DET ER VONDT Å KRANGLE MED EN MAN ELSKER

Jeg vet at jeg stort sett fremstiller forholdet til Ulrik og meg som problemfritt og romantisk. Forholdet vårt er sterkt og flott på mange måter. Det er overhodet ingen fasade eller løgn som jeg serverer dere. MEN vi har våre dårlige dager vi også, som alle andre. Vi krangler, skuffer hverandre og sårer hverandre. Aldri med vilje, men det bare skjer. Senest i dag hadde vi en krangel. Den oppstod av bagateller og dreide seg egentlig ikke om noe dramatisk, kun om ulike prioriteringer og forventninger som vi har for tiden fremover. Bagateller eller ei. Det er vondt å krangle med en man elsker og ikke minst ergelig å føle at man er helt uenig i ting som føles viktig der og da, selv om det kanskje ikke er så viktig i det store og hele..

De siste ukene har nok jeg hatt klørne litt ekstra ute, som Ulrik kaller det. Jeg blir fort opprørt og lei meg. Det kan tenkes at det noe ustabile humøret mitt kommer av alle disse følelsene rundt denne babydrømmen og frykten for å forbli ufrivillig barnløs. Ja, for jeg tenker mye på det. Hver dag og nesten hver time hvor jeg er våken. Jeg kan se at Ulrik tenker mye på det også. Det har blitt altoppslukende for oss begge, både på godt og vondt. Men tilbake til disse “klørne mine”. De kan også komme tilfeldig eller de kan komme av at det nå er uken før mensen foreksempel. Da blir jeg gjerne mer følsom og mindre tålmodig. Jeg gjør alt jeg kan for at det ikke skal gå ut over andre enn meg selv, men noen ganger er det umulig å holde tårer og frustrasjon inne. Spesielt denne måneden, kjenner jeg.

Ulrik og jeg reagerer så forskjellig. Han tror sikker at jeg gråter for å få medfølelse og oppmerksomhet, mens jeg synes at han overdriver og overreagerer på hans måte, som gjerne er å bli frustrert og irritert. Typisk ulikhet i mange forhold, tror jeg. Jenter og gutter er jo forskjellige. Problemet mitt og sikkert problemet til mange andre jenter er at vi som regel ikke klarer å legge “diskusjonen” bak oss så lett som det virker som om de fleste menn gjør. Har de en innebygd knapp for følelsene sine eller noe? En knapp som de bare kan trykke av og på? Den skulle jeg likt å ha også, sånn generelt i livet.

Det går bra med oss altså. Dere må ikke bekymre dere. Jeg fikk bare lyst til å skrive et veldig ærlig innlegg. Det føltes rett og slett feil å skrive utdypende om den morsomme handleturen vi har vært på i dag, flotingen vi koste oss med tidligere på formiddagen eller andre slike “overfaldiske” ting. De overfladiske tingene betyr forsåvidt mye i hverdagen de også, men dere skjønner sikkert hva jeg mener. Jeg merker at jeg åpner meg oftere og oftere for dere om mer personlige ting og det er fordi dere tar meg og tankene mine så godt i mot.

Etter den noe anspente stemningen som vi har hatt mellom oss den siste uken, har vi nå bestemt oss for å reise til Geilo helgen som kommer og bli der en ukes tid. Det for å slappe av sammen og koble helt ut. Bare vi to, og Stella da. På ferie fra storbyen. Jeg tror vi har godt av det, alle tre. Fjell-luft, god mat, netflix og hverandre. Det er mulig at vi får besøk av foreldrene til Ulrik noen dager på fjellet også. Tid med familie er alltid hyggelig, så vi håper virkelig at de tar seg en tur!

Jeg skal ta med meg medisinene mine til fjells. Nå kan jo mensen komme når som helst, så det er viktig at vi er forberedt. Forhåpentligvis kommer den på Geilo, slik at Ulrik kan hjelpe meg å sette de første hormonsprøytene. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og det tror jeg Ulrik gjør også. For når vi kommer i gang så er vi allerede et steg nærmere målet om å bli en fullverdig familie ♥


 

48 kommentarer
    1. Kjenner meg veldig igjen. Det er en tøff prøvelse for par å gå igjennom en prøveperiode som ikke går som man ønsker, ønsket er så stort. Jeg husker jeg gråt mye, tror nok mannen min ble litt oppgitt, men han var steinen min i den perioden. Selve prøverørsforsøket synes jeg var tungt, var sinna også. Men kommer dere igjennom dette, så tåler forholdet mye! Det gjorde oss sterkere.
      PS; forbered deg på enda verre hormonendringer når du blir gravid!! :O
      Lykke til, det kommer til å gå fint!

    2. Krysser fingrene for dere<3 har selv to barn jeg elsker over alt. Ble gravid med første uplanlagt og nummer to på 3 forsøk. Husker det tok sååå lang tid og jeg var så oppslukt i eggløsning, tester og mensen! Jeg kan ikke forstå hvordan du/dere har det nå, men vet det er vanskelig! Ta vare på hverandre 🙂

    3. ❤️❤️❤️ Vet hvordan denne karusellen er.. Tøft for forholdet. Ta vare på hverandre.❤️

    4. Skjønner godt at dere velger å gjøre dette privat med tanke på at klokka tikker. Dessuten er det et personlig valg som ingen har noe med. Syntes også ditt utsagn om å gi de offentlige plassene til de som har det som eneste mulighet er hjertevarmt og fint gjort. Ser overhode ingen problemer med måten dere velger å gjøre dette på. Ønsker dere masse lykke til ❤️

    5. Det er sunt og krangle litt, blir ekstra godt når det ordner seg igjen.meg og min kjære har vært litt på krigstien de siste dagen så vet godt hvordan du har det. Nå er han og trener ,og jeg savner han så fælt, tenk om det skulle skje han noe og det siste vi sa til hverandre var sinte ord.. Off gi din kjære en god klem og ta vare på hverandre…

    6. Takk for et fint innlegg, modig av deg å dele 🙂
      Et lite tips, som du helt sikkert ikke trenger 🙂 Pass på oppbevaringstemperatur av legemidlene dine på reise. For å sikre at kvaliteten er på topp er det viktig å oppbevare dem riktig. Ting som er kjølevare (2-8 grader, slik som Bemfola) kan gjerne transporteres i kjølebag, og nå som det er så kaldt ute er det viktig å passe på at de ikke blir utsatt for frost. Du finner info om hvordan de skal oppbevares under punkt 5 i pakningsvedlegget 🙂
      God tur!

    7. Herlig og ærlig innlegg, all ære til bloggere som tør å vise den siden, ikke bare de fine fantastiske tingene. Jeg har alltid hatt sansen for deg

    8. Så hærlig med slike ærlig innlegg! Ønsker dere alt det beste, og håper at babydrømmen snart blir virkelig <3 Hilsen et par som også nettopp har begynt på prøvingen <3

    9. Fint og ærlig innlegg <3
      Har du lest boka "Kjærlighetens fem språk"?
      Mange gir den i bryllupsgave faktisk. Utrolig interessant bok. Man finner ut av hva som er ens eget kjærlighetsspråk. Og om både du og din mann leser den så vil man få større forståelse for hvordan man er som person, og hva som skal til for å glede og forstå partneren:) Anbefaler alle å lese den:))

    10. For en skikkelig ærlig og personlig blogg du har, Julianne. Jeg synes det er kjekt å lese, og at noen i det minste snakker åpent om livet sitt som det er. Stå på!

    11. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver! Det virker som om de gutta har en knapp de rett og slett kan bare slå av, og det er så merkelig til tider at vi er så forskjellig fra dem. Hvor lenge skal du gå på disse medisinene? Jeg syns det er utrolig spennende å følge dere på veien til babydrømmen deres og gleder meg virkelig til den dagen du sier at du nå er gravid, det unner jeg dere virkelig! 🙂

    12. Ta godt vare på dere i denne vanskelige tiden. syns det er så godt å lese bloggen din! Min samboer og meg var på Hausken klinikk i nforgårds og det viser seg at jeg har POF. På norsk: premature eggstokksvikt. Så jeg begynner med hormonsprøyter nå med første mensdag. Som da er allerede i morgen! Gruer meg noe fælt til sprøytene! Men håper da virkelig at jeg får flere egg enn det jeg har nå så vi kan begynne med insemenringen. Hver gang jeg føler meg trist og lei så leser jeg bloggen din. Her finner jeg litt trøst. God klem!

    13. Lykke til!!!
      Og som svar til C over. Bemfola kan oppbevares i romtemperatur i 2 mnd. Jeg hadde med Bemfola på tur. Og trengte ikke oppbevare de kjølig.

    14. Dette var et innlegg det var både godt og vondt å lese. Ærligheten din er så fin, Julianne! Den er til å ta og føle på, og på én eller annen måte, gir den meg en trygghet. Jeg synes det er skjønt å se dere i et litt nærere perspektiv, selv om det du forteller ikke er rosenrødt. Jeg heier på dere, og håper at det letter litt for dere snart og at dere igjen kan kjenne på hvor sterke klipper dere er for hverandre.

    15. Endelig en blogger som ikke kommenterer valgkampen. Jeg må innrømme at jeg i et lite øyeblikk trodde du skulle skrive om at det var det dere var uenige om….

    16. Det er helt normalt å krangle, de som sier at de aldri krangler kan ikke ha det så veldig bra sammen. Det er tross alt to ulike personligheter, man har ulike syn og preferanser, så hvis man er enig i alt, da tenker jeg at den ene undertrykker sine egentlige følelser og den andre får bestemme alt hele tiden.
      Men, du må ikke si at du kan bli ufrivillig barnløs, du har tatt abort, derfor er du frivillig barnløs. Jeg føler med dere fordi dere sliter nå, men barn kommer ikke på bestilling, noe du dessverre får erfare nå.
      Håper det snart lykkes for dere, ellers er adopsjon en utvei. Det er mange ufrivillig foreldreløse som trenger en mamma og en pappa der ute.

    17. “En fullverdig familie”?. Ni är gifta och bor tillsammans. Ni ÄR en fullvärdig familj. (Man måste iof. inte va gifta häller fõr den delen för att va det.) Man bli ju nyfiken på om du bara ordläggar dig så töntigt iblant, eller om du tänker så… Ni önskar et barn, som jag hoppas ni får, men anser du inte din familj som nog eller “fullverdig” innan des?

    18. Det er så bra at du deler slike ting også, og ikke fremstiller alt rosenrødt slik de fleste andre bloggere gjør. Du er virkelig et friskt pust og det er så mye mer interessant å lese slike blogger.
      Jeg er selv prøver og selv om det ikke har gått så lang tid har jeg full forståelse for at man blir litt skrullete og at det blir MYE følelser. Jeg håper det klaffer for dere på første forsøk, det fortjener dere virkelig nå!

    19. Ett veldig ærlig og fint innlegg 🙂 Skjønner akkurat hva du mener 🙂 Krangling er sunt ! Ta vare på hverandre i denne tiden 🙂 Tror det er lurt av dere og reise bort og få ting litt mer på avstand og pleie hverandre 🙂 Likte at du var så ærlig og ikke bare viser de gode dagene 🙂 Klem til deg <3

    20. Hei, leste en bok her for en stund siden, “Sully: My Search for What Really Matters” av Chesley B. Sullenberger (på engelsk), anbefales virkelig hvis du ikke allerede har lest den. En flott fortelling selvsagt, om landingen på Hudson, men skriver også litt om deres problemer med bla å få barn, fra en manns perspektiv…

    21. Fint, rørende og ærlig innlegg <3 Kjenner meg litt igjen i det, som jeg også ser flere gjør. Jeg setter så pris på ærligheten deres rundt prøvingen, det er en hjelp for meg i som er i samme båt. Hjemme hos oss har dette nesten blitt en verkebyll og jeg unngår å snakke om det så mye som mulig, men så flasker det seg opp og så sprekker jeg. Huff! Dette er en altomslukende prosess og jeg også tenker på det hvert våkent sekund nesten. Jeg krysser fingrene for oss begge (og alle som sliter) og at spirene sitter snart! Ha en nydelig tur til Geilo! <3

    22. Hei Julianne! Jeg er fast leser av bloggen din og følger deg og mannen på snap! Men er dårlig på å kommentere:/ Men nå måtte jeg-for et bra og ærlig innlegg,gjør godt å lese slikt (misforstå meg rett,he he…) Jeg ønsker deg lykke til på veien mot å få barn,tror det er mange av leserne dine som heier på deg,takk for at vi får følge deg hele veien!
      En ting til: Jeg har skikkelig flyskrekk!! Ikke så mye at jeg ikke flyr- Men det er sånn at jeg gråter når flyet letter og lander,kaldsvetter når d rister,blir urolig hver gang d kommer uvante lyder,takker ikke nei til litt vin før flyreise og gjerne en sobril;) Har tenkt på å spurt om dette før,men kunne mannen din skrevet litt om fly og hvorfor d ikke er farlig og litt slikt?! Ønsker deg en god dag:) Anette

    23. Kanskje det er på tide at du innser at alt ikke bare handler om deg? Ulrik er jo like mye med i forholdet han også. Han er jo en del år eldre enn deg, så jeg forstår godt at han kanskje får litt “noia” nå som dere faktisk sliter med å bli gravide. Dersom dette tar flere år, så blir jo Ulrik bare eldre oh eldre. Kan jo hende han hadde håpet på barn før han ble 40:)

    24. Vil anbefale dere å lese denne boken , https://www.platekompaniet.no/BOK/menn-er-fra-mars-kvinner-er-fra-venus-john-gray?gclid=CPDZ6KGfntACFcn7cgodVCkCog . Jeg har selv fått mye mer innsikt i hvordan min samboer tenker og handler som han gjør, og omvendt. Jeg vil tørre å påstå at vårt forhold ble en del enklere etter å ha lest denne boken. Selvfølgelig har vi dager der vi er klin uenig, men etter at vi har vært uenige og blir enige, er vi begge to enige om at vi aldri hadde klart oss alene.

    25. Så fint med et oppriktig innlegg..for sånn har jo alle det iblant! Noen ganger føler man at “alle andre er kulere, bedre” kjærester enn det man er selv, men det er jo ikke tilfelle. Vi har alle litt “ekstra lange klør” iblant. Ønsker dere alt godt og er helt sikker på at drømmen blir virkelighet før du aner det <3

    26. Det å ha en babydrøm og ha vansker for å få barn, hormonsprøyter , skuffelser etc i forbindelse med de tingene der – tror jeg kan være tøft for ett par. Min søster og mannen hennes hadde mange prøverørsforsøk, mange skuffelser i forbindelse med at det ikke gikk. Det var tøft for min søster å gå igjennom mange hormonsprøyte behandlinger og også det å miste. Det var sårt og en skjør periode. Og dem kranglet nok sikkert litt mer enn vanlig og hun hadde mer ” klørne ” ute i den perioden. Det gikk bra for dem og de er fortsatt sammen og er en fantastisk flott liten familie. Alle krangler , og det er ekstra lett å krangle når det er en vanskelig eller tøff periode.
      Jeg skjønner veldig godt at det er tøft og jeg tror det er en periode i livet som kan være ekstra vanskelig for dem det gjelder – men jeg tror dere klarer det, og dere er jo også klar over at dere er inne i en ekstra tøff periode.

    27. Hei Julianne. Lykke til med forsøket 🙂
      Jeg så en video av deg der du sa at du tok etternavnet til mannen din for å vise at du nå tilhørte han og at du var en del av hans familie. Er det ikke like viktig at han skal vise at han tilhører deg og at han er en del av din familie?

    28. Kia: Selv om jeg elsker Ulrik høyere enn alt i hele verden, så føler ikke jeg at vi to er en fullverdig familie før vi får et barn nei.. Men det betyr ikke at jeg ikke er lykkelig med bare han, for det er jeg <3

    29. Kine: Den videoen var kortet ned og klippet veldig rart. Selvfølgelig er det like viktig at Ulrik tilhører meg og er en del av min familie. Hadde intervjuet mitt blitt lagt ut i sin helhet, så hadde du nok ikke hatt det inntrykket jeg er redd du nå har av meg :-/

    30. Anette: Hei, Anette! Så hyggelig at du er fast leser av bloggen. Morsomt at du også følger Ulrik på Snapchat! Godt var det også å høre at du satt pris på dette innlegget. Det var nemlig litt vanskelig å skrive. Men jeg er glad for at jeg turte 🙂

      Ulrik har faktisk planer om å skrive et slikt innlegg. Men jeg vet ikke når det blir. Skal minne han på det/mase litt på han 😉 Hehe!

      Klem!

    31. Alle par krangler og diskutere.det kan man ikke unngå.mn skjønner det blir litt mer ild,når dere gjennomgår det dere gjør.jeg og min mann ble begge syke i 2012.vi er ikke friske enda.det går tregt til målet,mn noen ganger kan man ikke skynde seg langsommere.det har vært tøft for ekteskapet og vi har fått hjelp.man ser veien foran seg,mn hvordan den veien blir,det vet man ikke før man begynner på den.jeg har troa på deg og Ulrik. Tøft blir det.prøv å ta en dag av ganga.for min del finnes det ingen annen mann enn min kjære,jeg ville hatt de utfordringene med,for han er verdt det.lykke til kjære deg❤varm klem til begge😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg