette, for du forklarer det ikke godt nok. Bare et tips (igjen).

Nora

21.02.2017 kl.14:09

Jeg var på ultralyd i uke 7, måtte bare sjekke at det var liv i magen. Og der var det to! I dag fikk jeg vite at det er to jenter der inne =)

Lykke til Julianne, håper graviditeten går bra!

Gleder meg til å se oppussing av barnerom.

21.02.2017 kl.14:35

Hvilke sminke bruker du på disse bildene? Sååå fin glød <3

21.02.2017 kl.14:43

Jeg er så glad på deres vegne <3 Fyflate så glad!

Hilde

21.02.2017 kl.16:31

Du ser fantastisk ut!! Ser ut som graviditeten gjør deg godt! Gratulerer så mye! :)

Solveig

21.02.2017 kl.18:30

Kjøkkenet ditt er så fint

Jeg må bare spørre deg hvilket merke/ leverandør kjøkken det er

Holder på å planlegge nytt kjøkken, og syn ditt er så fint

21.02.2017 kl.19:00

Jeg og har termin 13oktober ;) ønsker deg lykke til i svangerskapet.

Lene

21.02.2017 kl.19:27

Hei. Gratulerer så mye med graviditeten, selv om du har slitt med å bli gravid, og nå blitt det, kunne du da funnet på å gi bort de eggene du har på fryst til eggdonasjon som det er snakk om at at det muligens kan bli i Norge etterhvertvert... å kunne hjelpe andre som strever er jo kjempeflott, spesielt når man har følt på sårheten selv.

Marianne

21.02.2017 kl.20:19

Så rørende og utrolig fint at du endelig er gravid! Gleder meg til å følge med videre. Å få barn er fantastisk :)

Tone

21.02.2017 kl.20:26

Nå vet jeg ikke hvordan lakk du bruker på neglene, men du vet at det er frarådet av gravide å bruke neglelakk under graviditet. Om du søker d opp på nettet så vil du se ulike forskningsartikler på dette feltet som kokluderer med at det er farlig for fosteret.

Milla

21.02.2017 kl.21:05

Hei Julianne :) dette er så velfortjent <3

Jeg har sett du har skrevet at AMH verdien din er på 6. Men jeg bare lurer på om du vet hva FSH verdien din er på? :) blitt veldig glad for svar da vi er i lik prosess med samme AMH verdi som deg.

Førstegang

21.02.2017 kl.21:07

Blir spennende å følge deg og graviditeten framover, da jeg selv fikk positov test i går!! Er 5 uker på vei i morgen, så vi da blir vi liggende ganske likt i svangerskapet:)

Anna

21.02.2017 kl.22:10

Hurra!! vil råde deg til å gjøre alt av innkjøp før uke 30! Var såå glad for at jeg hadde det meste i boks, for plutselig fyker tiden avgårde! Det er så mye hyggeligere å holde på med sånt når man har overskudd! I andre trimester føler mange seg i veldig god formen, så da er det bare å få kjøpt inn :D jeg fikk nettopp en liten en, og har hatt stor bruk for babynest, vognpose, bilstolpose, babycall med kamera (man blir jo så hønemor og vil se at de puster, haha). Om du kan Arve/kjøpe klær på Finn anbefaler jeg det ;) kan man heller bruke penger på klær senere, istedenfor klær man får brukt to-tre ganger.. ingen vits å kjøpe masse kjoler/skjorter etc i små størrelser! Masse lykke til med den fantastiske perioden! Nyt å ta lange dusjer, sove mer og lese blader! Plutselig har man en liten en som opptar all tiden!

Mai

21.02.2017 kl.23:13

Hvorfor er vi så opptatt av termindato. Herregud det skiller kanskje en uke eller to pluss minus. Julian er gravid og barnet ventes i oktober ish. Det er jo helt fantastisk.

Ikke mas så jævlig og ligg unna skrekkhistorier nå. De trenger hun ikke. Kos dere med graviditeten Julian og Ulrik.

Ingvild

22.02.2017 kl.09:16

Du ser så lykkelig ut! Så fantastisk å se. Jeg synes det er så spennende å følge prosessen, og er så glad for at du legger ut alt - både oppturer og nedturer! Jeg vet at jeg må gjennom samme prosess når jeg en dag skal ha barn, så det er veldig fint å lese og lære om deg og hvordan ting gjøres. Selvsagt er det sikkert litt individuelt, men likevel lærerikt å følge deg. :)

Kjersti

22.02.2017 kl.10:49

Du virker så balansert og avslappet! Stå på! Jeg er gravid selv i uke 20 og har funnet ut at eg må stole på at kroppen vet selv hva den skal gjøre:)

Og Tone!!! Neglelakk er ikke farlig for gravide! Hårfarge er ikke farlig for gravide! Hvordan hadde det gått med frisører osv som ble gravide da? Det er veldig lite gravide trenger å ta hensyn til (noen få matvarer, alkohol og rusmidler) ellers lev som vanlig, ikke stress og ha et aktivitetsnivå som føles bra for deg. Det er det beste for barnet:)

Mange her trenger å ta en stor chill pill;)

Rikke

22.02.2017 kl.11:19

Så glad på deres vegne, gleder meg til å følge dere på veien vidre <3 Lurer litt på hva slags hudpleie serie du bruker ? Huden din er så klar og fin, selvom du garantert strååååler ekstra pga mini i magen♡ Klem:)

Tone

22.02.2017 kl.12:09

Kjersti: http://www.klikk.no/foreldre/gravid/gravidhelse/neglelakk-og-hudpleie-i-svangerskapet-1642049.ece

Les denne artikkelen angående neglelakk!

Anita

22.02.2017 kl.12:29

Hei, Julianne. Gratulerer med graviditeten. Nå har det vært utrolig mye skriving om å bli gravid, og nå som du er gravid håper jeg bloggen går tilbake til sitt gamle jeg og at det blir med de ukentlige gravidoppdateringene. Jeg synes det er innmari kjedelig å lese om graviditet.

TS

22.02.2017 kl.13:00

Tone: Foreslår at du er litt mer kildekritisk enn at du linker til klikk.no for å 'bevise' noe som helst.

Les heller her; https://helsenorge.no/gravid/trygghet-og-gravid

En langt mer pålitelig kilde med en litt mer nyansert fremstilling..

Tror dessuten Julianne har full kontroll på sin egen situasjon, og selv kjenner hva som føles trygt og greit for henne, uten at noen trenger å ut med pekefingeren.

Og Julianne: gratulerer så mye til deg og Ulrik! Denne lykken har dere fortjent så inderlig ❤️ Dere har så mye å glede dere til.

Stor klem

22.02.2017 kl.13:20

Hei! Jeg lurte på om du kunne lage en egen kategori med prøverørsbehandling og gangen i det? Jeg går igjennom det samme og det hadde vært interessant å lese hvordan du opplever det, men jeg finner ikke alle innleggene uten å lese igjennom alt annet også :)

Charlotte

22.02.2017 kl.14:23

Gratulerer så mye med graviditeten! Dere har så masse fint å se frem til :) Kos dere, og nyt tiden. Selv har jeg ei lita ei på 1 år, og det føles bare som et par måneder siden jeg fikk to strek på pinnen ;) Gleder meg til å følge deg videre i både svangerskap og barseltid.

GMH

22.02.2017 kl.14:30

Hei,

Gratulerer så mye med graviditeten:-)

Dere har hjulpet mange med åpenheten deres.

Jeg har selv hatt første innsett men med negativ test..Hvordan håndterte du det da det skjedde deg? Alle tips mottas med takk :-)

Kjersti

22.02.2017 kl.20:32

Tone: har du faktisk lest artikkelen som du viser til?

"Hudpleieprodukter som kan være skadelige for gravide, er ikke tillatt å selge. Myndighetene ved Mattilsynet skal sørge for at alle produkter som omsettes i landet er trygge for alle, også for gravide, sier hun."

Det står jo at så lenge kosmetikk er kjøpt i Norge så er ingrediensene trygge for gravide. Les skikkelig, vær kilde kritisk og slapp av!

Camilla

23.02.2017 kl.10:42

Åh, oktober! Jeg hadde termin 9 oktober 2015, men skatten min er født 20 oktober 2015 :) Jeg er så glad og spent på deres vegne at det skulle ikke gått an. <3

Victoria

23.02.2017 kl.11:00

Gratulerer med graviditeten! Så gøy at du allerede er så mange uker på vei :)

Anita

23.02.2017 kl.13:50

Jeg lurer på det sammme som Hanne (den første kommentaren). Personlig forstår jeg ikke det ekstreme behovet enkelte (spesielt mødre) har for å publisere bilder og tekster om barna sine. Får helt vondt av sånt som Anne Brith Davidsen og Anna Rasmussen legger ut. Jenny Skavlan er virkelig flott der- hun har delt navnet på datteren sin og det er alt.

24.02.2017 kl.00:58

Gratulerer

Charlotte

25.02.2017 kl.18:56

Jeg krysser fingrene for at det går bra med graviditeten, og at ingenting skjer underveis <3 Glad for at du deler, og modig av deg å være ærlig og åpen om dette :)

Skriv en ny kommentar