JEG HAR IKKE NOE PROBLEM MED Å BRUKE PELS

Nok en gang må jeg si meg enig med Maria Høili. Hun skriver at hun elsker dyr, men at hun også elsker å bruke pels. Jeg er spesielt glad i dyr. Som mange vet har jeg en liten hund som heter Stella. Stella betyr veldig mye for meg. Jeg blir kvalm av tanken på at hun skal ha det vondt. Likevel har jeg flere pelsluer, pelsvester og andre pelsting liggende i skapet. Det er sjelden jeg bruker noe av det, men det er kun fordi jeg får såpass mye pes av dere lesere. Ikke fordi jeg har noe problem med å bruke pels personlig. Ofte opplyser dere meg om forferdelige ting jeg ikke har vært klar over i denne pelsindustrien. Dere må Ikke tro at slike triste ting ikke går inn på meg, for det gjør det. Men jeg lider alstå av den samme stygge dobbelmoralen som Maria. Vi elsker dyr, men også pels..

I forrige uke ble Ulrik og jeg stilt overfor et valg. Valget dreide seg om bruk av pels som tilbehør i bryllupshelgen. Jeg må innrømme at jeg var mer positiv til dette enn Ulrik. Han er nok hakket mer dyrevennlig enn meg. Det endte derfor med at Ulrik gikk for geit i stedet for rev, da det føltes mer rett for han. Ulrik sitt valg ble tatt uavhengig av hans politiske syn på dette, kun basert på følelser. 

Selv gikk jeg for mink, innkjøpt av en vitageforhandler. Mange av dere vil kanskje mene at jeg da er et dårligere menneske, men det får jeg jo også høre når jeg bruker uggs og skinn, spiser kjøtt, sminker meg med “feil” produkter osv.. Det går ikke en uke uten at jeg mottar minst en slik klage. Jeg vet ikke med dere, men jeg kjenner ingen som lever helt politisk korrekt. Gjør du? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vil legge til noe mer som Maria også skrev i sitt blogginnlegg: “Mennesker fungerer slik at jo tettere man kommer på situasjonen jo større blir den moralske barrieren å bryte.” Hun har så rett.

109 kommentarer
    1. Du skriver bare om ting som andre allerede har skrevet om… Og du skriver bare om ting som vekker oppmerksomhet #prkåt Du provoserer jo bare for å få omtaler!

    2. Hm. Synes det er litt rart at du bruker argumentet med at du “ikke kjenner noen som lever helt politisk korrekt” for å legitimere pelsbruk. Det taler jo ikke for saken i det hele tatt! Er det liksom en unnskyldning for å ikke prøve å gjøre noe bra at ingen andre er perfekte?

    3. Hei,
      Å bruke pels handler vel ikke om å være “politisk korrekt” eller ikke. Synes det er skammelig at man idet hele tatt kan vuderere å kjøpe seg ny pels i 2016 når man har så mye informasjon tilgjengelig om produksjonen rundt det. Man kan gjemme seg så mye man vil bak at “ikke alle pelsdyrgårder er som de man ser på TV,” men faktum er fortsatt at et levende dyr blir flådd for at mennesker skal bære pelsen deres enten som en vest eller som ei hette på ei jakke.
      Det blir for ignorant, mener jeg, å skulle si at man ikke er tett på situasjonen og ikke er medfødt evnen til å føle nestekjærlighet for dyr, som bloggeren du refererer til skriver.
      Verden er for liten og vi har for mye informasjon tilgjengelig til å idet hele tatt kunne sveve rundt i en slags boble og late som man ikke vet hva som skjer i pelsindustrien.
      Hvorfor skal man på død og liv flå og torturere dyr, når det finnes så mange fine fuskepelser tilgjengelig? Selv om hunden eller katten din kanskje ikke er egnet som pels på en jakke eller kåpe, så er da verden virkelig ikke så svart-hvit at man kan si man ikke er “tett” nok på dyrene som flås? Dyr er dyr, og det er skammelig at denne industrien fortsatt eksisterer idag.
      Er noen enige? Vil gjerne høre din respons til dette også Julianne, siden dette tydeligvis engasjerer deg.
      Elise

    4. Signerer denne:
      Du skriver bare om ting som andre allerede har skrevet om… Og du skriver bare om ting som vekker oppmerksomhet #prkåt Du provoserer jo bare for å få omtaler!

    5. Det går fint an å elske både dyr og pels. Ja, så lenge man sørger for at der pelsen er skaffet fra steder der de ikke torturerer dyrene.
      Enig i det du skriver!

    6. Der kom den. Skal ikke legge skjul på at jeg håpet at du tok opp en kamp for dyrene, istedenfor for å bidra til en industri full av lidelse.
      Når du brakte temaet om bikinifitness på banen med dine sterke meninger (og stemme), ble jeg imponert. Det var viktig, og det er tydelig noe du bryr deg om.
      Ønsket så inderlig at du mente dyrene fortjente en like stor fight, for det kunne du fått til.
      Synd det her.

    7. Støtter deg på bruken av pels. Selv er jeg bare 20 år, men slik jeg ser på de rundt min alder spesielt som er imot pels er de som faktisk ikke har råd til det. Du har noen få som virkelig brenner for det og vil ha bort pels markedet. Men de fleste henger seg nok på det fordi de ikke har råd, men at det kanskje er flaut å innrømme. Pels blant unge blir bare mer og mer populært så det kommer nok ikke til å skje noen drastiske forandringer med det første. Så bruk pelsen din og vær stolt av det. Du har ikke eller gjør ikke noe galt. Folk er sjalu på deg og ditt og slike ting kommer med når man er blogger og kjent i norge. Jeg heier på deg og gleder meg veldig til å følge bryllupet deres! Synes du burde poste mer bilder av deg selv da du er veldig vakker<3

    8. Det blir feil av deg å skrive “Jeg er spesielt glad i dyr”. For nei, om du hadde vært SPESIELT glad i dyr hadde du aldri brukt pels. Du er glad i dyr det er “lett” å like, men sannheten er at det er flere dyr på denne jorden enn pusekatter og søte uskydlige hunder. Og de dyrene har absolutt det samme følelsesregisteret som din lille hund.
      Missforstå meg rett, jeg elsker pels, og gikk med det helt frem til pelsdyrdebatten kom frem i media. Men nå blir jeg nesten fysisk dårlig av å gå med det, så jeg lar det henge i skapet (har ikke hjerte til å kaste arvepels). Jeg synes ikke det er verdt at dyr skal lide og dø for min forfengelighet. Og jeg synes det er TRAGISK at du fremmer pels og i det heletatt prøver å forsvare det når du ikke bare vet hvordan pelsindustiren foregår men også er en profilert blogger.
      Jeg er faktisk enig i mye av det du skriver på bloggen og synes det er herlig med dine “anti feministiske” meninger, men er her jeg så utrolig uenig med deg.

    9. Kristina, å si at folk ikke har råd henger ikke på greip. Jeg har råd, men kunne aldri ha ikledd med pels av noe slag. Aldri.
      Der et synd at du som er så ung er så uvitende om dyrs lidelser. Og det er synd at blogger er like naiv og uvitende.
      Ulrik gikk for geit, men har Canada Goose- jakke. Køss meg bak.

    10. Dette blir siste gang jeg klikker på din side… bidra til dyremishandling er det du gjør. Finn et sted i verden pelsdyr har det fint!? Det finnes ikke, du gjør meg kvalm. Skulle slengt bikkja di i et bur og lagd ørevarmere av den.

    11. Det handler vel ikke om hva som er “politisk korrekt” eller ikke, grunnen til at pels er fyfy er måten det blir gjort på. Hvis man setter seg inn i det så er pelsindustrien så utrolig urettferdig, stakkars uskyldige dyr. De har vel like stor rett til å bli behandlet på en human måte slik som oss mennesker, slik som hunden din? Så når du drar inn politikk provoserer det meg, det er ikke snakk om å gjøre det som er riktig eller galt der, det er snakk om å ikke være så jævlig egoistisk hele tiden.

    12. Liker at folk kommenterer at du skriver for å få oppmerksomhet.. Hvis bloggerne skriver hverdagslige kjedelige ting uten å inspirere eller skape debatt gjør de ikke jobben sin. Sterke meninger skaper lesere <3

    13. Du, med din påvirkning. Skulle så ønske du droppet dette innegget… Hva du gjør på den store dagen din er opp til deg. Men å fremme pels? Utrolig kvalmt. Trodde du hadde andre verdier…

    14. Syntes du har et flott standpunkt Julianne. Dette er en sak som mange mennesker brenner sterkt for, såpass sterkt at de mener at du er et dårlig menneske om du bruker pels fordi du støtter oppunder pels industrien. La nå de få syntes det, man har rett til meninger. Men en ting som er aller viktigst og som jeg vil poengtere til både deg og ikke minst leserne dine, er at du er ærlig. Dønn ærlig, det er en skjelden kost i dagens samfunn! Det er så mange mennesker som er mainstream og ikke tør å skille seg ut i mengden i frykt av å bli upopulær eller ikke likt, her kommer du sterkt til! Og jeg beundrer deg for det! 🙂 Det er også derfor du er blitt en av mine favoritt-bloggere!

    15. Jeg forstår ikke den “er veldig glad i dyr, men liker også pels.” Her må man ta et valg! Hvis du hadde vært så glad i dyra, så ville den kjærligheten vunnet over ønske om å bruke pels.

    16. Her har du muligheten til å forsvare pelsforbruket ditt, men det eneste du kommer fram til er at du “ikke er politisk korrekt”. Hvorfor syns du det er greit å bruke pels? Hva er det med pelsindustrien som gjør at du ikke har problemer med å ha på deg pels?

    17. Kristina: lol, jeg har penger te det, men vil ikke bidra til pelsindustrien så!
      Køss meg bak! Det ser bare stygt ut å ha pels på jakken. Selv går jeg for fuskepels og har god samvittighet! Det samme med skinn.

    18. Altså kan bruke pels selv.. Og de som syter over det kan tenke seg om 2 ganger før de handler på feks H&M der stakkarslige små barn sitter og syr for en tunfisk boks dagen. De er ikke bedre selv. Er dyr plutselig blitt mer verd enn mennesker?

    19. Det er helt absurd at noen påstår at de er glad i dyr, og alikevel seriøst kan kjøpe seg pels! Alle individ som kan gi uttrykk for følelser, bør bli behandlet på en human måte. Trist at noen mennesker har så lite empati, og er så ekstremt opptatt av seg selv. Direkte kvalmt! Flau på dine vegner.

    20. Kjære Julianne. Som blogger har du også et visst samfunnsansvar, spesielt siden mange av dine lesere er unge og lettpåvirkelige jenter. Du sier du ikke vet mye om disse dyrenes lidelser, men du lever i 2016, og det tar deg 10 sekunder å finne en video på dette. Hvis du fortsetter å bruke pels etter å ha sett en av disse videoene syns jeg du skal slutte å kalle deg en dyrevenn. En dyrevenn hadde ikke brukt produkter hvor dyrene har måttet lide. Du må stille deg et spørsmål om hva som er viktigst, et klesplagg eller et liv. Hvis du på død og liv må ha pels, så finnes det mye fin fuskepels, så dette innlegget blir bare tullete.

    21. Endelig en blogger som faktisk tør å si at hun både liker dyr og pels! Jeg er selv veldig glad i pelsene mine, men jeg er også glad i dyr. Tragisk at folk ikke klarer å se at det går an å både bry seg om dyr, samt å kjøpe pøls! Stå på – you rock 🙂

    22. Vi trenger ikke mye kunnskap for å forstå at dyrene på pelsdyrfarmer ikke har det bra. Jeg er glad det ikke lengre er like ”kult’ og flott å gå med minkpels. Og at mange har begynt å sette dyrene foran deres forfengelighet. Jeg føler jeg gjerne skulle bidratt mer for at dyrene skal ha det bra, men det minste jeg kan gjøre er å la være å gå med pels! Hvor mye krever det av oss? Er det så vanskelig å venne seg av? Jeg er glad for å se at de fleste leserne dine er imot pels! Det viser hvor mye folk bryr seg om dyr, og ikke bare sin egen hund eller katt. Vet dere bloggere lever under et uvanlig press iforhold til dette med dyrevern. Forstår at du ikke kan gjøre alt rett, kutte ut kjøtt, finkjemme all sminken du har osv. Men pels? Kan du helt ærlig ikke klare deg uten det? Er det for mye å ofre for dyrene? Jeg personlig synes ikke det! Jeg er sterkt imot at dyr skal leve slik de gjør på pelsdyrfarmer og bli tatt livet av for at noen ønsker å kle seg ”pent”. Så det kunne aldri falt meg inn å støtte pelsdyrnæringen. – Kamilla

    23. Jeg er SÅ enig med deg. Bruker selv pels og har gjort meg opp meningen at det er vanskelig å gjøre alt i denne verden moralsk rett. Kan jeg leve med at barn og voksne syr klær for billigkjedene, i umenneskelige forhold til en lønn de ikke kan leve av, så kan jeg også bruke pels.. Man kan ikke gjøre alt etisk riktig, da kan man til slutt ikke gjøre noe. Jeg er imot hvordan pelsdyrnæringen har utartet seg de siste årene – ja. Men det er jo selve næringen man må stille krav til, mennesker har jo brukt pels siden tidenes morgen..
      En annen ting som denne debatten ikke sier noe om et at fremstilling av faux fur er en av motebransjen farligste prosesser, som tar flest menneskeliv på grunn av store mengdene med kjemikalier de bruker i prosessen. Så må vi heller ikke glemme at skinn, ull og dun kommer fra samme bransje.. Men det er det ingen som sier noe på, fordi dundynene ikke er like eksponert for offentligheten. Er så glad for at noen endelig tar et standpunkt som henger på greip med virkeligheten. Heia deg 😀

    24. Nei, det er ikke mulig å være glad i dyr og kjøpe pels. Da er du bare glad i ditt eget dyr og gir faen i alle andre. Skammelig! Har du sett hvordan dyrene har det?? Vet du at mye av pels som selges er fra hund?? At de flås levende??
      Hvordan kan du være stolt av å bære rundt på mange små dyrelik som levde hele livet sitt i smerter, stress og sorg i et bittelite bur?? Herregud tenk deg om!

    25. Nei, du elsker ikke dyr. Du synes kanskje de er søte, og er glad i akkurat ditt dyr, men hadde du vært en ekte dyreelsker hadde du ikke støttet en så grusom industri.

    26. Hvordan kan alle de som er imot pels likevel kjøpe klær som er laget i fabrikker der små barn jobber for sinnsykt lav lønn? Det tar jo også bare “ti sekunder” å finne informasjon om dette? Og de som kommer til å si at “vi må holde oss til en sak av gangen” kan gå og legge seg. Er man så imot pelsindustrien og styrer langt unna den pga alt det forferdelige de har sett på tv og nett, så bør man være LIKE imot barnearbeid og styre unna klær som lages fra derfra, da det er LIKE ENKELT å se forferdelige videoer om dette på tv og nett. Eller tenker folk at mennesker(små barn) er mye mindre verdt enn dyr? Folk kommer hit og dømmer Julianne og tenker de er så mye bedre selv, det er de IKKE. De er enda verre, for de er ikke bare dobbeltmoralske, de tillater seg også å hakke på en som ærlig sier meningen sin. Jeg synes du er et fantastisk forbilde Julianne. Man trenger flere bloggere som ikke har like meninger som alle andre.

    27. Mistet det lille snevet av respekt og forståelse jeg hadde for deg etter å ha lest dette innlegget. Dårlig argumentert var det også – Det er ufordragelig og FEIGT å si at du bryr deg, men ikke kommer til å gjøre noe fordi ingen andre gjør det. Sannheten er at du bryr deg mer om deg selv og din egen forfengelighet, enn at dyr blir buret inne, sultet og flådd levende, bare for å henge på skuldrene dine, eller på hetta til Ulrik. Du er tydeligvis viktigere enn alle andre på denne planeten du, Julianne.

    28. Nei, jeg kjenner ingen som lever helt politisk korrekt. Likevel synes jeg pels er en av de tingene det kanskje er lettest å ta et oppgjør mot og bevvist unngå. Dette tatt i betrakning, i tillegg til alt vi vet om industrien idag, så er det meg fortsatt et mysterium at folk fortsatt bruker ekte pels.
      Jeg var en god stund skeptisk til falsk pels også fordi det bidrar til å holde pels i motebildet, og dermed også etterspørselen etter ekte pels. Likevel har jeg kommet frem til at vi burde sette pris på at vi har et harmløst alternativ, for det vil alltid være de som synes pels er fint. Det inkluderer meg selv, og jeg er vegetarianer og bruker ikke ekte pels. Jeg mener derfor vi bør slå et slag for den falske pelsen, huske å aktivt bruke uttrykket “falsk pels” eller “faux fur” i typisk blogginnlegg eller andre presentasjoner av antrekk. På den måten kan man vise avstand til pelsindustrien som i mange tilfeller påfører dyr fysisk og ikke minst psykisk smerte. Og det kun med hensyn til vår egen forfengelighet. Vi trenger ikke lenger pels idag fordi vi har stoffmaterialer som varmer tilstrekkelig. Derfor synes jeg det er helt unødvendig, og rett og slett forkastelig at opplyste mennesker idag fortsatt tyr til ekte pels, og jeg synes faktisk det er flott at det de siste årene har begynt å bli uglesett.

    29. Jeg har faktisk ingen betenkeligheter med å bruke pels selv. Jeg er glad i dyr og er heller ikke så glad i å spise kjøtt, men å bruke pels gjør meg virkelig ingenting. Man må få lov til å synes det også!

    30. Pels er noe som kler de staseligste damene.
      Ikke bry deg med de gamle røyene som klager i kommentarfeltet. Jeg tenker det eneste de kler er grilldress!!

    31. At du har dine meiningar om ting er heilt ok, og alle har rett til ytringsfridomen, men av og til trur eg rett og slett du skriver enkelte innlegg kun for å provosere og få kommentarar. Og det fungerer jo heilt klart! Ekstra klikk er vel det samme som større inntekt? Forøvrig må eg berre sjølv få sei at det argumentet at du “er spesielt glad i dyr” berre er bullshit, for om det hadde vore tilfelle hadde du ikkje formulert dette tullegreiene her. Ein ting er at ein masar om at det liksom er “greit” dersom dyrene ikkje har vorte formeleg torturert, men viss ein setter seg litt inn i tematikken, vil ein gjerne skjønne at pelsdyrene ikkje har det bra uansett! Eit liv i små bur erstattar ikkje friheita og grøne skogar. Punktum!

    32. Blir så lei meg av slike holdninger. Det er på grunn av mennesker som deg denne grusomme industrien fremdeles eksisterer. Jeg har mange ganger tenkt over hva som får et menneske til å bruke pels på tross av de grusomme forholdene pelsdyrene lever og dør under. Jeg har kommet frem til at det enten må være total mangel på empati,eller uvitenhet. Får håpe det sistnevnte gjelder i ditt tilfelle.Råder deg til å bruke 15 minutter av ditt liv til å gjøre litt reasearch på hvilken industri du bidrar til å fremme og fronte her.

    33. Dette er andre gangen ila få dager du nå “stjeler” litt av andre bloggeres provoserende innlegg.. Kan du ikke heller komme med noe du har tenkt ut helt selv, fremfor å skrive en egen refleksjon på andres verk?!

    34. Nok en gang må jeg si meg enig med Maria Høili…Hun skriver at hun elsker dyr, men at hun også elsker å bruke pels..
      Jeg vil legge til noe mer som Maria også skrev i sitt blogginnlegg.
      Jeg og Maria lider altså dessverre av den samme stygge dobbeltmoralen

    35. Jeg har fulgt bloggen din en stund nå, men nå mistet jeg desverre lysten til å følge deg videre. Pelsindustrien er en fæl industri, og utdatert. Det er en grunn til at både mattilsynet og den norske veterinærforening har kritisert industrien sterkt. Du argumenterer ikke hvorfor du vil kjøpe pels, annet enn at du ikke alltid kan være politisk korrekt. Dette handler ikke om politisk korrekthet, men en medmenneskelighet overfor dyrene som er ofre for denne industrien. Du virker desverre svært lite reflektert i dette innlegget. Jeg respekterer at du tørr å si dine meninger og ikke legger skjul på noe, men du skaper bare negativ omtale av deg selv ved å støtte en slik industri.

    36. har ikke noe imot at du bruker pels men når du først nevner hunden din: hva gjør stella mer vært enn en mink?!

    37. Du behøver ikke ha den helt store intelligensen for å forstå hvorfor det ikke er ok med pels . Du behøver bare barneskolen, det betyr evnen til å lese. Og selvsagt forsøke å forstå lidelsen disse dyrene er utsatt for. Ligger ikke veldig høyt ?

    38. Hei Julianne 😀 igjen slår du til med en real diskusjon! Digger det! og deler din dobbeltmoral.
      Eier selv mange pelser (både arvet og nye) jeg er kjempe glad i de, og kommer aldri til å selge/kaste dem. Har også en hund og to hester som er mine barn. Men til poenget:
      Det som jeg syns er så gøy med slike diskusjoner er at det alltid dukker opp noen fra MDG og AP. Når vi snakker om dobbeltmoral da, så vil jeg gjerne nevne noen eksempler. Jeg kjenner rundt 10 stykker som er medlem i AUF og går på privatskole (som de er så veldig for å bli kvitt) Hvorfor bruker Jonas Gahr Støre privatlegevakt, privataldershjem og barna går på privatskole???
      Hvem har dobbeltmoral?
      Absolutt faen alle.

    39. Du kan ikke skrive at du er spesielt glad i dyr når du bidrar til at de blir drept for utseendemessig grunner! Det er helt greit å bruke pels hvis du vil det, men ikke skriv at du bryr deg om dyr og at du blir kvalm hvis de har det vondt. Det er veldig selvmotsigende. Hva tror du, at de dyrene sovner stille inn for så å bli flådd? Hvis du virkelig hadde brydd deg hadde du nok ikke hatt klær og tilbehør med pels, selv om du liker å bruke det.
      Var jo veldig uheldig at du valgte mink når den dyrearten er utrydningstruet. Selv om den kanskje er vintage har ikke det noe å si for supply og demand.

    40. Til Amanda: Du traff meg så jævlig i hjertet med kommentaren din. Jeg er akuratt den personen du beskriver… Jeg går på privat skole, stemte AP (noe jeg i ettertid angrer), jeg går med pels – elsker hunden min overalt på denne jord, og forsåvidt ALLE andre dyr. Jeg tror aldri jeg hadde klart å drepe en kylling selv for å så spise den.. Men jeg kan fint kjøpe kylling i butikken og spise den med god samvittighet fordi den er “sunn”. ALLE har dobbeltmoral som du sa. Jeg kjøpte meg en vakker vinterjakke fra Cedrico i høst, fylt med pels nedover kanten og inni og utenpå hetten, jeg bærer den stolt – men samtidig ville jeg aldri drept et dyr! Dette er nøyaktig slik vi mennesker er.. Folk MÅ innse dette NÅ

    41. Dette var et kvalmt innlegg, sorry!
      Synd at du har et slikt syn. Jeg er så enig med flere av de som har kommentert over. Ja, jeg har råd til å kjøpe pels og jeg er ikke sjalu på de som velger å gå med det. Dette er et valg jeg har tatt, en person kan ikke gjøre noe alene, men sammen kan vi få til mye. Vær så snill å se en video av hvordan disse dyrene må lide for at du skal kunne gå med pelsluer og alt det andre du har av pels. Du som er så glad i dyr.
      Jeg må jo si meg enig i at noen ganger virker det som du skriver slike innlegg kun for klikk, totalt meningsløst. Dette innlegget er jo mer provoserende enn det du skrev om stakkars jenta i butikken som gjorde deg kvalm fordi hun ikke hadde fjernet hår fra armhulene.

    42. Det er så synd, for jeg likte deg og bloggen din skikkelig godt, helt til jeg leste at du gjerne bruker pels. Og så bilder av Ulrik i Canada Goose jakke. Jeg har sett hvordan de fanger dyr i grusomme feller for å lage pels til de jakkene, og kunne aldri brukt et plagg med pels. I tillegg vet jeg hvordan andre pelsplagg som oftest blir til, og velger derfor å avstå fra pelsbruk. Hvordan kan dere orke å bruke det, uten dårlig samvittighet?:(

    43. Hei,det handler ikke om å være politisk korrekt ifht pels men det at pels ikke er noe vi trenger.Når man er feks en eskimo og bruker et helt dyr for å overleve så blir det litt annerledes enn feks å bruke pels fra mink og liknende for ingen bruksområder annet enn at man synes det er pent .Dyrene lider uten tvil på norske farmer men hvordan de blir flådd levende og lider i asia og Ukraina er så grusomt at du bør se det før du bruker et eneste pelsplagg igjen.Å spise kjøtt er i mine øyne ikke det samme som å bruke pels,kjøtt er mat og faktisk noe vi trenger. Anbefaler deg å sette deg inn i dette http://www.furisdead.com

    44. Må også legge til; hva gjør at du mener pels er greit å gå med? Du må jo være totalt uvitende. Ingen pels er bra pels!!!!! Mink osv i bittesmå, trange nettingbur hele livet, hvor de blir drept med strøm i analen er realiteten i de fleste farmer her i Norge. I Kina, der mye av pelsen du velger å bruke kan komme fra, blir dyra flådd LEVENDE! Hvordan kan du støtte dette?! Hva gjør at du lett bærer pels? Ta deg tid til å Google litt om temaet, kanskje du ikke har sett før hvordan dyra har det. Det var det å få se det med egne øyne, torturen osv, som fikk meg til å avstå fra og bruke pels. Og hvorfor sette trynefaktor på dyr? Alle dyr har følelser. Stella er søt i dine øyne, men hun også hadde følt å bli flådd, akkurat som andre hunder, mink, rev, coyoter osv.. Lang kommentar, men jeg blir bare så sint, og håper du kan komme med et realt svar til hvorfor pels er så greit å bruke:-)

    45. Du kan ikke være en ekte dyrevenn om du støtter dette. En rev er ikke domistisert slik som hund katt hest ku gris og sau. Reven vil derfor aldri kunne bli tam. Den lever i frykt hele livet. Den blir voldtatt av redskaper hver gang den skal parres veies og til slutt blir den drept mes strøm. En dings i kjeften og en lang ting inn i ræva. Den er konstant livredd. Den lever i bur i konstant frykt og uten stimuli hele livet. En hund og katt hadde klart dette mye bedre. Da de er domistisert. Og ikke har den villskapen i seg. Blir kvalm av slike innlegg. Og der mistet du all min respekt. Tenk at en vil la dyr lide for sin egen forfangen het. Det er helt uvirkelig.

    46. Mange kommer med usaklige kommentarer som “drittkjærring osv.” Men må bare slenge inn å spørre når mobbing og tråkke ned andre ble greit? Du er imot at folk bruker pels, men kan gå til lengder der du mobber eller kaller noen morder osv… Snakk om å synke lavere enn pels industrien gjør…
      Du går med pels om du vil og syns det er fint, gjør det selv. Handler ikke bare om pels den industrien, mange sitter å tenker “jeg går ikke med pels eller noe slikt” men hva med de stakkars barna som jobber for H&M og andre sånne “billig” kjeder, du sitter jo iført klær derfra.. Dobbeltmoral der og. Så topper du det hele å spiser kjøtt fra dyr som blir daglig mishandlet i Norge i tillegg, og ikke for å glemme det vi importerer billig fra utlandet. SÅ TENK DEG OM FØR DU KOMMENTERER DRITT.. Dobbelt moralsk på HØYT nivå.. FERDIG!

    47. Jeg har lest bloggen din litt sporadisk i en god stund nå, lett underholdning… Men ærlig talt?! Her mistet du ALL respekt fra meg!!! Lurer på om du hadde syns det var like greit med pels, etter du hadde måttet stått og sett på hva dyrene må gjennom for at du skal kunne bruke pels???? KVALMENDE!!!!

    48. Gode poeng du kommer med. Personlig tror jeg at alle lider av denne dobbeltmoralen, bare med forskjellige saker. Noens hjertesak er dyr og ofte blir disse veganere, mens andres hjertesaker er barnearbeid og derfor boikotter butikken som produserer klær i fabrikker med barnearbeid. Alle stiller seg 100% bak noe, men ikke alltid det samme og det må vi akseptere. Vi kan ikke redde hele verden, men vi kan holde oss til en/noen hjertesak(er) så blir verden litt bedre litt etter litt 🙂

    49. Jeg er ikke spesielt glad i dyr, men likevel velger jeg å ikke gå med pels av to grunner. Den første er at jeg har rett og slett ikke har behov for det. Den andre er at det er såpass mye motstand i dagens samfunn at jeg faktisk ikke trenger å gå med det for å “provosere”. Da kan jeg heller la være å bruke pels og samtidig støtte en god sak. Selv om jeg ikke har sett filmene som ligger ute, så velger jeg å tro at de er grusomme og ikke dyrevennlige. Når det er sagt, så burde man ikke bare fokusere på pelsindustrien. Det er flere kleskjeder, slik som H&M nevnt ovenfor, som har dårlige arbeidsforhold og menneskerettigheter for sine arbeidere. Jeg vil si at det på lik linje med pelsindustrien. Jeg har ikke vært et perfekt eksempel der, men enkelte kommentarer under dette innlegget gjorde at jeg fikk en påminnelse om at hvis jeg kjøper noe ved feks. H&M så bidrar jeg heller ikke noe positivt til samfunnet. Det skal jeg ta til meg.

    50. Jeg er helt enig med deg, Julianne. Jeg elsker dyr, men synes litt pels kan være fint, og har et par småting med pels selv. Det er faktisk ikke ALL pelsproduksjon som er så ille som i skrekkvideoene. Det er ikke så svart/hvitt som en del av pels-haterne skal ha det til, og jeg er så lei av at en del tror det er greit å gå til personlige angrep, mobbe og i verste fall kaste maling på folk som bruker pels. Og jeg synes det virker som en del har de meningene de har fordi det er “trendy”, og det er bare tragisk!

    51. Pels er fint! Og som en annen her skrev, folk klikke i vinkel fordi man ikler seg pels. Mens de selv handle på HM og andre billigkjeder som bruker barn og utnytter mennesker. MENNESKER!
      Jeg fatter ikke de som mener at dyr er viktigere enn mennesker. For det er en del av dere. Det er stor forskjell på mennesker og dyr, dyr er ikke sidestilt med mennesker.
      Selv mener jeg også at det er bortkastet å bruke skattepenger på dyrepoliti. Vi har viktigere ting å ta tak i.
      Og kom igjen alle naive småjenter, fyr løs med hvor dum jeg er 😀

    52. Tror nok du og flere andre helt misforsto Maria’s innlegg og hva hun ville fram til. – Anbefaler å ta en titt inn på PETA’s internettsider. Dette handler om bevissthetsgjøring.

    53. Når skal folk forstå at pilotfrua skriver provoserende fordi hun vil tjene ekstra?
      Det er som regel få kommentarer på bloggen, så skriver hun provoserende og får litt oppmerksomhet. Som igjen fører til ekstra penger.
      Har du sprengt budsjettet til bryllupet ditt igjen? 🙂

    54. Har aldri lest noe av deg før, men dette er jo bare
      latterlig. Du elsker status, derfor bruker du pels.
      At du skriver at du også er glad i dyr, det er den
      berømte dobbeltmoralen som snakker. Du skriver det du
      tror folk liker, men nå slutter jeg, har kastet bort tid
      på å lese dette. Hadde du hatt samvittighet, hadde du
      aldri brukt pels. Så har du også andelepper. Hva er
      egentlig galt med deg ? SÅ viktig er du da ikke, ante
      ikke at du eksisterte engang. Latterlig !

    55. Jeg er enig med deg. Selv kunne jeg nok ikke kjøpt ny pels i 2016, men canada goose har jeg hatt i noen år nå og jeg har ingen problem med å bruke den. Ikke dra hele industrien under en kam 🙂

    56. Kristine: du virker lite intelligent… Hvorfor i helvete mener du det er ok at dyr skal lide?? Fordi enkelte handler varer laget av barn? Det er vel ikke dyrenes skyld eller??! Dyrepoliti er virkelig på sin plass!! Om du ikke har klart å følge med på dette av deg selv, så er det bevist at klarer du behandle dyr dårlig? Ja så behandler du ofte mennesker også dårlig!! Om du er et menneske som ikke føler empati med dyrene .. Ja så er du et dårlig menneske!!

    57. Du ER en del av den fæle industrien! Trodde ALDRI du støttet dette. Jeg skriver fordi jeg er skuffet… Jeg skal aldri gå inn på bloggen din igjen, slik at du kan tjene penger på klikk for så å kjøpe pels!!! fy søren så lei meg jeg ble nå…. ÆSJ

    58. Forstår virkelig ikke at dere gidder å debattere dette. La folk få kle seg i det de vil. Rimelig dumt å slenge ut at “nå slutter jeg å lese bloggen”. Er vel bare til å slutte å lese det.

    59. Eg stiller meg sammen med alle dei som skriv at dei blei skuffa etter å ha lest dette blogginnlegget. Ok, nei eg lever ikkje politisk korrekt eg heller; det er vanskelig å unngå å “tråkke på” den tredje verda. Mange nevner feks det å handle på H&M pga barnearbeid osv. Eg prøver å handle der pga dette, men av og til gjer eg det likevel. Eg døyver dog min dårlige samvittighet litt ved å stille meg spørsmålet “har disse folka det bedre dersom dei misser jobben pga min boykott?” Men føler uansett at det ikkje er ein god nok grunn til å handle på HM så eg prøver å unngå å handle der. Poenget er – eg prøver å sjå ting fra fleire sider. Eg blir skuffa når du – ein blogger som eg har hatt mykje gleda av – skriver at du “ikkje har NOKON problem med å bruke pels”?? Kva meiner du eigentleg med det? Meiner du at du veit at dyr lider, men at du faktisk driter i det? Kan du komme med gode grunner til at du synes det et ok å bruke pels, når du veit det du veit?

    60. Ja, Kristine, du er ganske dum med en sånn kommentar. Hver eneste gang det er debatt om pels, skal noen komme med det idiotiske barnearbeid argumentet.. Jeg blir så lei!! Og at dyrepoliti ikke er nødvendig? Wow, du må virkelig være kald og hjerteløs. Dyrepoliti er noe Norge trenger, da det i stor grad foregår plaging av dyr. Men det bryr vel neppe deg. Det bryr meg hvertfall, og plager meg sterkt at dyr lider. Jeg støtter dyrebeskyttelsen hver måned, ikke Redd Barna eller lignende. Noen må få lov til det og, ikke alle kan kun tenke på barn osv, som lever under dårlige kår.

    61. Her har du noen som har lyst på oppmerksomhet for å øke antall klikk på bloggen, en såkalt “clickbaiter”.
      Når det kommer til pels så er det skammelig å drepe dyr kun for pelsen deres. Hvis du ikke har drept det selv fortjener du ikke pelsen. Dessuten er pels i denne saken luksusvarer som man ellers ikke trenger for å overleve. Det finnes mye bra klær som kan erstatte pels ift. varme, utseende, pris, kvalitet, men her blir det valgt pels for en helt spesiell grunn og den er ond.
      Dyrene i pelsfarmer burde bli sluppet fri, pelsfarmer brent ned og dem som driver med pelsfarm burde bli fengslet. Det er en ren profittindustri som politikerne sier ja til fordi det produserer skatt. Og siden politikken har feilet burde det endres parti eller gjøre noe via massedemonstrasjoner og aksjoner.

    62. Tenk hvis der var hunden din som måtte vært hele livet redd i et lite bur, før den ble flådd for at noen skulle få seg en kåpe.folk som er for pels er enten veldig uintelligente, uvitende eller empatiløse

    63. Virker som om du lager unnskyldninger til å bruke pels. Da vet du tydligvis at det ikke er særlig humant.

    64. De dyrene som ales opp i bur, slaktes, og havner rundt halsen din, bryr seg lite om du er politisk korrekt eller ikke. Debatten handler om etikk, og evnen til å styre unna produkter laget for forfengelige mennesker.
      Jeg provoseres ikke av verken ønsket ditt, eller eksponeringstrangen. Jeg syns bare innmari synd på de dyra som venter på å bli pelskrager.

    65. Helt ærlig..
      Folk får bruke det de vil, men da håper jeg du kan sette deg ned å se en film om hvor brutalt de blir drept, at de sitter i åpne nettingbur bare fordi du og andre skal se “fin” ut. Hadde dette blitt brukt i kjøttproduksjon og var lønnsom drift osv for samfunnet. Så kunne jeg forstått det. Men å drepe et annet dyr bare for pelsen er ikke greit mener jeg. Fordi vi har både bomull og annen form som dyr til kjøttproduksjon. Om dere som bruker pels bare for å bruke det. Synes jeg dere som bruker det med god samvittighet burde da også klare å se når de blir knertet. Hadde dere fortsatt hatt samvittighet til å bruke det etterpå hadde dere fått litt mer respekt fra min side!

    66. De som griner over pels er mest sannsynlig de som kun bruker klær fra HM og lignende hvor barna arbeider døgnet rundt og har det mye verre enn mange dyr i bur.
      Stå på!

    67. Jeg blir direkte lei meg når dere bruker pels i et bryllup. Bryllup skal feire livet og kjærligheten, ikke døden og lidelsen og torturen det dere pynter dere med har gjennomgått.
      Pels er feil med god grunn, vi har bare ikke kommet så langt enda men det må forbys å drive pelsindustri i et foregangsland som Norge. Om noen år vil dere kanskje våkne, og se brudebildene av dere selv hvor dere indirekte promoterer lidelse og forhåpentlig angre. Vi vil nok etterhvert få lover som gjør det bedre for dyrene å leve sammen med oss, i dag behandles dyr på farmer dårligere enn jødene under krigen. De er vår tids slaver.
      Du fremstår bare som en overflatisk slaveeier som synes det er greit å gå med pels fordi du elsker det. Man kunne sikkert si man elsket slavene sine da slaveri ikke var forbudt også, men i ettertiden blir man bare sett på som selvopptatt søppel som utnytter andres lidelse for status.
      På tide å våkne opp! Du er pen, hva om noen ville flådd deg av den grunn?

    68. Fint at du tørr å si din mening, og for å være ærlig så er jeg veldig lei av alle disse dyrekjemperne som skal hate og spytte på folk som går med pels, men de går med skinnprodukter.
      Men at du skal ha mink er vel ganske unødvendig? Lam, geit, ku osv. er nyttedyr, de brukes til noe mer enn bare å ta av pelsen, og er dyr som normalt lever på en gård o.l. Men mink er et dyr som lever fritt! Lammepels er vakker pels; hvorfor må du ha den dyreste pelstypen? Du skal jo uansett mest sannsynlig bruke den en gang.

    69. Hvorfor er det flere av dere som kommenterer her, som drar inn barnearbeid???Er dere så jævla uintelligente??! Er det dyrene som har bestemt at små barn må jobbe?? Herlighet for noen nek dere er!!! De som bruker pels er IKKE empatiske mennesker!!! Tviler på om dere ville syns det var så greit å faktisk SE lidelsene dyrene skal gjennom for at dere kan kle dere i huden som flåes av dem!!! Mistet all respekt for bloggere som står frem å faktisk reklamerer for bruk av pels!!! ÆSJ for noen ekle mennesker!!!

    70. Jeg blir kvalm. Du gjemmer deg bak et så dumt argument, det blir bare idiotisk. Jeg håper du innser at det er j’vlig stygt. Pels skal være på dyret det hører til. Du er rett og slett kvalm. Og ja du kommer til å få høre om grusomhetene med pels helt til du slutter å støtte tortureringen av uskyldige dyr. Uskyldige dyr.

    71. Pels handler ikke om å være politisk korrekt eller ikke. Det handler om etikk og moral. Synes at det at du bruker pels, og nærmest er stolt av det, er utrolig kvalmt! Da vil unge lesere av bloggen din som ikke har nok dømmekraft og kunnskap om temaet tenke at det er helt okei at de bruker pels! Men det er det ikke. Mange dyr lider hver eneste dag. De bor i altfor trange bur, og må stå på nettingen inne i burene og får store sår og skader av dette. Dyr er heller ikke skapt for å stå i bur. De skal løpe fritt ute i naturen. Jeg sier ikke at alle dyr har det helt forferdelig i disse pelsdyrfarmene, men det forsvarer likevel ikke at et forsvarsløst lite dyr blir drept uten noen som helst fornuftig grunn. Det eneste formålet med pels er at det skal se fint ut. Men vet du hva? Jeg synes ikke det er så jævla fint å ha på seg et dødt dyr. Blir heller kvalm. Har ingen respekt for folk som verken driver pelsfarm eller bruker pels. Før i tiden brukte man pels for å holde seg varm, men det er ikke nødvendig lenger da mennesket fint klarer seg uten pels nå som det er kommet andre materialer klær kan lages av som er like varme. Jeg har aldri eid noe som helst av pels i løpet av mine 18 år på denne planeten, og jeg lever fremdeles. Så tenk deg nøye om før du bruker denne pelsen din. For selv hvor glad du er i den hunden din, så er det andre dyr som lider der ute. Og hunden din er ikke mer verdt enn de dyrene.

    72. Synst man skal få bruke pels uten å tenke på andre har å si. Vi mennesker har brukt pels som klær langt bak i tid, jeg må ha dunjakke på vinteren for å ikke fryse. Og ja jeg klær meg i ull selvom. Jeg sjekker alltid at jakkene jeg kjøper er komt fra profesjonelle firma. I mine øyner så synst jeg det er verre å handle på billigkjeder som driver med barnemishandling fordi du skal få klærna dine så billig som mulig. Vi har alle forskjellige synspunkter, viktig å respektere alle. Jeg sier ikke at du er slem fordi du bruker klær for en kjede som driver barnemishandling, jeg mener bare det er trist. Det samme mener kanskje du om pels, kanskje fordi du selv ikke har råd til jakke til 7000 og oppover (jeg tror det er mange som dessverre er mer sjalue enn faktisk imot det) eller at du klarer deg fint uten ei dunjakke for å ikke fryse og ikke er i min situasjon der jeg hadde vert iskald. Fordi du ikke er min situasjon så forstår du ikke hvor sinnsykt kald jeg faktisk er uten ei dunjakke. Viktig å ikke dømme folk ut fra hva man går i og ikke minst respekter alle for den de er.

    73. Når det gjelder pels er det jo absolutt ikke vanskelig å leve politisk korrekt? Det er jo bare og ikke bruke flere tusen kroner på pels og ta et billigere alternativ som kanskje er bedre til og med. Pels er noe vi ikke trenger.

    74. Og ser flere her tror at folk er imot pels på grunn av at de ikke har råd? Latterlig. Om man vil kan man få tak i gratis pels, og dersom dere tror man er bedre fordi man har mer penger, hahahahhahaha….

    75. Kommer aldri til å lese blogger din igjen. Hvordan er det mulig å være så naiv og dum som deg? Som så mange andre før meg har påpekt I kommentarfeltet er det snakk om et par tastetrykk for deg å finne ut om den grusomheten dyr faktisk blir utsatt for for at du skal pynte deg med en Harry pels. Du burde virkelig skamme deg!!!

    76. Dette var et dårlig innlegg! Politisk korrekt? Come on..pels bruk er for de som er ignorante og de som ikke vet. Personlig mener jeg at bruker du pels i 2016 så har man mangel på kompetanse! Og til den lille frøkna som påstår at de som ikke bruker pels har penger, just saying : pels er billigere en lammeullen og den falske pelsen i butikkene 😉 så er nok motsatt.

    77. Forkastelig innlegg.
      Ikke kall deg selv en “dyrevenn”, når du er så ignorant og sier at du ikke vet hvordan dyrene har det. Ta deg 5 minutt og sjekk det opp.
      Pels er sikkert fint for noen( forfengelig og egoistiske, ignorante og narsissistiske mennesker) men majoriteten av befolkningen synes at dette er helt bak mål, og du må ikke tro at folk misunner deg for den fine jakka di på byen, tvert imot.
      Ikke provoser og kall deg en “dyrevenn”. Du er nok glad i hunden din, men du kan likevel ikke se vekk fra din egen forfengelighet å tenke på at: hund, rev, min osv blir flådd levende for å mate din egen forfengelighet. Du har forresten ikke noe særlig fin stil som hevder seg. Bruk heller 10.000 på å kjøpe nye klær. Inspirasjon kan du få på instagram, der de med virkelig bra stil ikke bruker pels.
      Jeg blir kvalm og forbanna på alle dere jævler som kan forsvare en sånn industri.
      Det er ikke så kaldt i Norge.
      Når det gjelder dobbeltmoraler, så har alle det. Likevel så er det så lett å ta avstand fra pels. IKKE KJØP DET.

    78. Kan du ikke bare si det som det er? Så lenge du ser veldig fin ut er det ikke så farlig at dyr flås og plages. Har mer respekt for de som sier at de gir blaffen i dyrs velferd og bruker pels, enn er som skal unnskylde seg og rettferdiggjøre det. Om man virkelig elsker dyr så bruker man ikke pels. Er det virkelig en så stor forskjell på hunden din og en rev? Hva gjør hunden din til et familiemedlem, mens reven er noe som ikke fortjener verdighet eller et liv?

    79. Dette viser din sanne side. Du er et svakt menneske… Det dummeste jeg ser er folk som går i pels og har dyr! Det er jo helt på tryne. Dette er ikke det samme som å kjøpe klær fra indonesia hvor folk er underbetalte, dette er direkte pining og mord. Du er ignorant og dette innlegget viser dessvere til at du har mangel på empati. Noe som gjør viser til mangel på intelligens. Jeg har mistet all respekt for deg.
      Hilsen et xfan

    80. Med dette mistet du meg som leser. Jeg trenger ikke si noe mer, alle andre har heldigvis satt ord på hva jeg tenker om dette. Jeg syns egentlig bare synd på deg, det må jo faktisk være ganske vondt å være så “dum” at selv etter å få bevisene opp i ansiktet så velger du å støtte en slik produksjon.

    81. Dette må være det dummeste jeg har lest i hele mitt liv. Blir like imponert over hvor sykt egoistiske mennesker kan være hver gang jeg ser argumenter som dette. Wow. Mennesker som deg som bidrar til at denne verden er et motbydelig sted. Egoisme, egoisme, og atter egoisme…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg