DET ER GALSKAP Å KONKURRERE OM LAVEST MULIG FETTPROSENT

God kveld i stuen! Som jeg nevnte for dere på onsdag så var God kveld Norge hjemme hos oss for å stille meg noen spørsmål i forhold til en debatt jeg er stolt og glad over å ha satt i gang, nemlig hvorvidt sporten bikinifitness er skadelig for utøverne eller ikke. I kveld ble klippet sendt på TV..

Det er som sagt ikke mulig å forby alt som ikke er bra her i landet, men jeg mener fortsatt at denne såkalte “sporten” burde forbys da den dessverre ikke dreier seg om prestasjon i form av å være raskest, løfte tyngst eller lignende, kun om å ha lavest mulig fettprosent og se “best mulig” ut på en scene foran en gjeng med treningsnarkomaner. 

Hovedgrunnen til at God kveld Norge nå ønsket å dra opp dette blogginnlegget igjen, hvor jeg beskriver idretten og deres treningsmiljø som en dårlig trend og en sykelig måte å få oppmerksomhet på, var fordi Lene Alexandra nylig debuterte som utøver i Los Angeles. Dama som mange unge jenter ser opp til, dama som har gått fra å ha størst pupper til nå ingen pupper og dama som de siste årene har imponert mange med sin sunne livsstil gjennom å dele en hverdag som personlig trener.

Jeg tror og håper at Lene Alexandra er strek nok til det som nå venter henne etter en slik konkurranse. Det jeg frykter er unge jenter i ulike treningsmiljøer som ser opp til denne dama, men som ikke har i nærheten av den psyken som trengs for å stille i en slik konkurranse. Jeg frykter også at hun nå har bidratt til å gjøre bikinifitness enda mer populært enn det allerede er ved å fronte sporten positivt i media, med blant annet titler som “Nå er jeg bra nok“, etter at hun gikk til topps i konkurransen. 

Jeg har dessverre alt for mange triste eksempler på jenter som ikke takler det opplegget en bikinifitnessutøver må gjennom. Etter alt oppstyret rundt blogginnlegget jeg skrev har jeg fått mange henvendelser fra tildigere utøvere som har takket meg for at jeg har satt fokus på alt det negative med bikinifitness. Jeg har også blitt kontaktet av ernæringsfysiologer som er helt enige med meg i at sporten kan være skadelig for helsen. Heldigvis er det flere som ser alvoret i dette. Håper virkelig at det kommer noe godt ut av denne debatten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I God kveld Norge sammenligner jeg sporten med en slags spiseforstyrrelse. For dere som ikke fikk sett programmet i kveld kan se det på Tv2 Sumo eller i reprise på Tv2 søndag klokken 00.15.

70 kommentarer
    1. Hvor er blusen din fra 🙂
      Helt enig ang bikinifitnes, takk og lov for at noen tørr å ta det opp 🙂

    2. Du gjorde en veldig god figur på god kveld Norge! Kult at du tør å diskutere dette temaet! Er veldig enig med deg, og tror det er viktig å få øynene opp for akkurat det. 🙂

    3. Er ikke så ofte enig med deg, Julianne, men denne traff du på! Det kan ikke kalles sport, og de som mener at det gjør det bør sette seg inn i hva en idrett faktisk er. Har reagert veldig på flere bilder Lene Alexandra legger ut av seg selv, og hun er på ingen måte noe godt forbilde for unge jenter. Hun virker fortsatt like glad i å posere i ekstremt lite klær – det eneste som er forandret er at hun ikke har silikon lenger, men ekstremt lav fettprosent. IKKE bra!

    4. Heia 🙂 æ elsker bloggen din, æ har nettopp begynte å lese din, du virker så ærlig å åpnet person. elsker stilen din også 😀 <3 æ lurte på om du kunne skriv en innlegg kordan du å forlova din ble kjent? Kæm spurte andre om sjanse? æ elsker å lese sånn kjærlighetshistorie.
      PS: mannen din e heldig som har dæ, du e en nydelig jente 🙂

    5. Jeg så innslaget ditt på God Kveld Norge idag og jeg må så absolutt si meg enig med deg angående denne sporten! Selv om Lene Alexandra tydelighvis har en psyke som er sterk nok for denne “sporten”, så er det ikke alle som har det og som mest sannsynlig vil bli dratt ned pga et stort ønske om å klare nettopp dette. Jeg er også enig i at Lene Alexandra skrev innlegget med tittlen “nå er jeg bra nok!” absolutt ikke bidrar til det bedre på denne fronten, heller det motsatte. Flott at du setter fokus på dette Julianne!

    6. Det jeg synes er mest trist idag er at man MÅ gjøre som andre. Jeg følger lena på instagram og har selvfølgelig fått med meg hva den dama gjør nå for tiden. Selv om jeg ser dette får jeg selv ikke lyst til å stille.
      Har vi blitt så svake i dagens sammfunn? Om jeg hører om en i morgen som tok livet sitt så får ikke jeg en trang til å gjøre det samme? Du, Julianne, blogger jo – i motsetning til meg. Jeg har ikke lyst til å blogge så derfor gjør jeg det ikke.
      Er det slik at om vi ser en tng så MÅ vi selv også? Jeg håper de fleste kan si nei. Jeg gjør ting som gir meg nytelse, og ikke hva andre gjør eller har gjort.
      Dere kjente er dessverre forbildene til de fleste. Men det skulle ikke vært slik, vårt eget forbilde burde vært oss selv. Gjør som du vil. Stå opp for deg selv. Vær en kopi av deg selv. Ikke pilotfrue, Lena A,Sophie Elise, Kim Kardashian etc.
      STAND UP FOR YOURSELF. BE A HUMAN, NOT A COPI.

    7. Kjenner jeg blir forbanna. Hvordan du uttaler deg om ting du ikke vet noe om.
      Skamme deg burde du gjøre. Tror du at du er så mye bedre person enn feks Lene Alexandra og Fitnessnora???? Jeg kjenner Fitnessnora. Ett vakrere og bedre menneske enn henne finnes ikke. Det samme kan ikke sies om deg. Jeg er sikker på at du er skikkelig sjalu på jentene og du har ikke samme styrke som de. Kom deg heller ut å tren og litt mere FIT til ditt eget bryllup. For du har jaggu forfalt den siste tiden.
      Hilsen ei som er eldre enn deg, trebarnsmor, og mere FIT en du noen gang kommer til å bli.

    8. Det som er dumt er når folk som ikke har kunnskap om det de snakker om får uttale seg. Og det er helt tydelig at så er tilfelle her. Både når det gjelder innlegget og svarene som er kommet. De som svarer her, pluss denne såkalte pilotfruen tror at de som driver med denne sporten ser ut slik årer rundt, det er FEIL!!! Dette er konkurranse form. Offseason legger man på seg mange kilo og spiser godt med sunn mat. Jeg vil tro, med tanke på størrelsen til Lene Alexandra at hun går opp 6-7 kg etter konkurranse. Dette er helt nødvendig for å kunne legge på seg muskler frem til neste konkurranse. Så snakker denne figuren om psyke, ja klart man trenger sterk psyke for å kunne komme seg i form til en konkurranse, akkurat på lik linje som man trenger det i all annen konkurranse om man ønsker å konkurrere på et topp nivå. Så kan jeg garantere at det er prosentvis langt mindre spiseproblemer innen denne sporten enn feks langrenn eller friidrett. I denne form for konkurranse kreves det god kunnskap om kosthold noe som er med på at man unngår de velkjente.spiseproblemene. Så argumenterer denne fruen med at når man veier maten sin, da er man gått for langt. Det er jo helt feil, det er en fin måte, og en nødvendig måte for å kunne vite om man må justere kalori inntaket opp eller ned. Ergo en fin måte å sørge for at man ikke blir for feit eller for tynn. Hadde flere gjort dette så hadde man ikke hatt en befolkning som blir fetere og fetere. Konklusjonen er helt klar denne fruen har null begrep om hva hun snakker om i dette tilfelle.

    9. Du er modig som står fram og sier det du mener. Veldi fint m diskusjon om temaet. Og det er morsomt at du kom på tv. Mer av det håper jeg.

    10. Første gangen jeg kommenterer – lest bloggen din lenge , jeg syns du er kjempe pen ☝😃 Er enig med deg angående dette fitnesskonkuranse greiene !! Det er som du sier – når man må veie drikken og maten sin da er d gått alt for langt 😣😣
      Jeg driver å får ned fettprosent fordi jeg har den ” populære” muffinmagen etter usunnlivstil og graviditet ! Før fødsel veide jeg 65 kg og har alltid vært tynn og slank , men etter fødselen la jeg på meg av alt jeg spiste , men det var utrolig mye usundt også da .. Hehe ! Så etter nyttår kuttet jeg alt av fett og sukker , spiste rent i 3 uker , gikk ned 2 kg av 69 kilone , og nå med litt trening 3 ganger i uka er jeg 1 kg unna mitt mål som er 65 !
      Men så koser jeg meg litt med godis i helgene da.. Hehe !:)
      Det er vel slik d burde være .. At man setter et sundt å realistisk mål !
      Jeg følger med deg på bryllupsplanene å det er utrolig kjekt !!!! Liker bloggen din utrolig godt Julianne !:)

    11. Tanja: Hei, Tanja! Så hyggelig at du endelig kommenterer og godt at du er enig i akkurat dette 🙂

      Så utrolig flink du er! Masse lykke til videre med til målet ditt! Jeg har troen 🙂

      Jeg koser meg også med god samvittighet i helgene. Det handler om balanse. Dersom man ikke har en form for balanse når det kommer til kosthold og trening så er det lett å vippe for mye til den ene eller den andre siden.

      Gøy at du følger bryllupsplanleggingen! Tusen takk for at du leser <3

      Håper jeg hører mer fra deg!

    12. Kristine: Vi trenger ikke være enige i noe for min del, men jeg bir veldig glad over å høre at du også ser alvoret i dette, Kristine 🙂

    13. Rebecca: Godt å høre at du er enig, Rebecca 🙂

      Jeg forstår ikke at det ikke er flere som har latt seg provosere av akkurat det blogginnlegget (“Nå er jeg bra nok”). Helt sykt..

      Ønsker deg en fortsatt fin søndag 🙂

    14. Andrea: Tommel opp for deg, Andrea! Du har et godt poeng her.

      Likevel bør man nok passe seg litt ekstra når man er mye i media fordi det ALLTID vil være noen som ser opp til en..

    15. Anonym: Jeg har aldri sagt at jeg er bedre enn noen. Det handler om hvordan disse utøverne fremstiller en idrett som dessverre går negativt utover helsen til veldig mange. Dersom jeg gjør noe som eventuelt er litt på kanten så fremstiller ikke jeg det som noe sunt eller noe bra.

      Det er hyggelig å høre at du er fornøyd med kroppen din. Men det er også trist å høre at du som en voksen mor rakker ned på meg og mitt utseende for å føle deg bedre. Voks opp.

    16. Svein Larsen: Nå er det begrenset med hvor mye kunnskap man trenger for å se at denne sporten er skadelig for helsen. Heldigvis er det flere enn meg som ser alvoret her.

    17. Jeg syntes overhode ikke at du har forfalt den siste tiden Julianne. Tvert imot. Jeg syntes du er vakrere enn noen gang, og jeg tror det spesielt kommer av at du har det bra <3 Slike kommentarer som denne trebarnsmoren kommer med mister hold når hun roter bort poenget sitt med slike usakligheter.

    18. Mange usaklige svar her, som ikke kan begrunnes. Og du som er trebarnsmor og nettroll: stakkars barna dine som vokser opp med en slik mor.
      Julianne, IKKE gå ned noe til bryllupet, du er fin som du er!

    19. Igjen er jeg helt enig, og jeg er så glad for at du fortsatt tør å fronte denne debatten etter mye drittkommentarer og bloggere som skriver innlegg om denne debatten for å forsvare en usunn “idrett”. Hvordan noen kan tro at en så lav fettprosent NOEN gang er sunt for så å legge det på seg igjen i offseason er helt tullete. Pleier aldri kommentere blogger, men din skiller seg ut. Synes du er kjempe flink. Ha en god søndag<3

    20. Kristine: Takk for støtten, Kristine! Jeg har fått streng beskjed av hun som syr brudekjolen min at jeg må holde meg akkurat der jeg er 😉 Hehe!

      Ha en fin søndag videre <3

    21. V: Takk for at du kommenterer dette!

      Jeg håper som sagt bare at det kommer noe godt ut av alt dette oppstyret. Da er det verdt hver eneste nedlatende ord som har blitt sagt om meg og til meg 🙂

      Ha en god søndag videre du også <3

    22. Julianne, du tar så feil som man kan ta. Ene og alene for du har null kunnskaper om sporten, og henger deg på et klagekor med like lite kunnskaper. Som jeg sa, den formen man ser på utøverne er konkurranse form. I store deler av sesongen er de ikke slik. Nå er det slik at for å kunne konkurrere i denne sporten må man ha inngående kunnskaper omhandler man skal spise. Dette er ikke snakk om slanking i den forstand som de fleste tror. Her er det snakk om å minske kroppsfettet samtidig som man beholder mest mulig muskelmasse. For å kunne gjøre dette må man ha et godt og velbalansert kosthold. Et kosthold som er langt bedre enn det den vanlige mann eller kvinne i gaten har. Her spiser man rene produkter uten tilsetning av E-stoffer og lignende. Man må ha en god balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett. Så det du og flere med deg uten kunnskap om idretten kaller usunt er faktisk det stikk motsatte. Men klart, om man TROR at eksempelvis LA ser ut som de bildene man nå ser året rundt, ja da kan man stille spørsmål, ikke omkring hvor Sundt dette er, men kunnskapen til de som uttaler seg negativt. Da foreslår jeg at man heller setter seg inn i sporten og hvordan den blir utført gjennom året og ikke hva man gjør en kort periode for å komme i konkurranse form. Og Julianne, når du svarer meg med det argumentet viser du med all mulig sikkerhet at du IKKE vet hva dette dreier seg om. Kom heller med argumenter om hvorfor det er usunt, og ikke len deg på at andre uvitende er av samme oppfatning som deg. Og jeg lover deg jeg skal motbevise nesten hvert eneste argument du måtte komme med.

    23. Jeg er 100% enig i det du sier, men (uheldigvis) er ikke dette det eneste i verden som går under galskap. Folk gjør utrolig merkelige ting som andre ikke aksepterer og ikke synes noe om, men alle må få gjøre det de vil. Jeg tror ikke det skader deg på noen som helst måte, bortsett fra at du synes synd på de, så hvorfor kan du ikke akseptere andre for det de selv ønsker med sitt eget liv?

    24. En annen ting som jeg synes er merkelig med det du skriver, og de fleste andre som sender inn svar her. Hva med alle de andre idretter der man har vektklasser, bryting, boksing MMA osv. Man har akkurat det samme der, man må som regel ned i vekt til konkurransen og man går opp etter ferdig konkurranse. Sannelig rart man ikke nevner dette og at det er usunt???? Det har aldri vært usunt å miste kroppsfett, om man klarer og opprettholde muskelmasse. Derimot for de som slanker seg på en “vanlig” måte, ja da er det ikke særlig sunt, for, til opplysning, mister man også mye muskelmasse, som igjen fører til lavere konstant forbrenning, som igjen fører til at man lettere legger på seg fett igjen og da uten den muskelmassen man mistet under slankingen, ergo man blir fetere på samme vekt.

    25. Frustrerende og trist å lese dette innlegget og innlegget du har på vg i dag! Du burde tenke deg to ganger om før du uttaler deg om svært sensitive ting!! Lykke til med ditt “perfekte” liv!

    26. Daniel Miller, si meg, på hvilken måte er dette en spiseforstyrrelse??? Er det slik at du tror at andre som er på topp i sin idrett ikke kjører et stramt kostholds regime??? Ta feks sprintere i friidrett, de har særdeles lav kroppsfett prosent. Mange av de damene der kunne stilt opp i den type konkurranse og hevdet seg, mener du da at de har en spiseforstyrrelse. Har du sett bilder av Petter Northug, særdeles lav fettprosent, er du av den oppfatning at han lider av en form for spiseforstyrrelse??? Dette må du nesten forklare meg om du kan, hvis ikke så slenger du bare ut av deg kunnskapsløst pjatt.

    27. Om det er en sport og hvor vidt den er sunn eller ikke vil en nok aldri bli enig om. Men det konstante fokuset på mat, kropp og utseende må vi da kunne være enig om at ikke er helt bra, og spesielt ikke for unge usikre jenter som jo utgjør størst andel av disse bikinijentenes følgere. Og som utøverne selv sier så kan de ikke ligge på så lav fettprosent året rundt som det de gjør den dagen de står på scenen (fordi det ikke er sunt), dessverre er det bildene tatt på scenen den ene dagen som florerer rundt og det er dette folk strekker seg etter.
      Av de 3 aktive fitnessjentene jeg kjenner sliter 2 med spiseforstyrrelse, dette kan jo selvfølgelig være tilfeldig. men mot de mange flere aktive fotballspillerne jeg kjenner hvor ingen av de har en spiseforstyrrelse jeg vet om synes jeg statistikken er skremmende.
      Fint at noen setter lys på debatten, supert 🙂

    28. Enig med deg Julianne! Folk må få lov til å gjøre hva de vil,men jeg kan ikke fatte og forstå at bikinifitness er bra. Synes ikke jenter eller gutter som er så sykt tynne og med så markerte muskler er noe pent å se på heller. Men men,bare min mening 🙂

    29. “Artig” å se at de som mener du tar feil i denne saken, oppfører seg totalt rabiat i dette kommentarfeltet. Helt utrolig!:-/
      Flott med en heftig debatt, men dette ble lavmål…

    30. Lena, jeg har vært i “bransjen” som kroppsbygger på nasjonalt topp nivå siden 1988, det er lenge siden det. Er ikke aktiv nå lenger. Siden har jeg fulgt med i utvikling av de forskjellige typer fitness og kroppsbygging. Det som er en av fellesnevnerene mår det gjelder denne type idrett er at man har mer enn normal kunnskap om kosthold. Dette er essensielt for å kunne yte Max både fysisk og psykisk. Ja klart det finnes unntak som får spiseforstyrrelser, men så er det i alle andre idretter. Uten at jeg har konkrete tall og komme med, kun logisk tenking så vil jeg tro at, prosentvis, vil det være færre med spiseforstyrrelser innen fitness og denslags. Hvorfor, jo fordi de som driver med det vet at kroppen deres trenger de nøye oppveide og gjennomtenkte kaloriene for å få fremgang og restituere skikkelig. Slik er det jo i all idrett, forskjellen ligger i det at i feks fitness og kroppsbygging bærer man idretten sin med seg i form av fysikken sin. Da blir det lett for den uvitende å kritisere fordi man ikke liker det man ser. Og når jeg ser på mange av innleggene her så ser jeg ikke ETT godt argument for at dette er usunt.

    31. Svein Larsen:
      Bikinifitness er en spiseforstyrrelse. De bruker bikinfitness for å kunne dyrke spiseforstyrrelsen de har.
      Blir for dumt å sammenlikne dette med andre idrettsutøvere på toppnivå.
      Her konkurrerer man om a ha mint mulig fett på kroppen, noe som er sykelig.
      Uansett hva du sier, blir det bare for dumt. Alle oss andre friske ser at dette er usunt og sykelig.
      Er så glad dette blir tatt opp i media, og at julianne tør å si sin mening.

    32. Thea, igjen så senker du nivået på diskusjonen ved å ikke komme med et eneste argument på hvorfor dette er, som du sier sykelig og en spiseforstyrrelse. Eneste du gjør ar at du sier at det er det. Så setter du igang å påstå at, uansett hva jeg sier så blir det for dumt. Det er feil det du sier enkelt og greit. Du har ingen dokumentasjon på at dette er sykelig, eller noe tilnærmet. Og i samme slengen så gjør du deg til talsperson for “alle oss andre”. Finnes ingen grunn til at du skal gjøre det. Men kom gjerne med noen argumenter som er bare en liten smule hold i så kan vi diskutere dette på et litt annet nivå. Som du uttrykker deg er litt som to barn som krangler der den ene sier du er dum, og den andre kontorer med du er dummere. Altså ingen argumenter.

    33. Du har helt rett og jeg synes du er en oppegående jente. Etter jeg så god kveld Norge fikk jeg er inntrykk av at Lene Alexandra ikke så helt frisk ut. Hun var så nydelig før. Jeg synes ikke noe om Fitness og synes helt ærlig at det ser helt for jævlig stygt ut. Æsj! Det ser ikke menneskelig ut, spesielt på kvinner. Kvinnekroppen har blitt en ekkel mannekropp. Uhg.. Ingen bryster og ja.. Det er sykelig!! Ikke la deg påvirke av de negative kommentarene, de som skriver dritt driver sikkert på med den fjollete “sporten” selv.

    34. Forskjellen mellom bikini fitness og idretter er at i feks langrenn er lav fettprosent en konsekvens av å være veltrent, ikke målet med idretten!!!
      Kan heller ikke sammenlignes med boksing, der må de holde en vekt for å være i en viss klasse, men det er ingen som tvinger dem til å være i fluevekt når de er 2 meter og bygget som en tanks.
      Rett og slett en form av ortorexi og treningsgalskap som premierer den med mest utstående blodårer. Jeg synes det er helt sprøtt!!

    35. Hun var den eneste som stilte i den klassen der hun fikk 1.plass. Så trikset er vel å melde seg opp der ingen andre melder seg opp. Virker som hun er helt lost i fitnessverden nå. Men var vel bare for å teste ut tror jeg.

    36. Helt enig med deg, Julianne 🙂 Bikinifitness = kroppskomplekser! Ikke noe annet å si om det. Veldig artig å se hvor mange som kommer ut med klørne når du tar opp temaet. Og det at de fleste av de er anonyme betyr bare at de er redd folk får vite at de selv går under komplekssjangeren og ikke vil bli avslørt 😉 Stå på! Du er bedre enn de!

    37. Men hvordan er bikinifitness egentlig en sport? Fordi det er fitness i navnet? Det er jo mer som modell-konkurranse. Så vidt jeg vet blir de kun bedømt ut i fra hvordan kroppen ser ut. Vi vet ikke om vinneren er sterkere/raskere ect. enn de andre. Det er klart de trener i forkant av en slik konkurranse, men selve konkurransen handler ikke noe om hvor god de er blitt i det sportslige, man ser kun på kroppen som har blitt til i stor del på grunn av diett. Og diett er vel ingen sport, ei heller å stå på en scene og vise frem hvordan kroppen ser ut i bikini. Også kan man jo lure på om man ville ha vært i stand til å i det hele tatt prestere noe særlig sportslig på konkurransedagen, vil tro kroppen er ganske sliten på grunn av dietten man må gå på for å kunne ha minst mulig fettprosent på scenen.
      Derfor, Svein Larsen, mener jeg det blir helt feil å sammenligne bikinifitness med sporter som f.eks MMA, boksing og brytning, der man faktisk må prestere sportslig, og den som vinner er ikke den med finest kropp (ut i fra standardene til konkurransen), men faktisk på grunn av at hun/han var den som presterte best. Man må ikke ha minst mulig fettprosent i slike konkurranser, selv om man kanskje må gå ned noe i vekt i forkant av en slik konkurranse.

    38. Svein Larsen er et eksempel på en sånn “anonym” person som jeg nevnte.. Han tørr ikke gå ut med sitt egen navn en gang. Har googlet alle mulige alternativ av Svein Larsen + fitness/bodybuilding/kroppsbygging, og han finnes ikke. Så at du “Svein” er anonym og skjuler deg bak falskt navn betyr enten at du 1. er en av disse med kroppskomplekser og derfor ikke tørr å stå fram, eller 2. at du ikke kom deg opp i nasjonaltoppen som du skryter av og faktisk er så anonym som internettet tilsier. Så få se at du står fram med ekte navn og gjerne en lenke til hvem du er, hvis ikke så slenger du bare ut av deg kunnskapsløst pjatt…..

    39. Svein Larsen:
      Kom med et godt argument for hva som er sunt med bikinifitness da? Hva er sunt med å senke fettprosenten sin til sykelig for så å legge det på seg igjen? Blir helt feil å sette annen toppidrett som langrenn, boksing, friidrett opp mot dette da det konkurreres i tid eller kroppskontakt mot motstander. jeg vil tro at hverken Petter Northug, Therese Johaug ikke veier maten de spiser. Før konkurranse spises det for å opprettholde et visst energinivå for å prestere best mulig. For å gå tom for energi under konkurranse mister man rimelig fort fokus og prestasjonsnivået svekkes betraktelig da hjernen får fokus på andre ting. Hydrert kropp og rikelig påfyll av energilagrene. Men i bikinifitness spises det X antall gram av kjøtt sammen med noe tørt å drikke så man skal se så rippa ut som overhodet mulig under konkurranse.
      http://www.olympiatoppen.no/fagstoff/ernaring/faktaark/fortrening/media3395.media
      Så å sette fitness opp mot annen toppidrett er i grunn et veldig dårlig argument for hvorfor bikinifitness kan betegnes på lik linje som langrenn, friidrett, boksing osv. Og du må ha en ekstrem sterk psyke- Det må du ha i alle former av toppidretter..

    40. V Det er sunt å trene vekter. Det er sunt å ha fokus på hva man putter i seg av mat. Det er sunt å lære om hva som er et riktig kosthold. Det er sunt med en lav fettprosent… Osv. Dessuten, her var det snakk om dette var usunt. Og det å spise sunt samt trene er en veldig sunn kombinasjon slik jeg har forstått det. Så skal jeg gjenta meg selv, det finnes ikke belegg i form av noen forsking som sier at lav fettprosent over en kort tid er skadelig. Og hva så om man veier maten sin, finnes ikke noe skadelig i det heller. Og nei, det blir ikke feil for det var fettprosenten og sunnhet dette dreide seg om. Ikke hvordan idretten blir utført. Mulig du ikke tror at de ikke gjør det, men det sier ikke noe annet enn hva du tror. Vær du helt sikker på at de er særdeles nøye med kostholdet sitt. Men sammenligningen holder absolutt mål. Slik jeg tolker deg nå så er lav fettprosent gret og ikke usunt om man går langren og svært usunt om man driver feks bikinifitness. Det synspunktet der ser du vel faller på sin egen urimelighet. Og som jeg leser her så vet du ikke hvordan feks brytere, boksere etc. kommer seg ned i den vektklassen de skal. Og nei man spiser ikke bare litt kjøtt og drikker litt i bikinifitness. Dette er slik det foregår, i la oss si 2-3 måneder spiser man kun ren mat, dvs kjøtt, fisk, noen spiser pasta, men de fleste ris, og da gjerne brun ris i og med at det er mer vitaminer og mineraler der. Også frukt samt noe kosttilskudd. Man går jevnlig ned på kaloriinntaket gjennom denne perioden. Så kommer man til noen få dager før konkurranse, da er det mange som “nuller” dvs spiser omtrent ikke karbohydrater for å tømme kroppen. Så når den KORTE perioden på kanskje en dag er over vil man “Karbe opp”, dvs tilføre kroppen mye karbohydrater samt litt protein. Om man da har lite kroppsfett og “treffer” med karbingen vil man da få det utssende med feks godt synlige blodårer. Men at dette er usunt er bare tull. Jeg har gjort dette mange ganger i kroppsbygging og sannheten er at man føler seg veldig bra og pigg, bortsett fra helt mot slutten. Men en ting har du rett i, man må ha en veldig sterk psyke for å klare å gjennomføre en skikkelig “deff”. Og de fleste sprekker, det er heller ikke usunt men kanskje et lite personlig nederlag. Og ingen kan vel gå gjennom livet uten å bli skuffet fra tid til annen.

    41. MEG Du er sannelig sørgelig utgave gitt. Jeg er her under mitt fulle navn. Men kanskje det er dine kunnskaper som ikke strekker til. Jeg er på Facebook under samme navn og jeg står på gule sider under samme navn.
      Og bare for å dumme deg ut litt mer, 1995 i minus 90 kg.
      Og om jeg så hadde valgt å være anonym, hva har saken med det å gjøre??? Jeg kommer med seriøse innlegg. Kan vel ikke akkurat si det samme om deg.
      Du har to innlegg her inne og begge står til klar stryk.
      Lykke til med å lete meg opp.

    42. Julie, jeg har drevet med, langrenn, skøyter, fotball og kroppsbygging i min tid. Og ikke noe var mer slitsomt enn å stå på en bygger scene og posere. Kroppsbygging er kanskje ikke helt det samme som bikinifitness, men prinsippet er det samme. Man må gjøre jobben på gymmen og utøve sporten på en scene. Enkelte ser på sjakk som en sport, jeg gjør ikke det. Og jeg har full respekt for at man velger å ikke se bikinifitness som en sport selv om jeg er uenig. Grunnet, jeg vet all den jobben som ligger bak.

    43. V, jeg svarte på kommentaren din, men det ser ikke ut til at den er kommet med her. Håper de får lagt den ut her.

    44. Skriver under på det V sier over her.
      Og du, Svein Andre klarer ikke å svare for deg på en god måte. Du har ingen gode argumenter for hva som er sunt med bikinifitness.
      Dette er langt ifra hva annen toppidrett handler om. Alle er mot deg. Og jeg håper en dag bikinifitness blir ulovlig i Norge. Friske mennesker ser at dette er sykelig. Ferdigsnakka

    45. Hva forskning baserer du dette på? Vil gjerne lese den selv, så takker for link, eventuelt andre referanser.

    46. Line, jeg har kommet med en rekke gode argumenter. Du bør lese litt bedre hva jeg har skrevet. Problemet her er at “alle andre” ikke har kommet med et eneste argument annet enn ar det, ifølge dem er usunt og sykelig. Det er en subjektiv oppfatning. Og du henger deg på og kommer ikke med ennet enn hva du personlig synes. Det er helt ubetydelig i forhold til hva som er sunt og/eller sykelig. Du vet ikke hva denne sporten innebærer og uttaler deg deretter. “Alle er imot deg”, hva bryr vel det, når de som uttaler seg ikke har en anelse hva dette dreier seg om. De ser en ting og gjør sine egne konklusjoner som ikke er basert på fakta. Det er akkurat som å høre en liten unge argumentere når jeg leser innlegget ditt. Og at du oppfatter at jeg ikke klarer å svare for meg på en god måte må bero på at du ikke klarer å forstå hva som jeg skriver.

    47. Ja, du har virkelig valgt deg et allment brukernavn, “Svein Larsen” 😀 Du eksisterer ikke, og havner dermed under kategori 2, som nevnt over 😉 Ut fra dine beskrivelser burde du være enkel å finne under fitnessjangeren.
      At du, som middelaldrende mann, lar deg bli så påvirket og engasjert betyr at noen har trakket noen på tærne og tydeligvis truffet godt – deriblant meg selv. 😉
      Og jeg kan love deg at det er INGEN som tar seg nær av det lavnivået du serverer av “fornærmelser” 😀
      Stå på i kampen din mot folk med usunne kroppskomplekser, Julianne!

    48. MEG, forstår du ikke hvor rett og slett patetisk du er? Er du virkelig så kjørt i hodet at du ikke ser at du dummer deg kraftig ut. Bare det at du setter deg ned og leter etter meg på nettet viser med all tydelighet at du har du har visse sosiale problemer.
      Og jeg har da ikke skrevet en eneste setning her som noen skulle ta seg nær av. Jeg har bare forklart hvordan ting henger sammen. Finnes ingen fornærmelser i hva jeg har skrevet. Og at du i din noe merkverdig verden klarer å tolke det dit hen sier jo særdeles mye om deg og ingenting om meg. Jeg påpeker at kunnskapen er liten til tross for sterke negative uttalelser. Og at uttalelsene er baret på subjektive meninger der det man ikke liker blir den overordnede faktor. Må huske på at jeg har ikke sagt at jeg hverken liker utseende eller den ekstremt lave fettprosenten disse jenten har. Det jeg har sagt er at det ikke er usunt.
      Du derimot i din overveldendene kunnskapsløshet angriper meg personlig. Noe som jeg tar med stor ro etter at jeg har ledd godt av deg. Så du må bare fortsette, men jeg kommer ikke til å gi deg noen tilbakemelding flere ganger. Jeg vet såpass om mennesker at slike som deg blir trigget om de får svar, positive eller negative spille ikke noen rolle. Og du, ikke vær anonym lenger da…😂😂😂😂😂

    49. Hehe, der fikk jeg det som jeg ville igjen, “Svein”. Trigget deg til å komme med nok en lavmåls kommentar 😀
      Ser ut som at du har de fleste leserne med deg i denne saken, Julianne 🙂

    50. May Britt, jeg tror du misforstod hva jeg skrev, eller jeg uttrykte meg uklart. La meg rette opp i det. Det jeg mener er at det finnes IKKE forskning, meg bekjent, som tilsier at en lav fettprosent er skadelig. Selv ikke så lav som fitness utøvere og kroppsbyggere har over kort tid. Og det er viktig å presisere, over kort tid.

    51. Til Svein Larsen: Serv frua ikke svarer deg. Og med det beviser hun at hun IKKE isvarvå komme med. Må bare le. Det beviser hvor at hun ikke hvordan fitness er. Fra fit trebansmorsom kjenner sporten godt.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg