“JULIANNES” THAI RØD CURRY

God fredagskveld! I dag har Ulrik og jeg vært ute og handlet julegaver, julepynt, julelys til å ha utendørs og masse annet stæsj som vi trenger før jul. En dag som dette får meg virkelig i julestemning. Spesielt etter å ha spist meg kvalm på alt for mange juleskum. Hehe! Da er det jul for meg 🙂

Men over til noe helt annet.. Jeg har lyst til å dele en middagsoppskrift med dere som er alt annet enn julete. Det er viktig å variere menyen i julen også. Ellers blir i hvert fall jeg veldig fort lei av både pinnekjøtt og ribbe. Litt trist å si så tidlig i julesesongen kanskje, men det er jo sant.

Retten jeg nå skal vise dere holder fint til 4 sultne personer. I dag er vi bare Ulrik og meg, men sist gang jeg lagde denne retten hadde vi et vennepar på besøk. Jeg kaller den herved for “Juliannes” thai rød curry, men retten er jo egentlig ikke min. Jeg har faktisk lært den av en god venninne, som Ulrik mener at jeg bør ha på besøk litt oftere. Han er nemlig litt lei av taco og lasagne i alle mulige varianter nå. Hehe! Marthe, heter venninnen min forresten. Hun er supergod på kjøkkenet ♥

Du trenger:

♡ Kylling: Jeg beregner 1 kyllingfillet per person som skal spise.

♡ 3 ss rød curry paste: Min er kjøpt i Sverige

♡ 2 bokser med kokosnøttmelk

♡ 4 ss brunt sukker

♡ 7 ts fish sauce

♡ 1/2 lime

♡ Ris

♡ Grønnsaker: Jeg bruker sopp, paprika, vannkastanjer, babymais, aspargesbønner og blomkål i dag. Det er litt mange slag egentlig, men jeg klarte ikke bestemme meg i butikken. Hehe! Bare bruk de grønnsakene du liker best. Løk, sukkererter, bambusskudd og squash er forslag til andre gode grønsaker du kan bruke. Jeg varierer litt fra gang til gang, men det holder lenge med 4 forskjellige typer av grønnsaker.

Slik gjør du:

Ha kokosnøttmelk i en panne og kok det opp. Når det småkoker tilsetter du rød curry, fish sauce, brunt sukker og lime. La dette småkoke i 15/20 minutter. Det avhenger av hvor tykk du vil ha sausen. Mens sausen koker tilbereder du ris, kylling og grønt. Jeg pleier å steke kyllingen først i en wokpanne på høy varme, så steker jeg grønnsakene for seg og blander alt i sausen når den har ca 2 minutter igjen av koketiden.



Ulrik:Det her er den beste maten du noen gang har servert meg, elskling. Fantastisk godt!

God helg da, folkens!

10 kommentarer
    1. Denne retten er knallgod og en av mine favoritter 🙂 for å få en enda mer autentisk asitisk smak og for å få frem smakene mer anbefaler jeg deg å prøve å frese currypasten i olje først også tilsett kokosmelken:) og siste kronen på verket, ha oppi tre hele limeblader når det er igjen 5 min koketid av retten 👍👍 👐Krysser alt jeg har for deg på mandag👪👨‍👩‍👧

    2. Hmmmm, så lekkert og delikat. Jeg fikk lyst på en tur til Thailand jeg nå ✈️😄
      Riktig god helg til dere Julianne. Er med dere i varme og gode tanker.
      Jeg ‘må’ innom bloggen din, du er blitt et slags bekjentskap som betyr noe.
      Tror mange tenker litt sånn, fordi du har vært så åpen og ærlig.
      Beste hilsen fra Elisabeth 👍

    3. Så deilig, dette har jeg lyst til å prøve. Takk for oppskriften 🙂 Pga sykdom kan jeg ikke spise sterk mat, så jeg lurer derfor på om retten er mild eller sterk? Ha en finfin dag <3

    4. Gleder meg til mandag, føles nesten som det er jeg som skal ta en test, hihi. har en forespørsel: kan du filme reaksjonen din fra du sjekker første graviditetstest? Hadde vært så ufattelig koselig vært så koselig for oss å se hvordan dere reagerer, hvis dere føler det blir riktig å legge det ut selvsagt. Håper virkelig at du er gravid!! Stor klem fra fast leser som alltid leser din blogg før alle andres:)

    5. Bare en liten rettelse her, så skal verken kjøttet eller grønnsakene stekes før man putter det i curryen. Kjøttet skal småkokes i curryen, du for ikke inn smaken fra curryen i kjøttet når du steker den først.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg