BRYR DU DEG BARE OM UTSEENDET?

Har du andre interesser enn sminke og klær? Hvorfor skriver du bare om utseendet? 

Dette er spørsmål jeg stadig får i kommentarfeltet. Jeg må innrømme at det er litt irriterende. For JA, jeg bryr meg om mer enn mote og skjønnhet. I løpet av min lille “bloggkarriere” har jeg tatt opp flere større temaer som ikke har handlet om utseendet og noen av blogginnleggene har utviklet seg til debatter. Når jeg startet med å blogge skrev jeg endel om forhold, hvor jeg tok opp ulike spørsmål og utfordringer som jeg selv følte på og hentet problemstillinger fra andre forhold i vennekretsen. Noen av innleggene som ble godt lest var: Når kjæresten din liker andre jenter, Det er ikke greit at kjæresten har jentevenner eller for ikke lenge siden da jeg skrev at jeg ville ta Ulrik sitt etternavn. Jeg ble jo nesten kjent for å provosere bare ved å dele de tankene jeg har rundt forhold og roller i forholdet. 

Jeg har også andre interesser som trening og interiør foreksempel, men det har ikke like stor del i hverdagen min sånn som den ser ut i dag. Vi har alle våre perioder i livet hvor det er enkelte ting som opptar oss mer enn andre. I 20-årene har helt klart sminke og klær vært et stor fokus hos meg. Jeg ser ikke noe galt ved å være opptatt av utseendet, sålenge det ikke tar helt overhånd. Men sånn er det jo med alt. Jeg tror at fokuset endrer seg i takt med alt som skjer ellers i livet. Det er jo naturlig at interiør, helse og mat vil ta større plass her på bloggen i fremtiden når jeg forhåpentligvis blir mor en dag og hverdagen endrer seg. Men sminke og klær vil nok alltid ha en plass i hjertet mitt. Sånn er det bare.

Dere har jo en liten anelse om hva dere får se når dere klikker dere inn her dag etter dag og følger meg gjennom livet. Noen liker meg og finner denne bloggen underholdene og det er utrolig gøy for meg som skriver, mens andre synes jeg er overfladisk og kanskje kjedelig. Vi er forskjellige og derfor er det så flott at det finnes alle typer bloggere der ute i ulike kategorier. Bruk heller tid på å lese blogger som du faktisk liker enn i kommentarfeltet til de bloggerne du ikke liker.. 

Helt siden jeg var liten har jeg elsket å pynte meg. Som mamma presiserte i sin tale til Ulrik og meg i bryllupet, så hendte det ofte at hun fant meg med kjole på utenfor pysjen når hun skulle sjekke om jeg hadde sovnet.. Hehe! Jeg trenger vel ikke si mer? Jeg elsker sminke, sko, klær og vesker, og ser ikke noe galt i å dyrke denne interessen videre til jeg får nye eller flere interesser. 

Bildet er lånt av Gilmakeup 

19 kommentarer
    1. jeg er helt enig med deg, Julianne! Folk må forstå av man velger å blogge om interesser og det som opptar ens fritid og at bloggen ikke definerer deg som 100 % person, men heller er en liten del av livet ditt. Stå på!

    2. Jeg synes ofte det er flaut å skrive om noen ting som interesserer meg, fordi jeg er redd for å bli stemplet som overfladisk. Derfor synes jeg det er utrolig kult med de som faktisk tørr å være seg selv fult ut! Stå på!

    3. Hei. Et spørsmål, har du spurt de i bakgrunnen om de syntes det er ok å bli med på bilder?
      Husk at du etter loven skal innhente tillatelse til dette

    4. Camilla Øverby Acklam: Ikke la andre begrense deg og det du vil formidle. Dersom du fortsetter slikk så kommer du garantert til å angre deg ved et eller annet tidspunkt..

      Tusen takk for det! Stå på videre du også. Jeg har troen 🙂

    5. Vi er da alle opptatt av hvordan vi tar oss ut.Bare at bloggerne skriver om det.Er andre ikke inntressert og lese om det kan de jo bare kjøpe seg en bok. Stå på Julianne ☺

    6. Enig med deg. Men kan jeg anbefale deg å prøve en annen skill på håret? Den du oftest velger nå, ser en smule 80talls ut. Mvh frisør:)

    7. Vi tenker på, og skriver om, det som er oss nærmest for øyeblikket.
      Plutselig, før du vet ordet av det, så sitter du med flokete hår, mørk under øynene av mangel på søvn – og med gupeflekker på skulderen. 🙂

    8. Anonym: Godt du er enig! Jeg er veldig fornøyd med midtskill. En sjelden gang har jeg sideskill, men det er ikke noe jeg kommer til å begynne med fast 🙂

    9. Ja det må jeg si, var virkelig noen reflekterte og velformulerte innlegg du linket til som du hadde tatt opp på bloggen 😉

    10. Lol. Du har fortsatt tilgode å fremstille deg selv som et oppegående, orientert menneske. Faktumet er at alt du ramser opp er overfladiske ting – at du har issuse med din manns kvinnelige relasjoner gjør deg ikke mindre overfladisk. Har du noen sinne lest en avis fra ende til annen og funnet den interessant?

    11. Man velger selv hvordan man vil fremstå. Hvis det er et bevisst valg fra din side å fremstå som overfladisk og lite reflektert, så er det ingen som kan nekte deg det. Å velge blogging som “yrke” gjør valget ditt veldig synlig. Du definerer deg selv ut fra din manns yrke og du skriver i et tidligere innlegg at du synes vi kvinner skal føye oss. Fokuset ditt er på utseende og interiør. Jeg synes det er bare trist at du ikke er kommet lenger. At du ikke ser at du kan ha en verdi i deg selv og ikke som et vedheng til en mann. At du ikke prøver å finne en dypere mening enn hår og sminke. Jeg håper du blir mer reflektert med årene. Jeg prøver å unnskylde deg med at du er ung enda. Hilsen en legefrue som har like lang utdanning som sin mann og som aldri kunne finne på å definere seg ut fra hva mannen driver med.

    12. Og så har jeg en liten kommentar til. Du skriver at dere vet hva dere får når dere klikker dere inn her. Underforstått; la være å gå inn på bloggen hvis du ikke liker den. Jeg ble som tidligere nevnt oppmerksom på bloggen din gjennom en reportasje i Fredriksstad Blad. Jeg ble nysgjerrig og ville se hva for en blogg dette var. Jeg ble veldig skuffet da jeg oppdaget at dette var nok en blogg uten substans og mening. Enda en blogg som forteller unge jenter at de ikke er fine nok uten botox, hårextentions, løsvipper osv. Jeg er selv mor til en jente på din alder og jeg er derfor engasjert i hvilket utseendepress som blir lagt på unge jenter. Hvis mine kommentarer til deg Julianne, kan få deg til å stoppe opp litt og reflektere over hva du ønsker å oppnå med “yrkesveien” du har valgt, og kanskje se ditt “bidrag” til samfunnet i et større perspektiv, så er jeg fornøyd. Vi trenger ikke flere blogger av denne typen. Du skriver at du ønsker deg barn. Hva hvis du får en liten jente? Hvilken rollemodell vil du være for henne? Skal hun læres opp til at det er hvordan hun ser ut som beyr noe? Skal hun læres opp til at man må “kjøpe” seg vakker og fikse på kroppen for å være verd noe? Og med det takker jeg for meg. Håper mine kommentarer har satt i gang noen refleksjoner. Ønsker deg alt godt videre.

    13. Jeg liker bloggen din på grunn av meningsinnleggene. Jeg synes du skiller deg fra de andre bloggerne på den måten, og det liker jeg! Det er også gøy å føle at du virkelig ønsker å belyse temaet og få andre synspunkter, da blir det jo også enda kjekkere å svare 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg