hits

JEG ER INGEN ANTI-FEMINIST

05.08.2015 - 10:55 91 kommentarer

Hvor var jeg da ordet "tilhørighet" ble et negativ ladet ord? Jeg forstår ikke de kvinnene som på død og liv ikke vil vise at de "tilhører" mannen sin. Jeg viser min tilhørighet til Ulrik ved blant annet at jeg bærer forlovelsesring, at jeg har min sivilstatus offentlig på sosiale medier og andre søte små ting, som foreksempel dette.. Jeg er stolt over å tilhøre Ulrik, og jeg vet at han er stolt over å tilhøre meg. For det gjør han jo. Her går det begge veier, som det aller meste. Ulrik tilhører meg på samme måte som jeg tilhører han. Når ble det galt å tilhøre hverandre? Vi gjør jo alle det, som kjærester, samboere, forlovede, mann og kone. Nå må dere feminister roe ned et par hakk. Jeg har aldri opplevd noen som tar seg mer nær av enkelte ord enn dere. Dere mener dere er så sterke og selvstendige. Hittil har jeg ikke hørt maken til klaging og syting. Dere vrir og vender på alt jeg sier. Jeg er dritt lei av det feministiske maset. Jeg er ingen anti-feminist på bakgrunn av dette. Igjen, dere går for langt. 

Ps. Dette bildet er tatt etter en annen liten diskusjon vi har hatt i sommer.. Den eneste personen som er tilstedet er Ulrik. Jeg følte det slettes ikke naturlig, men var likevel villig til å teste det ut siden mange tydeligvis mener det er like naturlig med jenter i bar overkropp som menn. Jeg er fortsatt uenig. "Det som virkelig betyr noe i livet når andre grunnleggende behov er dekket, det er å høre til. Høre til hos noen. Høre til et sted." - Astrid Nøklebye Heiberg

91 kommentarer

Andrea

05.08.2015 kl.12:09

Kjempe bra innlegg, er så enig med deg! Tror også at det å føle tilhørighet til noe/noen gir en trygghetsfølelse og det er jo også bare positivt.

Stå på :-)

A

05.08.2015 kl.12:17

Amen.

05.08.2015 kl.13:28

Tror du må lese litt historie. Feminister har gjort mye for deg og dine rettigheter som kvinne. Du burde heller takknemlig mot de enn snerpete som du er.

Tror det er få som reagerer på at du føler tilhørighet til kjæresten din, det var vel mer at du mener kvinnen skal føye seg etter mannen.

Og jo det er like naturlig for kvinner og menn å vise brystene sine. Eneste forskjell på kvinnebryst er at de som regel er større enn menn sine. Menn har også melkekjertler og noen menn kan faktisk produsere melk.

Det er flere viktige grunner til at kvinnebryst skal likestilles med menn sine men jeg skal bare nevne en til deg; kvinner skal eie kroppen sin like mye som menn eier sin kropp. Så lenge kvinner blir tvunget til å bruke plagg ikke menn må for å dekke kroppen sin, vil alltid kvinnen være skyld i sin egen voldtekt.

05.08.2015 kl.14:22

Hei du....

Bare lurte på om du ikke selv definerer deg som feminist?per definisjon er en feminist en som synes begge kjønn skal ha like rettigheter. Det betyr ikke at man mener det ene kjønnet er bedre en det andre eller noen andre prinsipper folk dytter på "feminister". Så hva blir det synes du kvinner er verdt like mye som menn? Og omvendt? Er du feminist?

:-)

Ida M

05.08.2015 kl.14:29

Ting tilhører noen. Slaver tilhører noen. I en ideell likeverdig verden med friet tilhører, eller eier, ingen hverandre. Hverken mann til kvinne, eller kvinne til mann.

Mann

05.08.2015 kl.14:30

@Kommentar klokken 13:28:

Feminister har gjort mye for kvinners rettigheter, det er sant. Nå har en likestilling i Norge og det prosjektet feministene driver med nå er å tilrive seg enda flere fordeler på bekostning av menn, samt å demonisere folk som ikke er enig med dem. Det finnes ikke en eneste rettighet menn har som ikke kvinner har, men det finnes mange rettigheter kvinner har som ikke menn har. Som hun sier: ro dere ned et par hakk.

Jeg synes forøvrig damer godt kan gå toppløse både her og der. Synes det er fint å se på pupper! At du er så dum at du tror kvinnebryst og mannebryst er det samme tror jeg ikke på et sekund. Ærlig talt!

Lars Ulrik

05.08.2015 kl.14:39

Haha... dagens feminist her oppe mener altså at du skal bejuble dagens firkantede og sære feminister, for den likestillingskampen kvinnebevegelsen har gjort tidligere... Dagens feminister, også nevnte kommentator, er mest opptatt av å vise puppene?! Og av en eller annen merkelig grunn er DET likestilling?? Jaja, vi har alle våre kamper å kjempe... Godt at feministene vil vise pupper, at Ottar fortsatt brenner pornoblader og at vi andre, vi som Pilotfrue og mange med henne, vi har gode og trygge liv - går med bh og bikinioverdel uten å bli voldtatt av egen skyld! Dagens kvinnekamp bør stå om flere kvinner i styre og stell, kamp mot kvinnehatende nettroll... ikke mot de som liker å bruke bh eller som elsker mannen sin!!

Ida

05.08.2015 kl.14:51

Hurra, Julianne! Nå får de jamen meg roe seg ned litt.. Klikke for hver minste ting, jeg er helt enig med deg og deler ditt syn på hvordan ting er i et forhold:) "Nei, du kan jo ikke ha et kjede med U på, for da betyr jo det at du er bikkja til Ulrik så og si". Give me a break..

M.A

05.08.2015 kl.14:57

BRA ! Så enig med deg!

Kristin

05.08.2015 kl.16:02

Her synes jeg du misbruker ordet feminist. Du bruker ordet på en negativ måte og drar alle "feminister" under en kam. Selve definisjonen på feminisme er at menn og kvinner skal ha like politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter. Det helt greit at du vil si at du tilhører din mann på samme måte som han tilhører deg, men ikke misbruk ordet feminisme for å fremme din sak. Det blir rett og slett feil. I bunn og grunn betyr det å være en feminist at du mener at menn og kvinner skal ha like rettigheter. Hvis du mener dette er du per definisjon en feminist. En trenger ikke å være kvinne for å være feminist. Det er flere og flere menn som velger å identifisere seg som feminister. Hvis jeg var deg ville jeg ha lest meg litt opp på hva feminsime er og kanskje tatt en titt innom denne kampanjens nettsid: HeForShe, http://www.heforshe.org :)

C

05.08.2015 kl.16:09

Feministene skulle bare vært klar over hvor destruktivt det infantile hatet deres er. Begynn å se rundt dere og se hva for en hysterisk og redd verden dere er i ferd med å skape.

James hetfield

05.08.2015 kl.16:10

Har ikke noe i mot bare bryster jeg :) bare ikke klag hvis vi menn stirrer!

Knut

05.08.2015 kl.16:19

Merkelig innlegg. Før man gifter seg har begge to et eget liv og en egen tilhørighet. Når man gifter seg får man et nytt tilskudd til sitt liv. Det er en felles tilhørighet, som ikke må gå på bekostning av sin egen tilhørighet. At det finnes kvinner som fortsatt er tilhenger av det patriakalske undertrykkende livssynet forundrer meg mye. Men jeg tror at mange av dagens unge kvinner ikke forstår hvilken innsats og mot som ligger bak kampen for felles rettigheter og kamp mot sexifisering som mange kvinner kjempet for i de siste 40 årene.

Mann

05.08.2015 kl.16:32

@Kristin: Det er din definisjon av feminisme. Det er mange andre definisjoner av feminisme der ute og mange feminister forfekter motbydelige holdninger. Det du definerer som feminisme, definerer jeg som likestilling. En likestilling som forøvrig er oppnådd i Norge.

05.08.2015 kl.16:40

Kan du fortelle meg hvorfor det ikke er like naturlig med jenter i bar overkropp som menn?:-) Spent på svaret!

Mann2

05.08.2015 kl.17:01

"Kan du fortelle meg hvorfor det ikke er like naturlig med jenter i bar overkropp som menn?:-) Spent på svaret!"

Såklart er det ikke like naturlig med jenter i bar overkropp som menn. Vi menn er laget slik at vi tiltrekkes av de feminine trekkene på en jentekropp, som vi menn ikke har, altså større bryster. Naturen har laget oss menn slik at vi blir tiltrukket av disse formene, både på en seksuell måte og for eventuelt å finne en passende partner, for i bunn og grunn føre menneskeheten videre..

Og ja, jeg er for likestilling, noe vi har fått til i de fleste aspekter i samfunnet. men ja, det er forskjeller på mann og kvinne, og takk gud for det. Fordi kvinner er herlige, hvis de hadde vært helt like som menn så hadde vårt samfunn vært gørr kjedelig, jeg liker feminine kvinner, og sterke kvinner.

05.08.2015 kl.17:16

@Mann

Mener du virkelig at kvinner har mer rettigheter enn menn og at vi har oppnådd full likestilling i Norge?

Randi

05.08.2015 kl.17:52

En person skal aldri tilhøre ett annet menneske, man skal føle samhørighet ikke tilhørighet.

Nikolai Hoftun

05.08.2015 kl.17:56

Alltid med ryggen til så man ikke ser noe, hvor modig er det?

SiljeH

05.08.2015 kl.17:57

Bra innlegg Julianne. Mange folk må roe seg kraftig ned. Får kraftige OTTAR vibber fra flere som kommenterer..

Realist

05.08.2015 kl.18:07

Full likestilling får vi den dagen hanen legger egg, boksekamper ikke er delt på kjønn, kjønnskvotering er historie, og parkeringsplassene for kvinner i Stavanger sentrum er fjernet.

Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

05.08.2015 kl.18:53

Feminist er ikke lik OTTAR ekstremister. Du bruker begrepet feil! Eller - mener du kanskje at begge kjønn ikke skal ha like rettigheter? Dette innlegget er nesten like latterlig som det innlegget som ene og alene handler om hvor fin du syns rumpa di ser ut i jeans. Men det er min mening. Hilsen feminist (i ordets rette betydning) som heller ikke liker ekstreme kvinnesaksforkjempere, men derimot liker like rettigheter.

OlaDunk

05.08.2015 kl.19:07

Feminister flest er dessverre for diskriminering av kjønn med mange særregler for kvinner som går på bekostning av menn. En ting er f.eks. kvoteringen, en annen ting er at kvinner får eksta poeng for å velge en god del studier, en annen ting er at kvinner i 9 av 10 tilfeller vinner omsorgsretten for barna osv. Disse tingene bryr ikke feminister seg om rammer menn, altså er de for diskriminering så lenge det går i kvinners favør.

Rune

05.08.2015 kl.19:25

Endelig en kvinneblogg som ikke er fullstendig hjernedød, flott skrevet og så sant sant sant, herlig

Yme

05.08.2015 kl.19:30

Feminister burde se denne og holde kjeft.

https://www.youtube.com/watch?v=vNErQFmOwq0&index=4&list=FLFdysXgOxgwe7kNFPy39SMg

Marianne

05.08.2015 kl.19:31

De færreste reagerer på "tilhørighet." Derimot vil ordet "tilhøre" gi assiasjoner om eierskap hvor partene har ulik verdi - slik som slave og eier, eller myndig vs umyndig. Rettslig umyndig var faktisk den statusen vokse kvinner hadde hele livet inntil relativt nylig. Dvs frem til 1900-tallet. Det var derfor hustruer ble omtalt som fru Per Olsen; forsi ektemannen var konas verge og foresatte. Men for all del, er det denslags tradisjoner du liker å holde i hevd, så værsågod.

Forøvrig synes jeg du skal sjekke dine egne forfedre på nettet. For bare et par generasjoner tilbake var ikke denne navneskiftetradisjonen du hyller, vanlig i Norge annet enn i noen besteborgerlige bymiljøer. Man fikk sin fars eller mors fornavn som etternavn, fulgt av "søn/sen" for menn eller "datter" for kvinner. Evt hadde man etternavn etter gårdsnavn. Noe også kvinner beholdt livet ut - selv om noen kvinner tok nytt navn etter mannens gård i tillegg. Dette finner jeg selv flere eksempler på i mitt eget slektstre så sent som tidlig 1900-tall. Først på 30-tallet tok de etternavn slik vi kjenner dem i dag.

Ellers må jeg le; selvsagt klarte noen å benytte seg av hersketeknikken - også kjent som Ottar-argumentet - nok en gang. Hva med å vise et snev av originalitet? Å ikke evne å se forskjell på ekstremvarianten og normal bevissthet om egenverdi, blir bare pinlig.

Tom

05.08.2015 kl.19:35

Til "Feminist - Ikke kvinnesaksekstremist":

Jeg er redd din variant av feminisme har fullstendig druknet i den hatefulle neo-feminismen. Folk flest forbinder feminisme i dag med sure gretne kvinner som klager over at rumpa til Spiderman er tegnet for sexy og som vil tvinge alle inn i sitt ideal.

Mann

05.08.2015 kl.19:36

@Anonym klokken 17:16: Ja, det mener jeg. Som jeg etterlyst tidligere: kan du gi ett eneste eksempel på rettigheter menn har som kvinner ikke har?

Det er forskjell på menn og kvinner i Norge, det er jeg fullstendig klar over. Menn og kvinner gjør forskjellige valg og valg har konsekvenser. Det vil ikke si at vi ikke har likestilling.

Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

05.08.2015 kl.20:07

Mann 19:36, ta en titt på ssb sin figur som viser nøkkeltall for likestilling:

https://www.ssb.no/befolkning/nokkeltall/likestilling

Har vi full likestilling?

Menn har mer penger og makt, figuren er krystallklar.

Angela / byhimandher.no

05.08.2015 kl.20:15

Helt enig - det er fint å tilhøre hverandre. Det er jo noe av det som er så flott med å være gift!

Eirik

05.08.2015 kl.20:22

"But I say unto you, That whosoever looketh on a woman to lust after her hath committed adultery with her already in his heart."

Både kvinner og menn bør dekke seg til på overkroppen, for det motsatte kjønns skyld. Kan høres erkekonservativt ut, men slik er det. Har med anstendighet å gjøre.

Julia

05.08.2015 kl.20:26

Det er ingen forskjell på en feminist og en mannssjåvinist.

Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

05.08.2015 kl.20:48

Hvor var jeg da feminist ble stemplet som et negativt ladet ord? Jo, jeg leste denne bloggen og dette kommentarfeltet. Synes det er synd du må rakke ned på folk på den måten. Ja du er tradisjonell. Vær så god, det er ok, jeg skal ikke ta deg for det. Men å dra alle "feminister" over samme kam blir for dumt.

Det mest romantiske etter min mening er å ta hverandres etternavn - et ekte tegn på at vi tilhører hverandre. Det valgte vi å gjøre.

Jeg er feminist, men hater ikke menn. Jeg vil ikke bli kvotert inn. Jeg vil kunne tale i forsamling, jobbe og tjene så mye jeg vil, ta den utdanninga jeg vil, stemme ved kommunevalget, bli ansatt selv om jeg er gravid eller i fruktbar alder. Osv osv.. Uten feminisme ville disse tingene vært utelukket for dagens kvinner.

I beste fall uvitenhet som gjør at du stapper så mye negativitet inn i et innlegg for å "ta" feministene i kommentarfeltet ditt.

Gunhild

05.08.2015 kl.20:50

Eg reagerar sterkt når du skriv om det "feministiske vaset". Å vere feminist vil seie at ein kjempar for dei same rettigheitane for både kvinner og menn. Du legg det fram som at dette er noko vas, og ikkje noko å kjempe for, men i realiteten så er det framleis mange land der kvinner/jenter ikkje har dei samme moglegheitene til skule og jobb på grunn av kjønn. Ja, du snakkar kanskje om at folk reagerar på at du skriv om tilhørsle til kjærasten din, men når du skriv om feministar, og legg det fram som vas, er det faktisk provoserande for dei som har lagt masse arbeid i at vi har den likestillinga vi har i dag.

Cam

05.08.2015 kl.20:54

tegn på underkastelse.

05.08.2015 kl.20:58

Du har ett typisk amerikansk kvinnesyn du Julianne.

05.08.2015 kl.21:00

Delvis til - Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

Er forøvrig enig i noe av det du skriver, men du glemmer da altså også det bakenforliggende ved noe av den informasjonen SSB sine grafer viser.

Som vi allerede ser i grafen, jobber det flere kvinner i offentlig sektor. Hva betyr dette? I offentlig sektor har vi mye forskjellige forvaltningsorganer som helse, politi, omsorg osv osv. Mange av disse stillingene er serviceyrker som er helt essensielt for at vi kan ha så mange gode vilkår som vi i dagens samfunn har. Siden det er staten som sitter med pengene, blir de forskjellige organene utdelt et budsjett som vi gjennom tidene ser at er ganske stramt.

Noen peker på at kvinner tjener så mye dårligere enn menn (selv med like lang utdannelse bla bla bla), når mange selv helt fritt velger å jobbe for staten. Det er common knowledge at man tjener dårlige når man jobber for stat eller kommune. En annen ting her og som er verdt å merke seg, er at i det private er det ofte slik at penger skifter hender på en helt annen måte enn i stat. Det jeg mener med det er at f eks i byggebransjen, har vi en byggherre som skal selge et hus for en sum, og en hovedentreprenør med flere underentreprenører som skal bygge dette for en sum. Til syvende og sist er det sluttkunde som står med hele regningen for dette, hvor fortjenesten har blitt spredd mellom mellomleddene.

En annen trend vi også ser er at menn skifter jobb oftere, og med ny jobb kommer nye forhandlinger om lønn.

Kvinner som menn kan selv velge hva slags utdannelse de vil ta, men om penger er i fokus må man tenke seg om hvem man jobber for/mot.

Personlig syntes jeg det er skremmende at det er så stort fokus på lik balanse mellom kjønn i ledelseroller, da det kvalifikasjoner og erfaring jeg syntes er mest viktig.

Syntes forøvrig det er bra at mange av disse sakene taes opp, men noen av dem mangler evne til å se det store bildet, og setter seg selv forann fakta.

05.08.2015 kl.21:15

Overskriften din forteller at du ikke er aniti-feminist, så spørsmålet flere har stilt deg og som du ennå ikle har besvart er: er du feminist? Ja eller nei? Og hvis du ikke er feminist, og ikke er anti-feminist, så kan du gjerne utdype hva du mener om kjønn og rettigheter.

Mann

05.08.2015 kl.21:34

@Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

Nå svarte Anyonym klokken 21:00 med mye av det jeg ville svare, men jeg ønsker å legge til en ting til: Selv likestillings og diskrimineringsombudet har sagt at lønnsforskjellene i Norge er grunnet valg av yrke heller enn kjønn. Når en ser på menn og kvinner i _samme_ yrke er det ikke signifikante lønnsforskjeller. Når en ser på menn og kvinner i "tilsvarende" yrker så er et en forskjell. Kvinner velger mer tradisjonelt i mer likestilte land, dette er kjent som likestillingsparadokset. Det er ikke kjønnsdiskriminering som gjør at det er forskjeller, men at menn og kvinner gjør forskjellige valg. Valg har konsekvenser.

Feminister må snart slutte å fare med løgn. Forøvrig veldig morsomt at du ikke klarer å komme med et eneste eksempel på rettigheter menn har som ikke kvinner har. Både du og jeg vet at det er fordi det ikke eksisterer et slikt eksempel.

Cecilie

05.08.2015 kl.21:35

Stå på Julianne. Er helt enig med deg.

Enkelte mennesker må bare vri og vende på alt.

Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

05.08.2015 kl.21:57

Anonym 21:00, takk for en mer utdypende beskrivelse av likestilling i Norge. Er helt enig i det du skriver. Har selv valgt å bytte fra staten til det private, og har fått en jobb med like stor frihet men mye høyere lønn, fordi jeg er hovedforsørger i familien. Det er mitt valg. Men jeg skylder kvinnekamp OG feminister en takk fordi de har jobbet fram disse mulighetene for norske kvinner.

Julianne fikk et par surmaga innlegg med voff voff og hundelenke, da hun skrev om tilhørighet til typen og smykke med hans bokstav. Kjipt. Men å gå derfra til å bestemme seg for at vedkommende troll var feminist, og deretter skrive et helt blogginnlegg som rakker ned på feminister - vel det - syns jeg er historieløst og kjipt av henne. Ønsker ikke å bli dratt over samme kam som de kommentatortrollene hennes. Med mindre hun er i mot at kvinner skal ha samme rettigheter (ikke at alle skal være like) og muligheter som menn (noe mange av verdens kvinner ennå ikke har, og vi i Norge heller ikke hadde før i tiden) - så er Pilotfrue selv feminist.

05.08.2015 kl.21:58

Enig med deg. Jeg tilhører kjæresten min, han tilhører meg, men folk må jo skjønne at det ikke betyr at vi bestemmer over den andre. Dessuten, om noen foretrekker å ha det sånn at en bestemmer, er det faen ikke opp til feministene å dømme!! Alle burde få bestemme over seg selv, enten man vil tilhøre noen eller ikke :)

Hope

05.08.2015 kl.22:05

@Mann

Jeg fra komentar 13:28

Jo jeg er så dum som mener mannebryst og kvinnebryst er like.. Og btw jeg er medisinstudent i oslo, så jeg kan vel en ting eller to om anatomi :)

Norge er ett land som har komme langt med likestilling, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Da mener jeg også for menn sin del (foreldreomsorg over eget barn)

Jeg mener at samfunnet diskriminerer kvinner når hun påtvinges ett plagg som ikke en mann må bruke. Det er helt greit for meg at noen kvinner vil ha på seg bikini på stranden, men de må akseptere at jeg ikke bruker det.

Min kropp vil aldri være likestilt en mannskropp så lenge normen er at kvinner må bruke plagg en mann ikke rører.

Jeg har jobbet mye på voldtekstmotak, og mye av overgrepene skjer pga. at en mann mener at jenta kler seg provoserende. Derfor er det viktig at kvinnebryst og mannebryst likestilles.

Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

05.08.2015 kl.22:13

Mann 21:34 Fin svung over hersketeknikken i siste avsnitt.

Jeg har aldri fart med løgn (selv om du sier alle feminister gjør det). Jeg har heller aldri sagt at menn i Norge har andre rettigheter enn kvinner i dag. Etter loven har alle like rettigheter. Takket være kvinnekamp. At noen menn mener vi har tilrøvet oss disse rettighetene på bekostning av menn, får stå for deres regning.

Er det noen rettigheter du mener kvinner har som ikke menn har, og som gjør begrepet feminist helt utålelig for deg? Link gjerne til kilder.

Opprinnelsen til mitt første innlegg var at Julianne bommer når hun skriver "Nå må dere feminister roe ned et par hakk. Jeg har aldri opplevd noen som tar seg mer nær av enkelte ord enn dere. Dere mener dere er så sterke og selvstendige. Hittil har jeg ikke hørt maken til klaging og syting. Dere vrir og vender på alt jeg sier. Jeg er dritt lei av det feministiske maset. " Dette er det noen nett-troll som er ansvarlig for, og ikke alle verdens feminister. Skivebom av Pilotfrue.

Snakk om å syte og være nærtakende selv. Ta nå heller den voff-voff personen enn å generalisere og starte sytetråd om hvor fæle feminister er. Det er ikke feminister dere beskriver så negativt, det er kvinnesaksekstremister.

05.08.2015 kl.22:16

Anonym 21:58, du vet at den siste setningen din gjør deg også til en feminist?

Mann

05.08.2015 kl.22:41

@Feminist - ikke kvinnesaksekstremist:

Her har du et eksempel: http://www.ldo.no/nyheiter-og-fag/klagesaker/Likestillingsombudets-klagesaker/2004/Hovedavtalen---oppfordring-til-menn-om-a-soke-stillinger-/

Nå har det blitt tillatt å oppfordre menn til å søke stillinger, men det er fortsatt ikke adgang til å særbehandle ved ansettelse. Det er adgang til å særbehandle kvinner ved ansettelse.

Grunnen til at dette er slik er at likestillingsloven i seg selv er diskriminerende da den er "Særlig ment å bedre kvinners stilling".

Om likestillingsloven fra Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO): "På den annen side har vi altså lovens forarbeider som sier at det fortsatt skal være større adgang til forskjellsbehandling av kvinner enn av menn. De tradisjonelle argumenter for et slik syn er at menn ikke opplever diskriminering ved ansettelser og at det derfor ikke er behov for særbehandling for å kompensere for dette. Dessuten hevdes det at særbehandling av menn vil gå på bekostning av enkeltkvinner ? og at dette ikke fremmer kvinners stilling ? slik lovens formål foreskriver.".

Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

05.08.2015 kl.22:54

@Mann

Ja det er jo et godt eksempel. Er selv i mot kvotering, mener det er misforstått likestilling.

Mann

05.08.2015 kl.23:02

@Hope

Jeg er lege og jobber med indremedisin, så jeg kan også litt om anatomi. Det du skriver om menn som produserer melk er søkt: Kjertlene menn har er underutviklet og en trenger en hormonubalanse for å utvikle melkeproduksjonen. Se http://www.scientificamerican.com/article/strange-but-true-males-can-lactate/ for litt populærvitenskapelig bakgrunn.

Jeg tror det er langt mellom voldtektsmenn (burde vel egentlig kalle det voldtektspersoner?) som faktisk mener at det er greit å voldta noen som kler seg provoserende, men det er sikkert greit for dem å ha en unnskyldning. Voldtektsmenn vet at det de gjør er galt, men deres egen nytelse (sex, makt, whatever) er viktigere for dem enn skaden de påfører offeret. Stort sett tenker de vel ikke på offeret?

Kvinnebryst er et seksuelt objekt for mange (de fleste) menn. Detter har alltid vært en del av vestlig kultur og de fleste andre kulturer. Det er ikke opp til andre å definere hva en skal se på som seksuelt tiltrekkende/opphissende.

Jeg er helt med på å gjøre det lovlig at damer går med bar overkropp, men du får ikke hindret meg i å se på puppene dine som seksuelle. Ei heller har du noen rett til det.

Mann

05.08.2015 kl.23:17

@Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

Mye av problemet ligger i ordlyden og forarbeidene til Likestillingsloven. Hovedproblemet og grunnen til at jeg er antifeminist er at feminismen favner mennesker med vidt forskjellige syn på hva feminisme er. Feminisme er alt fra "like rettigheter" til "militant mannehat".

"Det er ikke det feminisme er" hører jeg hele tiden. Det er kanskje ikke det feminisme var, men de som forfekter de ekstreme meningene mener det er det. Jeg er mer opptatt av det folk gjør enn det de sier at de gjør. Jeg er selvsagt for likestilling. Vi skal ha de samme mulighetene og så får folk ta konsekvensene av sine valg.

Dag

05.08.2015 kl.23:30

I dagens Norge viser statistikken fra SSB tall for makt og inntekt som bare gir en flik av hva likestilling handler om.

Etter mitt syn handler det mest om å ha like valgmuligheter, og måling av resultat i form av penger og posisjoner er kun interessant i den grad det er et resultat av noe som er ønsket fra begge kjønn.

Min påstand er at kvinner i stor grad velger utdanning og yrkesaktivitet som gir lavere inntekt. Likestilling har vi om man KAN velge annerledes. Det er fullt mulig.

I både næringsliv og politikk er kvinner ettertraktet FORDI de er kvinner. Jeg har selv ringt rundt til alle kvinner i et lokallag for å finne kvinner som ville ta et verv. Pga kvotering kunne de 10-12 mennene som ønsket vervet ikke få det.

Neste er makt i privatlivet.

Kvinner velger i vårt samfunn om og i stor grad når de får barn. Tilsvarende ved skilsmisser - kvinner har under ellers like forhold mest makt.

Kvinner kan velge å kle seg tradisjonelt eller mannsklær.

Menn har i praksis ikke denne friheten.

Sånn kan man fortsette.

Det SSB sin statistikk kanskje burde si noe om i tillegg til at kvinner får høyest utdannelse er noen andre nøkkeltall som sier noe om livskvalitet:

Kvinner lever lengre enn menn.

Menn har høyere selvmordsrate enn kvinner.

Kvinner har mest samvær med nær familie og barn.

Menn er mer utsatt for voldskriminalitet enn kvinner, og voldtatte menn blir i enda mindre grad tatt alvorlig.

Det er mer akseptert at kvinner kan velge annen/ingen karriere, gå ned i stillingsprosent og lønn i perioder etc.

Er dette faktorer som er mindre eller mer viktig enn hvem som arbeider flest antall timer i mest usikker jobb og dermed har høyest lønn?

Ane

05.08.2015 kl.23:50

Du er ikke den eneste som ikke kan relatere til det feminismen har utviklet seg til i dagens Norge, der det er lite igjen som minner om likestilling. Jo mer radikale, jo høyere skriker de. Paradoksalt nok er det ofte radikalfeministene som stakkarsliggjør og undervurderer andre kvinner over en lav sko med ønske om særbehandling (kvotering), når det går inflasjon i å være krenket, og mangel på respekt for kvinner som tar valg som strider i mot feminismens konsensus, som for eksempel å ta mannens etternavn.

Og nei, vi har ikke full likestilling på mange områder - men det gjelder for begge kjønn. Velger man å se verden gjennom noe annet enn duggete feministiske briller vil man gjerne få et mer nyansert bilde av virkeligheten.

Julianne Nygård

05.08.2015 kl.23:50

Anonym: Hei. Beklager sent svar. Hvorfor må du absolutt sette meg i en "bås"? Jeg sier at jeg ikke er en anti-feminist, og at det er feil å kalle meg det på bakgrunn av at jeg blant annet ønsker å ta min mann sitt etternavn når vi gifter oss fordi jeg synes det er en flott tradisjon, eller at jeg at jeg ikke sprader rundt toppløs på offentlige strender. Likevel er jeg en selvstendig jente, som jobber og tjener mine egne penger. Jeg er på ingen måte avhengig av Ulrik (min kommende mann), men jeg føler likevel at jeg tilhører han nå som vi er forlovet. Tilhørigheten ser jeg på som noe søtt, trygt og romantisk. Dersom du absolutt må kalle meg noe, så ville jeg kanskje brukt ordene: "tradisjonell" eller "gammeldags" i noen tilfeller. Det kan jeg leve med. Men bruk aldri ordene "anti-feminist" om meg. Jeg synes det er flott at kvinner blir likestilt med menn så langt det lar seg gjøre, men noen forskjeller synes jeg er helt naturlig. De forskjellene ønsker jeg ikke å utdype her og nå, for det var faktisk ikke poenget bak dette blogginnlegget.

Julianne Nygård

05.08.2015 kl.23:53

Rune: Hyggelig at du mener det :-)

Julianne Nygård

05.08.2015 kl.23:54

SiljeH: Takk for det, Silje! Hehe :-)

Kristine

05.08.2015 kl.23:56

Seriøst folkens? Nordmenn irriterer meg sånn til tider. Dere over her, herregud for noen bedrevitende mennesker!! Er det mulig. Alt dette fordi Julianne vil gå med et smykke med forbokstaven til mannen sin på et smykke?! Det er jo bare drit søtt. Skjerp dere, slutt å ha så sterke meninger om alt mulig. Og det med bar overkropp, at kvinner også kan gå med det på stranden.. Det handler om sosiale antenner, og ikke med hva som er rett og galt. Jeg er helt enig med deg Julianne! Stå på:) klem

Julianne Nygård

05.08.2015 kl.23:58

Randi: Det er dine ord. Jeg føler likevel at jeg tilhører Ulrik, og at Ulrik tilhører meg. Vet du? Den følelsen er faktisk helt fantastisk.

Julianne Nygård

05.08.2015 kl.23:59

Kristine: Hehe! Takk for innspill, Kristine :-)

Stor klem tilbake!

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.00:01

Cecilie: Jeg gir meg ikke, Cecilie :-)

Hehe! Ja, det har jeg mildt sagt merket.

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.00:01

Anonym: Har jeg?

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.00:02

Cam: Det er dine ord. Jeg vil heller kalle det et tegn på kjærlighet mellom mann og kvinne :-)

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.00:05

Angela / byhimandher.no: Jeg gleder meg kjempemasse til å få lov til å kalle Ulrik for "mannen min" på ordentlig. Det å tilhøre hverandre lyder jo bare sååå vakkert i mine ører <3

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.00:08

M.A: :-) :-)

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.00:09

Ida: Hehe! Let me have that break as well ;-)

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.00:11

Andrea: Du er nok inne på noe her, Andrea. Den følelsen jeg får av å tilhøre Ulrik, og at han tilhører meg, gjør meg faktisk både trygg og lykkelig :-)

Karianne

06.08.2015 kl.01:00

Jeg heier på deg! Endelig en som tør å være seg selv som blogger.

Synes det må være opp til hver enkelt om man ønsker å bytte etternavn eller ikke. Det er helt tydelig at dette er noe du gjør av egen vilje, jeg ville gjort akkurat det samme !

Gleder meg til å følge veien videre til den store dagen deres. Du inspirerer på en helt annen måte enn hva jeg synes veldig mange andre bloggere gjør. En jente med bein i nesa liker man! :-)

Saja

06.08.2015 kl.02:30

Hehe Julianne! Jeg må være enig med deg, så morsomt å se hvordan folk bare angriper en. Det må jo være lov å vise sin kjærlighet på sin måte. jeg bærer selv et smykke med mitt og min forlovedes navn, og synes det er så fint og kunne fortelle alle hvem min kjære er.

Ditt bilde kunne ikke treffe spikeren mer :P (både sommer diskusjonen og dett). Nå må folk roe seg ned litt.

Mariann

06.08.2015 kl.02:33

Hei Julianne,

Synes det er så trist at du må forsvare valgene dine! Er ikke poenget med likestilling at vi selv kan velge det vi ønsker uten "press"? Hva er galt med å ta mannens etternavn, eller gå med hans bokstav rundt halsen, som en kjærlighetserklæring? Når ble det anti-feminisme?

Et lite hjertesukk fra meg til deg til slutt (siden du er journalist). Du må seriøst lære deg, og bruke, det personlige pronomenet i tredje person riktig...

Stor klem <3

Feminist - ikke likestillingsekstremist

06.08.2015 kl.06:49

Bare vent litt. Jeg må bare spy litt av de sukkersøte romantiske svarene her inne. Synes det er helt utrolig hvordan du J velger å unnlate å svare på kritikk av utskjellingen og generaliseringen av feminister. Skulle tro du hadde lært å benytte både fakta og ordbok på journalistutdanninga. I stedet for å besvare saklig diskusjon, overser du alle spørsmålene, og meler videre på din sukkersøte kake sammen med de smigrende tilhengerne i kommentarfeltet. Høres ut som du burde vært politiker i stedet, med de egenskapene. Sjekk opp likestilling og feminisme i ordboka før neste hat-bloggpost pakket inn i tyll og glitter.

Biker bitch

06.08.2015 kl.08:47

SUPERT INNLEGG JULIANNE. Jeg er dritt lei av feminister som vrir og vender på enhver ting du sier. Jaggu klarte de å snu rundt meningen i "tilhørighet". Snakk om å lete med lupe etter noe å kritisere... Jeg er for likestilling. Jeg er IKKE for kjønnskvotering (hvorfor skal en kvinne få en jobb bare for hun er kvinne om en mann er bedre kvalifisert?) Jeg var selv i personlig duell med Unni Rustad for mange år siden når hun sa "pene jenter er dumme". Dette var Feministenes talskvinne for mange år siden og forøvrig kvinnen som oppfordrer alle kvinner til å samle inn porno litteratur de fant som tilhørte mannen deres og felles brenning på torget. Helt ekstremt. Jeg ble også overrasket når jeg traff henne med fett skittent hår, kledd i noe tilnærmet en potetsekk og nedbitte negler med avskallet sort negle lakk. Må de på død og liv gjemme bort at de faktisk er kvinner? Kan de ikke være stolte av det? En stolt kvinne er også en vakker kvinne. Mange feminister føler seg tråkket på av den minste lille dritt ting. OG av pene jenter og kvinner. Kvinner er født med pupper og mus. Menn er født med pikk. Vi er forskjellige og takk og pris for det. Jeg er selv en meget sterk og selvstendig person. Jeg har en veldig bra jobb og en veldig god inntekt (langt over gjennomsnitt av de fleste menn) Jeg går med utringet topper og høye hæler. Jeg kjører Harley og Roadracing. Jeg har en såkalt muscle car. Jeg driver med boksing. MEN jeg er kvinne til fingerspissene og er stolt av å være det og stolt av å vise det. Ikke fan om jeg skifter dekk på bilen, det får mannen min gjøre. Jeg kan heller stryke skjorta hans. For meg føles det helt naturlig. Det er ikke greit å gå rundt toppløs. Det er ekkelt. Så får dere feminister hyle og skrike så mye dere vil. Og bildet i vannet var kjempe sexy . Så er det sagt og.

anna

06.08.2015 kl.10:05

Hahaha, kanskje DU burde lære deg hva en feminist er!

Mille

06.08.2015 kl.10:23

jeg er feminist på mange måter.. jeg mener alle kvinner har rett på å ta de samme utdannelsene som menn, vi har rett på samme lønn for samme jobb som menn. Men jeg er samtidig enig med pilotfruen at man bør roe seg et hakk ned. Jeg synes ikke det er naturlig for en kvinne å gå toppløs som det er for en mann og at man tilhører hverandre når man er i et forhold, det gjør jo man. Jeg kommer til å være kjempe stolt den dagen jeg finner den rette og kan si at han er min og han sier at jeg er hans. jeg ser ikke noe galt i det?.. ja vi lever i 2015, men enkelte normer bør man holde på. Jeg tror når den tiden kommer med barn og slikt vil jeg ha det ønske å være hjemme med barna lengst mulig, mens mannen min jobber.

Caritha

06.08.2015 kl.10:26

Utrolig bra skrevet. Jeg er så enig med deg, og jeg er stolt av å tilhøre samboeren min. Han betyr alt for meg, og jeg går også med ring for å vise min tilhørighet til ham. Jeg trenger ham, og er ikke redd for å si at jeg gjør det. Også enig med at det ikke er naturlig med jenter i bar overkropp. Det blir bare ikke riktig i min verden.

Richard

06.08.2015 kl.10:46

Supert innlegg! Det er helt utrolig at noen som disse, guerrilla-feministene, kan hetse og kjøre over andre mennesker med sine meninger.

Jeg er helt enig med deg at man "tilhører" hverandre når man er sammen, samboere eller gift. Synd en feminist av denne klassen det prates om, aldri vil kunne gi sitt hjerte til noen, men det får være deres tap ikke vårt!

Istedenfor å være opptatt av at mennesker, uansett kjønn/legning/lyst, kan være seg selv og elske som de vil, så vil noen få diktere hvordan andre skal te seg, hva de skal si og gjøre og ikke minst hvordan de skal gjøre ting. Det er helt forkastelig!

Og til tullingene her inne som mener at du skylder disse feministene noe som helst, be dem ryke og reise - du skylder ingen noe, men vi kan alle være takknemlige for at enkelte kjempet for kvinnene og deres sak. Disse kritikerne som ikke ønsker annet enn å diktere andre, kan du fint gi blaffen i - det betyr ingenting og de er nok veldig få. (de som skriker høyest er jo de som ikke har noe å fare med)

Hilsen

-Richard-

Eline

06.08.2015 kl.11:16

Dere som mener at det er det samme for jenter og gutter å gå toppløse...... Jeg skjønner meg ikke på det. Det er ikke likt i det heletatt. Jeg er jente selv og syntes det er ekkelt om jeg ser en toppløs jente på stranda. Det gjelder spesielt i utlandet. Noen av dere burde lese litt om et lands kultur før dere drar dit og går på stranda/kjøpesentre nesten helt nakne.

Ekvalismus

06.08.2015 kl.11:28

Hvis du er interessert i diskusjoner om likestilling utenfor et feministisk paradigme så sjekk ut gruppen Ekvalisme på FB. Det er et forsøk på å bygge en egalitær likestillingsbevegelse.

Julianne Nygård

06.08.2015 kl.11:32

Feminist: Jeg har svart på både kritikk og ros, så her tar du feil. Vet ikke om du har lagt merke til det, men det er over 70 kommentarer under denne saken. Dersom jeg skal besvare alle disse kommentarene får jeg ikke tid til annet.. Dessuten er det mye gjentakelser her og lesere diskuterer med hverandre. Jeg synes det er flott med diskusjoner. Det er derfor jeg godkjenner ALLE kommentarer. Men min mening bak dette blogginnlegget var aldri å utdype hva jeg mener om likestillingen som er/burde være eller ikke burde være mellom menn og kvinner. Innlegget mitt handler om at jeg hele tiden blir kritisert for å være en "anti-feminist", på bakgrunn av at jeg er noe tradisjonell og romantisk. I noen tilfeller vil folk også kalle meg gammeldags, og det kan jeg som sagt leve med.

HIlde

06.08.2015 kl.11:59

Dette har ikke noe med å være feminist å gjøre, bare mer riktig bruk av norske verb... Å tilhøre kan være to ting, nemlig å eies av, eller at man hører til feks en trosretning, en region, et land. Å si at man tilhører en person, er egentlig ganske feil, med mindre man faktisk eies av et annet menneske, og jeg tviler på at du har kjøpt mannen din eller omvendt ;)

Selv om jeg bærer gifteringen og min manns etternavn med stolthet, vil ikke det si at jeg TILHØRER han, jeg er hans ektemake og han min, men vi er fremdeles to frie individer som ikke tilhører noen andre enn oss selv. Å tilhøre bruker jeg ihvertfall mer om ting, dyr eller miljø/forsamlinger, ikke om enkeltindivider som mennesker. Jeg kan si at en person hører hjemme blant de konservative, som i at h*n tilhører det feministiske miljøet, h*n eies ikke av det man skal man sette folk i bås ut i fra synspunkter/meninger så bruker man ofte "hører til/tilhøre".

Hunden min tilhører meg og bilen tilhører meg, disse to tingene har jeg kjøpt, derfor eier jeg dem, men mannen min har valgt å leve med meg, jeg eier ikke han ikke! Så for meg er det helt fjernt å bruke verbet "tilhøre" slik du gjør.

Ane

06.08.2015 kl.12:42

Hilde: Hvorfor kverulere? Nå var vel Julianne veldig tydelig på hva hun la i ordet tilhørighet, og alle som ikke hadde feministbrillene på skjønte veldig godt hva hun mente; at det faktisk er et valg, som ikke har noe med eierskap å gjøre. Hva du legger i ordet er derfor irrelevant i denne sammenhengen. Lev og la leve?

Sissel

06.08.2015 kl.13:10

Orker ikke å sette meg inn i mer enn halvparten av denne diskusjonen, jeg har selv gått med smykke med forbokstaven til "min kjære". Jeg er enig i det at å ha tilhørighet MED noen eller til et sted eller lignende er en fantastisk følelse men, det når man bruker verbet i presens så blir det som regel negativt ladet. Tilghørighet er fint, men å tilhøre noen er ikke det. Det er en forskjelle der. Å føle at du er ment for å være sammen men noen er kjempe fint. Men å føle at du ikke kan eksistere uten er farlig, og når man tilhører noen betyr det i språklig form at du eies. Å eies av et annet menneske er det man språklig referer til som slaveri. Jeg er også enig at dette kommentarfeltet er dratt utrolig ut av proporsjon og skulle ønske diskusjonen kunnes avsluttes, gjerne med at flere forstod denne artikkelen: http://everydayfeminism.com/2015/07/choices-not-always-feminist/.

Jeg synes diskusjon til et vist punkt er sunt og bra også videre men vi kan jo ta en pause nå tror jeg.

06.08.2015 kl.13:10

Deler bare ikke din definisjon av hva en feminist er for noe. Du vil ikke selv plasseres i bås, men er ganske god å plassere andre i bås, fru pilot. Jeg er feminist men identifiserer meg ikke med noen av de karakteristikkene og verdiene som Mann og Richard tillegger feminister.

Om man mener at menn og kvinner skal ha like muligheter, da er man feminist.

Blir så oppgitt av alle som må generalisere og skissere bildet av en feminist som noe negativt, bare fordi et kommentator-troll skrev noe negativt. Du sier i dine råd til bloggere at man ikke skal være så hårsår, Julianne. Well, prove it. Ta enkeltpersonen og ikke en hel gruppe folk, for en persons skittkasting. Til å ikke være anti-feminist har du ganske mye i mot de du betegner som "feminister"...

Siste ord fra meg. Feminist - ikke kvinnesaksekstremist

Victoria

06.08.2015 kl.13:57

Jeg tror ikke du helt forstår hvorfor folk blir provosert.

Mener du at du ikke er feminist? Er du ikke for at kvinner og menn skal ha like rettigheter og muligheter?

Å være feminist betyr ikke at man ikke kan la mannen sin bestemme over seg, men at det skal være et valg man tar selv. Å være feminist vil si at man er for likestilling altså at kvinner og menn skal ha samme rettigheter og muligheter. Kvinner kan fortsatt velge og være hjemme med barn og vaske hus (for å sette det på spissen) men at det da skal være frivillig.

Du burde kanskje begynne å ordlegge deg selv litt anderledes, skriv jeg synes det er koselig å ta min kommende manns etternavn og ikke "jeg synes at kvinner skal være sånn og sånn". Du er rett og slett litt dårlig på ordlegge deg riktig.

Julie

06.08.2015 kl.14:41

Både menn og kvinner har ulike fordeler på ulike plan. I jobbverden har menn ofte en fordel med tanke på for eksempel lederstillinger og gode lønninger i mannsdominerte yrker, mens kvinner gjerne har en fordel i familielivet, ved for eksempel at kvinnene ofte for omsorgen over eventuelle barn ved samlivsbrudd.

Det er mye både menn og kvinner bør jobbe med for å oppnå likestilling for begge parter, om det er viktig for dem. Jeg syns for eksempel ikke at det er så viktig for meg å kunne sprade rundt toppløs, derfor er det en kamp jeg ikke gidder å kaste meg inn i. Jeg forstå at det kan være viktig for andre at det er likstilling på dette punktet også, men da får det være deres kamp. Så får jeg heller kjempe for noe som er viktig for meg :) Man bør velge sine kamper, vet dere.

Jeg reagerer litt på begrepet "tilhøre". Jeg tilhører ingen, og ingen tilhører meg. Jeg har også barn, men de tilhører heller ikke meg. De er frie individer. Men vi føler tilhørlighet til hverandre, som en familie. I begrepet "tilhøre" tenker jeg eierskap/være eid av noen, mens i "tilhørlighet" tenker jeg "høre sammen med noen/noe". Og da blir det to vidt forskjellige begreper.

Mann

06.08.2015 kl.15:02

@Anonym 13:10 og Victoria 13:57:

Feminisme er ikke for like rettigheter for kvinner og menn. Mulig det var det en gang, men det er så mange råtne epler i den kurven dere definerer dere i at det ikke betyr noe at dere ønsker at deres definisjon skal være rett. Feminisme har forskjellige meninger i dagens samfunn, om dere vil det eller ikke.

Mange feminister er for likestilling, men langt fra alle. En stor del er kun opptatt av å bedre kvinners stilling. Hvis feminister er så opptatt av likestilling, hvorfor tas det sjelden eller aldri opp diskriminering av menn? Så kan dere si at menn får engasjere seg i mannespørsmål, men når de gjør det blir de angrepet (denne videoen er fra et seminar om selvmord blant menn: https://www.youtube.com/watch?v=iARHCxAMAO0). Se hele videoen, den er ganske sjokkerende.

Jeg er for likestilling, men jeg er ikke feminist.

Victoria L

07.08.2015 kl.00:00

å herregud, ro dere ned. Hun sa virkelig at hun ikke var i mot feminister

"Jeg er ingen anti-feminist på bakgrunn av dette" er de korrekte ordene hun valgte å bruke, så ro dere ned.

Og dere anonyme? når dere slenger dritt så kan dere like godt slenge med deres eget navn

Og til deg pilotfrue, godt skrevet! Takk for at du valgte å publisere det flere er enige i. Du er et forbilde for så mange

Julianne Nygård

07.08.2015 kl.11:01

Victoria L: Takk, Victoria! Setter pris på den støtten du gir meg :-)

Inger

07.08.2015 kl.11:59

"Jeg forstår ikke de kvinnene som på død og liv ikke vil vise at de "tilhører" mannen sin." sier du som alltid så dukkesøtt vil provosere. Ingen mennesker tilhører vel hverandre, ja, man kan ha tilhørighet, men ikke eierskap.

Julianne Nygård

07.08.2015 kl.13:06

Inger: Hensikten med det utsagnet var ikke å provosere, men jeg skjønte jo fort at det provoserte mange. Jeg står fortsatt ved det jeg skrev, og ønsker derfor ikke å pakke inn poenget mitt med andre ord. Gjort er gjort. Skrevet er skrevet :-)

Mette

07.08.2015 kl.14:14

Det fantastiske med å være kvinne i Norge er at vi har mulighet og rett til å velge selv! Stå på! :-)

Julianne Nygård

07.08.2015 kl.14:19

Mette: Hehe! Godt poeng, Mette :-)

Silje

07.08.2015 kl.18:44

Unnskyld uttrykket, men; Jeezuz fucking Christ. Hvorfor det er mer naturlig at menn går i bar overkropp enn at damer gjør det? Fordi menn blir opphisset av å se på damebryst. Vi damer, det store flertallet i det minste, blir ikke opphisset av å se et hårete mannebryst. Og jeg er faktisk ikke så veldig keen på å ligge på en strand, i en park, eller gå rundt i Oslo by for den sakens skyld (om vi virkelig skal sette ting på spissen), vel vitende om at Guttegjengen på 18, trebarnsfaren på 43 eller pensjonisten på 85 blir kåt av å se meg sprade rundt. Er det virkelig så vanskelig å forstå det faktum at det for veldig mange damer ikke faller seg naturlig å vise frem noe som i alle år har vært assosiert med noe seksuelt? Noe jeg overhode ikke har noe problem med at det er, heller. Men da burde vel gutta kanskje bare klare "å styre seg"? For det er jo som regel gutta sin feil. Det er så provoserende med mennesker som er så opphengt i sin egen sak, at de helt glemmer det veldig essensielle faktum AT ALLE ER FORSKJELLIG. Jeg er evig takknemlig til de damene som stod på for at vi nå i dag får lov til å stemme, lede store bedrifter, jobbe generelt. Men jeg foretrekker faktisk å gjøre det med klærne mine på. Og nå må vi heller ikke glemme det at disse damene som har kjempet for alle disse fantastiske tingene, også kjempet for retten til ytringsfrihet. Tenk så forbanna kjedelig det hadde vært om alle vi fantastiske damer der ute skulle vært like.

Andrea

07.08.2015 kl.23:36

Herregud så mye noen skal kverulere, folk må jo få lov til å sine egne meninger. Man er jo fortsatt sin egen person, selv om man på en måte tilhører en annen. Man sier jo tross alt kjærsten MIN!

Skriv en ny kommentar