ER DET SLEMT Å VÆRE ÆRLIG?

Kjære alle sammen som lot seg provosere av det jeg skrev om katter eller Anette Marie i går. Blogginnlegget var ikke “staget” som noen trodde. Men Anette visste at jeg hadde tenkt til å skrive om henne og disse kattemenneskene som jeg ofte ikke forstår meg på. Hun sier til og med selv at hun synes det var greit at jeg skrev det jeg skrev i sitt blogginnlegg i dag.

Anette er en smart og sterk jente. Hun legger seg ikke ned å gråter av at jeg ikke er en katteelsker. Jeg tipper helt ærlig at hun bare ristet på hodet tilbake av meg og mest sansynlig med et smiil om munnen da hun leste innlegget mitt. Det er nå i hvertfall slik jeg kjenner henne.. 

Denne kattegreia var overhodet ikke ment som en krangel mellom Anette og meg. Vi er fortsatt gode venner. Jeg kranger da ikke over internett. Det blir for dumt. Jeg deler bare tanker og meninger som alltid og denne gang dro jeg inn Anette. Jeg hadde ikke dratt inn venninner eller bekjente av meg ved navn dersom de ikke selv var bloggere. Men i og med at Anette godkjente at jeg skrev om henne i forkant og selv er vandt med å dele livet sitt gjennom sosiale medier så klarer jeg ikke å forstå at dere ser på dette som noe slemt. Jeg hadde respektert om hun ikke ville være en del av innlegget mitt. For ja, jeg respekterer alle mine venner, men det betyr ikke at jeg trenger å være enig i alt de gjør og sier.

Flere av dere mener at jeg henger ut Anette, noe jeg overhodet ikke er enig i. Jeg synes heller ikke det er riktig at jeg blir hengt ut i mitt eget kommentarfelt som mobber for å være ærlig.. Er det slemt å være ærlig mot de man kjenner?


 

36 kommentarer
    1. Nei, man trenger ikke å være enig- ja du kunne skrevet om katter og at du ikke er kattemenneske….det hadde nok ikke så mange reagert på- det er at du drar inn summen hun har betalt (når hun ikke selv har gått ut med det )- og at du drar inn og “sammenligner” med at hun er mamma- som virker umodent av deg. Er enig i at en blogg skal være tanker og meniner, men dette ble en bismak med det hele. Jeg er en del eldre enn deg og opplevde det som et lite koslig innlegg om en veninne.

    2. Men det er STOR forskjell på å skrive om at du ikke forstår kattemennesker, og å betvile hennes evne til å ta ansvarlige beslutninger. Det hadde ikke noe på en blogg å gjøre og gjorde det rett og slett ubehagelig å lese. Synes det er rart at du ikke forstår at det setter deg i et dårlig lys. Slike tanker egner seg kun i samtale mellom venner. Å være ærlig er fint, men man må kanskje spørre seg hva hensikten er? Spesielt hensikten med at “alle” skal vite at du ikke tror at din egen venn kommer til å beholde katten i lengden. Gjør det noen noe godt at det ble skrevet her? Ikke som jeg kan se. Og bloggere pleier å si at de som kommenterer negativt kjenner jo ikke bloggeren personlig. Nei, og nettopp derfor ville jeg aldri malt et slikt bilde av meg selv i offentligheten slik du gjør i dette innlegget.

    3. Reaksjonene i kommentarfeltet i forrige innlegg går ikke på at du ikke liker katter, men heller det at du skriver lite hyggelige ting om Anette som person, hennes økonomiske valg og hennes tilværelse som alenemor. Og det er lite hyggelig å skrive om en venninne på en offentlig blogg.

    4. Kan du forklare hvorfor du syns det er rart folk velger å bruke flere tusen på katter når du velger å bruke flere tusen på sko, vesker og en hund?
      Det er absolutt ikke negativt å være ærlig, men hvorfor skrive et blogginnlegg om det? Jeg skjønner meg ikke på deg til tider..

    5. Jeg kommenterte igår og mente at du baksnakket henne, og jeg gir meg litt på den ettersom dere hadde snakket om det på forhånd; men jeg synes fremdeles det gir en lite fordelaktig personkarakteristikk av deg som menneske på bakgrunn av de meningene du så “ærlig” hadde om det å være mor, ha prosjekter og et liv på si. Så sier du at hun nok blir å gi den vekk etterhvert fordi hun ikke gidder mer.. Tja. Du har mange meninger, men det er ikke alltid at alt er så smart på trykk. Man kan si at all pr er god pr men merkevarebygging av bloggen din lider nok av slike mindre gjennomtenkte utsagn.
      Det postitive med at hun skaffer seg katt, er at katter er selvstendige og klarer seg selv i massevis. Hadde du som venn fulgt med mer i livet til Anette, så hadde du kanskje fått med deg at hun har fått denne typen kritikk før, OG sagt at dette er veloverveid.
      Som både hund og kattemenneske kan jeg si at jeg stoler på at Anette har tenkt igjennom alt, og er glad for at hun f.eks ikke valgte å skaffe seg hund. Katt er det beste alternativet for henne og jeg tenker hun blir å trives godt.
      Sånn rent bortsett fra dette, så ønsker jeg gjerne å si, selvom dette sikker faller bort i mengden; jeg liker jo bloggen din i utgangspunktet og jeg er ofte innom fordi jeg syns den er fin og koselig og positiv. Men så kommer disse innleggene og jeg blir litt oppgitt fordi det er så smakløst og irrelevant… Så kan du sikkert si at du kan ikke treffe alle hver gang, greit nok, men jeg savner en rød tråd i bloggen din, sånn st jeg vet f.eks at “når jeg kommer inn her kan jeg forvente”; godhet, positivitet, koselig, ærlige meninger uten å sitte igjen med å ha overhørt en samtale jeg ikke skulle hørt.
      Håper du skjønner hva jeg mener her. Dette føler jeg er konstruktiv kritikk? Hvis ikke, ta meg gjerne på det 🙂

    6. Du svarer forresten ikke når det gjelder pengebruk; katt vs. veske… Lyst å skrive et innlegg om hva du mener om dette?

    7. Der skal sies at jeg leste katte-innlegget etter jeg leste dette- men hadde nok uansett hatt samme oppfatning: at innlegget var klarert med venninnen din. Og ja- jeg syntes det var morsomt. Og jeg er i tillegg katte-elsker 😉

    8. Stine: Hei, Stine. Jeg har ikke tenkt til å skrive et innlegg hvor jeg sammeligner pengebruk nei.. Jeg er fullstendig klar over at mange rister på hodet av hva jeg velger å bruke penger på og det er helt greit. Vi er foskjellige 🙂

    9. Med tanke på at din venninne allerede er mor så vet hun nok mye mer om ansvar enn du gir henne cred for. Jeg har selv hund og liker absolutt ikke katter- men det innlegget du skrev synes jeg rett og slett ble litt for enkelt. Du falt litt igjennom for meg med det enkle språket og måten argumentasjonen kom frem.

    10. Tenkte nok det. Vi er heldigvis alle forskjellige og jeg er glad for at jeg velger å bruke penger på ting som betyr noe for meg. På lik linje som du bruker penger på noe som betyr noe for deg.
      På lik linje som Anette bruker penger på noe som betyr noe for seg.
      Som jeg nevnte over, så er jeg innom deg titt og ofte og blir ofte glad av å lese bloggen din, men nå er jeg bare litt skuffet over hvor lite reflektert og hvor blasert du virker..

    11. Blir litt lei meg over at du er så opptatt av klikk at du henger ut venninnen din på denne måten. Når ufint bare er forbokstaven..!-

    12. Hei. Du hang ut din venninne selv om dere hadde snakket om det, og du nevner mobbing i kommentar feltetr, vel du kan slette de, men det kan ikke venninnenm din om blogginnkegget

    13. Herregud! Jeg lot være å kommentere på gårsdagens “katteinnlegg” da jeg var sikker på at det var staget, da jeg trodde at ingen kunne være så lite intelligent, trangsynt og respektløs. Noe du tydeligvis er!

    14. Hva var ditt poeng med innlegget om kattemennesker? Det gikk meg hus forbi. Du skrev stort sett om Anette, hennes avgjørelse og at det kostet penger.

    15. Jeg tror ikke du helt forstår hvor upopulær du gjør deg selv. Det kan godt hende du får flere klikk ja, men vil du at folk skal lese bloggen din fordi du er så trangsynt og fremstiller deg selv som dum ved å komme med så mange lite gjennomtenkte innlegg! (Er det slemt å være ærlig??). For det er akkurat derfor jeg leser bloggen din innimellom.

    16. Jeg leste innlegget som om det var skrevet på en humoristisk måte, med litt snert i. Synes faktisk det var et flott innlegg. For de som er så fortørnet, bytt ut katt med feks vesker, hund, osv….

    17. Jøss, du overrasker nok en gang over hvor langt du er villig til å gå for klikk. Så sykt lite respekt du har for vennene dine. Hva skal du gjøre når bloggen ikke lenger er relevant og du plutselig ikke har venner igjen? Vil det være verdt det? Penger er ikke alt i verden…

    18. helt ærlig på trynet merkelig at du må skrive et innlegg og drar i n ei venninne, for å få frem er poeng, for å få oppmerksomhet og skrive nedvegende om noen du bryr deg om. Det er liksom rart. Uansett om hun “liksom” syntes det er helt okei for henne. Du er ei voksen kvinne så hold deg SAKLIG.

    19. Jeg kommenterte i går, og det var av ren forvirring. Jeg tenker at dere som lever av å skrive sikkert vet at alle kan legge sitt eget “tonefall” til en tekst. Det er derfor det ofte er skummelt å skrive, fordi folk kan oppfatte det helt annerledes enn deg. Jeg fikk faktisk vondt inni meg av å lese gårsdagens innlegg og da måtte jeg bare uttrykke min forundring. Jeg tror du kan komme langt uten provoserende tekster, for du virker som en kul og interessant jente!

    20. Ærlig talt. Folk altså. Jeg tolket innlegget humoristisk, og det er akkurat den samme “tonen” jeg har med mine venninner. Synes ikke du skal beklage deg så mye som du gjør jeg. Bare overse disse trangsynte menneskene som ikke kan se humor eller lese mellom linjene.

    21. Man trenger ikke være enig i alt når man er venner, men det er kanskje en fordel at man er enig i noe slik at det ikke blir sterke diskusjoner som kan gå utover vennskapet. Men dere kjenner jo hverandre godt nok til å vite hva som er greit og ikke 🙂 jeg ser ikke noe galt i det du skrev ihvertfall.

    22. Når alle kommentarene er utelukkende ‘negative’ har du tydeligvis formulert deg på en gal måte .. Jeg er helt enig at man må kunne være ærlig, og dele egne meninger på sin egen blogg – men jeg forstår ikke hvordan du kan skrive slike ting om en venninne.

    23. Hvem tror du at du er som skal mene negativt om andre fordi de har andre prioriteringer enn deg? Du kjøper vesker og diverse stasj, andre kjøper katter uten å rakke ned på deg. Nei du er den mest umodne, selvopptatte bloggeren i dette landet, og det er derfor jeg ikke klarer å slutte å lese bloggen din.

    24. Man trenger ikke være ærlig for enhver pris, nei! Ser dette “ærlighets-kortet” er populært blandt dere bloggere, det er lov å si hva man vil, for man skal alltid være ÆRLIG… unnskyld meg, men det er bare bullshit. Skal jeg fortelle venninna mi at genseren hennes er stygg eller at jeg syns strekkmerkene hennes er forferdelige, fordi det er min “rett” å være ærlig?? Enkelte ting kan man holde kjeft om syns jeg, man er ingen hykler eller løgner om man holder meningene sine for seg selv noen ganger. Ærlighet varer ikke alltid lengst i denne sammenhengen, og det er ufint å være ærlig bare for å såre noen eller henge ut noen. Men hva gjør man ikke for klikk… venninna di forsvarer deg til en viss grad ja, men leser mellom linjene at hun syns dette var jævla unødvendig av deg. Syns du begynner å bli litt vel kjepphøy nå Pilotfrue…

    25. Men altså, hvor dum er du? Katte innlegget var jo direkte ufint mot venninna di, og egentlig dyreelskere generelt. Skal du en dag klare å være litt snill og forståelsesfull? Før synes jeg du virker så snill og god, det synes jeg definitivt ikke nå. Du virker slem, nedlatende og dømmende.. Dessverre.

    26. Du har ganske sterke meninger som meg. Og etter sånn jeg skjønner innlegget ditt om venninna di, så prøver du å bruke ironi og sarkasme som humor her. Må innrømme jeg lo litt for du virker litt sånn dramatisk ærlig sånn jeg selv kan være, haha! 😉 Men enkelte ting var vel kanskje litt dårlig formulert og mindre viktig å ta opp sånn som andre også har nevnt. Du skriver litt imot deg selv når du skriver at der er hjemløse katter som trenger et hjem, på lik linje kan man også få en hund på samme måte fra omplassering osv. Selv om jeg også forstår tankegangen din da jeg er hundemenneske og aldri får helt forståelse for de typer mennesker som du beskriver. 🙂

    27. Det eneste du viste med det innlegget er hvor lite du vet om katter… De er langt mer intelligente enn hunder og har evnen til å tenke selv og ta egne beslutninger i motsetning til hunder som må læres ting for å i det hele tatt virke noenlunde smarte.
      Har både katter og hunder og hundene er jo helt idioter stakkars om man sammenligner med kattene! 😛

    28. Ærlighet er riktig, men ikke ærlighet for enhver pris.
      Det er helt greit å ikke like katter, på lik linje med de som ikke har noe til overs for hunder eller andre dyr.
      Imidlertid så er det noe infantilt over måten du karakteriserer din venninne, og jeg stusser skikkelig over hvordan du mener omkring din venninnes valg i livet. En dame med klasse omtaler ikke en venninne på denne måten.

    29. Anonym: Hei, du. Hva mener du med “ekte”? Jeg kjøper meg ikke falske merkeklær/merkevesker om det var det du mente nei..

      Jeg liker å kombinere dyrt og billig 🙂

    30. Jeg elsker katter og hunder like mye og kunne nok aldri bestemme meg for å ha det ene eller det andre, for tiden har vi to katter i hus i tillegg til en tredje som vi passer på noen måneder i året når eieren er på ferie i utlandet (det er den gamle kattungen vår), og hunder har vi også hatt. Jeg elsker alle dyr, jeg! Haha. Men folk får roe seg litt ned, det må da være lov å ha meninger? Det tror jeg Anette tåler og takler, så det er bare å ta en chill pill, folkens!
      Ha en skikkelig fin påske, kjære deg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg