EKTE MENN PRIORITERER UTSEENDET

Det gjør meg trist å se at det i 2016 fortsatt eksisterer menn som ikke tar vare på seg selv. Med å ta vare på seg selv mener jeg ikke bare å trene og spise sunt, men å stelle med sitt yttre. En skikkelig mann har gode rutiner på badet og investerer både tid og penger i de behandliger som trengs. Hva som trengs og ønskes er såklart individuelt. Men det kan være greit å diskutere rutinene dersom man er i et forhold. Ofte har kanskje jenta noen tips eller forslag som kan bedre mannens sevtillit på langsikt. Et jevnlig besøk hos frisøren bør være et minimum krav til våre menn. Er dere ikke enige? 

Det dummeste jeg hører er usikre menn som sier: “Du er ikke en skikkelig mann før du mister hår”, eller legger ut om at hudpleie, brynsstyling, voksing osv er “dame greier”. Når ble det jålete å ha ren hud foreksempel? Det finnes jo ikke noe eklere enn en voksen mann med uren hud. Og hva er poenget med å ha dårlig selvtillit over noe som kan fikses? Flere menn burde legge mer energi i hud og hår.

Jeg er så glad for at Ulrik er såpass trygg på seg selv at han ikke har noe i mot verken ansiktsmasker eller napping av bryn. Ofte får han spørsmål av både kollegaer og kompiser som ønsker å gjøre noe med et eller annet “problem” eller en ubehag ved sitt eget utseende. Men jeg får dessverre inntrykk av at slike temaer fortsatt er noe menn hvisker om to og to, ikke snakker om høyt på guttekvelden.

Tommel opp for menn som tar vare på seg selv, og ikke minst tommel opp til menn som også påvirker andre menn til å ta vare på seg sev 😉

  

Apropos å ta vare på utseendet.. Ulrik kommer forresten med en liten oppdatering på hvordan det har gått etter hårtransplantasjonen senere i dag. Mye har skjedd på bare 3 måneder!

52 kommentarer
    1. Jeg er helt enig i at menn må ta vare på seg selv, både på det indre og det ytre. Men som du skriver, så er det nok at tabu for menn flest selv i 2016.

    2. Så å bruke tid og penger på hårtransplantasjon vitner om mer selvsikkerhet enn å bare innse at man er en av mange menn som opplever hårtap og leve med det?
      Selvfølgelig MÅ man ikke leve med noe som man opplever som skjemmende eller ubehagelig, det vil jo alltid være opp til hver enkelt. Men at det å bli tynn i/ miste håret vitner om at man enten ikke tar vare på seg selv, eller er usikker som person, syns jeg er å dra den litt vel langt med tanke på hvor vanlig hårtap er blant menn.
      Uren hud er vel også en problematikk som ikke nødvendigvis er så lett å få bukt med.

    3. Anonym: La meg minne deg på at ingen tvinger deg til å lese innleggene her inne. Kom gjerne med forslag til hva akkurat DU har lyst til å lese om, så skal jeg se på det 🙂

    4. Siri: Det er ikke noe galt i å leve med hårtap dersom mannen selv ikke føler noe ubehag rundt det. Mange velger jo også å ta bort alt håret og ser kanskje bedre ut uten hår. Men for de som ikke trives uten hår bør absolutt investere de kronene det koster og den lille tiden det tar å gjennomføre en slik transplantasjon ja..

      Uren hud kan både forebygges og behandles. Det verste jeg vet er menn og damer som stikker henna i lomma og lever med en holdning om at “dette må vi bare leve med”, når det finnes masse alternativer der ute..

    5. Er helt enig i at det er en positiv ting å bry seg om å ta vare på seg selv og sitt ytre, men at “det finnes ikke noe eklere enn en voksen mann med uren hud” var ikke en hyggelig ting å si! De fleste som sliter med uren hud i voksen alder, gjør ikke dette på grunn av dårlig hygiene og mangel på å rense huden osv. men på grunn av hormonelle forandringer og genetikk. Meg selv og faren min på nå 66 år inkludert!
      Jeg føler meg ikke ekkel, og synes det er fryktelig galt at å ha dårlig hud blir kalt ekkelt, på grunn av noe man ikke kan gjøre noe som helst med..

    6. Enig med Siri… Det verste du vet er folk som har uren hud og ikke prioriterer å gjøre noe med det? Latterlig holdning, synes du burde tenke litt mer over hva du skriver når du når ut til så mange… Det verste jeg vet er folk som dømmer andre ut fra utseendet deres, og om de har ren hud eller ikke… Hvis du og din samboer liker å fikse på utseendet deres, så er det greit. Men please ikke fortell andre at de ikke er bra nok fordi de har andre ting de prioriterer foran utseende. Det finnes tross alt viktigere ting her i verden.
      Ha en fin kveld videre!
      (PS: Du kommer sikkert til å skrive at jeg ikke trenger å lese innleggene dine hvis jeg ikke er enig, men jeg synes det interessant selv om jeg som oftest har stikk motsatte meninger enn deg) 🙂

    7. Ekte menn oppfører seg som Menn, hvor de ikke trenger 2 timer på badet om morgenen 🙂 lite maskulint, mer femi.. Teit innlegg

    8. Julianne, jeg forstår at du bevisst velger å sette ting på spissen, og av den grunn kan det til tider være slitsomt å følge deg. På tross av dette følger jeg bloggen din, fordi jeg liker resten av deg og resten av bloggen din. Du er et friskt pust!
      Når det er sagt, så må jeg bare bryte inn og si at det ting ikke alltid er så svart hvitt. F.eks er det ikke slik at all uren hud kan behandles – i hvert fall ikke like godt. Samboeren min har de siste 18 årene slitt med voldsom og smertefull akne. Og han gjør alt hva han kan for å redusere eller holde det i sjakk. Han bruker skikkelige renseprodukter morgen som kveld, han går jevlig til dyprens hos hudklinikker, han har tatt sterke medisinske kurer i perioder, og han lever sunt – både hva gjelder trening og ernæring. Likevel får han ikke bukt med problemet. Nå går han på en ekstrem kur som tørker ut hele kroppen og gir han en masse vonde bivirkninger. Bivirkninger jeg ikke unner noen. Og aknen? Den har roet seg litt, men er langt fra borte. Og han aner ikke om den kommer tilbake så snart han er ferdig med kuren. Når du nå i en kommentar like over her påstår at han bare “stikker henna i lomma og lever med en holdning om at “dette må vi bare leve med”” viser du ikke annet enn ignorans og uvitenhet. Er det virkelig det enkelte folk tenker når de ser min samboer? At han ikke tar vare på seg selv? De skulle bare visst. Han tar mest sannsynligvis bedre vare på seg enn noen andre.

    9. Hei! Samboeren min (22 år) er veldig plaget med uren hud og mye kviser i hele ansiktet. Han spiser sunt og trener regelmessig, vasker ansiktet hver kveld og bruker fuktighetskrem. Han har prøvd ulike kremer/salver men det blir ikke bedre. En spesialkrem han fikk av legen hjalp heller ikke. Har du tips og råd? Ubehagelig at han er så plaget..

    10. Hei, enig med både Kari og Siri og mange fler. Jeg har en samboer som både trener regelmessig, spiser sunt og er opptatt av hygiene. Han sliter derimot med uren hud og har gjort det lenge. Han er ikke opptatt av å nappe bryn, bruke ansiktsmaske osv. Jeg synes ikke samboeren min er ekkel for det!!!

    11. Deffinisjonen på ekte menn kan du se på tv2 sumo hver dag kl 20:00. Jeg snakker om fjorden cowboys. Møkkete arbeiskarer innsausa i olje etter å ha jobba 15 timer. Ikke sånn “pynte gutter” som din Ulrik, som må på verksted for å skifte dekk på bilen, ikke vet forskjell på en skrutrekker og en skiftenøkkel og bruker bukser trangere enn posh-spice..

    12. Enig med Tora og Line. Det ekleste jeg vet er folk som dømmer andre pga. utseende. Det finnes viktigere ting her i livet enn å prioritere dyre behandlinger man ikke har behov bare for velvære. Det tyder på usikkerhet. Og menn som bruker haugevis av kremer, serum, masker osv. Nei takk, jeg vil ha en maskulin mann.

    13. Blir fysisk dårlig av holdningen din,føler meg såret som mor til en 18 åring med hudproblemer.Han fikk atopisk eksem da han var 3 mnd,men var aldri noen som tok avstand og kalte han ekkel fordi. Idag er mesteparten borte,men noe henger fortsatt igjen og det vil det alltid gjøre..Men motsatt av deg,lærte vi han å akseptere seg selv og alle andre for dem de er.Håper du går dypt inn i sjela di,og tenker på holdningene du har til mye,før du setter et barn til verden.Det indre betyr sååå myyye mer enn det ytre!!!Man blir ikke pen av å kalle andre for ekle.Håper på tilbakemelding på det jeg har skrevet.

    14. Hei igjen,
      Nei, som du sier så finnes det mange eksempler på menn som tar hårtapet som en mann (..kunne ikke dy meg), og ikke blir grepet av panikk idet hårfestet kryper bakover. Det morsomme med hårtap er jo at det fortsetter uavhengig av om man gjennomfører en hårtransplantasjon. Så håret bak det inplanterte håret, vil jo sannsynligvis fortsette å tynnes ut. Da hjelper det neimen ikke mye å ha satt inn litt ekstra lugg…
      Uansett så tror jeg ikke at noen LIKER å miste håret. Det oppleves nok vanskelig for alle det rammer, litt avhengig av når hårtapet inntrer kanskje (vil anta at det er verre for en 20-åring enn for en 35-åring f.eks). Forskjellen ligger i hvordan man takler det. Å “kjøpe seg fri” fra aldringsprosessen fungerer bare en viss tid – ingen har så vidt meg bekjent funnet opp kuren mot alderdom enda.
      Når det gjelder dine holdninger til problematikk omkring uren hud, så håper jeg rett og slett at du “vokser opp”, for å si det rett ut. Hva vet vel du om historien bak hudproblemene til de du ser med uren hud? Hvilken helsefaglig kompetanse er du i besittelse av som gjør deg i stand til å synse noen ting som helst om andre menneskers hudtilstand? Uren hud kan ha sammenheng med hormoner, stoffskifte, genetikk, eller andre ting som det er umulig for en enkel spa-terapeut (eller en hudlege, for den saks skyld) å gjøre noe med.

    15. Jeg er enig med flertallet over her og håper på samtlige svar i kommentarfeltet etterhvert. Veldig mange gode argumenter mot det du skriver her, i hvert fall om temaet “uren hud”. Helst ikke i et eget innlegg der du eventuelt prøver å skrive at du mener ikke de som er født med det eller prøver å fikse problemet. Da skulle du formulert deg annerledes i teksten og de få tilbakemeldings kommentarene dine..
      Synes du skylder leserne dine individuelle svar tilbake.
      Ha en fin kveld!

    16. Jeg er så glad for at kjæresten min er en ekte mann! Han har heller ikke dårlig hygiene og kviser fordi han ikke bruker hudpleieprodukter, drar til hudpleier og til salong for å få vokset brynene. Han bygger en motor selv på null komma niks, og DET synes jeg er sexy. Ikke grønn ansiktsmaske og hårvoks…
      Bra folk har forskjellig mening!

    17. Støtter Ann Kristin her. Jeg er 21 år og har hatt atopisk eksem hele livet, de få kommentarene jeg har fått om det har brent seg inn i hodet. Når du når ut til en så stor målgruppe er det synd at mener det er ekkelt med “uren” hud og sprer slike holdninger. Har til tider solbehandling 3 ganger i uka, og bruker utrolig mye penger og energi på dette. Går selvfølgelig ut over selvtilliten, selv om jeg syns de fleste rundt meg er flinke til å ikke kommentere det på en negativ måte. Ikke bidra til å spre holdninger om at jeg og tusenvis av andre som har ulike ting de sliter med er ekle

    18. Kjæresten min har psoriasislignende sår i ansiktet, og det er sånne som deg som får han til å skjemmes.

    19. Nei slikt gjør vel ikke en ekte mann. En ekte mann skal være barsk, kunne ha litt møkk under neglene og være handy. Det du snakker om er for kvinner og homser.

    20. Tillater meg å komme med et tips i kommentarfeltet ditt Julianne- til de som sliter med akne/uren hud. Jeg fikk plutselig det samme problemet i voksen alder for noen år siden.. Var kjempefrustrerende og ingenting hjalp, helt til jeg kom over hudpleieserien Elixir. Elixir er utviklet av norske hudleger for norske forhold..og de har egne produkter til akne-hud (anti-acne pads og rensen er helt fantastisk.) Etter noen måneder var huden min helt fin igjen..hadde ikke trodd det var så forskjell på produkter, men dette reddet min hud. Og selvfølelse.

    21. Er det mulig å bli så overfladisk og dømmende som deg, Julianne? Jeg blir helt uvel av å lese at det ekleste du vet er menn med uren hud. Tenk om jeg og samboeren min skulle møtt deg, og det eneste du hadde tenkt på er hvor ekkel han er?! Han har skikkelig uren hud, men trener, spiser sunt og tar vare på seg selv. Kan du svare på kommentarer du får? Eller gidder du ikke? Tør ikke?

    22. Å Gud. Det verste jeg vet er menn som napper brynene sine. Totalt dealbreaker. Pointet er at man SER det jo og det ser jo helt merkelig og unaturlig ut. Man ser sminket ut, eller at man er med i Geordie shore. Nei huff!

    23. Jeg er helt enig i at menn bør stelle huden og være rene og pene, men nappe bryn?? Herregud, hadde ledd meg ihjel om kjæresten min hadde nappet brynene sine en dag:p da liker jeg heller at han er litt maskulin og er hårete! Napping av bryn er skikkelig feminint spør du meg.
      Jeg tar poenget ditt med dette innlegget, Julianne, men å skrive “Det finnes jo ikke noe eklere enn en voksen mann med uren hud.” er svært uheldig. Ikke alle har uren hud på grunn av dårlig hygiene. Tenk om du var en av de som var plaget med for eksempel kviser, til tross for sunn livsstil? Det er lov å tenke seg om en ekstra gang før man skriver… Gud hjelpe så sjanseløs denne uttalelsen var.

    24. Tips til deg Julianne: se deg selv i speilet før du uttaler deg om hvordan andre skal se ut eller være. Du er ikke akkurat noe glansbilde selv.

    25. Det jeg mener er problemet med omtrent alle dine innlegg er at du ikke klarer å skrive noe som helst uten å tråkke på andre, de som mener noe annet enn deg. Det er fullt mulig å skrive blogg om sine egne meninger uten å ‘shame’ andre som ikke deler ditt syn. Jeg er bare så dritt lei av å se overskriftene dine som bare er ment for å provosere. Du er journalist? Det er vanskelig å se på måten du skriver……
      Og før du sier det, ja – jeg skal bare slutte å lese på bloggen din 🙂

    26. Det som irriterer meg mest når det gjelder menn og ta vare på seg selv, er de som sier at å bruke solfaktor og solkrem er femi. Og at man ikke er “ekte mann” hvis man smører seg på stranda… DA blir jeg provosert! Det er definitivt det beste og enkleste for å ta vare på huden og holde seg ung i utseende, og ta forhåndsregler for hudkreft (som er den vanligste kreftypen i Norge). 😉

    27. 100% vås som vanlig fra denne “pilotfrue.” Synes synd på mannen din hvis samtalene deres er av samme karakter som denne bloggen, men han er kanskje av samme ulla..

    28. Du fremstår som særs lite reflektert. Tenker du deg aldri om før du publiseres.
      Du fremstår som du kommer fra et annet århundre. Enten er ytterst enkel, eller så skriver du bloggen din kun for penger/provosere for å få oppmerksomhet.

    29. Jeg håper kommentaren til Ingeborg fikk deg til å kaste tastaturet ut av vindet, hvem enn du som blogger er. Smakløst.

    30. Synes det er trist med voksne mennesker som er mer opptatt av det ytre enn hva som befinner seg på innsiden av mennesker. Men noen er jo så plaget med uren hud og kviser etc som går på selvbildet løs og da er jo sikkert hudpleie en fin måte og kunne fikse på det.
      Heldigvis er jeg såpass trygg på meg selv at jeg slipper tilbringe ukevis av mitt liv på badet eller under ansiktsmasker. Er forøvrig ikke noe galt med huden min heller da. Men jeg både trener og spiser sunt fordi det gir meg energi og gjør meg glad og familien setter pris på at jeg tar vare på helsa mi.
      Men synes generelt sett det er blitt alt for mye fokus på det ytre i dagens samfunn der mange tilogmed opplever og bli mobbet for utseendet allerede på barne/ungdomskolen og noen pådrar seg spiseforstyrrelser i jakten på skjønnheten de tror de mangler. Selv trening idag blir jo hovedsaklig prioritert som en vei til bedre utseende og ikke av de grunnene som virkelig betyr noe. For min egen del handler trening om og ta vare på helsa mi både for meg selv og familien. Pluss at endorfinene gjør meg glad og det gir meg ett overskudd av energi som alltid er godt å ha med seg.
      Forøvrig kan man jo og argumentere for at trening og kosthold også har mye mer og si for kvaliteten på huden din enn det en ansiktmaske fra Lóreal noengang vil ha 😉

    31. hahahaha
      Så fin definisjon du har, så alle andre er ikke det!?!?
      Svakt og barnslig teknikk kaller jeg det.
      Og ja, menn tar vare på seg selv, bare ikke med det samme tullet som dere er avhengige av. Dagkrem, nattkrem, peeling osv. hvor det meste ikke fungerer til annet enn å gjøre huden avhengig av kjemikalier. Skikkelig gode råd du har, not!
      Vi barberer oss og tar vare på oss selv, de fleste av oss, men det du foreslår og måten du legger det frem på, høres bare helt feil ut.
      Men er man kun overfladisk så ser man vel på verden som du gjør eller hva?

    32. Siden dette er jobben din, burde du hatt så ekstremt mye bedre kvalitet på innleggene og at du som et minimum gjør research om ting du skal skrive om før publiserer. Du sårer enkelte grupper, gang på gang og du lærer aldri. Du tjener på klikkene, men jeg hadde aldri i verden villet tjene penger på at andre tror jeg har ufyselige meninger. For ikke å snakke om hvordan du sverter mannen din i sitt seriøse yrke, med denne fjollete “bloggen”.

    33. Du er faen meg langt bak mål Julianne. Og for en holdning du har til andre mennesker, snakk om om og dømme andre basert på deres ytre. Hva vet vel du om disse såkalte ekkle mannfolka med kviser?
      Jeg som 24 år gammel jente ble ganske kvalm av hele deg og ditt innlegg. Du skriver ikke sånt for og provosere vet du, tenker du lenger enn den jævla nesa de rekker så er faktisk hudproblemer ett sårt problem for de som sliter med det. Jeg har en hormonsykdom som gjør at jeg sliter mad med kviser og urenhud noe som bare har eskalert i større grad når jeg ble 20 oss. Jeg har prøvd ALT respetbelagt og ikke, endring av kosthold. For meg så er det ingeting som hjelper og jeg kommer mest sannsynlig til og ha fjeset fullt av kviser og dritt frem til jeg dauer eller har så mye arr i ansiktet at det ikke er plass til en kvise. Så og si hele mitt liv har jeg hat dette problemet. Og det værste som er og høre er at vi er ekkle pga huden våres. Urenhet trenger ikke ha den minste sammenheng mellom hygenisk eller ei. Trangsynt kvinnemenneske

    34. Nå merker jeg at jeg blir oppgitt her..
      Jeg har slitt i mange år med uren hud, jeg har gått på roaccutan som er den verste av alt. Jeg renser huden min godt morgen og kveld, men jeg sliter fortsatt. Det at du sier at uren hud er ekkelt, det er jeg enig med deg i og sikkert alle dersom mobbet meg på barne- og ungdomsskolen og. Ja, sånne som deg som kun bryr deg om
      Ditt utseende. Du sier du brått får en kvise og tenker at det er karma? At du skal liksom være så mindre perfekt enn hva du prøver å fremstå som hver gang?
      Jeg har lest bloggen din fra starten av, men nå får du gi deg. Sånne som
      Deg som bryr seg om Mer om andres hud enn flyktningene og andre viktige ting her i livet ? Du må ta deg sammen, sophie Elise er et forbilde som tar opp viktige saker. Du “finner” opp saker for å få PR.

    35. Min forlovede måtte transplantere ny nyre for ett år siden. Det hele har gått veldig bra, han er frisk og rask. Han må ta medisiner resten av livet slik at kroppen ikke avstøter det nye organet. En av bivirkningene er at han får dårlig hud.
      Det er særdeles overfladisk å påstå at alle med uren hud har det fordi de er late. Det kan ligge veldig mange årsaker bak. Du fremstår meget lite følsom og særdeles lite reflektert når du skriver dette.

    36. Selv om du beklager deg, er det tydelig at du har de samme holdningene om at uren hud er “ekkelt”. De aller fleste som lider av akne gjør allerede nok for å ordne opp i det, da snakker vi antibiotika og en hel haug med kremer fra legen + en god ansikts rutine morgen og kveld. Det er også viktig å skille akne og kviser. Akne er en hudsykdom som må behandles med medikamenter, mens kviser forsvinner av seg selv om du er nøye med å rense. Akne forsvinner ikke ved å kun rense huden morgen og kveld. Det verste jeg vet, er sånne som deg som dømmer folk etter utseende og hud tilstand. Du kan virkelig ikke dømme noens hygiene ut i fra hud tilstanden deres, hver enkelts hud tilstand handler for det meste om genetikk, hormoner og arv. Kanskje er du heldig selv, og har sluppet lett unna men det er ikke alle andre 🙂

    37. Hei Julianne!
      Jeg beklager mitt kvisete ansikt, min lange nese og mitt stygge og ustelte ytre. Jeg er en mann som har brukt lang tid og mye penger på å få bukt med mine urenheter i ansiktet. Jeg er sikker på jeg har brukt mer penger på hudpleieprodukter enn deg. Vet ikke hvor du vil med dette innlegget ditt her, men å få andre til å føle seg verre, det klarer du 100%.
      Derfor ønsker jeg deg et fælt bryllup, og håper mannen din forlater deg så snart han ser kvisa di i panna etter bryllupets festligheter.

    38. Hei. Min samboer bruker 2 minutter på badet, 5 min hvis han må bæsje og 10min hvis han har forstoppelse. Han vasker ansiktet sitt og tørker det hver morgen, men ikke noe annet eller mer enn det. Han har ikke en eneste kvise eller tegn på urenheter, og han er utrolig kjekk selvom han ikke napper bryn, ikke ikke fjerner skjegg hver dag. Han skifter dekk, skrur skruer, leker med ungen i sandkassa, er veldig handy av seg, men fortsatt ser ansiktet hans ut som mitt sønn sitt på 2 år. Han bryr seg ikke stort om utseende og går ikke rundt i trange jentebukser. Du er en jævla idiot!!! Fordi du prøver å forandre din mann til en kvinne så vil det ikke si at alle andre kvinner liker kvinner med pikk på. Du burde klippe av pikken på mannen din så han kan ha på seg enda strammere bukser😆

    39. Du syns det er dumt at noen menn sier “du er ikke en skikkelig mann før du mister hår”, jeg syns det er dumt å si ting som “du er ikke skikkelig mann…” eller “ekte kvinner…” uansett. Når du skriver at “en skikkelig mann har gode rutiner på badet og investerer både tid og penger i de behandliger som trengs” går du litt i mot deg selv. Kan vi ikke bare slutte å fortelle hverandre hvordan man skal se ut og hva man burde gjøre?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg