JEG EIER MINE FØLELSER

Hvorfor skal andre fortelle meg hva jeg føler? Er det slik at vi bloggere og offentlige personer ikke har rett til å ha egne meninger lenger? Hvordan hadde du følt det dersom alle andre fortalte deg at alt du tenker er feil? Det er jo dine tanker. Akkurat som mine er for meg. 

Når det er snakk om mine følelser, så er det faktisk bare jeg som har svaret. Det er jeg og ingen andre som sitter på fasiten til mine følelser. Det er heller ingen andre som kan fortelle meg at det jeg føler er feil. Dersom jeg føler noe er trist, så er det trist for meg. Dersom jeg oppfatter noe ekkelt, så er det ekkelt for meg. Dersom jeg synes noe er rart, så oppfattes det rart for meg. Det spiller jo ingen rolle hvordan det samme hadde oppfattes av deg, og motsatt. Dersom du var redd, så kan ingen andre fortelle deg at du ikke var det, for det var du jo. 

I det siste har jeg lest mange diskusjoner om hva som er mobbing, og ikke. For meg blir dette helt fjernt å diskutere. Det er jo vondt når personen det gjelder sier at det er vondt, og dermed er det også mobbing når personen som er utsatt oppfatter det slik. Andres følelser er ikke ment til å diskutere. Når begynte vi med det egentlig?

I går ble jeg gjort oppmerksom på artikkelen om John Arne Riise og Louise Riise. Her har P4 gått langt over streken. Når Louise går ut og utrykker at de oppfattet dette som mobbing, så skal ikke vi andre fortelle de noe annet. Det er kun de to som kan fortelle oss noe om deres følelser, ikke du og heller ikke jeg. 

18 kommentarer
    1. Jeg regner med at du ikke er så bastant i virkeligheten som du skriver her. En sak har to sider. Det er vanskelig å definere mobbing.
      Er det mobbing når noen kommer med en kommentar som ikke er vondt ment, men vedkommende tar det ille opp?
      Er det mobbing når noen kommer med en kommentar som er vondt ment, men vedkommende tar det ikke ille opp?
      På samme måte some dama til Riise er i sin fulle rett til å se på P4 som mobbere er P4 i sin fulle rett til å ikke se på seg selv som mobbere. Ingen har helt rett.

    2. Hvis det har skjedd gjentatte ganger over en periode er det mobbing. Ellers er det krenkelser det er snakk om. Uansett så er det ikke noe koselig.

    3. Nå har det seg slik at offentlige personer som du selv nå kaller deg ofte har masse meninger som de deler med andre, veldig ofte vil det da være reaksjoner. Offentlige personer vil alltid få masse shit mot seg.
      Du er veldig opptatt av oppmerksomhet og trenger dette for å få klikk og tjene penger, gud ved hvor langt du er villig til å gå. Hadde vært utrolig interessant å sett andre bloggere uttale seg om dine utsagn, støtter de deg eller er det bare tull du kommer med, er det riktig måte å blogge på og hvor langt skal man strekke strikken for å få klikk.
      Jeg personlig skal si at du skryter veldig mye, nesten så mye at hadde jeg bodd på Vinderen så hadde jeg vurdert å flytte, bare det at jeg hadde bodd der hadde kunnet vært linket opp mot deg gjør meg flau.
      Jeg ser du syns det er mobbing dette med John Arne Riise osv, men hva med det du skrev om Caroline Berg Eriksen når det kom frem hennes mann hadde skrevet osv, er ikke det mobbing? Sjekk facebooken din hvis du ikke husker hva jeg snakker om.
      Er greit å være venn med deg i virkeligheten, men denne bloggingen endrer deg mye.

    4. Kine Josefine: Jeg mener jo selv at det er vanskelig å definere mobbing, men så fort noen føler seg truffet/såret av et eller annet, så er det uansett ikke greit. Det er poenget her.

    5. Mobbing er som skrevet over noe som skjer gjentatte ganger. Krenkelser og hets er noe annet. Det er viktig å huske.
      De siste årene har jeg sett hvordan vi har gått fra å sette fokus på mobbing og konsekvensene mobbing kan ha for mennesker – til å nå ikke lenger tåle kritikk eller en sleivete kommentar eller to.
      Du har rett i at alle har egne følelser og at ingen skal ta det bort fra noen. Samtidig er det slik at når du ytrer dine meninger og/eller følelser høyt i et offentlig rom slik mange kjendiser/bloggere gjør – da må man tåle mye av den kritikken som kommer.
      Ift blogginnlegget herr Riise skrev, så var min første tanke; “Hvorfor kontaktet du ikke betjeningen og ba om at mannen som snakket stygt til deg ble fjernet fra spisestedet?” Isteden valgte han å skrive et blogginnlegg og på denne måten tjene penger, få oppmerksomhet og sympati.
      Dine blogginnlegg er ofte skrevet på en spesifikk måte som også skaper mer blest og reaksjoner, og det er greit. Faktisk også grunnen til at jeg leser bloggen din i ny og ne.
      Går man ut og provoserer så får man tåle å bli provosert tilbake. Er man sterk i seg selv og trygg på seg selv så tåler man også en utrivelig kommentar eller to uten å måtte rope høyt om hvor såret man blir. Og skalaen av slike kommentarer blir høyere jo større mengder mennesker man når.

    6. Hei
      Mobbing skal selvfølgelig ikke forekomme, ingen fortjener å oppleve det.
      Men….Louise og John Arne er vel kanskje ikke de som bør snakke høyest om akkurat dette. For hvem var det som snakket stygt om Riises ekskone på Facebook for en stund tilbake. Jo, det var nemlig Louise og mor til John Arne. Var det heks de kalte henne? Så jeg blir litt provosert når John Arne reiser rundt på skoler for å snakke om mobbing, når de som står han nermest gjør det samme.

    7. Hei!
      Har sett bildet av håret ditt da det er krøllet og det er så fantastisk fint og velstelt gjort. Kunne du laget et lite innlegg om hvilken krølltang/hva du gjør med håret for og få disse krøllene? Du er nydelig 🙂

    8. Har lest mange kommentarer her inne som direkte er ufine så skjønner hva du mener. Jeg ser ikke noe annerledes på deg fra det jeg gjorde før noen overaskelser har jeg fått men vi sitter vel ikke i familie selskaper og bretter ut alt heller hehe. Du er en flott jente 🙂 Og den som skriver anonymt her og påstår hun er en av dine venninner, venninner skjuler seg ikke bak anonymitet og sier sånt du sier der for det er nesten værre en folk man tross alt ikke kjenner

    9. Husk at i Norge er misunnelsen større enn kjønnsdriften. Alle idiot kommentarer handler om misunnelse. Fra meg er det tommel opp til alle dere som klarer å tjene penger på å blogge, det være seg deg, Ida wulf, Sophie Elise, Oscar Valle, Fotballfrue… Jeg unner dere alle hver krone dere tjener. Så til dere som ikke tåler det : Få dere et liv!

    10. Jeg er totalt enig med deg. Problemet i dette landet er at det er så stor fokus på at barn blir mobbet. Det er ikke nok fokus på at VOKSNE mobber! Fordi om barn tar større skade av mobbingen vil nok det at voksne mobber hverandre være hovudgrunnen til at barn blir mobbet. Noen kopierer oppførselen til foreldre( eller andre rundt seg). De voksne er de værste.

    11. Linn: Hei, Linn. Det der vet jeg heldigvis ingenting om, og ønsker derfor heller ikke å kommentere det. Men vi er enige om en ting, og det er at ingen fortjener å oppleve mobbing 🙂

      Ønsker deg en fin helg!

    12. Amanda: Hei, Amanda! Det var en god ide. Så hyggelig at du synes det.

      Det er en stund siden jeg har hatt krøller nå, så på tide med litt variasjon 🙂

    13. May Iren: Hei, May Iren! Folk liker å være ufine dersom de får være anonyme. Mon tro om de hadde vært like tøffe i virkeligheten? Hehe!

      Godt å høre at du ser på meg som den samme jenta nå, som før. Det er det faktisk bare de som kjenner meg som kan avgjøre. Jeg tror ikke den personen som mente at han/hun kjente meg faktisk gjør det. Mye mulig at personen er en av mine 761 “nære” venner på Facebook, men der er det mange jeg ikke kjenner godt. Jeg må jeg være ærlig og si at jeg burde tatt en liten opprydding på vennelisten. Det er bare så tidskrevende.

      Ønsker deg en fin helg i solen! Kos deg med barna, så snakkes vi 😀

    14. Guro van der Kooij: Veldig godt poeng. Tenk deg alle de voksne menneskene der ute som sitter og skriver stygge kommentarer på blogger, som min. Det er rett og slett tragisk.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg