hits

DET ER IKKE GREIT AT KJÆRESTEN HAR JENTEVENNER

23.08.2015 - 21:55 158 kommentarer

Ulrik og jeg har fått mange felles venner på den tiden vi har vært sammen. Han introduserte meg fort for sine venner og jeg introduserte han like fort for mine, noe vi begge satt stor pris på. Vi har avsluttet noen vennskap på hver vår side og sammen fått flere nye vennepar. Sånn er livet. Når vi bestemte oss for å bli et par sa jeg ifra til Ulrik at "jentevenninner" ikke var akseptert. Det finnes såklart unntak, som personer man har kjent gjennom hele livet, familievenner og lignende, men ellers synes jeg dette burde være en gyllen regel i alle forhold. Det samme gjelder jo meg. Jeg vet at Ulrik ikke hadde likt om jeg hadde en mannlig bestevenn, med mindre han var homofil da. For da blir det noe annet. Fortsatt spesielt, men annerdeles.

De vennene jeg tilbringer mye tid med uten at Ulrik er tilstedet er jenter, ikke gutter. Jeg føler det blir helt feil å henge rundt med andre menn enn min egen mann. Det jeg ikke snakker med Ulrik om eller ønsker å ha med Ulrik på er det jentene som får glede av. Jeg er som dere vet svært positiv til at man skal finne på ting hver for seg og gir alltid Ulrik tommel opp dersom guttene ønsker han tilstedet.  Det gleder meg stort når Ulrik har det gøy med sine kompiser. Gleden hadde ikke vært den samme dersom disse vennene var kvinnelige. Jeg synes at dine nærmeste venner skal være av samme kjønn som ditt eget. Noe annet er for meg helt fjernt. 

Mange vil sikkert kalle meg sjalu på bakgrunn av dette innlegget. Heldigvis for min del er jeg er trygg på meg selv, trygg på Ulrik og ikke minst trygg på forholdet vårt, så kall meg hva dere vil. For meg handler ikke dette om sjalusi, heller om prinsipp. Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg ville blitt sjalu dersom Ulrik tilbrakte mye tid med andre jenter enn meg i fritiden. Det er jo bare fordi jeg elsker han og er redd for å miste han, noe som burde være helt naturlig i alle gode forhold.

Hva synes du om jentevenner og guttevenner ved siden av forholdet?

158 kommentarer

Iselin

23.08.2015 kl.22:02

Jeg er veldig enig med deg!

ani

23.08.2015 kl.22:03

du fremstår som alt for un g og korka til å gifte deg. Som en bitteliten DRITTUNGE som gulper ned blogg.

23.08.2015 kl.22:11

Ikke nødvendigvis sjalu, men relativt skakkjørt! I vennskap spiller da vel ikke kjønn noen rolle! Dere må virkelig ha et fucka forhold hvis dere mener det...

23.08.2015 kl.22:11

Helt enig med deg, Julianne!

23.08.2015 kl.22:17

Helt enig! Kjæresten min får ikke ha jentevenner og jeg har ingen guttevenner. Og dette er ikke på bakgrunn av sjalusi men ingen av oss føler noe behov for å ha venner av motsatt kjønn :)

Marthe

23.08.2015 kl.22:19

Helt uenig 👎 👎 et vennskap er et vennskap uansett kjønn.Kunne ikke falt meg inn og gi mannen min retningslinjer ang vennskap. Hilsen en annen pilotfrue ☺

kristinesm

23.08.2015 kl.22:25

Jeg er helt enig med deg :)

Maddebl

23.08.2015 kl.22:31

samboeren har opptil flere jente og guttevenner så d gjør ingenting. Folk er folk. Samme har jeg. Vi har både felles venner og hver for oss. Spiller ingen rolle hvilke kjønn d er så lenge man er trygg i forholdet og på seg selv. Man må kunne stole på den andre selv om en henger med det motsatte kjønn.

Ingamay

23.08.2015 kl.22:37

Jeg har flere guttekompiser, som er av mine nærmeste. Det hadde vært helt uaktuelt for meg å gi slipp på de pga. en kjæreste som ikke likte dette. Da hadde ikke han vært mannen for meg :)

missmommy.blogg.no

23.08.2015 kl.22:38

Jeg skjønner hvor du kommer fra. Men tillit er viktig! Jeg vil ikke gi instrukser, men blir ikke overbegeistret selv heller. Jeg kan være litt småsjalu innimellom selv, men prøver å holde det for meg selv;)

Cathrine

23.08.2015 kl.22:42

Stakkars Ulrik, snakk om å sette mennesker i bås, en venn er en venn, uansett kjønn, legning osv....

Maren

23.08.2015 kl.22:46

Er helt uenig med deg. Kunne aldri tenke meg å be min mann om å kvitte seg med sine jentevenner. Hadde også blitt sint om han ba megnog å kvitte meg med mine guttevenner. Vennskap har jo ingenting med kjønn å gjøre. Man må jo ha tillit til hverandre, og jeg vil si at det er svært lite av det mellom dere dersom dere ikke ønsker at den andre skal ha venner av motsatt kjønn..

Victoria

23.08.2015 kl.22:48

Nei når det kjem til det med vennskap, så har kjønn ingenting å sei i vårt forhold. Eg hadde av prinsipp ingen hensikter til å kvitte meg med gode kamerater når eg fekk meg kjæreste (8år sida). Og slapp heldigvis det! For mine kompisa er venna eg kjem til å ha for livet, eg har studert i lag med noken av dei og nokre er tidligere kollegaer som eg fann tonen med.

Min ferske ektemann er fiskar og mykje vekke heimafra, så han har litt mindre omgangskrets på fritida... det blir stort sett vennepar vi henge med. Men når han ikkje er heime så tilbringe eg ofte tid med kompisar.. dei er kjekke og trene i lag med, sjå film med og kanskje få hjelp til tyngre løft når en gjer huslige ting.

Eg seie ikkje at det er heilt på tryne det du meina, står for og skrive. Men for meg og min ektemann har det der aldri vært et tema og det kjem nok aldri til å bli det heller. For ekte vennskap er uavhengig av kjønn.

Emelie Karlsson

23.08.2015 kl.22:49

Hmmm, jeg synes at alle par skal bli enige om det selv. Det virker som at du og Ulrik har det fint sånn :-)

studentbe

23.08.2015 kl.22:49

For meg har jeg alltid hatt like mange kompiser som venninner. Enkelte venner dropper man bare ikke bare for et nytt forhold, uansett kjønn. For meg er det ganske barnslig å skille mellom kjønn så lenge man er inneforstått med at det er bare en venn og ikke noe mer.

Har allikevel et prinsipp som at en venn er en venn uansett kjønn og da går grensen for å gi en klem hos denne personen.

Sara

23.08.2015 kl.22:52

Tillit er veldig viktig i et forhold, noe det ikke virker som du har så mye av siden du nekter Ulrik jentevenner? Høres ut som du er ganske usikker og ikke stoler på din kommende ektemann, dessverre.

23.08.2015 kl.22:58

Captain 1800-tallet, reporting for duty?

Du burde ta ut sølv-skjea ut av baken din, sperre opp øynene og akseptere at vi lever i 2015. Vennskap er vakkert, og selv om man har en veldig god venn som tilfeldigvis er av det motsatte kjønn, så vil ikke det si at vedkomme er tiltrekt av sin venn. Min kjæreste for være venn med hvem han vil, så lenge det er vennskap og ikke utroskap.

Maja

23.08.2015 kl.23:03

Jag har flest killar som vänner å min pojkvänn har inga problem med det. Vi är totalt ärliga å öppna om allt å umgås han med tjejkompisar så ser jag inga problem med det. Aldrig vart några problem :-)

Diane

23.08.2015 kl.23:06

Hehe! Det er vel bare folk som ikke har hatt gode venner av det motsatte kjønn som kan påstå noe sånt.

Jeg har noen guttevenner som jeg deler noen interesser med, som jeg ikke deler med kjæresten, og han har barndomsvenninner han drar ut med eller møter for en kaffe for å catche up.

Men du sier at det ikke handler om sjalusi, men prinsipp. Men da lurer jeg på om du vet hva et prinsipp er? Kort forklart så er prinsipper moralske regler man har satt for seg selv av personlig overbevisning. Hvis en person for eks. sier at han ikke stjeler "av prisnipp", så mener han at han ikke bare lar være å stjele fordi det er ulovlig, men fordi han personlig også mener det er galt.

Samtidig motsier du deg selv, når du først sier at det ikke handler om sjalusi, men i neste setning "innrømmer" at det er det det handler om likevel.

Det ER selvfølgelig helt naturlig å være redd for å miste partneren og å være sjalu, men å nekte hverandre ting pga. hva man FØLER er litt galskap. Hvis du kjenner partneren din, burde du være trygg på at han elsker deg.

23.08.2015 kl.23:08

Om du stoler så lite på han burde du ikke gifte deg med han..Det finnes kun to kjønn i verden ferdig prata...

Crabs

23.08.2015 kl.23:14

Majoriteten føler nok det samme i saudi arabia, du hadde glidd rett inn

23.08.2015 kl.23:22

Klart kjæresten min måtte fått lov til å ha jentevenner. Eller, han har det, men de er felles venner av oss. Det må være greit. Men jeg hadde blitt sjalu og syntes det var ugreit hvis han skulle hengt med en eller flere av dem alene:-)

....

23.08.2015 kl.23:47

Dette må være det drøyeste du har komt med til nå. Tenk å kreve at kjæresten må kvitte seg med alle sine venner, bare fordi du er av samme kjønn som dem? Da måtte jeg kvittet meg med alle vennene mine da, og så kunne jeg ha sittet igjen å stirret i veggen. Klart man skal få beholde vennene sine. Hadde min kjæreste bedt meg om å bryte kontakten med vennene mine, hadde jeg slått opp på flekken. Det finnes ikke spor av noe seksuelt mellom meg og de mannlige vennene mine, men det finnes derimot tillit, trygghet og vennskap.

Du gleder deg over at Ulrik er ute med kompiser, men det hadde vært noe annet dersom vennegjengen hans bestod av en mikset gruppe bestående av både kvinner og menn? Da er det tilliten dere i mellom det er noe galt med, som flere andre her påpeker.

Sofie

23.08.2015 kl.23:54

Jeg er litt enig og litt uenig. Det spørs hvordan vennskapet har oppstått og om det har vært noe der. Er det slik at man setter seg ned snakker om hvordan vennskapet er, gjerne bli venner med de selv, da syns jeg det skal være trygt å la de henge ilag. Jeg tror bunn grunn dette kanskje har litt med det å stole på hverandre, men det er lov å være litt usikker, men da hjelper det å prate om det. Der virker som dere har snakket om dette ilag og dersom begge er enige er det ikke noe grunn til at dere skal forandre noe dersom det funker for dere. Bare litt synd i den vennen/vennine som plutselig har mistet en venn/vennine. Men artig du tar opp aktuelle temaer som parforhold må igjennom:)

Sandra

24.08.2015 kl.00:51

Jeg er litt enig også litt uenig, jeg ville blitt sjalu om min kjæreste hadde vært med jentevenner. Men jeg stoler på han , og skal nekte han det, viser tilitts problemer..

Det skal også sies, at henge rundt begge kjønn er lærerikt og nødvendig. Skulle egentlig ikke nekte noen å være med det andre kjønn, men jo jeg er delvis enig. Vil ikke si meg enig i flere komentarer her, hvorfor rakke ned på henne? det er noe BEGGE er enig i, noe begge har sakt slikt skal det være, hun snakker ut noe vi alle bør akseptere. Vi alle er forskjellige, noe hun nettopp har vist. Alle forhold er forskjellige, noen liker og henge med det andre kjønn, andre ikke.

laylow x 👀

24.08.2015 kl.01:41

Venner kan man være uansett kjønn jo, derfor kalles det venner.

Oda

24.08.2015 kl.02:00

Venner er venner uavhengig av kjønn. Selv om jeg har mange guttevenner betyr jo ikke det at jeg ser på dem som noe annet enn venner, jeg har en gutt som er min og det holder i massevis. Og jeg vet at guttevennene mine ser på meg som "en av gutta" og ikke som en "jente jeg kan sjekke opp". Av og til er det veldig godt å diskutere ting med gutter som ikke er kjæresten også. Så lenge det er kjæresten jeg går hjem til hver kveld er alt veldig fint synes nå jeg :)

Julie

24.08.2015 kl.02:15

Du sier jo at du ikke ville nekta han gamle jentevenner, og det ville ikke jeg ha gjort heller. Men jeg ville ha syntes det ville vært rart om min kjæreste hadde dukket opp med en ny jentebestevenn etter vi hadde blitt sammen. Jeg hadde nok stolt på han, men jeg hadde nok blitt nysgjerrig på hva de snakker om. Om han deler sine innerste tenker og følelser med henne, sånt han ikke deler med meg.

Og av erfaring vet jeg at gutt-jente bestevennskap ofte kan ende med sex eller at den ene før følelser for den andre. Også blir det bare tull. Eventuelt kan det oppstå en spenning mellom dem, eller at de flørter med hverandre. Og det er jo ikke greit for en eventuell partner. Selvfølgelig, er det en gjeng med en mix av kjønnene stiller saken seg helt annerledes, her snakker jeg om gutt og jente som av en eller annen grunn møtes, finner ut at de liker å være sammen og begynner å finne på ting sammen helt alene.

24.08.2015 kl.06:02

Veldig enig med deg!

Karoline

24.08.2015 kl.06:15

På bakgrunn av dette innlegget (og div. andre innlegg) virker du svært umoden og uerfaren når det kommer til trygghet rundt forhold og egen selvtillit. Kunne aldri falt meg inn å skulle be samboeren min om å kvitte seg med de kvinnelige vennene hans, og motsatt. Et vennskap er et vennskap. Et prinsipp betyr vel ingenting om sjalusi ikke er til stede... You do the math.

24.08.2015 kl.06:49

Viss noen hadde sagt det til meg... Hadde jeg kvitta meg med deg ikke dem... Erlig talt dette er det dummeste jeg har hørt på bloggen til nå!

André

24.08.2015 kl.07:46

Jeg ble gjort oppmerksom på denne posten gjennom fb, hvor det blir en diskusjon om det... Jeg ser det er mange jenter her som er TOTALT uenig.. :) Bare til dere sånn.. 85% av alle menn, har seksuelle tanker om de fleste venninnene sine.. Hadde venninna kommet naken inn i rommet, så hadde IKKE mannen lagt seg på magen og nektet.. Sorry, men det er en del av vår natur.. Så er det opp til hver enkelt mann, om hvor sterk han er i SITT syn på utroskap i forhold til sin egen kjæreste.. En single mann, hadde aldri lagt seg på magen og nektet... En viktig ting for oss menn er å ha en stor kjerne med gode venninner man er tiltrukket av.. Så har man en bitte liten del man ikke er det med.. Sorry men sånn er det bare...

Når det er sagt, så er jeg både litt enig og litt uenig med bloggeier... Man skal ikke sette bånd på noen, man skal isåfall ønske det selv.. Jeg kan fortsatt ha venninner når jeg har kjæreste, men jeg holder det heller litt overfladisk kan man si.. Kan prates på sms, facebook, ta en kaffe på staden sv, men jeg drar ikke hjem til noen i sofaen deres og ser film med de en lørdagskveld uten kjæresten... Det gjør man bare ikke av respekt for den man er sammen med og dens følelser.. Bare for at det KAN være et lite snev av sjalusi, og det er vondt, og det vil jeg ikke utsette et menneske for som jeg er glad i... Ikke om det ikke er helt og absolutt nødvendig... Men ville aldri satt bånd på min kjæreste om å ikke gjøre det... Hun vet hvor jeg står, så får hun velge om hun vil respektere det/meg eller ikke.. :) Venner er viktig å ha uansett, men bare så dere vet det.. Single mannfolk, tar ikke 5 øre for å kaste seg over deg, om du innbyder til det.. Barndomsvenn eller ikke.. :)

24.08.2015 kl.09:06

Tror du er veldig sjalu av deg. Når du sier han ikke får ha jentevenner og han er enig med det å avslutte venneforhold pga kjæreste så tror jeg ikke det er realiteten. Mye lettere å gå bak ryggen din da. Tror du ikke piloter og flyvertinner blir gode venner når de jobber så mye sammen? Sier seg jo selv. Vennskap er koselig. Vennskap har kommet for å bli, ekteskap kan fint ta slutt. Jeg hadde aldri gitt opp noe vennskap for en kjæreste! Venner har du for alltid. Voks opp

24.08.2015 kl.10:06

Jeg er faktisk helt enig med deg. Min kjæreste hadde venninner som ringte å maste mye i starten av forholdet. Dette var venninner han hadde fått de siste årene, og var egentlig bare ute etter å mase. De var heller ikke spesielt hyggelig de gangene jeg møtte de - det virket som at det var mye sjalusi fra deres side. Venninner han derimot hadde hatt fra barndommen har hele veien vært veldig imøtekommende, hyggelige og inkluderende. Disse venninnene er venninner jeg selv ønsker å være med. Man får velge sine kamper, tenker jeg. Og har man overfladiske og sjalu venninner så er det ikke vits å ta med disse inn i et forhold. Barndomsvenner har man som oftest et helt annet forhold til, enn de man har fått de siste årene som voksen :)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.10:10

Anonym: Kollegaer er noe helt annet. Ulrik er godt likt på jobb og har mange gode både kvinnelige og mannlige kollegaer som han snakker mye med. Jeg blander meg selvsagt ikke i hvem han snakker med på jobb. Det ville blitt for dumt, men fritid er noe annet. Det jeg ikke hadde likt er om Ulrik hadde tilbrakt mye tid med andre jenter enn meg utenfor jobb, som jeg også skrev i bloggginnlegget. Det er bare ikke greit.

Det virker for meg som at du legger skremmende lite i ordet "ekteskap". For meg er det selve ekteskapet som skal vare livet ut. Jeg hadde ingen problemer med å gi opp alt det som hørte til singelperioden min for Ulrik. For meg føltes det helt naturlig når Ulrik og jeg ble et par.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.10:13

Anonym: Takk! Slike type venninner er de jeg tenker på. Venninner som hører singelperioden til. Og ja.. Barndomsvenner er noe helt annet. Jeg ville aldri bedt Ulrik om å kutte kontakt med personer som har betydd mye for han gjennom livet uansett kjønn :-)

worldofliz

24.08.2015 kl.10:20

Her er jeg uenig med deg, jeg har ikke noe problem med om kjæresten har venner av motsatt kjønn, han skal få ha de vennene han vil. Jeg tror til og med det kan være sunt med vennskap på tvers av skjønnene, men det går begge veier, han skal få ha jentevenner, jeg skal få ha gutttevenner.

Ha en super dag :)

Maren

24.08.2015 kl.10:24

Litt uenig..

Mener at tillit har noe med å akseptere hverandre med de vennene man har, og at et trygt forhold hvor man stoler på hverandre ikke trenger lage slike "regler". Snakker for min egen del. Kan aldri forhindre eller være 100% sikret mot utroskap ved å hindre hverandre i å ha venner av ulikt kjønn. Vil noen være utro mot en, klarer vedkommende det uavhengig av en sånn regel :) ja, man skal være redd for å miste hverandre, men tror sjansen er større til mer regler og bånd man lager,

Slipper man hunden fri, kommer den alltid tilbake :)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.10:34

André: Hei, Andre. Takk for et interessant bidrag til diskusjonen. Jeg er fullstendig klar over at det er mange som er uenige med meg i dette og det respekterer jeg. Det jeg ikke respekterer er mennesker som ikke klarer å gi slipp på singellivet når de går inn i et forhold. Jeg klarer ikke forstå at det finnes jenter og gutter der ute som finner seg i det. De aller fleste har hatt venner eller venninner som hører singelperioden til. Slike venner er ikke barndomsvenner eller venner som har betydd spesielt mye. Slike venner er gjerne personer man har hatt det gøy med over en viss periode. Jeg er helt enig med deg i forhold til dette med å holde slike type vennskap og kontakten med den type venner litt overfladisk når man får en partner. Jeg har aldri bedt Ulrik om å ringe rundt og avslutte alle vennskapene han hadde med jenter når han var singel. Jeg ville heller aldri nektet han å ta en kaffe eller en lunsj med en gammel bekjent dersom han ønsket det. Det handler om en intimsone for meg.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.10:38

Anonym: Nå har heldigvis Ulrik og jeg de samme synspunktene rundt dette. Det er kanskje derfor vi passer såpass godt sammen. Alle par er forskjellige. Det viktigste er at man er åpne med hverandre og snakker sammen om hva som er greit og hva som ikke er greit for den man lever sammen med. I mitt tilfellet er det ikke greit at Ulrik tilbringer mye tid med andre jenter enn meg uten meg tilstedet og det respekterer han :-)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.10:38

Anonym: :-)

Rykogreis

24.08.2015 kl.10:51

Seriøst? Vedder på at du er en skikkelig dominatrix i hjemmet da.

Den sjalosien kommer til å ødelegge mellom dere til slutt, det må du forstå.

Forstår du ikke såpass kan du ikke ha mye å skryte av mellom ørene!

Hadde aldri godtatt å miste venner fordi dama ikke ville at jeg skulle ha venner av det motsatte kjønn.

Forhold kommer og går, men ekte venner varer livet ut. Du lar sjalusien komme i veien, og det er ikke bra.

Jeg synes oppriktig synd på slike mennesker som deg. Synes synd på mannen din som må akseptere det hele.

Hadde jeg vært han, noe jeg heldigvis ikke er, hadde jeg bedt deg ryke og reise om jeg hadde fått et slikt ultimatum over meg. Du har virkelig snurret den stakkars fyren rundt lillefingeren.

Kvinner finnes det mange av der ute, og jeg tar heller noen med vett i mellom ørene fremfor sagmugg, enn å bli fortalt at jeg ikke kan henge med venner av det motsatte kjønn.

Kine

24.08.2015 kl.10:53

Rart og sette regler på et forhold som skal bygges på tillit. Jeg ville aldri nektet partneren min å treffe venner utelukkende på grunn av kjønn. Selv er mange av mine beste venner gutter og hadde jeg blitt nektet å være rundt min egen omgangskrets hadde det vært en solid dealbreaker.

Iselin

24.08.2015 kl.10:58

Helt greit at begge parter i et forhold har venner av motsatt kjønn. Det handler om grenser og tillit.

Cecilie

24.08.2015 kl.11:03

Helt enig med deg :D

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:10

Rykogreis: Forhold kommer og går? Unnskyld meg, men jeg har nylig sagt ja til å gifte meg med Ulrik. Det er fordi jeg ser på han som mannen i mtt liv. Det skremmer meg at du og flere tar så lett på forhold og ekteskap. Ville du virkelig aldri latt et vennskap gå for kvinnen i ditt liv? Jeg tenker ikke på barndomsvenner eller venner som har betydd mye gjennom livet. Jeg tenker på vennskap som var en del av singelperioden..

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:13

Kine: Vi er forskjellige, Kine. For meg ar det aldri vært naturlig å ha guttevenner når jeg har vært i et forhold. I min singelperiode var ting annerledes, men da hadde jeg jo heller ingen mann å ta hensyn til.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:17

Cecilie: :-)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:21

Iselin: Du har helt rett til at dette handler mye om grenser og tillit. Jeg synes det er greit om Ulrik tar en kaffe med en kvinnelig kollega eller en lunsj med en "venninne" fra fortiden. Men for min del går grensen der. Jeg synes ikke det er greit at han tilbringer mye tid med andre jenter enn meg i fritiden. Jeg tror og håper at han har en god jentevenn i meg. Det ville gjort meg trist dersom han hadde et stort behov av å åpne seg eller henge rundt med såkalte "venninner".

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:23

laylow x: Det finnes forskjellige type vennskap, kjære deg. Jeg behandler i hvertfall ikke mine jobbvenner/kollegaer på samme måte som jeg behandler min beste venninne. Gjør du?

24.08.2015 kl.11:24

Da jeg ble sammmen med min samboer, informerte han meg om at han hadde mange jentevenner. Sånn med det samme var det i orden for meg. Men da jeg senere fikk vite at han før hadde hatt et seksuelt forhold til de fleste av dem, så steilet jeg! I min verden er det greit at han har jentevenner kun så lenge det aldri har vært noen form for tiltrekning mellom dem, og at det de har og har hatt er kun vennskap og ingenting annet.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:47

Anonym: Jeg forstår godt av at du steilet på grunn av dette. Slike venner skal man ikke ha kontakt med når man er i et forhold. De hører singelperioden til.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:54

ani: Du fremstår ikke spesielt voksent med denne kommentaren heller. Kom med begrunnelser på dine synspunkt, så kan vi diskutere mer :-)

Inger

24.08.2015 kl.11:55

Du er bare snål 😉

H. Kleiven

24.08.2015 kl.11:55

Sånn sjalusi som dette har ødelagt mange forhold.

Jeg avsluttet mitt forrige forhold fordi hun var så utrolig sjalu fordi jeg hadde veninner.

Det går faktisk an for heterofile menn å ha kvinnelige veninner uten at det skal ligge "noe" under.

Håper også du lærer deg det en gang, slik at du kan utvikle deg som menneske og ikke bare som din manns frue, "pilotfrue".

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:56

Anonym: Kjønn spiller definitivt en rolle når det kommer til vennskap. Dersom partneren din på død og liv har et stort behov av å tilbringe masse tid med andre mennesker av det motsatte kjønn er det noe som ikke stemmer.

Anonym

24.08.2015 kl.11:56

kunne ikke sagt det bedre selv ! :)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.11:58

Anonym: Det er nettopp det. Behovet for å være sammen med andre mennesker av det motsatte kjønn burde ikke eksistere i et forhold.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:01

Anonym: Hehe! Så bra :-)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:07

Sandra: Vi er forskjellige ja, Sandra. Dette er min mening. Jeg respekterer at andre har ulike synspunkt på dette enn meg og forventer den samme respekten tilbake :-)

bella

24.08.2015 kl.12:08

Beklager, men du virker ekstremt umoden.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:09

Anonym: Fellesvenner blir noe helt annet. Ulrik og jeg har flere guttevenner og jentevenner felles.

Martine

24.08.2015 kl.12:11

Altså, jeg er både enig og uenig med deg. Når jeg var sammen med min ex kjæreste som jeg hadde null tillit til så var det ikke greit for meg at han hadde jente venner. Men i det forholdet jeg er i nå, så kunne jeg faktisk ikke brydd meg mindre, for jeg stoler så mye på han og vet at han aldri kommer til å være utro, på bakgrunn av den han er som person. jeg leser også at du skriver at guttevennene hører ''singelperioden'' til, så det du sier er at når du har kjæreste så dumper du alle guttevennene dine, og når det da blir slutt så skal du komme løpende tilbake til de, fordi di hører ''singelperioden'' til? wooow, hvis du faktisk har venner som godtar det, så må jeg si at du har noen helt fantastiske venner.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:15

bella: Jeg er umoden fordi jeg ikke ønsker at mannen min skal henge rundt med andre jenter i fritiden enn meg?

Kaja

24.08.2015 kl.12:19

Det lyser lang vei at du og Ulrik ikke har noen form for tillit i forholdet deres. Eller ihvertfall ikke du. Men det er forståelig, når man er sammen med en pilot må mann regne med å bli bedratt en rekke ganger.. PS; folk som avslutter venneforhold i det de går inn i ett forhold er så falske og lite verdt så fy. Følte du deg truffet nå? BRA!

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:22

Ingamay: Hei, Ingamay. Vi er forskjellige. Sånn er det bare. Men jeg lurer på to ting... Har disse guttevennene vært nære deg i mange år? Har det vært noe som helst seksuelt mellom dere? Man skal aldri dra alle over en kam. Jeg forstår at det ser ut som om jeg gjør det med dette blogginnlegget, men som jeg skrev så finnes det visse unntak :-)

Simen

24.08.2015 kl.12:24

Hvor ofte blir han luftet?

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:24

Kaja: "Når man er sammen med en pilot, så må man regne med å bli bedratt en rekke ganger" Kjære vene.. Jeg håper ikke det finnes kvinner der ute som aksepterer å ha det slik.

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:27

Simen: Ulrik jobber 5 dager på og har 4 dager fri. Det betyr at vi har masse tid fra hverandre. I tillegg er vi flinke til å finne på ting hver for oss, som at han drar på gutteturer og jeg er sammen med jentene. Dersom Ulrik ønsker å ta en kaffe med en eller annen jente så er det helt greit for meg, men det er ikke greit dersom han på død og liv har et stort behov av å tilbringe mye tid med såkalte "venner" av det motsatte kjønn.

Adrian

24.08.2015 kl.12:36

Så det du sier er at dere ikke stoler på hverandre og dere tviler på forholdet. Eller er det sjalusi? Virker mest umodent

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.12:44

Adrian: Nei, det er absolutt ikke det jeg sier. Er det umodent av meg at jeg ikke ønsker at mannen min skal tilbringe mye tid med andre jenter uten at jeg er tilstedet i fritiden? For meg ville det vært unaturlig og ikke minst sårende dersom han hadde et stort behov for å beholde alle sine såkalte "venninner" fra singelperioden. Barndomsvenner og lignende blir noe annet..

Martin

24.08.2015 kl.12:50

Merkelig at du sier dette når du har vært utro med en kompis av meg...

Hanne

24.08.2015 kl.12:51

Enig! :) Hadde blitt HELT feil om mannen skulle kommet hjem med en ny venninne altså.. :)

Lene

24.08.2015 kl.12:55

Virker som på kommentarene dine at du egentlig mener du ikke godtar at han har et vennskap med jenter han har ligget med. For meg er ikke dette vennskap. Jeg har omtrent bare guttevenner, som jeg så klart ikke ligger med, dette ville ødelagt vennskapet i deg selv. Skulle min kjæreste nekte meg guttevenner så hadde jeg mistet de personene som vet alt om meg, som jeg tyr til når jeg har det vondt. Selvfølgelig skulle jeg i et forhold fortalt disse tingene til kjæresten min først og fremst, men alle mine guttevenner er jeg på lik linje, like glad i som min jentevennine. Kjønn har ingenting å si, det som har noe å si er hvor man satte grensen under vennskapet.

:-)

24.08.2015 kl.12:58

Hei!

Først og fremst vil jeg bare få si at det er fantastisk at bloggverden har en som deg. Reflektert, nytenkende, inspirerende og ærlig! Jeg har lest bloggen din i lang tid, og jeg beundrer deg for at du er så åpen og ydmyk, og spesielt personlig. Hvem her har vel rett til å drite ut om hvordan du og Ulrik skal leve sammen? Helt ærlig så har vel INGEN av oss noe vi skulle sagt iht. deres forhold. Har man ikke noe fint å si så tier man stille, eller kommenterer på en konstruktiv og voksen måte:-)

Når det kommer til innlegget så er jeg veldig enig med deg. Da jeg var singel hadde jeg MANGE guttevenner, ja, de var mine aller nærmeste og jeg hang med de hver dag. Da jeg for snart 2 år siden ble i et forhold med min nåværende kjæreste falt det seg naturlig at disse tok mindre og mindre del i hverdagen min. Den dag i dag hilser jeg og slår av en prat om vi møtes i forbifarten, og thats it. Når kjæresten min var singel, hadde han også mange jentevenner som han lå med, hang med, what so ever. Han har ikke noe kontakt med dem idag og henger kun med sine guttevenner. Dette er noe vi synes er riktig for oss, og det falt helt naturlig fra begge sider. Vi vil jo leve livet vårt sammen, ikke med gamle one-night-stands, ei heller tilbringe alenetid med det andre kjønn?

Håper du ikke lar deg knekke, og fortsetter å komme med slike "sjokkerende uttalelser"! Gleder meg utrolig til å følge deg og Ulrik videre, og spesielt mye til bryllupet!:-) fortsatt god sommer!

Charlotte

24.08.2015 kl.13:04

Jeg skjønner at du tenker at dette ikke er "riktig" - du mener jo så mye annet enn oss og vi alle må få ha våre egne meninger om ting. Fungerer det for Ulrik og deg - kjempefint. Men jeg tenker at en venn er en venn - uansett kjønn og at det ikke er riktig og diskriminere vennskap fordi du har ett prinsipp om å ikke konkurrere med noen andre jenter.

Marie

24.08.2015 kl.13:16

Endelig er det noen som ser samme situasjon som meg! Jeg var veldig klar på dette i begynnelsen av forholdet og han sa at det var riktig slik jeg vIlle ha det, så vi inngikk en avtale på dette. Jeg kvittet meg med mine og han med sine. Nå har jeg kun et par kompiser igjen som jeg har blitt kjent med via samboeren og som han godtar. Han har blitt kjent med noen av mine venninner, men ingen av oss omgås med de alene. Hvem vi snakker med på jobb er ingen problem! Takk for at noen tar dette opp i 2015! Julianne, you go girl!

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.13:20

Martin: For det første så har jeg aldri vært utro mot Ulrik og jeg kommer heller aldri til å være det, så denne anklagelsen kommer du ikke langt med. Om forholdet til Ulrik og meg varer livet ut kan jeg aldri vite helt sikkert. Jeg tror og håper det og vil gjøre alt jeg kan for at det blir slik. Dersom det skulle ta slutt ville det aldri skjedd på bakgrunn av utroskap. For det andre.. Hva har denne kommentaren med diskusjonen å gjøre? Jeg valgte å godkjenne den for å vise alle andre hvor usakelige kommentarer jeg faktisk får.

Emmeline

24.08.2015 kl.13:21

Jeg kunne ikke vært mer enig!Veldig bra skrevet :)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.13:22

Hanne: Nye venninner er helt ulovlig, spør du meg. Dersom jeg skulle akseptere et vennskap Ulrik hadde med en annen jente, så måtte venninnen være en barndomsvenn, familievenn eller i hvertfall en venn som har betydd mye for Ulrik gjennom livet før han traff meg :-)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.13:22

Emmeline: Godt å høre, Emmeline. Takk for det :-)

Silje

24.08.2015 kl.13:30

jeg skjønner veldig godt hvor du kommer fra :-) Tror det er flere der ute som føler og har det på samme måte, men som ikke tør å være ærlige om det! Virker kanskje litt tabu og kan fort mistolkes som sjalusi! Synes du er tøff :-)

Rebecca

24.08.2015 kl.13:47

Her vil jeg si at jeg er enig med deg Julianne. For min egen del, så har jeg ikke noe imot at min kjære tilbringer tid med det motsatte kjønn, dersom deg er arbeidskolleger, barndomsvenner eller felles venner av oss, det er noe han styrer selv. Hadde han derimot begynt å få de mange jentevenner utenfor disse kategoriene, hadde jeg begynt å lure litt.. Jeg hadde heller ikke klart å se poenget! Det handler ikke om sjalusi for min del, men jeg hadde heller sett på det som respektløst & et tegn på at jeg ikke "er nok", noe som for min del ville vært svært sårende for meg. Moralen i slike innlegg (som mange burde lære seg) er at man skal respektere hverandre og ikke være usaklige, stygge og ufine! Vi har alle forskjellige meninger og takk Gud for det! :)

Ivan den Grusomme

24.08.2015 kl.13:50

Ytringsfrihet og nytt medielandskap er en kombinasjon som skaper nye utfordringer. Nå skal jeg forsøke etter beste evne å la mine fordommer ligge, og ikke legge vekt på min hjernes interne bilder av at du sitter og sier dette mens du sitter foran speilet i en Frogner-leilighet med krølltanga i full sving mens du tygger rosa tyggegummi. Jeg skal simpelthen begrense meg til å skrive at det som virker litt skremmende er at dette vises på forsiden av Nettavisen, og det virker som du skriver som en som har rett til å mene noe om temaet som andre bør ta til seg. Ikke misforstå, du har rett til både å mene og å ytre/skrive. Det er det faktum at noen kan ta deg for å være en autoritet på området som skremmer meg. Godt å se at enkelte av kommentarene var reflekterte, og håper de som leser blogginnlegget ditt også leser dem. Og da mener jeg ikke de som er enige, for dette er jeg fundamentalt uenig i, og det håper jeg de fleste fruer er også, enten mannen er pilot eller ikke.

Silje

24.08.2015 kl.13:58

Skjerpings!

Tydeligvis mange her inne som ikke har møtt kjærligheten i sitt liv.

Barndomsvenner, familievenner ol er venner man beholder og faktisk så vil man dele dem med kjæresten sin. Fordi gode venner vil like kjæresten din og en god kjæreste vil gjerne være venner med dine venner. Andre venner blir borte av seg selv rett og slett fordi de ikke er nære venner og når man blir eldre har man ikke tid å pleie andre enn de aller nærmeste. Man er bekjente ja, hilser og snakker når man møtes men man drar ikke hjem til hverandre og ser film. Jeg tror mannen min hadde blitt bra forfjamsa hvis jeg hadde dratt til en kompis for å se film. Men min aller beste barndomsvenn kan jeg godt finne på å ta en matbit med alene. Men jeg hadde nok ikke dratt hjem og sett film med han heller. når man går inn i et forhold som Julianne og Ulrik har forandres livet veldig på en naturlig måte. Og det skal det jo gjøre fordi nå er man to. Man deler jo tross alt livet sitt med noen og da må andre ting vike. Og takk Gud for det for idag har jeg et fantastisk liv med min mann, barn og våre 4 beinte og sammen har vi fantastiske venner. Jeg er kjempe glad i hans barndomsvennine som kommer innom oss og tar en kaffe. De to gjør ingen ting alene sammen, ikke har de behov for det heller for de har sine egne liv begge to.

Oler

24.08.2015 kl.14:05

Umodent og mangel på livserfaring må vel tilskrives påstanden.

Vennskap har ikke kjønn, et vennskap er like viktig, ufarlig og nødvendig uansett hvor/når vennskapet oppstod og hvilket kjønn denne nære vennen har.

Det er da også veldig snevert å betrakte kjønn utelukkende seksuelt. For det er jo det "trusselen" dreier seg om.

Å nekte seg selv eller partneren venner av det motsatte kjønn tilsier at man oppfatter alle som seksuelle objekt og trussel, og vitner om dårlig tillit både til egen og partnerens vurderingsevne.

Selv er min beste kompis en tidligere X, noe min nye partner forstår og aksepterer. Hun pleier vennskap med flere mannlige kamerater, uten at jeg spør om nor/hvor/hvordan de ble det. Jeg synes det er helt uproblematisk. For egen del ville det å måtte velge vekk min bestevenn kun på bakgrunn av hennes kjønn vært en stor pris og betale...

Spooky

24.08.2015 kl.14:24

Er det mulig, er det et voksent menneske som sier dette eller er det en fjortis som akkurat har fått sin første kjæreste?

Eller er det rett og slett bare clickbait? Bloggerne konkurrerer jo i å ha de særeste meninger for å generere klikk og reklameinntekter.

anonym

24.08.2015 kl.14:26

Så ulrik går aldri ut alene med bare guttene? Om noen av kompissene møter noen veninner og sier de kan sette seg ned sammen med dem, må ulrik da gå? Synes dette blir helt feil at han ikke får ha jentevenner. Venner er venner:-)))))

Kristine Johansen

24.08.2015 kl.14:48

Du er helt sjuk i huet!

CK

24.08.2015 kl.15:00

Du gir ingen god forklaring på hvorfor du mener dette. Er det slikt at man må føle seg seksuelt tiltrukket til alle sine venner av det andre kjønn. Og om det ikke er saken skal det da virkelig ikke være noen problem. Jeg har mange guttevenner uten at det har noen sinne vært noe problem i forhold. Hadde jeg vært tiltrukket av de, ville jeg jo heller vært sammen en av de, men det er jo ikke saken.

Min mann har også flere jentevenner og hans forlover var i tillegg en jente. Som jeg syns er helt topp, jeg har jo fått flere venninner selv på grunn av det. Det har aldri plaget meg, fordi jeg stoler helt på han. Det virker som det største problemet ditt er at du ikke stoler på kjæresten din, om ikke skal det ikke være noe problem at han har jentevenner..

laylow x 👀

24.08.2015 kl.15:07

Selføgelig behandler du forskjellige vennskaper ikke likt, det sier seg selv jo kjære deg :)

Rune

24.08.2015 kl.15:22

Trangsynte, sjalu og mistenksomme til hverandre tydeligvis. Høres ut som dere fortjener hverandre. er dog ikke veldig overrasket over å lese dette. har fått med meg noen av dine andre innlegg, og du virker jo som du er 14-15 år for å være helt ærlig.

Martine

24.08.2015 kl.15:26

Må si meg ganske uenig. Min mors aller beste venn i dag er hennes ekskjæreste. Han er også god venn med pappa og fadder til broren min.

Selv mener jeg at man ikke trenger å være bestevenn med eksen, men noen av mine beste venner fikk jeg ila singelperioden i studietiden min. Jeg dropper ikke venner, uansett kjønn, for en kjæreste.

Krølla

24.08.2015 kl.15:29

Du er jo sjuk i hue.

Alice

24.08.2015 kl.15:59

Du er ikke så sikker som du sier da. Du lar han ikke ha jentevenner? Snakk om å være usikker på seg selv. Det er det dummeste. Sånne gutter ender med å gjøre ha jenter bak ryggen din! Skal bare si det. Jeg er sikker på at han har en del jentevenner men har bare ikke sagt det til deg fordi han er rett ut redd...

Ina

24.08.2015 kl.16:05

Haha du skriver at du føler deg trygg på deg selv og forholdet. Du gjør jo ikke det når du legger frem sånne patetiske regler.

Bjørn

24.08.2015 kl.16:16

Jeg er glad jeg ikke under noen omstendigheter ville hatt et forhold til deg. Trangsynt og fæl, åpenbart har du ikke så stor trygghet i forholdet ditt som du tror. :)

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.16:30

anonym: Jeg gir alltid Ulrik tommel opp dersom han har lyst til å finne på noe med guttene, noe jeg også skrev i innlegget. Jeg har aldri sagt at Ulrik ikke får hilse på eller snakke med andre jenter. Nå misforstår du meg. Det jeg har sagt er at jeg ikke ville likt om Ulrik hadde nære jentevenninner som han var mye sammen i fritiden uten meg.

Tine

24.08.2015 kl.16:32

Helt enig med deg Julianne. Sånn har mannen min og jeg det også og det funker perfekt for oss. Lykke til med kjærligheten og bryllup ❤️

Julianne Nygård

24.08.2015 kl.16:33

Tine: Godt å høre, Tine! Tusen takk for det <3

Linn

24.08.2015 kl.16:50

Du slutter aldri å sjokkere, det nye utsagnet etter det andre :)

24.08.2015 kl.17:02

Haha, det finnes så mye dumt du uttaler deg om. Det er nesten kritisk. Det at man skal kutte ut vennskap som kanskje har vært der i alle år, for at forholdet skal bli så mye lettere? Da har man kanskje ett problem med seg selv.

Muslim

24.08.2015 kl.17:25

Som muslim er jeg fullstendig enig med deg i dette. Kanskje dere er mer muslimer enn det dere tror?

I Islam har man tydelige grenser på hvordan man oppfører seg mot det motsatte kjønn. Det finnes ikke kvinnelige venniner eller mannlige venner i Islam, da en mann og kvinne egentlig ikke kan BARE være venner. Her har du beviset:

Why Men and Women Cant be friends

https://www.youtube.com/watch?v=T_lh5fR4DMA

Ymir

24.08.2015 kl.17:32

Kanskje han oppfatter artikkelforfatter som dominerende og fientlig, syns vertfall hun ser fientlig ut på bildet øverst. Litt sånn "Jeg er en sterk og selvstendig jente, vik fra meg". Denne holdningen kan oftee føre til at kvinner velger feminine menn, og da liker de seg blant kvinner.

Andrea

24.08.2015 kl.17:36

Er dette et slik innlegg som skal skape debatt? Sånn at du igjen kan oppfordre leserne til vixen? :-)

I så fall, godt tenkt. 👍 🎉

Men over til innlegg, her vil jeg si meg helt uenig. Jeg har veldig lite til felles med jenter. Jeg føler det fort blir drama og at situasjonene alltid oppblusses. Men heldigvis er vi alle forskjellige :-)

Janne

24.08.2015 kl.17:47

Jeg synes det er helt idiotisk! Er det sånn hos dere at alt handler om sex? Sånn at hvis han har ei lesbisk venninne, så er det greit? Og om du har en homofil kamerat, så er det greit? Mens hvis vedkommende er hetero og motsatt kjønn er det helt ugreit? Hvorfor? Er det fordi du eller han automatisk vil kaste dere i armene på denne? Jeg synes dette viser at dere har lite tillit til hverandre, og jeg lurer veldig på hva forholdet deres egentlig er tuftet på. Virker ekstremt overfladisk. Men men, vi er forskjellige. Du kan jo nesten ikke si høyt at damer promper, og kunne aldri tenke deg å ha et hus uten to bad. Tror mannen din at du egentlig er ei dokke? Eller er det det du vil at han skal tro? Saken er at vi alle er mennesker, og at kvinner både promper, tisser og bæsjer. Det er helt naturlig, og jeg ser ingen grunn til at det skal gjemmes bort. Man trenger ikke akkurat legge opp til en prompekonkurranse, men litt humor må man vel kunne ha. Vel, vel, du får ha lykke til med å henge fast på den rosa skyen din. Får håpe - for din skyld - at du ikke detter ned derfra.

Mira

24.08.2015 kl.17:49

Jeg har flest guttevenner, ca 80 %. De er direkte, morsomme og greie folk. Det er ikke fordi de er gutter at de er mine venner, det har bare med felles interesser å gjøre. Jeg tenker ikke sex når jeg er sammen med dem, men de har prøvd seg flere ganger... Det er det som er så irriterende! Så det er faktisk problematisk til tider. Jeg ønsker ikke å trå over den terskelen, men de prøver seg nok fordi jeg ikke har kjæreste. Hvis jeg får en kjæreste tror jeg at en del av disse vennskapene vil oppløses fordi jeg ikke tror at min kommende make vil akseptere den type atferd fra dem. Så Julianne, jeg forstår deg veldig godt:-)

Eva S

24.08.2015 kl.18:08

Men hva er egentlig problemet?! Det må jo være manglende tillit?

For meg virker det helt hinsides å ikke kunne "få lov" til å ha guttevenner.

Generelt så er jeg enig i at venner (både gutter og jenter) en har hatt sex med kuttes ut. Men det var vel ikke dette du mente!?

24.08.2015 kl.18:24

Hei Julianne! Først vil jeg bare si at jeg er innom bloggen din hver dag, og synes du tar opp mange interessante temaer som alltid er gøy å lese om.

Personlig er jeg relativt ung, men er i et fast forhold. Både han og jeg har mange venner av motsatt kjønn, men som du selv sier så er vi ikke med de som hører "singelperioden" til. Han har et par jenter som han har hatt som bestevenner i mange år, og det samme har jeg og det respekterer vi ! Jeg går ut med disse vennene en gang i måneden og spiser og "catcher up", noe han synes er helt greit. Det er klart at ting er annerledes fra et forhold på min alder til noen som snart er gift og noen som har vært gift i mange år.

Jeg hadde ihvertfall ikke blitt glad om min kjæreste hadde sagt at han skulle til en veninne å se film, det er det nok mange som kan si seg enig i.

Dette er ikke fordi jeg ikke stoler på min kjæreste, men fordi jeg ser ikke helt hvorfor han må være med jenter alene å sitte i en sofa å se film!

Ble kanskje litt rotete dette, men håper du forsto!

Fortsett å ta opp slike temaer, dette digger jeg.

Mvh Fast leser.

Sissel

24.08.2015 kl.18:45

Uff, du virker veldig umoden, dum og lite selvsikker. Tror du vil le av dette innlegget ditt om 10-15 år.

MissPerfect

24.08.2015 kl.18:55

Til alle dere som slenger med leppa og kaller Juliannne "dum", "umoden","sjalu", "syk i hodet" osv: Så fint at dere er så perfekte da, og at dere stoler såååå mye på partnerene deres, så flott at dere ALDRI føler dere sjalu eller usikker - dere er jo rett og slett perfekte :-) Siden dere er så perfekte og oppegående skjønner jeg godt at dere føler trang til å sette den sjalue Juliannne på plass. At noen folk kan føles seg usikre er jo bare helt forkastelig, og da er det veldig viktig å skjelle dem ut på den måten dere Gjør nå..... For å være litt alvorlig. Jeg tror ikke Juliannne er sjalu, men om hun så hadde Vært det - er det helt bak mål? Er du aldri sjalu?? Jeg får av og til inntrykk av at det å være sjalu er en av de største syndene man kan "begå"; hvorfor er det slik? Det er vel naturlig å av og til føler seg usikker i ett forhold, man blir jo veldig sårbar når man elsker noen.. :-) Poenget mitt er at jeg forstår og er enig med deg i denne saken, Juliannne. Jeg hadde ikke likt at min samboer hang med andre jenter. Kall meg gjerne sjalu og usikker, dersom det får det til å føles deg bedre og mer sikker på ditt eget forhold, og dersom det får deg til å føle deg mer "moden" ; klapp på skuldra til deg :-)

Rikke

24.08.2015 kl.18:58

Hva med homofile menneske da, skal de bare få ha venner av det motsatte kjønn i tilfelle utroskap? Eller gjelder andre regler for de?

...

24.08.2015 kl.19:14

Registrerer at du skriver i mange av svarene til kommentarer (seks totalt, faktisk) at når man er i et forhold skal man ikke "ha behov for å være med venner av det motsatte kjønn på fritiden", men i følge hovedinnlegget (og andre innlegg her på bloggen) så erkjenner du at dere begge har behov for å være med venner, så lenge han holder seg til "kompisene" og du til "venninnegjengen".

Hvorfor skal alt være seksuelt landet? For det er vel dette det bunner ut i? At typen din ikke kan være i nærheten av andre jenter, fordi da kan han bli "fristet", eventuelt "friste" disse hypotetiske jentevennene som du virker så livredd for? Hva om en av barndomsvennene til Ulrik hadde stått frem som homofil, hadde du nektet Ulrik å være venn med ham fremover da? For da hadde jo han også utgjort en "trussel".

Å benekte at du er usikker, og at forholdet deres skriker av tillittsproblemer og paranoia, er jo bare latterlig. Snakk om å være overkontrollerende. Hadde forstått dette om du var 14 år og akkurat hadde fått din første kjæreste, for det er slik du fremstår med "smykker som signaliserer at du tilhører ham" og bloggnavn bygget på kjærestens identitet i stedet for din egen.

Anonym

24.08.2015 kl.20:07

Det er helt greit at du har lyst til å ha det sånn i ditt forhold, men synes ikke du skal preppe over på andre at det burde være et prinsipp i alle forhold. Tenk litt over hvordan du skriver ting? Jeg synes også du motsier deg selv ganske mye, det går jo tydeligvis ikke på kjønn det her, men legning siden man får være venn med en som er homofil. Du sier også at kollegaer ikke er det samme som venner? Er man ikke venn med sine kollegaer? Du er nok kun styrt av sjalusi pga at det er lov med gamle barndomsvenner, men ikke en venninne man fikk i singelperioden? Man kan absolutt møte en av sine beste venner mens man er singel, men nei, han har ikke lov til å fortsette å være venn med henne.

Og du sier at når du sier ja, skal det vare livet ut. Du må akseptere at det kan gå galt vi er i 2015 og det er en 50% skilsmissestatestikk. Du har jo selv vært med gifte menn, og da ødelagt et ekteskap selv! Hvis ekteskapet blir ødelagt hvem er det som alltid står igjen da? Jo, vennene din uansett kjønn! Men absolutt hvis du vil ha det sånn så burde ikke det være et problem for andre!

Anonym

24.08.2015 kl.20:08

okei:) Synes det gikk litt frem og tilbake i teksten så jeg tolket det som om han helst ikke skulle være med noen jenter. Men om det er best for dere så er jo det bare bra:-)

Ha en fin kveld :)

24.08.2015 kl.20:12

Spørsmål til Crabs: hvorfor nevner du Saudi Arabia?

Er du uenig med Julianne så får det være, hvorfor i alle dager velge å dra inn majoriteten i et land inn i denne debatten? Julianne bor i Norge og dette er faktisk hennes mening. Vi er forskjellige og har ulike meninger, det burde du respektere, punktum!

MieElise

24.08.2015 kl.20:20

Først vil jeg si at jeg synes det er flott at du og dere står for det dere mener er riktig i deres forhold. Å gå mot strømmen er ikke lett, men det lønner seg for personlig integritet.

At dere har hatt en slik samtale tidlig i forholdet deres er jo supert! Det er så utrolig viktig å få definert hva som er ok og hva som ikke er det, slik at man vet hvor den andres grenser går. For i et forhold så handler det om at du vet hvor Ulriks grenser går og han dine, og at de blir respektert. Hva andre definerer i sine forhold er helt opp til dem.

For meg så handler det ikke om at jeg ikke stoler på han eller er sjalu i den grad. Det handler mer om at han og jeg er et par, og at han er den eneste mannen jeg trenger i mitt liv og at jeg ønsker å være den eneste kvinnen han trenger. Å sette hverandre høyest og først er for meg veldig viktig, å da ønsker ikke jeg at han skal ha venninner som han har vært på fylla med i livet sitt på samme måte som før. Dersom de venninnene går over til å bli en felles venninne så er det noe helt annet, og det samme med mine fylla kompiser.

Har lest svarene dine på kommentarer over her, og har ikke inntrykk av at du er sjalu eller har tillitsproblemer. Heller det at du ønsker å være den eneste jenta i Ullriks liv, og hvorfor skal det være så galt??

Julianne Navnsøster

24.08.2015 kl.20:38

Jeg er med Edel Viola (89) nå og vi synes det var interessant å diskutere dette temaet. Vi kom frem til at venner er venner uansett kjønn. Jeg har nesten like mange guttevenner som jentevenner og kjærsen min har aldri sagt noe på det, og det går begge veier. Det er våres syn på det :-)

Tina

24.08.2015 kl.21:40

Jeg syns ikke at verken du eller alle andre her skal si hva vi alle andre bør gjøre. Det får bli opp til hvert enkelt par. Ingen andre har noe med det å gjøre. Noen har ingen venner av motsatt kjønn, noen har det, noen har til og med avtaler om at det er greit å ha sex med andre enn sin ektefelle. Poenget er - slutt å mene så jæv... mye om hva andre bør gjøre! Fortell gjerne hva du gjør, men ikke si at "sånn og sånn bør det være", eller at "sånn og sånn bør være normalt"....

H

24.08.2015 kl.21:45

"Det er jo bare fordi jeg elsker han og er redd for å miste han, noe som burde være helt naturlig i alle gode forhold."

Håper dette er noe satire eller noe lignende. Hvis fruen hadde nektet meg(eller jeg henne) å hatt ett venneforhold til en av det andre kjønn så blir det meget merkelig. "Sorry, vi kan ikke være venner. Jeg har kjæreste"?!

Hvis ikke sjalusi er grunnen hva er det da? Du skriver prinsipp men hva baserer det prinsippet seg på? Prinsippfaste mennesker som ikke har noe grunnlag for sine prinsipper er bare meget ureflekterte og ikke veldig voksne.

For all del, funker det for dere så kjør på. Det du bør forstå uansett er at det ikke er unormalt å ha venner av det motsatte kjønn selv om man er i ett fast forhold!!

24.08.2015 kl.22:38

Nå holder det fra deg, pilotfrue... Dette er femte-sjette innlegget jeg leser hvor du skriver ting som er helt idiotisk. Hva slags verdier er det du har? Og tenker du ikke over de yngre leserene dine? For Guds skyld...

Siri Thomassen

24.08.2015 kl.23:15

HELT ENIG MED DEG!!! Endelig en som har samme syn på dette som min kjæreste og meg..! Nå ble jeg glad. Hihi :D

Carolina

25.08.2015 kl.07:05

Uff, dette var trist Julianne. Jeg liker deg og bloggen din, men nå synes jeg du rett og slett dreit på leggen. Noe så selvmotsigende! SÅ KLART handler dette om sjalusi når du mener at den gleden han skal dele med kvinner KUN ER DEG. Hører du ikke hvor sinnsykt egoistisk du er? Trist.

Selv har gubben og jeg hver våre nære venner av det motsatte kjønn, som vi møter sammen eller alene. Dette er venner vi har hatt lenge og som vi verdsetter for de PERSONENE de er, og ikke fordi de er kvinne eller mann. Det er sunt, og skaper overhode ingen sjalusi. Vet du hvorfor? Fordi vi stoler på hverandre.

Ha en fin dag.

Dina

25.08.2015 kl.09:32

Er faktisk enig i dette, men visse unntak. Jeg er en jente på 28 år med samboer og barn nr 2 på vei. Jeg har mange venner av begge kjønn som jeg har kjent store deler av livet, og det samme har han. Vi har vært sammen i 5 år, og har levd et liv før vi traff hverandre. Jeg er av den oppfatning av at man må akseptere den andres tidligere venner av motsatt kjønn, men ikke dyrke vennskapet. Og jeg hadde ikke godtatt at min samboer gikk rundt og skaffet seg nye kvinnelige venner utenom vår felles krets, for det tar jeg som et tegn på at han 'jakter'litt fremdeles. Kvinnelige kollegaer har han, og så lenge det er på kollegialt nivå, er det helt greit. Dette gjelder også fra min side. Man forplikter seg når man stifter bo, og de som mener at det er på trynet å mene at det tryggeste for forholdet er å dyrke vennskap med samme kjønn, tror jeg er relativt unge mennesker i en uforpliktende livssituasjon.

Sandra Østensen

25.08.2015 kl.10:15

Om en mann tilbringer mye tid med en jente og omvendt så oppstår det spenning, nysgjerrighet og kanskje følelser. Sånt ligger i naturen. Andre som sier noe annet kan ikkje være annet enn naiv. Eg er helt enig med deg Julianne. Men igjen. Eg stoler på samboeren min, men eg stoler ikkje på andre jenter. Og vi jenter er flink til å forføre, mens menn er svake for oss. Så ja, eg er nok litt sjalu av meg og kjenner det godt inni kroppen dersom noen ser feil på eller indikerer at dei er interessert i min kjæreste. Men venner gjennom lang tid er helt ok, men ikkje om dei kom inn mens man var sammen. Nå er eg så heldig at min mener det samme som eg og du gjør.

Nina

25.08.2015 kl.11:21

Gud, her var det mange dobbeltmoralske hyklere.. Innerst inne er det ingen kvinne som liker at sin mann befinner seg hos en annen jente/kvinne.

Michelle

25.08.2015 kl.11:38

Endelig noen som skriver godt om dette! Jeg er så enig med deg. Handler ikke om sjalusi og dominanse i det hele tatt, men om respekt og valg. Jeg hadde følt det veldig sårende om kjæresten min hadde hatt mange jentevenner han brukte mye tid på. Godt vi har funnet oss noen som tenker likt. Digger bloggen din, og spesielt meningene dine! :-)

25.08.2015 kl.13:19

Herregud for et barnslig syn. Jeg har alltid hatt masse guttevenner, helt siden jeg gikk i barnehagen har jeg vært "en av gutta". Nå har jeg selvsagt mange gode jentevenner også, men om kjæresten min skulle neste meg å ha disse guttevennene eller nekte meg å bli kjent med nye mennesker fordi de var "feil kjønn" da hadde jeg ledd av ham og sagt at han fikk vokse opp.. Seriøst.. Og jeg er 18 år.. Kanskje du også burde vokse opp litt. Det finnes ikke guttelus vet du

H

25.08.2015 kl.14:06

Jeg er faktisk helt enig i akkurat denne saken!

Jeg og kjæresten har vært sammen i over to år og vi hadde venner av motsatt kjønn før vi ble sammen, men som vi naturlig kuttet ut når vi ble kjærester. Altså, hvorfor skal vi ha behovet for å tilbringe tid med noen av det motsatte kjønn når man er kjærester? Jeg synes det uansett er unaturlig av menn å ha jentevenner når man har kjæreste og motsatt. Det var ikke noe en av oss sa at vi måtte, men det skjedde naturlig. Jeg har ingen grunn eller ingen ønske om å tilbringe fritiden min med en annen mann enn min egen.. Det synes jeg er unaturlig, og jeg har hatt en del guttekompiser gjennom tidene, men ikke så bestevenn-nært.

Uansett, det skjedde naturlig for oss og vi skled bort ifra dem da vi ønsker å tilbringe den lille fritiden vi har, sammen. Vi har derimot venner selvsagt, og mange gode vennepar vi er mye sammen med. Men er vi alene med venner, tar jeg med meg jentene mine og han er med sine guttekompiser. Ser ikke noe galt i dette, jeg.. Det blir mere "korrekt" i vår verden og faller oss naturlig..vi stoler selvsagt på hverandre og alt dette, hvis noen kommer til å tenke noe annet.

Vi ønsker bare å tilbringe tiden vår sammen :)

Malin

25.08.2015 kl.15:29

Jeg er gift, men mannen min må da gjerne ha jentevenner!

Å jeg har også guttevenner.

Jeg stoler jo på han. Noe som er fryktelig viktig i et ekteskap.

25.08.2015 kl.17:09

Jeg synes man skal gjøre det som passer best for sitt eget forhold jeg:-)

Bente

25.08.2015 kl.21:03

Er det ingen som leser hva hun sier???? Hvorfor er det så mange som sier: får ikke Ulrik snakke med jemter, eller, skal han kutte ut gamle venner? Les innlegget og svarene hennes så skjønner dere hva hun mener!!! Helt enig med deg💟 dette handler ikke om tillit men om hvem som er den viktigste personen i livet ditt. Min mann er min ektemann og beste venn, vi har et så godt tillitsforhold at han er den viktigste vennen min, faktisk viktigere enn mine venninner. Derfor har vi valgt å gifte oss!!!! Det er vel ingen garanti for at venninner/venner varer livet ut?

Julianne Nygård

25.08.2015 kl.22:16

Bente: Takk, Bente! Endelig noen som som har lest hele innlegget, ikke kun overskriften..

Du har helt rett i det med vennskap. Det er ingen garanti for at de varer livet ut, dessverre. Sånn er det med ekteskap også, selv om man gjerne ønsker det :-)

Anna

25.08.2015 kl.23:16

Det virker ikke som at du er spesielt trygg på deg selv når du må ha kontroll over hvem kjæresten din får lov til å være med. Det virker også veldig som om du egentlig ikke stoler noe særlig på han, når du føler det slik.

Altså, jeg vet ikke hvordan forholdet deres er, og alt det, men jeg mener det er ganske forskrudd å skulle bestemme slik over en annens vennskap til folk. Jeg synes det er nokså egoistisk.

Men igjen, om dere begge er lykkelige og ikke føler mangel på noe, så er jo det flott.

Julianne Nygård

25.08.2015 kl.23:22

Nina: Det kan ikke jeg tro at noen liker heller. I hvertfall ikke hvis man er oppriktig glad i mannen sin..

Julianne Nygård

25.08.2015 kl.23:25

Siri Thomassen: Godt å høre at det er flere par der ute som tenker likt som oss også, Siri :-)

Julianne Nygård

25.08.2015 kl.23:29

Anonym: Hvis du tror at jeg kommer til å gi meg med bloggingen fordi DU mener at "det holder fra meg", så tar du feil. Jeg tenker ofte over at jeg har yngre lesere, og mener selv at jeg er et godt forbilde når det gjelder det aller meste :-)

26.08.2015 kl.16:59

Jeg velger ikke venner etter kjønn jeg.. Synes dette var en veldig merkelig måte å se ting på, men hver sin smak. I mitt forhold har vi venner på hver vår kant av begge kjønn. Vil nok dessverre si at du er ganske på jordet om du mener det ikke handler om sjalusi, hvorfor skulle man ikke la kjæresten ha jentevenner? Er man ikke sjalu, så setter man heller ikke slike regler for kjæresten sin. Men tror du har hatt flaks med din mann, for dette utsagnet ville skremt vettet av de fleste gutter tror jeg..

Katrine

26.08.2015 kl.22:25

Jeg kan til en viss grad forstå hva du mener.. Allikevel mener jeg at å hele tiden sette grenser og regler for hverandre i et forhold er destruktivt. Det kan ikke være sånn at man skal måtte si hva som "er lov" og ikke til kjæresten sin? Det handler jo om tillit! Hvis du og Ulrik føler at dere må nekte hverandre venner av motsatt kjønn er det dere som er problemet, ikke de eventuelle vennene.. Kanskje ville det være rart for meg om samboeren min plutselig fant seg en ny venninne, ja.. Men jeg ville ikke krevd at han dumpet feks en god barndomsvenninne!? Det er jo helt drøyt å melde.. Tror dette er ting man bare skjønner når man blir litt eldre eller klokere, hva vet jeg. Seriøst mye svada du greier å lire av deg her. Underholdningsverdi har det ihvertfall..

27.08.2015 kl.20:06

Problemet er jo rett og slett at disse to menneskene ikke har venner basert 100% på personlighet og hvordan et menneske er, men kan regelrett utelukke en person basert på kjønn. Altså fyfaen, noe så sykt har jeg ikke lest, noensinne. Jeg trodde mennesker hadde kommet lenger enn som så.

Hege

28.08.2015 kl.08:47

Jeg er faktisk veldig enig, selv om mange tydeligvis er uenig i dette. Sånn har vi det også - og mine guttevenner fra "tidligere" har blitt våre felles kamerater som vi henger med når vi begge er tilstede. Det er kjempefint! Det handler ikke om å kvitte seg med venner, men inkludere den andre, og jeg har heller ikke noe behov for å henge med andre menn når min kjære ikke er tilstede. Hilsen pilotfrue her også :)

Julianne Nygård

29.08.2015 kl.11:42

Hege: Godt å høre, Hege. Vi gjør det på samme måte som dere. Det er jo bare hyggelig at alle er sammen. Du har helt rett i at det handler om inkludering. Et godt poeng som burde vært med i blogginnlegget jeg skrev :-)

Morsomt at du også er pilotfrue! Hehe! Ha en flott helg videre :-)

29.08.2015 kl.13:28

En ting jeg savner at du svarer på er dette med kjønn, at dere ekskluderer vennskap basert på kjønn. Skal man ikke basere vennskapene sine fullstendig på personen de er, og ikke hvilket kjønn de er? Det er for meg et veldig merkelig menneskesyn. Alle mine venner har jeg fordi jeg liker personligheten deres. Bare fordi dere er i et forhold så endrer ikke dette seg fra "singeltilværelsen"?

Victoria

06.09.2015 kl.22:28

Jeg er så enig med Julianne. Jeg synes at barndomsvenniner er greit, men venniner som er alltid singel og kun har kortvarige forhold og interesser deretter hører ikke til i vårt samboerskap. For meg er det naturlig å ikke ha noe guttevenner, har heller ikke problemer med tillit, men det er bare helt uakseptabelt at min samboer som jeg venter barn med får meldinger fra en singel vennine på en lørdagskveld, når vi har vår "kjæreste tid"!

Sara

12.09.2015 kl.14:51

Totalt enig med deg :)!

Trine

19.09.2015 kl.02:43

Synes det var litt drøyt å skulle kutte ut vennskap med motsatt kjønn. Men jeg er helt enig at det ikke er greit at typen feks henger alene sammen med venninnen. Dersom de er en blandet gjeng, har jeg absolutt ingenting imot det 😊

Marit

22.09.2015 kl.18:35

Unnskyld meg, men noe av det dummeste jeg har lest. Om du ikke lar kjæresten ha jentevenner kan ikke du stole mye på han...

Anita

14.03.2016 kl.12:56

Å herrefred- dette var gammeldags!

Jeg har flere gode kompiser, og kjæresten min har venninner. Å beholde/avslutte vennskap på grunn av kjønn...Ærlig talt- stoler du ikke på mannen din? Jeg ville uansett vært mer bekymret for alle de lekre flyvertinnene han møter på, enn gamle venninner som også kan bli dine venninner. Er ikke sjansen større for et sidesprang på et hotell langt vekke med en tilfeldig kollega, enn med en venninne hjemme?

Jeg mener overhodet ikke å påstå at Ulrik er utro nå, Julianne, jeg bare prøver å provosere litt tilbake, for jeg syns dette var så rart;-p

Julianne Nygård

14.03.2016 kl.15:35

Anita: Du har full rett til å prøve og provosere meg tilbake, Anita. Men ja.. Jeg mener fortsatt det jeg skrev i dette innlegget og Ulrik er helt enig når det gjelder meg og guttevenner. Nå har det ikke vært naturlig for oss i utgangspunktet da verken jeg eller Ulrik hadde nære venner av det motsatte kjønn da vi traff hverandre, men uansett.. Jeg synes det blir helt feil.

14.03.2016 kl.15:16

Er enig med deg på dette, Julianne :-)

Julianne Nygård

14.03.2016 kl.15:30

Anonym: Hehe! Godt å høre :-)

Kine

16.03.2016 kl.17:14

Tja... Jeg synes ikke det burde gjelde alle forhold. Men hva du gjør i ditt er jo forøvrig din sak, og hva jeg gjør i mitt er min (og min kjærestes) sak. Jeg har ingen problemer med at typen har jentevenner og han har ingen problemer med at jeg har guttevenner. Jeg stoler på ham, han stoler på meg og slik har vi alltid hatt det. :)

malinva

19.03.2016 kl.20:07

Er veldig enig! Når en er veldig god med motsatte kjønn, så KAN jo uønskede følelser dukke opp. Så yes, synes man kan holde seg til samme kjønn av venner når det kommer til forhold!

Thea

26.03.2016 kl.17:55

Fullstendig uenig! Mine nærmeste venner er hunnkjønn, men majoriteten av vennene mine er menn. Det er disse jeg drikker øl med, drar på roadtrip med, og sover i telt sammen ei helg et par-tre ganger i året. Mannen er helt avslappet med dette, fordi han vet at jeg elsker ham, det er ham jeg skal gifte meg med, og det er ham jeg har vært trofast mot de siste 9 årene.

Silje h

16.04.2016 kl.09:58

Jeg er enig med deg, jeg har så si bare jentevenner. På Facebook har jeg noen få gutter og det er familie, har tatt dette opp med mannen min men han er ikke enig. Han jobber i helsesektoren, og han har så si bare jentevenner på Facebook. Men han sier han ikke prater med de men jeg syns det blir feil, så jeg er enig med deg

Helt enig

27.10.2016 kl.21:29

Jeg er helt enig med deg jeg.

Jeg er mann og tro meg, menn har ikke kvinnelige venner

for morro skyld.

Greit nok med bekjentskaper men venner av motsatt kjønn

når man er i forhold blir langt over streken.

Anders B.

27.10.2016 kl.21:45

Til de som komner med nedsettende kommenterer rettet mot

bloggeier og hennes veldig fornuftige syn på akkurat dette temaet

vil jeg bare si.

Skilsmisseraten i Norge er relativt høy og utroskap raten er enda høyere.

Jeg kjenner menn som har kvinnelige venner og har fått historier servert mange nok historier til å vite at det beste er å ikke ha nære venne forhold til noen av motsatt kjønn når man er i forhold.

Mathias

24.07.2017 kl.11:27

Herregud her var det mye dritt. Fra folk som tydeligvis er en smule naiv. Menn som har jentevenner og som henger med dem har garantert pult dem eller ønsker det.

Dette er basic vitenskap. Ja, det er forsket på. Menn tror at alle damer er tiltrukket av dem, fordi menn er det. Damer derimot kan være venn med en gutt fordi damer ikke tiltrekkes av alle menn. De kan bare være venner. Det vil alltid være noe attraksjon med gutt-jente vennskap fra gutten sin side, men ikke alltid fra jente-gutt siden. Så dette hadde ikke jeg heller godtatt. Det er ikke sånn vi fungerer, og det er helt normalt.

Skriv en ny kommentar