DE SLANKE KROPPENE MOTIVERER MEG

Hei, dere.. Nå begynner jeg å bli lei av all denne klagingen over “presset” fra disse Victoria’s Secret-modellene. Det er da ingen grunn til å henge med leppa av noen pene kropper? De har kanskje uoppnåelige sprettrumper og flatere mager enn normale mennesker, men nå er jo faktisk utseende deres en stor del av jobbene deres også. Tenk hva du hadde oppnådd dersom du jobbet med kroppen din 24/7. Jeg mener ikke at hvem som helst kunne sett ut som en VS modell, men jeg mener at det ikke er så fantastisk imponerende som alle skal ha det til. Det er tross alt livet deres.

Jeg er enig i at noen av modellene er for tynne og at det er fullstendig galskap å kalle Gigi Hadid for “hun tjukke”. Men kan vi ikke slutte å la denne bransjen påvirke oss negativt? Jeg kommer aldri til å se i nærheten av like bra ut som noen av disse modellene, men det er heller ikke målet mitt. Jeg velger å prioritere annerledes og derfor må jeg leve og være fornøyd med den kroppen som jeg har. Likevel må jeg innrømme at de skinnende og slanke kroppene på catwalken til Victoria’s Secret motiverer meg. De får meg faktisk til å gi litt ekstra gass nå som det er kaldt og mørkt ute og sofaen frister aller mest. Er det så dumt da? Kan vi ikke for en gangs skyld dra litt nytte av utseende deres istedet? La oss inspirere til en sunnere og mer aktiv hverdag. Jeg mener ikke at vi skal se på de jentene som våre forbilder. Tvert i mot. Men det er mer enn nok av ting som drar meg i motsatt retning på denne tiden av året, som feit mat, julegodteri, hyggelige TV-program og all annen innekos. Derfor trenger jeg litt drahjelp i riktig retning også. Hva sier dere?

24 kommentarer
    1. helt enig med deg der. man kan aldri undervurdere at fysisk aktivitet og mat er viktig for å holde kroppen i sjakk og for å se bra ut må man sette innsats på det selv. det de lever under er ett strengt regime for å oppnå de kroppene. men så er det jo også sånn at de trener seg opp til dette showet og ulike ting de er med på, helårskroppen deres er ikke like trimmet og tonet. de har jo ett liv mellom slagene de også 🙂

    2. ENIG! Hvert år når det sendes i Norge er det gjerne juletider, og jeg kan typisk sitte i sofaen og knaske på noe. Også kommer det showet på skjermen. Da bytter jeg bort noe av maten jeg ikke har godt av, og tar en løpetur dagen etter. Bra for kropp og helse
      Men du som løper en del; jeg lurer på hva slags sportsbh du bruker? Jeg har brukt nike sine, men syns ikke de holder godt nok (og løping i dårlig bh er jo motorveien til hengepupper), så har brukt to, men da får jeg gjerne vondt i skuldrene av presset. Noen tips? 🙂

    3. Herregud, jeg er SÅ enig! Er så drittlei folk som skal rakke ned på andre jenter, fordi de er sjalue selv.

    4. HELT enig. Norge har blitt en “jeg føler meg støtt”-befolkning. Det skal ikke mer enn noen modellbilder før folk føler seg støtt.

    5. Lixil
      Anbefaler deg sportsbh fra Casall, modellen High impact. De holder puppene virkelig godt på plass! Du finner de hos Get Inspired 🙂

    6. justadored: Det gjør meg vondt at det hender du blir lei deg av dette. Tenk litt over hvor mye tid disse jentene bruker på trening hver eneste dag. Tenk hvor kjedelig det må være å BARE spise sunt. Jeg personlig elsker å kose meg litt i blandt og synes absolutt ikke det er verdt å droppe kosen og flytte inn på Sats for å se “perfekt” ut. Det føles godt å trene, men det føles også godt å leve. Håper du lar de fortsette med å motivere deg, ikke dra deg ned <3

    7. Ida: Ja, vi er dessverre litt hårsåre. Jeg skulle som sagt virkelig ønske at vi heller kunne dra litt nytte av disse supre kroppene for en gangs skyld..

    8. Nora: Takk for at du sier det, Nora! Jeg kan bli sjalu på slike kropper selv, men jeg vet hvor mye slit som ligger bak og det synes jeg ikke det er verdt..

    9. lixil: Hehe! Morsomt at du sier det. Jeg gjør akkurat det samme og jeg vet at jeg kun har godt av det. Dessverre er det mange som sliter mye med selvbildet og mener at slike type modeller påvirker de negativt. Jeg skulle bare ønske at vi snart kunne dra noe positivt ut av dette. I media står det stort sett bare om dette “presset”..

      Jeg bruker ofte Pierre Robert. Synes både de sitter godt og føles bra å ha på 🙂

    10. Madeleine: Jeg tipper at disse jentene ser ganske så striglet ut hele året, til tross for at de mest sansynlig lever ganske ensformige og kjedelig. Jeg har troen på den gyldne middelvei, hvor vi trener og spiser sunt i hverdagen, og koser oss i helgene 🙂

    11. De jentene verken motiverer eller demotiverer meg spesielt mye, siden det er tyve år siden modellene hadde en atletisk fysikk som viste at de trente, i dag er VS modellene stokkmagre og uten rompe med kjøpepupper.
      Ikke en kroppstype jeg aspirerer til.

    12. Jeg blir også litt ekstra motivert av VSmodellene, men i det siste har jeg også følt meg mer inspirert av sånn typisk fitnessjenter eller med andre ord jenter som løfter tunge vekter osv. Men jeg er enig i det du skriver at folk må slutte å klage så mye! Jeg føler at folk klager fordi de ikke ser saken fra forskjellige perspektiver, men jeg tror det kan være sunt med en konstruktiv debatt rundt dette da (om det er mulig i det hele tatt vet jeg ikke hehe). Synes det er bra hvertfall at du som blogger og som når ut til mange jenter skriver at du ikke har som mål å se ut som en VSmodell men ønsker å fokusere på aktivitet og sunnhet og at du velger å ha andre prioriteringer enn bare trene trene trene 🙂
      Jeg synes hvertfall at du ser bra ut og jeg får inspirasjon til å trene fra deg og bloggen din! Jeg lurer egentlig på hva annet gjør du på trening? Sånn jeg vet jo at du løper en del på tredemølle men trener du styrke, i så fall hvordan type da? Har akkurat kommet igang igjen på treningssenteret, jeg prøver å få til en kombinasjon av kardio og styrketrening men med fokus på styrke da:)

    13. Jeg blir sååå motivert!😄 og det beste er at de har litt muskler, de sulter seg ikke, så med en gang jeg ser dem løper jeg til trening 😀

    14. At du klarer å se på dette som motivasjon er kjempefint, men det er ikke alle som klarer å se på det på denne måten. Spesielt unge jenter klarer ikke å ha et “voksent” syn på dette, og de kan sulte seg for å kunne se ut som VS-modellene, noe som fører til spiseforstyrrelser. Selvfølgelig kan vi ikke si at VS-modellene ikke skal få lov til å se ut som de gjør, det er som du sier selvsagt en stor del av jobben deres.
      Jeg vil også si at å ha en tynn kropp som motivasjon til å trene er et ganske dårlig utgangspunkt. Å trene er ikke det samme som å være slank. Man kan være kjempesterk og utholden uten å ha thighgap eller six-pack. Motivasjonen til trening burde ligge i å ha en god helse og å bli sterk og utholden, ikke å få en fit kropp.

    15. Takk for dette innlegget. Er utrolig lei selv av at Victoria’s secret modellene hele tiden skal får skylden for slankepresset. For min del er det de samme avisene som skriver negativt om VS, som er de verste når det kommer til slankepress i form av diverse artikler ala “gulerøtter er helseskadelig”, “slik kommer du deg i form etter all julematen du ikke burde ha spist i utgangspunktet”, eller “dette er den nyeste superdietten, prøv den og bli tynn og vellykket som Kari fra Hamar”.
      For min del, som en jente på 22 år med spiseforstyrrelser, så syns jeg slike artikler er mer påvirkende enn disse jentene. Faktisk får disse jentene meg til å ville spise mer variert og sunt. Miranda Kerr fronter f.eks litt av alt er bra, og man skal aldri være straffe seg selv hvis man skeier ut, men heller tenke at kroppen trengte det der og da. Når jeg der i mot leser artikler fra VG(eller andre aviser) om alle matvarene jeg ikke kan spise for da blir jeg feit, får kreft, eller er like usunn som en røyker, blir jeg mye mer trigget. Og ofte slutter jeg å spise sunne matprodukter etter å ha lest slike artikler.

    16. Pene jenter, men vil ikke kalle dem trente.
      De er slanke, men med lite former. De fleste av dem har
      flat rumpe og svært gap mellom lårene. Lite muskler å se.
      Men slik er jo de fleste som er modeller.

    17. I dette innlegget ser du bort fra det største argumentet mot det skjønnhetstyranniet som Victoria’s secret er med på å holde oppe. Nemlig de unge jentene som påvirkes av dette. De jentene som er helt nede i 11-12 års-alderen og som blir bombardert med bilder av hvordan “pene” jenter ser ut. Unge jenter som ikke vet hvem de selv er enda, som ikke vet at mange av bildene er retusjerte, og som kanskje tenker at det er noe galt med dem selv. Unge jenter som kanskje ikke vet så mye om spiseforstyrrelser og hvor kort det er fra “jeg skal bare komme i litt bedre form” til spiseforstyrrelser. Som er så utrolig sårbare fordi de er i en alder der de skal finne ut veldig mye om seg selv og om hvem de er. Synes det er trist at ditt syn på saken kun handler om hvordan det påvirker deg personlig, at du ikke ser utover på andre samfunnsgrupper.
      Men for all del, stå på med treninga! Det er kjempesunt, jeg heier på deg!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg