ULRIK DEN HÅRFAGRE

ramAOTime._getjQuery()(function(){
try{ramAOTime.ramAOTime(“http://rwa.rampanel.com/ram/RAMtriever?7601|52328|In-ViewBloggTest1″,2000,0.10,”#inviso7601”,false,false,null);
}catch (err){if (console.log){console.log(“ramAOTime error: “+ err);}}});

Endelig var dagen kommet. Dagen eg har ventet på siden eg tok steget inn på Masterklinikken, fikk en gratis konsultasjon og beskjeden fra Sten Thure Eriksen om at det var håp.. Ord som klinget meget godt i mine ører.

Det å miste hår, spesielt om man ikke trives med mindre hår enn det man allerede har er noe dritt. Men nok om det. I mine tidligere innlegg HER og HER kan dere lese om foranledningen til denne behandlingen, nå over til det viktigste og mest spennende for både dere og meg. Selve dagen for behandling og hvordan det har gått dagene etter.

Tirsdag for en uke siden var selve behandlingsdagen. Eg hadde på forhånd fått en masse god informasjon angående hva som skulle skje, hva eg skulle ta hensyn til, hva eg skulle unngå å spise og drikke.

Masterklinikken holder til på Colloseum på Majorstua, ikke så veldig langt fra hvor vi bor. Vi fikk tildelt egen parkering i kjelleren på bygget og vips så var man i heisen og inne på klinikken. Alt føltes veldig behagelig fra første stund. Bildene sier jo en del, men det å komme inn i lokalet, føles mer som å komme inn på et spa eller lignende. Flott og  innbydende, med musikk typ “enya” eller lignende i bakgrunnen. Når man skal gjøre noe man aldri har gjort før, så er det jo normalt at pulsen stiger litt og at den “gruglede” følelsen melder sin ankomst i kroppen. Heldigvis overtok følelsen av velvære fort på grunn av den gode atmosfæren.

Vi blei godt mottatt og fikk tildelt et eget rom for dagen. Et behagelig rom med en sofa, bord, tv og muligheter for å koble seg til trådløs internett. Perfekt for de som vil benytte den tiden man er på klinikken til å få unna noe av dagens gjøremål. For min del var det perfekt i og med at Julianne var med og hun fikk benyttet muligheten til å svare på eposter og jobbe med bloggen sin.

Vel innlosjert, skiftet og klar. Eg er usikker på hva man kaller det eg hadde på meg for noe, men bildet viser i hvert fall ka eg meiner.

Eg valgte å ta denne behandlingen uten å barbere meg på hodet. Det var også en av de viktige punktene for meg når det gjaldt å finne riktig klinikk. Måten de da gjør dette på er at de løfter opp en del av håret i bakhodet som er der og barberer en stripe under. Dette område er det de kaller “donorområdet”, hvor de henter hårsekkene fra. Når man gjør det på denne måten så er det mer eller mindre umulig å se at man har barbert en stripe i nakken. De hårsekkene man tar ut vil aldri komme tilbake der de var, men da dette er et område med såpass mye hår fra før (kronen), så vil det ikke synes i det hele tatt. Eg var bare glad for at eg slapp å barbere vekk alt håret på hodet, som er en av grunnene til at eg tidligere ikke har våget å ta en hårtransplantasjon.  

Etter barberingen så var det tid for å ta ut hårsekkene. 2000 hårsekker skulle ut, og det skulle da gjøres med at eg ble liggende på magen på en behagelig benk. En slik benk som minner om en massasjebenk med hull til ansiktet.

Under en slik behandling får man lokal bedøvelse. Eg vil sammenligne denne bedøvelsen som de fleste andre bedøvelser eg har fått i mitt liv. Man kjenner stikkene, men det er ikke vondt. Det hele varte ca 15 sekunder, så var faktisk hele bakhodet bedøvet. Fra det tidspunket merket eg null og niks. Tiden de brukte på å ta ut de 2000 hårsekkene var ca 1,5time. Eg følte at tiden gikk veldig fort, da eg sovnet flere ganger mens de holdt på. Deretter fikk eg en velfortjent pause og gikk tilbake på rommet for å hilse på frøkna. Her ble vi oppvartet med sushi og forfriskninger før neste runde på programmet.

Etter pausen skulle de 2000 hårsekkene settes tilbake på hodet mitt igjen, men nå i front der hvor eg mangler hår. Området som eg ville oppgradere hadde vi allerede tegnet inn (som vist på bildene under). Det ble en ny runde med lokalbedøvelse og deretter begynte de prossesen med å sette hårsekkene mine inn igjen der hvor eg tidligere har hatt hår (for noen år siden). Under denne prossesen snakket vi en del sammen. Han som behandlet meg fortalte at han kunne se at eg hadde hatt en virvel i luggen tidligere, noe som eg hadde helt glemt selv. Ganske morsomt i grunn.

Personalet på klinikken var skikkelig trivelige, noe som er alfa og omega i slik en situasjon. Eg som alle andre er sårbar der man ligger og får tilbake litt av selvtilliten sin. Det å sette inn hårsekkene tok 2 timer, så var behandlingen ferdig. Følelsen eg sitter igjen med nå som det endelig er gjort er ubeskrivelig. Det eg lenge har sett frem til er nå en realitet.

De 3 første dagene “vannet” eg håret med en saltvannspray som eg fikk utdelt. Nå har det gått en uke i dag siden eg tok behandlingen. Det er 2 uker til hvor eg ikke kan ha noe slags hårstyling eller lignende i håret, men det er det verdt. Ellers har eg levd som normalt helt siden behandlingsdagen. 

For meg og helt sikkert de fleste andre er det viktig at en slik behandling ikke preger deg i flere dager. De 2 første dagene kunne eg ikke vaske området foran hvor de hadde satt inn hårene. På dag 3 kunne eg lett vaske hele hodet, og allerede etter første vask kunne man ikke se behandligen eg hadde gjort uten å vite om det. Det var kun litt rødhet i hodebunnen som eg enkelt skjulte med mitt andre hår. Rødheten gikk over etter dag 4.

I min jobb som pilot jobber vi 5 dager på og har 4 dager fri. Eg valgte å ta behandlingen på min første fridag, så eg kunne ha noen dager å “heale” på frem til eg skulle ut å fly igjen. Hadde det ikke vært for det at eg ikke fikk vaske håret de 2 første dagene, så hadde ikke eg hatt noen problem med å dra på jobb dagen etter. Null smerte eller ubehag. Det var litt små sår i hodebunnen, but thats it. Nå har eg endelig gjort det, og det eneste eg angrer på er som sagt at eg ikke har gjort dette før.

Det finnes mange klinikker der ute, flinke er de sikkert også. Men den følelsen før, under og etter behandlingen som Masterklinikken har gitt meg har eg vanskelig for å tro at noen overgår. Eg unner dåkke alle det samme og stiller gjerne opp om dere vil spørre meg om noe. En ydmyk og glad sjel vil rette et stor takk og en stor applaus til det dyktige teamet på Masterklinikken. Dere er rett og slett helt fantastiske! 

Siden det har vært såpass stor interesse rundt dette på Juliannes blogg, så kommer eg videre til å oppdatere en gang i blant om hvordan det går. Som dere skjønner så tar det tid før håret vokser ordentlig frem. Eg klarer knapt å vente..







 

Nå må eg dra.. Skal ut å fly. Ha en fin dag!

Ulrik ✈️

ramAOTime._getjQuery()(function(){
try{ramAOTime.ramAOTime(“http://rwa.rampanel.com/ram/RAMtriever?7601|52328|In-ViewBloggTest1″,2000,0.10,”#inviso7601”,false,false,null);
}catch (err){if (console.log){console.log(“ramAOTime error: “+ err);}}});

13 kommentarer
    1. Så utrolig flott at du skriver om dette.Sikkert mange i samme situasjon.Gleder meg til å se resultatet.Lykke til ;

    2. Tøft at du skriver om dette.
      Er nok mange som lurer på om hvordan man kan få gjort endringer i hodebunnen.
      Jeg har ikke fått med meg at du er pilot. Mange år siden vi jobbet med sikkerhet sammen.

    3. Anonym: Nei, det gjør han ikke. De barberer bort såppass mye hår for å komme lettere til hårsekkene som de tar ut. Området som er barbert på bildet under vil se helt normalt ut igjen om kort tid 🙂

    4. Tonje: Hilser fra Ulrk og sier takk. Mye av grunnen til at han skriver om dette er jo for å gjøre det mer akseptert blant menn, da det er mange som sliter med hårtap.

      Ønsker deg en fin dag og uke videre 🙂

    5. Hei 🙂
      Så bra innlegg, hyggelig å lese det gikk bra :).
      Flott uniform 🙂
      Hils mye til Ulrik fra ei kollega 🙂
      God helg til begge to 🙂
      Klem

    6. Hei,
      veldig interessant! Skulle gjerne også sett en oppdatering om hvordan det gikk med deg etter hvert…det er mange som savner å ha et ordentlig godt hårtransplantasjonsalternativ i Norge da , helt ærlig, de aller fleste klinikkene virker å være veldig useriøse.

    7. Håper du kommer med en oppdatering snart 🙂 Hadde vært interessant å høre om hvordan det har gått; tror dine erfaringer kan hjelpe mange.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg