BARN OG ALKOHOL HØRER IKKE SAMMEN

Husker dere innlegget hvor jeg skrev om at barn ikke har noe å gjøre i et bryllup? I dag vil jeg minne dere på “barna våre” igjen, men nå i en annen setting. For i julen har jo barna en slags hovedrolle, akkurat som et brudepar har i sitt bryllup. I julen er det først og fremst barna som skal kose seg og føle seg trygge. Vi voksne kommer i andre rekke..

Selv har jeg ikke barn, men jeg feirer ofte jul med barn i hus. Jeg er oppvokst med at de voksne tar seg noen glass vin rundt bordet og har aldri tatt noe skade av det. Men jeg vet med meg selv hvor fort et glass blir til fem og hvordan det baller på seg utover kvelden. Det er hyggelig at de voksne koser seg, ikke misforstå. Jeg kommer nok også til å nyte noe i glasset til julemiddagen med god samvittighet den gang jeg blir mor. Men inntaket av alkohol rundt barn bør begrenses i mange norske hjem, spesielt i julen.

Det er ikke meningen at noen foreldre der ute skal føle seg truffet av dette innegget. Jeg vil bare minne dere på at det er barnas jul og de som skal komme i første rekke denne høytiden. Du er ikke en dårlig forelder fordi du drikker alkohol, men du er en dårlig forelder dersom du ikke drikker med måte når barna er tilstedet.

Husk også at dette gjelder like mye for onkler og tanter, som Ulrik og meg. Det er ingen hemmelighet at vI er glad i å ta oss en fest, men vi er begge forsiktige rundt niesene våre som vi er så heldige å få feire jul med i år. Barn og alkohol hører ikke sammen. Drikk med måte i julen, folkens!


Riktig god jul fra Ulrik og meg 

15 kommentarer
    1. Hei fine deg 🙂 Jeg ønsker bare å fortelle deg at jeg elsker bloggen og synes du skriver veldig gode og meningsfylle innlegg, det er nemlig ikke alle som gjør det! Så tommel opp til deg. Håper du får en fin jul sammen med venner og familie, for det fortjener du virkelig! Og helt til slutt vil jeg ønske deg et godt nytt år, så gleder jeg meg til å følge deg gjennom 2016 også <3

    2. Helt enig Julianne! Så sant og veldig veldig viktig!
      Så kule julegensere dere hadde!
      God jul og stor klem
      Så sees vi på nyåret!!! 🎉
      Linn Therese 😘

    3. Hei! Jeg er enig:), synes det er greit at man kan drikke noen øl eller vin eller det man har lyst til, men det er viktig å drikke med måte!
      Jeg rakk ikke å kommetere det forrige innlegget ditt, men det hadde vært gøy å se flere innlegg om trening og kanskje kosthold med noen av favorittoppskriftene dine? Og så noen hår og sminkeinnlegg? Og fortsett sånn som før, sånn som med dette innlegget for eksempel der du tar opp ting som er viktige for deg! 🙂 jeg gleder meg også til å se og høre mer om bryllupet! Håper dere får en fin jul 🙂 <3

    4. Enig! Alkohol som drikke til maten synes jeg her helt greit, men å drikke seg brisen og full synes jeg ikke er greit. Atferdsendring hos de voksne merker barna fort, synes det bør unngås. God jul!

    5. Når jeg var liten, type 3-8 år… så syntes jeg de aller mest eventyraktige og gode kveldene var når de voksne drakk og vi barna fikk litt frie tøyler. Det var en slik magisk atmosfære som man husker ennå… og alle var glade, alle var positive, alle var hyggelige og vi fikk drikke så mye brus vi bare giddet.
      Fantastiske minner, med… riktig nok, lettere beduggne voksne. Men alkohol kan gjøre en fin kveld riktig magisk. Rus er magi blandt de rette mennesker i de rette situasjoner… og det er nok et realt helvete når det ikke passer.
      MEN… jeg vil bare si at det går an… det går virkelig an.

    6. Gode foreldre drikker ikke på Julaften i dete hele tatt mens barna er våkne . Og slettes ikke til måltidene .
      Etter barna har sovnet , kan man slappe av med et glass vin eller annet .
      Foreldre som er seg selv , tuller og tøyser , som er som vanlig bare ordentlig avslappet og glade på Julaften vil barn huske resten av livet .

    7. Jeg er HELT ENIG!! I vår familie er det null alkohol på julaften. Kun en akevitt etter maten for å ikke bli dårlig.
      Kjenner mange på min alder som hadde foreldre som drakk seg full på julaften da de var små. Det skjer noe med dem…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg