ET MINNE FOR LIVET

Før jul besøkte jeg denne herlige damen i hennes eget showroom som ligger på Skøyen. Natalia, heter hun. Kvinnen bak Ikra glass. Hun lager alt av asjetter og fat til både restauranter, hoteller, andre type forhandlere og til privatpersoner som meg. Jeg kontaktet henne i anledningen mitt bryllup, da jeg lenge har vært på jakt etter noe helt personlig og flott til hovedbordet den store dagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I og med at Ulrik og jeg ønsker oss bidrag til bryllupsreisen i gave av gjestene våre så kommer ikke vi til å sitte igjen med minner i serviser eller andre materalistiske ting som vi kan ta frem i ettertid for å minnes bryllupshelgen, kun bildene og videoene som blir tatt. Derfor er det et stort poeng for oss å investere i dette selv. Jeg ønsker jo å ha noe flott å ta frem når vi får besøk av foreldrene våre, til jul eller ved andre høytider. Tenk så romantisk det blir om 20 år når vi forhåpentligvis fortsatt er lykkelig gift og kan dekke på med egne tallerkner med monogrammet vårt på 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Produktene er forresten ikke sponset, da dette er håndlagde ting som hun ikke har anledning til å gi bort. Grunnen til at jeg skriver om asjettene er fordi jeg har lovet å ta dere med på hele prossessen fra start til slutt i denne bryllupsplanleggingen. Det er lenge siden jeg har oppdatert dere noe om bryllupet nå ettersom at fokuset har vært på andre ting i julen. Men nå er det ikke mange ukene igjen til bryllupet, så det var på tide med en aldri så liten oppdatering..

Jeg har bestilt 12 dekktallerkner og 12 kuvertasjetter. Begge produktene er i klart glass og skal sandblåses. Under ser dere designet:


Det blir stas å vise dere det ferdige resultatet! Gjett om jeg gleder meg til å dekke på med dette i bryllupet 

47 kommentarer
    1. Jeg bare lurer på hva dere gjør om dere får noe annet enn penger i bryllupsgave? Personlig så gir jeg aldri penger i gave, da jeg ikke ser på det som noen gave, men som en “betaling” for å delta i selskapet.
      Jeg strikker/hekler eller lager noe personlig som jeg gir i gave, det synes jeg er koselig. Det viser at jeg har hatt mottaker(e) i tankene mens jeg laget gaven.
      Jeg kan og kjøpe noe, men da også noe personlig, noe jeg vet passer. Men penger? Nei, aldri, selv konfirmanter kommer med gaveønske når jeg spør fordi alle vet at jeg kun gir gaver. Og jeg har aldri hørt at noen var misfornøyd, tvert i mot. De takker hjertelig og kommer gjerne senere og forteller enda en gang hvor stor pris de satte på gaven. Et minne for livet, i stedet for penger som gjerne forsvant på tull og tøys, uten minner fra den store dagen. Jeg synes det er direkte ufint av dere å tvinge gjestene til å gi dere penger, det er nesten tigging i mine øyne. Hvis dere ikke har råd til å betale bryllupsreisen selv så bør dere kanskje snobbe litt ned på selve bryllupet? Monogram er det vel stort sett bare kongelige og andre med adelige titler som har? Men dere har jo leid et slott, så da må vel resten stå i stil. Så får dere heller be om almisser så dere kommer dere på bryllupsreise, den må vel stå i stil til resten, selv om den er betalt av andre. PS det heter asjett ikke askjett.

    2. Hvorfor ikke bruke de pengene på reise også kan de andre få gi akkurat hva de ønsker?
      Og hva mener du med privatpersoner som deg, vi vet nå at du er noe for deg selv men måten du skriver ting på skulle man trodd du går på barneskolen. Hvorfor skriver man når et innlegg ikke er sponset? I alle dager liksom, jeg skjønner godt hvorfor hun ikke vil sponse. Du har jo spurt henne om sponsing og fått nei 😉 eller hva? Du har brukt bloggen din mye for å få goder 😉 hørt en del rykter om det.

    3. Håper du ikke bryr deg om bitre kommentarer og kjører ditt eget løp! Superkult glass og tøft med monogram!

    4. Hm, litt ufine kommentarer over her. Men om du vil ha tilbakemelding på asjettene så er den at det virker dumt med overdimensjonert selvsentrert monogram. Prangende, og subjektivt sett harry.

    5. Synes kanskje fatene blir litt mye. Regner med at disse monogrammene vil komme tydelig frem ellers i bryllupet, blant annet på servietter og vielsesprogrammed mere.
      Personlig hadde jeg heller ikke brukt slike tallerkener i andre høytider heller. Virker litt egosentrisk, sånn “ja det er julaften vi feirer men ikke glem å feire mitt bryllup i tillegg”. Samtalen under julemiddagen vil jo da mest sannsynlig bare dreie seg om dere bryllup, og julaften eller høytiden som egentlig feires mister litt fokus.
      Men å ha tallerkener til eget bruk bare for deg og din man, det er jo bare koselig.

    6. Jeg synes det er en superkoselig ide, og er absolutt ikke enig med flere av de andre som har kommentert. Gjør som du ønsker det er deres bryllup og dere som skal ha de koselige minnene med dere videre i livet 🙂

    7. Haha, hadde jeg fått noe heklet eller strikket i mitt bryllup kunne vedkommende bare spart seg. Det hyggeligste med å gi gave, er jo at den/de som mottar det blir fornøyd.

    8. Sofie, ja, man bør kjenne de man omgås, vite at de setter pris på det de får og hittil har alle brudepar satt stor pris på de flotte, heklede sengeteppene de har fått i bryllupsgave. Ikke alle som bare ønsker seg penger, penger og atter penger for å vise for all verden at de er såå rike og vellykkede.

    9. Synes det er mye hyggeligere å gi folk det de faktisk ønsker seg/trenger. Istedet for masse dill som bare blir liggende og man ikke får brukt.. Hadde jeg fått noe som noen hadde heklet for eksempel, kommer veldig an på farger og hva det er, da hadde jeg følt at det var veldig snilt gjort, men ikke noe jeg hadde hatt bruk for.. Mye som bare blir liggende og støve av gaver også. Men, kommee som sagt an på hva.

    10. Så utrolig fint. Gleder meg til de er ferdige så vi kan se bilde på bloggen. Romantisk da med monogram på og gøy å ha resten av livet😃

    11. Her var det mange stygge kommentarer! Jeg syns det er flott at dere velger å gjøre ting på deres måte, i stedet for å følge standardformatet. Jeg håper du blir fornøyd med både servise og bryllupsreise 🙂

    12. Tine: Takk for det, Tine! Jeg lover å vise masse bilder fra bryllupet og der vil serviset naturligvis komme godt frem 😀

      Jeg synes også at det å ha sitt eget monogram er romantisk <3

    13. Ida: Helt enig. Som gjest bør man ta hensyn til brudeparets ønsker for den store dagen, med mindre det er en god grunn for noe annet 🙂

      Ulrik og jeg blir selvsagt glad for alt vi får. Men vi turte ikke ønske oss masse ting da vi dessverre ikke har plass i verken skap eller skuffer.

    14. Anonym: Det virker som om du har et spesielt forhold til penger? Jeg ser i hvertfall ikke noe galt ved å ønske seg bidrag i penger i gave av gjestene til en bryllupsreise etter å ha brukt alle våre egne sparepenger det siste året på dette bryllupet og gjestene som kommer.

    15. Det er opp til hver enkelt hva man ønsker seg til bryllupet. Selv ville jeg ikke kjøpt dette serviset, men det er du som bestemmer hva du vil ha, og det er fint at du fåt det du liker.
      Det jeg lurer på er: Hvorfor kjøper du ikke suppetallernener når du kjøper middagstallerkener, og hvorfor skal du dekke med dette til 12 personer i bryllupet når derer mange fler gjester?

    16. skilsmissefrue: Takk for at du sier det 🙂

      Jeg hører selvfølgelig ikke på hva alle andre mener om detaljene i bryllupet. Grunnen til at jeg deler dette er som sagt bare for å ta dere med på hele reisen frem mot den store dagen 🙂

      Ha en fortsatt fin helg!

    17. Kristi: Egosentrisk å bruke servis fra eget bryllup i høytider? Den var ny. Har du aldri vært på besøk hos foreldre eller besteforeldre som tar frem servis fra eget bryllup? Det er jo bare så romantisk og flott. Spesielt når du vet at de KUN tar det frem få ganger i året..

    18. Anonym: Bryllupsreisen som vi har bestilt koster veldig mye mer enn dette serviset. Hvorfor skal gjestene bestemme og ikke brudeparet? Er det ikke brudeparets dag? Det ligger vel litt i ordet “gjest”. Du har kanskje ikke vært gjest før?

      Det er stort fokus på at bloggere er dårlige til å merke de sponesde innleggene sine for tiden. Derfor skriver jeg når noe ikke er sponset for ikke å bli misforstått de gangene leserne mine kan bli usikre..

      Jeg kan stort sett velge og vrake i hva jeg vil få tilsendt “gratis” og takker nei til ting nesten hver dag. Det er en vurderingssak da man som blogger må skatte av alt man får. Klart jeg bruker bloggen min til å få goder? Det gjør da alle bloggere.. Noe annet ville vært dumt.

    19. trude: Vi kjøper verken middagstallerkner eller suppetallerkner. Vi kjøper dekktallerkner og kuvertasjetter 🙂

      Hovedbordet består av 12 personer: Brudeparet, foreldre, forlovere med følge og toastmaster. Derfor 😉

    20. Jeg syntes ideen er super flott og tallerknene like fine!
      Typisk nordmenn å slå så ned på andres valg selv om jeg stusser litt på hva de egentlig hyler for, de fleste brudepar har vel ett eller annet som minner de om bryllupet?
      Ser ikke problemet. Tror nok det er mye usikkerhet i bunn ja.

    21. Til første kommentaren som konsekvent ikke gir penger : Jeg har nesten bare begynt å ønske meg penger til enhver anledning.. Evt så ønsker jeg meg spesifikke ting.. Hvorfor? Fordi man har ikke plass til alt mye rart :/ I tillegg har jeg arvet mye fra bestemor/farmor/tante i strikket/heklet kategorien – og det er virkelig grenser hvor mye man kan ha av det også. Dette var bare et eksempel altså.
      En liten kommentar til; Det er mulig jeg er ekstremt høflig.. Eventuelt godt oppdratt? Men å takke hjertelig for en gave (uansett hva det er) når man får den, for deretter å følge det opp igjen senere gjør jeg alltid. Føler det bare er folkeskikk. Jeg ble ikke overlykkelig når tante strikket en genser til meg som klør, men takket da og var takknemlig uansett. Med andre ord, at folk kommer i ettertid å ‘takker skikkelig’ – trenger ikke å bety at de faktisk er ekstremt takknemlige. Kan hende de fortsatt ville hatt pengene :p

    22. Jeg må bare le av de mange RARE kommentarene folk kommer med 🙂 HAHA !
      La nå Julianne planlegge sitt EGET bryllup, det er ikke dere som skal gifte dere med Ulrik og skal da ikke bestemme hvordan de gjør SITT bryllup 🙂 Kjempe gøy og få lov til og bli med på planleggingen Julianne 🙂 Blir moro å se det ferdige resultatet 🙂 Synes det så kjempe fint ut. Ha en fin søndag 🙂

    23. Så herlig med custom-made servise med eget monogram, Julianne! Jeg var selv i et bryllup i sommer hvor gjestene utelukkende ønsket seg penger til bryllupsreise, da denne ble svært kostbar, istedenfor å få en masse dill dall til hus og hjem som de ikke hadde interesse av. Syntes det er flott å kunne bidra til dette & følge brudeparets ønsker! Det er jo som du sier, det er brudeparets dag! 🙂
      Som vanlig er det bedrevitende mennesker som lever etter janteloven som sin bibel, hvor alt er svart/hvitt og spyr ut kvalme i kommentarfeltet. Kvalme mennesker som som får det bedre med seg selv ved å hakke ned på andre. Prell det av deg & stå på med herlig blogging! Jeg er fast følger som er kommet for å bli! 😀 <3

    24. Vi har ønsket oss dekktallerkener og asjetter med monogram til vårt bryllup også. Natalia var veldig proffesjonel og kom med masse gode tips og forslag. Vi er super happy med resultatet og gleder oss stort til å vise det frem til venner og familie.

    25. Olga: Så stas! Dere kommer ikke til å angre på bestillingen. Jeg er SÅ glad for det minnet vi har liggende i skapet, som vi tar frem ved litt ekstra fine anledninger 🙂

      Masse lykke til med bryllupet!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg